Fortsätt till huvudinnehåll

Fler som bojkottar?

Jag håller hårt på min bojkott:
Jag stödjer inte en bransch som hotar mig som kund, som trycker ner tjuvstämpeln i halsen på mig och gör vad som helst - VAD SOM HELST - för att bibehålla marknadsmodeller som är döende...

Tapp!

Färsk brittisk statistik visar att försäljningskurvan för filmer på dvd pekar brant nedåt. Den försiktiga ökningen av bluray-filmer kompenserar inte på långa vägar.
(Källa.)

Min bojkott fortsättter!

Givetvis, jag ser ingen som helst anledning till att sluta nu... ;o)
Har ju hållit på ett tag nu..:
'Inte en spänn till - bojkott!'
'April, april din imbicill'

UPDATE:

Dels börjar jag fundera i banorna kring minskad fildelning; IPRED sägs ju vara så oerhört effekttiv - trots att trafikminskningen tycks ha varit en tillfällig dipp vid tiden för lagens införande. Men en tanke går också till att de oberoende undersökningar som gång på gång påvisar att det är de flitigaste fildelarna som också är de flitigaste konsumenterna... Har de tröttnat på att bli kallade för tjuvar?
Eller är det helt enkelt den ekonomiska krisen?

Mer om...//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , , ,

Kommentarer

 1. Har också helt slutat köpa sedan årsskiftet (okej, en barn-dvd för 20 spänn och ett fyrpack böcker för 59:- spänn har vi "fuskat" med). Vi har under de senaste 20 åren handlat musik, film och böcker för överslagsvis (med dagens priser räknat) kring 150 000:-. Då ingår inte festival, koncert, bio och merchandise... Räknar kallt med att kunna betala av lite studielån och liknande istället. Tack branschen för ni hjälper oss trogna kunder att ta tag i vår överkonsumtion!

  SvaraRadera
 2. Bojkott och bojkott, jag tycker dagens skivbolagsmusik är så genomtråkig att jag inte köper (eller tankar) någon i vilket fall. Det finns mer än tillräckligt med musik att upptäcka därute ändå.

  SvaraRadera
 3. Enda jag spenderat pengar på det här året är böcker, går säkert till något hemskt förlag men men... Kafka är Kafka, vad ska man göra =)
  Senaste skivan jag köpte fick jag hem med posten 9/11 2001, svårt att glömma.

  SvaraRadera
 4. Min bojkott är fortfarande igång. Köper/donerar bara till etiska spel/musik/litteratur.
  Jag hoppas verkligen att skivbolagen börjar känna det nu.
  Lycka till alla ni som bojkottar.

  SvaraRadera
 5. Här bojkottas det också sedan en tid. Skulle däremot gärna ge pengar till upphovsmännen. Upphovsrättshavarna är däremot oftast något helt annat. (Lyssna gärna på vilket av dem som används i debatterna)

  SvaraRadera
 6. Jag såg just att DVD-försäljningen går ner. Undrar när det mediaindustriella komplexet inser sambandet och släpper fildelningen fri så att försäljningen går upp.
  Länk till prylportalens nyhet om att DVD försäljningen går ner: http://www.prylportalen.se/nyheter/hembio/DVD-forsaljningen-rasar-1.135074.html

  SvaraRadera
 7. Jag har bojkottat allt i media väg sedan nyårsdagen, och tänker inte sluta förrän mediabolagen ger med sig. För övrigt så
  måste jag säga jag troligtvis inte kommer överkonsummera lika mycket som innan.

  SvaraRadera
 8. jag lyssnar bara på min egen musik! ;)

  (nä ok, men allt jag gillar kom ut under åttiotalet och tidigt nittiotal, så det blir ebay när man ska handla, och än så länge tjänar de ju inget på handel mellan privatpersoner.)

  några pc-lir måste jag dock erkänna, men ingen är perfekt.

  SvaraRadera
 9. nej jag köper inte plast kopior av nått och har inte varit på bio i 3år, konsumerar mest spel och sådant och de sepelen jag vill ha släpps legalt och bra på Steam allt man behöver är ett konto och sedan kan man bara logga in var man vill och ladda ner spelen man så länge man har sitt konto och steam på datorn, ;) skaparna av Steam vet hur det ska gå till, skulle vara underbart med ett liknande system till film och musik,

  SvaraRadera
 10. Jag har bojkottat i flera år! Tänker göra det hela livet. Köper inte äns produkter från moderbolag så som Sony..

  SvaraRadera
 11. Jag kollar numera alltid riaaradar.com innan jag köper något. Kommer det upp som rödflaggat så köper jag det inte. Kommer det upp som grönflaggat blir jag glad - äntligen kan jag köpa något utan att behöva känna att jag skjuter mig själv i foten.

  Jag brukar dessutom fråga mindre artister om deras syn på frågan innan jag köper något, i enlighet med Trobergs gamla inlägg om att artisterna borde bekänna färg i frågan. För det tycker jag att de borde.

  Mitt enda fusk är att jag ser på film, lyssnar på musik och läser böcker som någon annan köpt och ibland köper tv-spel.

  Jag har aldrig varit någon storkonsument dock, inte innan jag började hitta en egen musiksmak bortom pappas tack vare internet. Enligt mig är internetkanalen för kulturspridning helt jäkla oförutsägbar, men det är väl lite individuellt också hur mycket folk behöver för att de ska gå igång på något. Lustigt nog lyckades dock storföretagen ta död på min köplusta när den låg i sin vagga. Allt konsumerand känns så jävla osmakligt nu. Och jag laddar ju inte ens ned längre. Jag har blivit i princip totalt okonsumerande.

  SvaraRadera
 12. @gummisnodd:
  Whoa! Jag trodde inte riaaradar.com klarade av svenska artister. Funkar iaf med Winnerbäck och Lundell. Dax att bojkotta lite mer, ser jag.

  SvaraRadera
 13. http://whatsupsthlm.se/pezster/uppmaning-till-bojkott/1903/ - Här finns loggor och liknande till en Bojkottskampanj som startats!
  BOJKOTTEN BLIR!!

  SvaraRadera
 14. Tack, hoppas verkligen att ni alla hittills är representativa för hur genomsnittskonsumenten resonerar.

  Jag har lagt till en liten bild i högerkanten nu - tack E-mannen.

  Bojkotta vidare! Nu är det slut!


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Jag kollar numera alltid riaaradar.com innan jag köper något. Kommer det upp som rödflaggat så köper jag det inte. Kommer det upp som grönflaggat blir jag glad - äntligen kan jag köpa något utan att behöva känna att jag skjuter mig själv i foten.

  Jag brukar dessutom fråga mindre artister om deras syn på frågan innan jag köper något, i enlighet med Trobergs gamla inlägg om att artisterna borde bekänna färg i frågan. För det tycker jag att de borde.

  Mitt enda fusk är att jag ser på film, lyssnar på musik och läser böcker som någon annan köpt och ibland köper tv-spel.

  Jag har aldrig varit någon storkonsument dock, inte innan jag började hitta en egen musiksmak bortom pappas tack vare internet. Enligt mig är internetkanalen för kulturspridning helt jäkla oförutsägbar, men det är väl lite individuellt också hur mycket folk behöver för att de ska gå igång på något. Lustigt nog lyckades dock storföretagen ta död på min köplusta när den låg i sin vagga. Allt konsumerand känns så jävla osmakligt nu. Och jag laddar ju inte ens ned längre. Jag har blivit i princip totalt okonsumerande.

  SvaraRadera
 16. Min bojkott är fortfarande igång. Köper/donerar bara till etiska spel/musik/litteratur.
  Jag hoppas verkligen att skivbolagen börjar känna det nu.
  Lycka till alla ni som bojkottar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…