Fortsätt till huvudinnehåll

April, april din imbicill

Första april har alltid varit en dag full av skratt och upptåg, helt enkelt en ganska uppsluppen dag. Kanske förstärks vår lust till skrattet lite av vårens antågande. Här hemma lyser solen på en klarblå himmel och det är ganska skönt ute. Men...

Förändringens vindar...

Tyvärr innebär också den första april 2009 att denna upptågens och uppsluppenhetens dag att fortsättningsvis förknippas med dagen då politikerna gick på århundradets aprilskämt. Fr o m idagåsidosätts rättssäkerheten för tiotusentals barnfamiljer, vars enda brott är att tonåringen i huset inte får tillräcklig veckopeng för att kunna köpa sin favoritartist.

Varför alliansen??

Jag har inga som helst illusioner om socialdemokraternas syn på individens rättssäkerhet efter det att Bodström fått fullt utlopp för sitt förakt för rättsäkerhet och integritet. Men varför alliansen gör detta är för mig en gåta. Hur kan man motivera detta med FRA, IPRED, telefonlagringsdirektivet etc när man skall bedriva en politik med liberala och till viss del konservativa grundvärderingar? Det håller inte, och jag hoppas att de straffas hårt i nästa val.

Inget alternativ??

Men vad är alternativet?? Tja, inte är det det röd-gröna alternativet inte. De driver faktiskt precis samma sak, men på ett oppositionellt sätt så skall det i alla fall klagas. Det var dessvärre med Beatrice Ask också. Det gick bra att gnälla på Bodström så länge som man satt i opposition, men väl vid regeringsmakten så kastar man ut all ödmjukhet genom fönstret och ser till att driva samma typ av politik - bara det står en alliansmedlem som författare på förslagen...

Piratpartiet

För mig så är piratpartiet ett självklart val i EU-valet.
Varför?
Piratpartiet går från klarhet till klarhet för mig. Den fråga som är klart viktigast för mig är faktiskt frågan om grundvalen för vår demokrati, för vårt fria samhälle. Inte skattenivåer, inte stöd till bilindustrin - inte ens frågan om privatiseringar vård, skola och omsorg.

Bojkotten fortsätter

För mig personligen betyder inte min bojkott ett endaste dugg. Jag kommer fortsätta denna så länge som vår rättssäkerhet sålts ut på lobbyisternas altare.
  • inte köpa cd-skivor
  • inte köpa filmer
  • inte köpa datorspel
  • inte gå på bio
  • inte hyra film


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , AB123, SvD1234, DN1234, EX1234 Bloggar123456789012345678901234567890123456790123456789012

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!