Fortsätt till huvudinnehåll

April, april din imbicill

Första april har alltid varit en dag full av skratt och upptåg, helt enkelt en ganska uppsluppen dag. Kanske förstärks vår lust till skrattet lite av vårens antågande. Här hemma lyser solen på en klarblå himmel och det är ganska skönt ute. Men...

Förändringens vindar...

Tyvärr innebär också den första april 2009 att denna upptågens och uppsluppenhetens dag att fortsättningsvis förknippas med dagen då politikerna gick på århundradets aprilskämt. Fr o m idagåsidosätts rättssäkerheten för tiotusentals barnfamiljer, vars enda brott är att tonåringen i huset inte får tillräcklig veckopeng för att kunna köpa sin favoritartist.

Varför alliansen??

Jag har inga som helst illusioner om socialdemokraternas syn på individens rättssäkerhet efter det att Bodström fått fullt utlopp för sitt förakt för rättsäkerhet och integritet. Men varför alliansen gör detta är för mig en gåta. Hur kan man motivera detta med FRA, IPRED, telefonlagringsdirektivet etc när man skall bedriva en politik med liberala och till viss del konservativa grundvärderingar? Det håller inte, och jag hoppas att de straffas hårt i nästa val.

Inget alternativ??

Men vad är alternativet?? Tja, inte är det det röd-gröna alternativet inte. De driver faktiskt precis samma sak, men på ett oppositionellt sätt så skall det i alla fall klagas. Det var dessvärre med Beatrice Ask också. Det gick bra att gnälla på Bodström så länge som man satt i opposition, men väl vid regeringsmakten så kastar man ut all ödmjukhet genom fönstret och ser till att driva samma typ av politik - bara det står en alliansmedlem som författare på förslagen...

Piratpartiet

För mig så är piratpartiet ett självklart val i EU-valet.
Varför?
Piratpartiet går från klarhet till klarhet för mig. Den fråga som är klart viktigast för mig är faktiskt frågan om grundvalen för vår demokrati, för vårt fria samhälle. Inte skattenivåer, inte stöd till bilindustrin - inte ens frågan om privatiseringar vård, skola och omsorg.

Bojkotten fortsätter

För mig personligen betyder inte min bojkott ett endaste dugg. Jag kommer fortsätta denna så länge som vår rättssäkerhet sålts ut på lobbyisternas altare.
  • inte köpa cd-skivor
  • inte köpa filmer
  • inte köpa datorspel
  • inte gå på bio
  • inte hyra film


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , AB123, SvD1234, DN1234, EX1234 Bloggar123456789012345678901234567890123456790123456789012

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n