Fortsätt till huvudinnehåll

Märklig känsla

Det är som fetsmart påpekade i en kommentar till mitt förra inlägg en oerhört märklig känsla kring rapporteringen kring frigivningen/överflyttningen av Annika Östberg Deasy. Det känns som om en frigivning av en samvetsfånge eller nåt.

Dråp 1972, dubbelmord 1981

Istället så handlar det om en mycket trasig människa som varit inblandad - och dömd - för mord och dråp, dels ett 1972 och sedan det mer omnämnda 1981. Nu anses att hon avtjänat sitt straff och blivit så rehabiliterad(?) att hon fått sitt straff tidsbestämt och blivit överflyttad till Hinseberg kvinnofängelse.

En solskenshistoria

Mysko, frågan är om det är vårt behov av att se en maskros mitt i betongen - en solskenshistoria i all kris, död och krig. En förlorad dotters möte med sin mor; återkomsten till sitt älskade fosterland; den rehabiliterade människans revansch i samhället - vi får se.

Oavsett så är det ett oerhört drev efter henne... Denna gång kanske just för att hon är kvinna...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , SvD123456789, DN12345, AB1234567, EX1234567890123, SSV NM1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: