Fortsätt till huvudinnehåll

Gammaltestamentlig rättsskipning?

En superb mening fastnar hos mig när jag surfar runt på bloggar och läser om Ipred:

Den innebär att för första gången sedan gammaltestamentlig rättskipning var på modet i Europa så ska brottsoffret vara den utredande parten som dessutom får möjlighet att utöva viss rättskipning.

(Källa.)

Typ av korståg?

Och det stämmer ju! Riktigt obehaglig sak i sak s a s! Att man på gammaltestamentligt vis också uppenbart anser sig ha gud fader själv på sin sida gör att man uppenbart anser sig ha rätt att ta till vilka metoder som helst för att stävja oliktänkande...

Hot

Översteprästen och den rättrådiga krigaren Pontén hotar med repressalier för de som oskyldiga låtit sitt nät utnyttjas:
- Polisen ingriper mot den som äger abonnemanget, så det är hemma hos den personen som husrannsakan sker och datorerna kan beslagtas. Samma sak gäller vid brott som spridning av barnporr eller förtal via internet, säger Henrik Pontén, jurist vid Antipiratbyrån.
Det behöver däremot kunna bevisas vem som laddat upp eller ner materialet för att det ska kunna dömas ut ett skadestånd. Men det kan ta en tid innan saken är utredd.
- Antipiratbyrån rekommenderar alla att skydda sina nätverk så slipper man att sånt här ska hända, säger Henrik Pontén.

Och metoderna?

Att man sedan arbetar med metoder som i bästa fall kan härföras till nattsvarta och tveksamma är ytterligare en försvårande sak:
Infiltratörer, svarta pengar, bevisprovokation, hemliga metoder och dataintrång är vardag för många underrättelseorganisationer. Nu också för upphovsrättsindustrin.

Sittringar i riksdagen?

Jag påminner om mitt inledande citat igen:
Den innebär att för första gången sedan gammaltestamentlig rättskipning var på modet i Europa så ska brottsoffret vara den utredande parten som dessutom får möjlighet att utöva viss rättskipning.
Kom det en burk med vaselin och en sittring med trycket på JA-knappen i riksdagen?
Det är väl knappast en bekväm ställning på riksdagsstolarna för någon? "Gammaltestamentlig rättskipning" - i det tjugonde århundradet?? 

KD...

De enda som sannolikt är nöjda med den gammaltestamentliga rättskipningen är väl KD? De är ju faktiskt också det enda parti som mangrant ställt upp på alla dessa integritetskränkande lagar, inte en avvikande röst inifrån sekten... Blandar inte de ihop staten med gud fader själva?

Lyfter slöjan från deras ögon?

Att nu äntligen man börjar se alla de negativa aspekter på det hela som vi kritiker påpekat under låååång tid nu är bara bra! Fullständigt fiasko i Danmark t ex.


Läs gärna mina andra inlägg 'Upphovsrätten' och 'För övrigt anser jag att skivbolagen bör läggas ner', missa inte heller den sanslöst välgjorda filmen 'Film om copyright'.//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,  AB1234, SvD123, DN123456789012, IDG Bloggar123456789012345678 Newsmill1

Kommentarer

 1. Vadå gammaltestamentlig? Det där luktar tyvärr av en gammal kristen slentrianmässig antijudiskhet.

  Korstågen utfördes, som du kanske vet, av folk som (på sin höjd) hade läst nya testamentet.

  Kan även meddela att det gamla testamentet innehåller en föreskrift om att man inte ska spilla sin seed ;)

  SvaraRadera
 2. Ovanstående referens till säd anspelar på unge herr Onan. Han dödades (av Herren) efter att inte ha gjort som han blev tillsagd, inget annat.

  (För övrigt är jag skeptisk till att nån skulle komma på den märkliga iden att ställa sig framför sin avlidne brors fru och tajja, det som skedde var naturligtvis ett gammalt hederligt, och av påven påbjudet, avbrutet samlag. Men brottet var inte av sexuell natur, brottet var att han inte lydde sin far.)

  SvaraRadera
 3. Gamla testamentet är märklig överhuvudtaget - alla med minsta vett ser tydligt hur det handlar om två vitt skilda religioner... Men jag har skrivit om onani innan också... :O)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: