Fortsätt till huvudinnehåll

Gammaltestamentlig rättsskipning?

En superb mening fastnar hos mig när jag surfar runt på bloggar och läser om Ipred:

Den innebär att för första gången sedan gammaltestamentlig rättskipning var på modet i Europa så ska brottsoffret vara den utredande parten som dessutom får möjlighet att utöva viss rättskipning.

(Källa.)

Typ av korståg?

Och det stämmer ju! Riktigt obehaglig sak i sak s a s! Att man på gammaltestamentligt vis också uppenbart anser sig ha gud fader själv på sin sida gör att man uppenbart anser sig ha rätt att ta till vilka metoder som helst för att stävja oliktänkande...

Hot

Översteprästen och den rättrådiga krigaren Pontén hotar med repressalier för de som oskyldiga låtit sitt nät utnyttjas:
- Polisen ingriper mot den som äger abonnemanget, så det är hemma hos den personen som husrannsakan sker och datorerna kan beslagtas. Samma sak gäller vid brott som spridning av barnporr eller förtal via internet, säger Henrik Pontén, jurist vid Antipiratbyrån.
Det behöver däremot kunna bevisas vem som laddat upp eller ner materialet för att det ska kunna dömas ut ett skadestånd. Men det kan ta en tid innan saken är utredd.
- Antipiratbyrån rekommenderar alla att skydda sina nätverk så slipper man att sånt här ska hända, säger Henrik Pontén.

Och metoderna?

Att man sedan arbetar med metoder som i bästa fall kan härföras till nattsvarta och tveksamma är ytterligare en försvårande sak:
Infiltratörer, svarta pengar, bevisprovokation, hemliga metoder och dataintrång är vardag för många underrättelseorganisationer. Nu också för upphovsrättsindustrin.

Sittringar i riksdagen?

Jag påminner om mitt inledande citat igen:
Den innebär att för första gången sedan gammaltestamentlig rättskipning var på modet i Europa så ska brottsoffret vara den utredande parten som dessutom får möjlighet att utöva viss rättskipning.
Kom det en burk med vaselin och en sittring med trycket på JA-knappen i riksdagen?
Det är väl knappast en bekväm ställning på riksdagsstolarna för någon? "Gammaltestamentlig rättskipning" - i det tjugonde århundradet?? 

KD...

De enda som sannolikt är nöjda med den gammaltestamentliga rättskipningen är väl KD? De är ju faktiskt också det enda parti som mangrant ställt upp på alla dessa integritetskränkande lagar, inte en avvikande röst inifrån sekten... Blandar inte de ihop staten med gud fader själva?

Lyfter slöjan från deras ögon?

Att nu äntligen man börjar se alla de negativa aspekter på det hela som vi kritiker påpekat under låååång tid nu är bara bra! Fullständigt fiasko i Danmark t ex.


Läs gärna mina andra inlägg 'Upphovsrätten' och 'För övrigt anser jag att skivbolagen bör läggas ner', missa inte heller den sanslöst välgjorda filmen 'Film om copyright'.//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,  AB1234, SvD123, DN123456789012, IDG Bloggar123456789012345678 Newsmill1

Kommentarer

 1. Vadå gammaltestamentlig? Det där luktar tyvärr av en gammal kristen slentrianmässig antijudiskhet.

  Korstågen utfördes, som du kanske vet, av folk som (på sin höjd) hade läst nya testamentet.

  Kan även meddela att det gamla testamentet innehåller en föreskrift om att man inte ska spilla sin seed ;)

  SvaraRadera
 2. Ovanstående referens till säd anspelar på unge herr Onan. Han dödades (av Herren) efter att inte ha gjort som han blev tillsagd, inget annat.

  (För övrigt är jag skeptisk till att nån skulle komma på den märkliga iden att ställa sig framför sin avlidne brors fru och tajja, det som skedde var naturligtvis ett gammalt hederligt, och av påven påbjudet, avbrutet samlag. Men brottet var inte av sexuell natur, brottet var att han inte lydde sin far.)

  SvaraRadera
 3. Gamla testamentet är märklig överhuvudtaget - alla med minsta vett ser tydligt hur det handlar om två vitt skilda religioner... Men jag har skrivit om onani innan också... :O)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv