Fortsätt till huvudinnehåll

Inget huttlande inte!

Jag vet att jag skrivit ett slutord, men jag måste ändå rekommendera Leif GW Perssons lilla krönika om Annika Östberg. Det är som vanligt när det gäller Leif GW - rakt på sak och inga förskönande omskrivningar. Hans språk är helt enkelt oefterhärmligt! Man ser på en mils avstånd att han är upphovsmakaren bakom en skrift.

Inget huttlande!

Ett läsvärd och sann krönika, han huttlar minsann inte med något:
Annika Östberg har dödat tre människor, låt oss inte huttla med den saken. Dessutom hunnit med det mesta på vägen dit. Allt ifrån att sälja sprit och knark till minderåriga, via vanliga stölder, bedrägerier och narkotikabrott, till grova rån och mordförsök.
..
Annika Östberg är inte ett offer för rättvisan i USA. De närmare trettio åren i amerikanskt fängelse har hon tjänat ihop till helt på egna meriter. Med facit i hand och nyss utsläppt har hon till och med kommit lindrigare undan än flertalet av sina olyckssystrar. Hade hon begått samma brott här hemma hade hon suttit inne lika länge. Låt oss inte huttla med den saken.
..
På svenska kriminalvårdsanstalter sitter cirka hundrafemtio interner - varav ett halvdussin kvinnor - som är dömda till livstids fängelse för mord. Nästan alla med en brottslighet av betydligt blygsammare kaliber än den som Annika Östberg gjort sig skyldig till. Och nästan alla längtar de därifrån. Med föga framgång eftersom de, gång på gång, förvägras resning, nåd, tidsomvandling, eller till och med en ynka permission, av samma regering som slog knut på sig själv för att "befria Annika Östberg från fångenskapen i USA". Och låt oss inte huttla med den saken heller.

Avslutningen är också vacker rent av:
Det som är goda människors adelsmärke är styrkan att förlåta även de som betett sig illa eller mindre väl och ingen tänkande och kännande människa kan tro på det eviga straffet. Så, välkommen hem Annika. Till skillnad från nästan alla andra så är du förlåten. Men se för fan till att sköta dig för är det något som den svenska kriminalpolitiken inte behöver så är det en kvinnlig motsvarighet till Lars Inge Svartenbrandt.
Glad påsk, förresten.

Mina inlägg om Annika Maria Östberg Deasy//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS: Läs också mer i två artiklar (I o II) om Annikas brott i sig - intressant läsning oavsett åsikter tidigare. Tack anonym.

Läs även andra bloggares åsikter om annika östberg, frigivning, fängelsestraff, mord, knarkare, prostituerad DN123456789, SvD123456789012345 , AB123456789, EX1234567890123456, Metro12345

Kommentarer

 1. Nej inte ska vi "huttla" är hon förlåten?... "Till skillnad från nästan alla andra så är du förlåten".

  Nej låt oss inte "huttla" Leif GW Persson. Sluta "huttla" då håller du dig till verkligheten.

  Vilken huttlare :) Så "vackert" skrivet så att man blir rentav tårögd.

  SvaraRadera
 2. http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=bittra_svenskar_som_aldrig_gjort_fel_sagar_annika_ostberg.html

  SvaraRadera
 3. Hur många positiva artiklar hittar du om Haga-mannen, eller tyskan, Bobbys föräldrar eller varför inte Malexander-mördarna?

  F ö så tror jag bara att det *bara är bittra svenskar som aldrig gjort fel hyllar allt kring Annika Östberg*. :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Leif GW Perssons krönika är haffsigt hopskriven, dagens pytt i panna i Expressen, det är en lögn att Annika Östberg har dödat 3 människor, Leif GW Persson som har möjlighet att studera polisutredningar borde hålla sig mera till sanningen, "Inget att Huttla om" för att använda hans egna ord, förresten Huttla är en gammal kvarn i södra Sverige, vad har det med Annika Östberg att göra, bättre om han försökte använda vanlig rikssvenska när han skriver sina krönikor, man kan undra varför han skriver nedlåtande om Annika Östberg och använder icke korrekta bedömningar, kan det möjligen bero på att det bottnar i ett kvinnohat, har sett det förut i Leif GW Perssons krönikor, kanske han fick sig en omgång av en kvinna när han var barn, han kanske är den långsinta typen

  SvaraRadera
 5. http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=bittra_svenskar_som_aldrig_gjort_fel_sagar_annika_ostberg.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…