Fortsätt till huvudinnehåll

Inget huttlande inte!

Jag vet att jag skrivit ett slutord, men jag måste ändå rekommendera Leif GW Perssons lilla krönika om Annika Östberg. Det är som vanligt när det gäller Leif GW - rakt på sak och inga förskönande omskrivningar. Hans språk är helt enkelt oefterhärmligt! Man ser på en mils avstånd att han är upphovsmakaren bakom en skrift.

Inget huttlande!

Ett läsvärd och sann krönika, han huttlar minsann inte med något:
Annika Östberg har dödat tre människor, låt oss inte huttla med den saken. Dessutom hunnit med det mesta på vägen dit. Allt ifrån att sälja sprit och knark till minderåriga, via vanliga stölder, bedrägerier och narkotikabrott, till grova rån och mordförsök.
..
Annika Östberg är inte ett offer för rättvisan i USA. De närmare trettio åren i amerikanskt fängelse har hon tjänat ihop till helt på egna meriter. Med facit i hand och nyss utsläppt har hon till och med kommit lindrigare undan än flertalet av sina olyckssystrar. Hade hon begått samma brott här hemma hade hon suttit inne lika länge. Låt oss inte huttla med den saken.
..
På svenska kriminalvårdsanstalter sitter cirka hundrafemtio interner - varav ett halvdussin kvinnor - som är dömda till livstids fängelse för mord. Nästan alla med en brottslighet av betydligt blygsammare kaliber än den som Annika Östberg gjort sig skyldig till. Och nästan alla längtar de därifrån. Med föga framgång eftersom de, gång på gång, förvägras resning, nåd, tidsomvandling, eller till och med en ynka permission, av samma regering som slog knut på sig själv för att "befria Annika Östberg från fångenskapen i USA". Och låt oss inte huttla med den saken heller.

Avslutningen är också vacker rent av:
Det som är goda människors adelsmärke är styrkan att förlåta även de som betett sig illa eller mindre väl och ingen tänkande och kännande människa kan tro på det eviga straffet. Så, välkommen hem Annika. Till skillnad från nästan alla andra så är du förlåten. Men se för fan till att sköta dig för är det något som den svenska kriminalpolitiken inte behöver så är det en kvinnlig motsvarighet till Lars Inge Svartenbrandt.
Glad påsk, förresten.

Mina inlägg om Annika Maria Östberg Deasy//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS: Läs också mer i två artiklar (I o II) om Annikas brott i sig - intressant läsning oavsett åsikter tidigare. Tack anonym.

Läs även andra bloggares åsikter om annika östberg, frigivning, fängelsestraff, mord, knarkare, prostituerad DN123456789, SvD123456789012345 , AB123456789, EX1234567890123456, Metro12345

Kommentarer

 1. Nej inte ska vi "huttla" är hon förlåten?... "Till skillnad från nästan alla andra så är du förlåten".

  Nej låt oss inte "huttla" Leif GW Persson. Sluta "huttla" då håller du dig till verkligheten.

  Vilken huttlare :) Så "vackert" skrivet så att man blir rentav tårögd.

  SvaraRadera
 2. Hur många positiva artiklar hittar du om Haga-mannen, eller tyskan, Bobbys föräldrar eller varför inte Malexander-mördarna?

  F ö så tror jag bara att det *bara är bittra svenskar som aldrig gjort fel hyllar allt kring Annika Östberg*. :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Leif GW Perssons krönika är haffsigt hopskriven, dagens pytt i panna i Expressen, det är en lögn att Annika Östberg har dödat 3 människor, Leif GW Persson som har möjlighet att studera polisutredningar borde hålla sig mera till sanningen, "Inget att Huttla om" för att använda hans egna ord, förresten Huttla är en gammal kvarn i södra Sverige, vad har det med Annika Östberg att göra, bättre om han försökte använda vanlig rikssvenska när han skriver sina krönikor, man kan undra varför han skriver nedlåtande om Annika Östberg och använder icke korrekta bedömningar, kan det möjligen bero på att det bottnar i ett kvinnohat, har sett det förut i Leif GW Perssons krönikor, kanske han fick sig en omgång av en kvinna när han var barn, han kanske är den långsinta typen

  SvaraRadera
 4. http://www.svenskbladet.se/politik/index.php?alias=bittra_svenskar_som_aldrig_gjort_fel_sagar_annika_ostberg.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n