Fortsätt till huvudinnehåll

Skillnad på kränkning och kränkning...

Den personliga sfären är okränkbar. Låt det nu också bli tydligt i lagstiftningen. Jag vill därför att Justitiedepartementet och Justitieminister Beatrice Ask nu tar tag i frågan och förbjuder smygfotografering. Det är dags nu.
(Källa.)

Jag är hemskt ledsen, men jag kan bara skratta utmattat över att en av politikerna som varit med och kränkt hela befolkningens integritet och rätt till privatliv överhuvudtaget tar orden "den personliga sfären är okränkbar" i sin mun! *kaskadkräks nästan*

Skillnad på kränkt och kränkt?

Jag antar att nakenfotograferingen handlar om samma "Sara" som jag skrivit om tidigare?
Jag har läst igenom mitt gamla inlägg och jag är dels imponerad av vad jag tycker är ett bra och välskrivet inlägg, och jag ställer mig fortfarande helt bakom mina åsikter. Jag är tveksam till vad det brottsliga i just Saras fall är, det borde vara omöjligt att döma någon helt utan bevis.

Svårbevisat

Ord mot ord. Att det är jobbigt för målsägaren räcker inte som bevis, får inte och skall inte räcka som bevis. Det är en enkel, om än svårtsvält för vissa, att principen att bevisen måste vara överväldigande för att det ens skall gå till domstol. Det är faktiskt ett mycket lågt pris att betala att skyldiga går fria än att oskyldiga sitter i fängelse. Håller inte bevisen, så håller inte bevisen - oavsett hur upprörande brottet är - och hur än feministerna skriker om att män skall (negativt) särbehandlas inför rätten.

Sara?

Om man vänder på historien så är det ganska lättverifierat och ganska otrevligt att man far med icke-verifierbara anklagelser mot en f d; ett korståg utan religiösa förtecken. Är inte det egentligen ärekränkning? Det har ju tydligen inte gått att verifiera att det ens begått ett brott med tanke på att polisen lade ner utredningen efter anmälan? Osmaklig historia ur alla aspekter. Men med tanke på att det läggs ut sexamatörfilmer hej vilt så lär det knappast vara sista gången som de inspelade filmerna används som slagträn.

Kvinnors sexualitet

Hur bevisar man förresten att den ena parten inte ville att filmen skulle publiceras alls? Det räcker med att en kvinna överhuvudtaget någonstans lägger ut det själv för att man skall så tveksamheter i alla liknande fall. Och ja, jag vet att kvinnor själva lägger ut liknande filmer, de är sexuella varelser de med och en del kvinnor tänder på att bli tittade på. Men det är som det är, att sänka bevisbördan är så korkat att man inte tror det är sant, men det är så sant som att Madeleine Leijonhuvud är professor i straffrätt... :o|

Hårda straff

Jag försvarar absolut inte dessa personer, jag försvarar en individ vars bevis som den är anklagad för tydligen inte håller. Personligen tycker jag att de som gör sig skyldiga till dylika saker skall hudflängas, men juridiskt är det en annan sak. Man får inte blanda ihop känslor och juridik. Skulle jag vara inblandad i rättegångar skulle det t ex bli dödsstraff för varenda pedofil. Men nu är det som tur inte så... *turligt för dem*


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England