Fortsätt till huvudinnehåll

Mona positionerar sig ifrån Wanja

Nu tar S till handling för att börja stävja de fritt fallande opinionssiffrorna. Förtroendeomröstningarna på webben haglar tätt och det är ingen uppmuntrande läsning för S. Jag tittade t ex på AB's omröstning om man har förtroende för dels Wanja och dels Mona.
90% hade inget förtroende för Wanja och över 80% röstade nej för Mona...

Okompetenschocken!

Jag måste erkänna att jag är rent av chockad av hur dåligt S hanterar opinionen nu. Från att ha haft en tydlig linje om att inte ha en linje så är verkar det nu vara fullständig teaterimprovisation som gäller?
Att under dånande kritiska mediasalvor gå ut och krama om och intyga sitt fullständiga förtroende för LO-ordföranden är så korkat att man undrar vem sjutton det är som godkänt detta? :oO

Om och om och om igen!

Samma hafsiga och toppstyrda beteende när det gällde samarbetspartner. V ställdes utanför (iofs bra i sak), men detta gjordes helt utan fingertoppskänsla för hur allmänheten skulle ta det, och inte minst hur det skulle hateras internt. Vi vet hur det gick:
Ramaskri - panik - "nytt samarbete" och sedan tillkämpade leenden i kamerablixtarnas sken.
Vi pratar humoristiska nivåer här som inte ens tv-programmet Parlamentet kommer upp i...

Orädd och vingklippt!

Nu skall i alla fall ledningen inom S fjärma sig ifrån Wanja som också skall vingklippas så att skadan framledes för partiet minimeras. Mona - Wanjas skyddshelgon - har gått ut och sagt att Wanja borde hoppa av styrelseuppdraget inom AMF.
Ett klokt drag som månne "ofega" Wanja själv faktiskt borde ha gjort redan för några dagar sedan. Det s k "självförsvar" som hon utvecklade pekade mest på hennes egen okompetens att inneha viktiga styrelseposter. Frågan är nu bara vad hon skall göra med de övriga 23(?) styrelser hon sitter kvar i?

Mera lööön...

Jag tror att det vankas en löneökning inom LO för Wanja efter detta. LO har ju under många år hållt nere sina topplöner för den interna opinionens skull och sedan på den så hårt kritiserade roffelmentalitetens sätt låtit ordföranden plocka ut det bakvägen via en massa välbetalda styrelsearvoden inom LO's sfär.
Möjligtvis praktiskt men också en detalj som inte tagits upp särskilt ofta i debatten. Givetvis måste man således kompensera Wanja för det eventuella avhoppet från AMF, så om något år - om hon sitter kvar - så kommer säkert en rejält blingad lönespec tror jag... *cynisk*

Dagens förvirring!

Mitt i detta, ifrån dagens DN, så hittar jag en webbfråga i samband med debattartikeln 'Skyll inte krisen på giriga direktörer'

Vad sjutton menas med det andra alternativet?


"Ja, men bara om det finns krav på motprestation" ?

Alltså finns det någon överhuvudtaget som kan tänka sig att erbjuda en bonus utan krav på motprestation så kanske man omedelbart borde ställa sin plats i styrelsen till förfogande? Ja, såvitt man inte sitter och sover på stolen bara för att kompensera en lite lägre lön som LO-ordföranden då möjligtvis... ;o)


//Zac
Påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,   AB1234567890, EX123456, SvD1234, DN12, SSV Newsmill1 Bloggar1

Kommentarer

 1. "Okompetens." Den rödgröna inkompetenskulturen à la Ceaucescu, ja. Huvet på spiken, Zac! Den slår Bolagen vaktom av synnerligen förklarliga skäl.

  Wallenbergarna passar, således, på att prata "landsfaderligt" strunt. De är lika tjatiga som sossarna i sin skattekverulans, och man skall inte låta sig duperas av deras tomma ord. Gärna blandekonomi - men bara så länge staten går lydigt i Bolagens ledband, är den pinsamt klara undertexten. Den enkla sanningen är att det är den globala skattesänkningshysterin som sänkt världens ekonomi: kan någon föreställa sig en koppling till USA:s gigantiska underskott? Englands? Osv! De här finansgarantierna, som Wallenbergarna förklarligt nog prisar, tjänar ju bara till att vältra över miljardärernas kostnader på statens budgetar, vilket föranleder ytterligare nedskärningar, som ytterligare sänker konsumtion och investeringar osv med FÖRDJUPAD kris som följd, vilket upphäver stimulansen och mer till, och så är vi inte tillbaka där vi började, utan ett steg där bakom. Jättebluff av G20! Fråga Anders Borg, apropå "ordning och reda i statsfinanserna"; jag garanterar att han han blir besvärad.

  Vad läget nu inte minst kräver är ett angrepp på kapitalets fria rörlighet. G20 tog ett första steg i denna riktning med fokusering på "skatteparadisen", vilket var bra.

  Sveriges dummaste bloggare Den hälsosamme ekonomisten, har fått en Lidnersk Knäpp och sammanfattar perfekt med årets Rubrik:

  "Wallenberg och Wedin i samma båt"

  Äggzaktly!

  - Peter Ingestad, Solna, ekonomiskt sakkunnig

  SvaraRadera
 2. Vilket patetisk spel for galleriet att Wanja avgar fran en styrelse dar hon deltagit i fyra moten per ar och tydligen sovit.
  Tror parti och LO ledning att det finns nagon som inte genomskadar detta enkla trix att forsoka fa medlemmarna att tro att nagonting gjorts.
  Det ar ingen skillnad alla sitter kvar pa sina hogavlonade poster som dom misskoter och medlemmarna betalar kalaset. Mona tror att nagon skall tycka att hon ar hanlingskraftig nar alla vet vilken menols nolla hon ar och hon ar ocksa den som orsakat opponionsraset med sin inkompetens och enfaldiga dagispladder.
  Hon borde avga fore Wanja

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!