Fortsätt till huvudinnehåll

Mona positionerar sig ifrån Wanja

Nu tar S till handling för att börja stävja de fritt fallande opinionssiffrorna. Förtroendeomröstningarna på webben haglar tätt och det är ingen uppmuntrande läsning för S. Jag tittade t ex på AB's omröstning om man har förtroende för dels Wanja och dels Mona.
90% hade inget förtroende för Wanja och över 80% röstade nej för Mona...

Okompetenschocken!

Jag måste erkänna att jag är rent av chockad av hur dåligt S hanterar opinionen nu. Från att ha haft en tydlig linje om att inte ha en linje så är verkar det nu vara fullständig teaterimprovisation som gäller?
Att under dånande kritiska mediasalvor gå ut och krama om och intyga sitt fullständiga förtroende för LO-ordföranden är så korkat att man undrar vem sjutton det är som godkänt detta? :oO

Om och om och om igen!

Samma hafsiga och toppstyrda beteende när det gällde samarbetspartner. V ställdes utanför (iofs bra i sak), men detta gjordes helt utan fingertoppskänsla för hur allmänheten skulle ta det, och inte minst hur det skulle hateras internt. Vi vet hur det gick:
Ramaskri - panik - "nytt samarbete" och sedan tillkämpade leenden i kamerablixtarnas sken.
Vi pratar humoristiska nivåer här som inte ens tv-programmet Parlamentet kommer upp i...

Orädd och vingklippt!

Nu skall i alla fall ledningen inom S fjärma sig ifrån Wanja som också skall vingklippas så att skadan framledes för partiet minimeras. Mona - Wanjas skyddshelgon - har gått ut och sagt att Wanja borde hoppa av styrelseuppdraget inom AMF.
Ett klokt drag som månne "ofega" Wanja själv faktiskt borde ha gjort redan för några dagar sedan. Det s k "självförsvar" som hon utvecklade pekade mest på hennes egen okompetens att inneha viktiga styrelseposter. Frågan är nu bara vad hon skall göra med de övriga 23(?) styrelser hon sitter kvar i?

Mera lööön...

Jag tror att det vankas en löneökning inom LO för Wanja efter detta. LO har ju under många år hållt nere sina topplöner för den interna opinionens skull och sedan på den så hårt kritiserade roffelmentalitetens sätt låtit ordföranden plocka ut det bakvägen via en massa välbetalda styrelsearvoden inom LO's sfär.
Möjligtvis praktiskt men också en detalj som inte tagits upp särskilt ofta i debatten. Givetvis måste man således kompensera Wanja för det eventuella avhoppet från AMF, så om något år - om hon sitter kvar - så kommer säkert en rejält blingad lönespec tror jag... *cynisk*

Dagens förvirring!

Mitt i detta, ifrån dagens DN, så hittar jag en webbfråga i samband med debattartikeln 'Skyll inte krisen på giriga direktörer'

Vad sjutton menas med det andra alternativet?


"Ja, men bara om det finns krav på motprestation" ?

Alltså finns det någon överhuvudtaget som kan tänka sig att erbjuda en bonus utan krav på motprestation så kanske man omedelbart borde ställa sin plats i styrelsen till förfogande? Ja, såvitt man inte sitter och sover på stolen bara för att kompensera en lite lägre lön som LO-ordföranden då möjligtvis... ;o)


//Zac
Påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,   AB1234567890, EX123456, SvD1234, DN12, SSV Newsmill1 Bloggar1

Kommentarer

 1. "Okompetens." Den rödgröna inkompetenskulturen à la Ceaucescu, ja. Huvet på spiken, Zac! Den slår Bolagen vaktom av synnerligen förklarliga skäl.

  Wallenbergarna passar, således, på att prata "landsfaderligt" strunt. De är lika tjatiga som sossarna i sin skattekverulans, och man skall inte låta sig duperas av deras tomma ord. Gärna blandekonomi - men bara så länge staten går lydigt i Bolagens ledband, är den pinsamt klara undertexten. Den enkla sanningen är att det är den globala skattesänkningshysterin som sänkt världens ekonomi: kan någon föreställa sig en koppling till USA:s gigantiska underskott? Englands? Osv! De här finansgarantierna, som Wallenbergarna förklarligt nog prisar, tjänar ju bara till att vältra över miljardärernas kostnader på statens budgetar, vilket föranleder ytterligare nedskärningar, som ytterligare sänker konsumtion och investeringar osv med FÖRDJUPAD kris som följd, vilket upphäver stimulansen och mer till, och så är vi inte tillbaka där vi började, utan ett steg där bakom. Jättebluff av G20! Fråga Anders Borg, apropå "ordning och reda i statsfinanserna"; jag garanterar att han han blir besvärad.

  Vad läget nu inte minst kräver är ett angrepp på kapitalets fria rörlighet. G20 tog ett första steg i denna riktning med fokusering på "skatteparadisen", vilket var bra.

  Sveriges dummaste bloggare Den hälsosamme ekonomisten, har fått en Lidnersk Knäpp och sammanfattar perfekt med årets Rubrik:

  "Wallenberg och Wedin i samma båt"

  Äggzaktly!

  - Peter Ingestad, Solna, ekonomiskt sakkunnig

  SvaraRadera
 2. Vilket patetisk spel for galleriet att Wanja avgar fran en styrelse dar hon deltagit i fyra moten per ar och tydligen sovit.
  Tror parti och LO ledning att det finns nagon som inte genomskadar detta enkla trix att forsoka fa medlemmarna att tro att nagonting gjorts.
  Det ar ingen skillnad alla sitter kvar pa sina hogavlonade poster som dom misskoter och medlemmarna betalar kalaset. Mona tror att nagon skall tycka att hon ar hanlingskraftig nar alla vet vilken menols nolla hon ar och hon ar ocksa den som orsakat opponionsraset med sin inkompetens och enfaldiga dagispladder.
  Hon borde avga fore Wanja

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv