Fortsätt till huvudinnehåll

Mina favoritbloggar

EDIT - vilket halvdant arbetet jag gjort! Kommer att lägga till en hel del bloggar snart - ber om ursäkt.

Tja, vilka är mina favvobloggar för tillfället? Här kommer listan, meddela gärna mig om det är något fel någonstans.

Per Ström

Integritetsfrågor och antifeminism, för jämställdhet. Det blir inte så mycket bättre...

Anna Troberg

En piratpartist och författare, läsvärd. Har läst henne sedan hennes 180° omsvängning i piratfrågan för ett par(?) år sedan.

Rick Falkvinge

Piratpartiets ledare, en självklarhet i blogglistan. Retorisk och pedagogisk.

Christian Engström

Se även om Rick Falkvinge. Däremot känns Christian lite mjukare, lite mindre konfrontatorisk.

MinaModerataKarameller

Politiska åsikter med schwung, men från ett vardagsperspektiv. Genomarbetade åsikter. 

Opassande

Nästan en lite institution på piratpartets sida.

Oscar Swartz

En enmans tankesmedja, för integritetsfrågor och annat.

Blogge Bloggelito

Whohoo! Frispråkig och genomarbetad så det svider i skinnet varje gång man läser honom. Nämnde jag att den är rolig också?

Leo Erlandssons blogg

Brinnande engagemang för integritetsfrågor, ett ungt golvperspektiv på piratpartiet.

Tanja Bergkvists blogg

En antifeministisk akademiker med humor, slagfärdighet och rena elakheter. Oerhört rolig.

Genusperspektiv

Ytterligare en antifeministisk blogg med förmåga att analysera och visa på en annan verklighet.

daddys

En tung blogg, sprungen ur en pappas förtvivlan över att ha kört fast i mansdiskriminerande (synliga!) strukturer när allt han vill är att få en pappas rätt till sitt barn - och sitt barns rätt till sin pappa. Hemsk, men nödvändig.

Antifeministiskt Initiativ

Antifeministiska ungmoderater som pekar på det galna i feminismen.

Badlands Hyena

Oj så kul! Möjligtvis lite tröskel innan man helt förstår sig på den stundom underfundiga och kluriga humorn. Det är väl värt besväret...

Kostdoktorn

Den bästa LC-bloggen. Rakt, genomarbetad och välskriven.

Kost och hälsa

Oerhört bra LC-blogg. Uppdateras sällan, men det är alltid värt väntan. Mycket grundligt gjorda inlägg, mycket källhänvisningar och förklaringar. Mycket bra, lite akademisk.

Dr Dahlqvists blogg

Läsvärd! Mycket mer konfrontatorisk än övriga LC-skribenter, men intressant att följa. Egenutnämnd häxa i LC-land, men det tycker jag är lite för negativt - hon är bättre än så!

Fett bra mat

Mums!

Lowcarb bloggen

En typ av viktresa som delvis gått/delvis går igenom LC-land.

Fat Lies

Ytterligare en sanningssägare i LC-sfären. Läsvärt.

Fetsmart

Kul typ, lite bredare(!?) än övriga LC-skribenter. En viktresa som påminner plågsamt om min egen.

Matfrisk

Lite saftigare, lite tyngre inlägg. Läsvärd.

Airams matblogg

Nu blir jag hungrig - igen!

Chakulas LCHF

Yummy!

Toxiska Epistlar

LC, medicin mm samsas här. Lite journalistiska principer, vilket är logiskt med tanke på författaren...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Kommentarer

  1. Oj. Trevligt! Man tackar!

    Skönt att fortfarande bli kallad "ung", trots att man närmar sig de 30 (nej, ingen 30-årskris... än) ;)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England