Fortsätt till huvudinnehåll

Alpina landslaget, Mona?

Det går betydligt snabbare utför än jag trodde och de politiska motståndarna kunde drömma om... Det är enligt Demoskops nya mätning t o m så att Alliansen gick rusade förbi sina motståndare i det röd-gröna samarbetet!

Bråda dagar?

Nu är det bråda dagar inom Socialdemokratin - skall man sluta leden kring sin ledare, eller skall man lite paniskt börja söka i leden efter en ersättare? Personligen ser jag inget annat än att Sahlin varit en rejäl katastrof under sin tid som partiledare.

Svår situation

Det skall för all del sägas direkt att det inte var något lätt situation att axla - en total tomhet efter mordet på Lindh, Persson som tydligt var ointresserad och oengagerad. När en så pass stark och karismatisk ledare stiger ner så blir det ofta ett vakuum - som nu mer eller mindre permanentats.
Avsaknaden av politik, ett rejält och tydligt samarbete och karisma har nu gjort att Sahlin förutom sina affärer nu också måste tillskrivas det största opinionstappet genom tiderna.

Wanja-Gate

Kramandet av Wanja Lundby-Wedins affärer och blåögda hållning till styrelsearbete lär heller knappast vara något som väger positivt i väljarnas ögon. Jag tror helt enkelt att måttet är rågat för många socialdemokrater. MP och V lär på sätt och vis gnugga händerna, det blir nog en del väljarflykter både åt både vänster och åt höger.


//Zac
Påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , AB, SvD123456, DN, EX1234567 Politikerbloggen

Kommentarer

 1. Jag tror att Aliansen fortfarande springer mycket på högkonjukturern. Den förskjutning de har gjort mot att belöna arbete på bekostnad av bidrag kan slå tillbaka kraftfullt när tidiningarna börjar skriva om barnfamiljer som fick flytta för att de inte hade råd att invänta nästa jobb. Men fortfarande har de flesta pengar och de vill vi ju ha kvar. :-)

  Skandalerna är snart bortglömda. Aliansens start som regeringsparti visar hur kort minnet är. För jag antar att moderaterna är lika lite villiga att gå in i skandalpajkastning då de har duktigt med otorkad skit i arslet de med.

  SvaraRadera
 2. Där kom den katastrofala monagroda vi alla väntat på. Och vilken timing sen!

  Nu kollapsar socialdemokratin! Precis som jag förutsagt. Stort grattis till boppskocken. (Ordet "fittstim" vill jag inte använda.) Wanja Lundby-Wedin: Alliansens bästa propagandamegafon.

  rÖgrÖna geggan SKITER i de fattiga och sjuka. De har ingen rätt att yttra sig. De har ingen rätt att blogga ens. De har inga rättigheter överhuvud taget. Vad som räknas i rÖgrÖna geggans ögon är bÖgar, karriärkvinnor och kriminella invandrare.

  Till soptippen med Mona Sahlin och hela hennes parti!

  - Peter Ingestad

  SvaraRadera
 3. De jag pratar med är mycket medvetna om att Alliansen faktiskt har tvingats in i krisen och att händerna till viss del är bundna. Att gå tillbaka till ett bidragssamhälle är de flesta överens om att det gör vi inte. Ungefär samma som mina egna funderingar faktiskt. Oavsett politisk färg så måste man imponeras av den klara och tydliga linje som Alliansen hållit.

  Vad gäller jämförelsen mellan fifflande politiker så tycker jag att det är en klar skillnad på ett par kvasiministrar och en statsministerkandidat? Socialdemokraterna är till stor del förknippade med uppblåsta överhetsfasoner, till stor del tack vare Mona och Wanja (och delvis en vid tillfället halvpensionerad Persson).


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Moderaterna går om socialdemokraterna tja... centern och kd ligger risigare till. Imponeras av klar och tydlig linje...vilkas linje? moderaternas? ta vår miljöminister t.ex. hur mycket ser man av honom? Inte mycket! Vem kommer att sakna honom?

  Undrar om det inte bryter ut panik i den "sammansvetsade" alliansen snart och att de för närvarande osynliga olikheterna blir alltmer tydliga. Har aldrig trott på att de är så sammansvetsade. Men det är klart de andra i alliansen kanske är nöjda med att åka ur riksdagen vid nästa val. Deras siffror pekar neråt lika mycket som moderaternas pekar uppåt. Den enes bröd den andres död...

  Visst går vi väl tillbaka mot ett bidragssamhälle? socialbidragen ökar drastiskt. Har inte de människor du pratat med märkt det? Kommer att märkas ännu mer när nu många kastas ut i arbetslöshet de kommande åren. Vi kanske inte går tillbaka till ett bidragssamhälle för pengarna "räcker inte till". Är det positivt? Var ska människor vända sig då? Det finns ingenstans att vända sig alltså. Högre kriminalitet kan bli en trolig följd Sänkningen av A-kassan är alliansens största miss.

  Vi har inte märkt alla konsekvenser ännu varsel blir nu uppsägningar följden av dessa blir...kaos?

  SvaraRadera
 5. Jo, Alliansens största problem är faktiskt den inhemska kannibalismen - inte oppositionen. Det finns ett missnöje med Alliansens åtgärder, men Sahlin har inget att sätta emot alls. Vänstermänniskorna har aldrig så vitt jag vet varit så oerhört vilsna som nu.

  Det där med linje är mest att man driver en oerhört konsekvent politik, kolla t ex arbetslinjen, som t o m S har kapitulerat för. Det är tydlighet, man vill ha en förändring och man driver det åt det hållet. Jmfr med svajande Mona och du har en delförklaring till varför opinionsundersökningarna ser ut som de gör just nu.

  Många kring mig uttrycker också att de har starkt förtroende för att Alliansen tar oss igenom krisen på bästa sätt. Vi får inte glömma att detta är den värsta ekonomiska kris som världen skådat!


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Nej det får vi inte glömma. Undrar om det inte är just det många gör. Så länge man inte drabbas själv, så begriper man bara att människor nu kommer att kastas ut på gatan. Man förstår inte om man inte drabbas själv, eller ser någon i sin närmaste krets drabbas.

  Alliansen kommer nog inte att ha så värst mycket stöd hos dem som verkligen drabbas, när de förämrar trygghetsnätet. Hos dem som inte drabbas nämnvärt är det naturligtvis frid och fröjd. Men som du säger, det är den värsta ekonomiska krisen som världen skådat. Tror mitt i allt att det kommer att komma någonting bra ur den till slut. Vi kommer kanske att inse att det nuvarande ekonomiska räntesystemet är ohållbart.

  Det går väldigt bra för "gröna banker typ JAK just nu. Det var samma sak på nittiotalet medlemsantalet växte. Synd bara att det går så sakta. Dessa banker värnar om småskalighet vilket många pratar om. Men sedan så gynnar vi ändå de stora bankerna i hopp om några korvören i ränta. Vi begriper men vi förstår egentligen inte. Vilken förändring ser du med alliansen då det gäller det ekonomiska systemet? Jag ser ingen med socialdemokraterna heller. Det är inte bara vänstermänniskor som är vilsna, hela mänskligheten är vilsen. Det är kanske därför hela systemet kracshar nu. Vi vet inte vårt bästa. Så nu när socialdemokratin och fackpampar visar sitt rätta jag, så tror vi automatiskt att det är högern som man kan lita på. Märkligt... som daydreaming säger "minnet är kort".

  Alliansen togs på sängen av krisen. Politiker som tas på sängen och inte kan förutse något så nära... är de något att ha? De borde väl om något ha inblick i vad som ska ske. Vi har väldigt låga krav på våra makthavare. Vi försvarar nästan vad som helst.

  SvaraRadera
 7. Jag tror Alliansen för många kvalar in "som det minst dåliga alternativet". Så enkelt är det.


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Ja så enkelt är det. Minnet är kort.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv