Fortsätt till huvudinnehåll

Piratpartiet blir det!

Jag har fått nog av integritetskränkande lagar, jag har fått nog av marchen mot det totala Bodströmssamhället där Alliansen heltoväntat plockade upp ridpiskan, ljög sina väljare rakt upp i ansiktet och vässade och drev igenom liggande integritetskränkande och övervakande förslag ifrån S.

Vilket parti?

I dagens läge så är det faktiskt bara PP som står upp för de frågorna.
Samtliga andra partier, med små undantag för V och MP (som iofs lär vika sig när S kommer dundrande), vill faktiskt ha det på detta vis... :o(

Sänd en pirat!

Genom att eventuellt skicka en Piratpartist till EU så hoppas jag att det skickar en tydlig signal till riksdagen om vad vi i allmänheten tycker om att få vår integritet kränkt och hot om ständig övervakning.


Rätten till ett privatliv är definitivt en av grundpelarna i demokratin.


Så - Piratpartiet - aldrig har jag haft så lätt för att välja ett parti inför ett val som denna gång!//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring DN12, SvD12, AB12, EX1

Kommentarer

 1. Jo dåliga lagar är sämre än inga lagar alls.
  Därför att en del missbrukar friheten så trassakeras alla övriga med otaliga förbud. Förbud som förlamar de laglydigas initiativförmåga och eggar de laglösa.

  Rätten till att få skörda efter initiativförmåga och kanske flera års slit för t.ex. artister, författare
  är EN aspekt. Det är inte helt lätt "delad kultur"... Hur många vill dela sin lön med alla andra? "Fri kunskap" vackra ord men hur mycket kunskap har mänskligheten? "Skyddat privatliv" för vem? Vilka vill piratpartiet skydda, sina egna intressen enbart?

  Skickar vi en "pirat" till EU så kanske vi riskerar en värld som ytterligare kräver ständigt nya rättigheter utan motprestation. Människors känsla för att skapa kultur minskar. Det lönar sig inte.

  Jag tycker att piratpartiet precis som alla andra partier har sina poänger. För mig så räcker det inte längre med poänger. Därför så röstar jag inte alls för första gången. Demokrati förutsätter idealmänniskor. Vi är inga sådana. Politiska partier skapar splittring inte enhet. De tar inte fram det unika i var och en. Det kan vi bara själv göra. Frihet tror jag nås genom insikt om att förändring behövs och inte genom nya politiska partier.

  För frihet måste det finnas inre frihet dvs. spontan lagenlighet en förståelse för vad som är mitt och vad som är ditt. Vad är vårt gemensamt? vi människor har nog inte riktig koll på det.

  SvaraRadera
 2. Lisbeth, om du inte röstar alls röstar du i praktiken på det parti du gillar minst av alla, för du inte gjort något att minska deras makt.

  Om du kan leva med det så...

  SvaraRadera
 3. Vilken "rätt" att skörda? Det är historiskt en mycket ny företeelse att en konstnär har något slags lagligt skydd för sin rätt att tjäna pengar, ändå har det skapats konst och kultur långt innan någon sådan rätt fanns.

  Vill man tjäna pengar får man väl erbjuda något kunderna är beredda att betala för?

  En perfekt kopia av en inspelning av en låt kan göras mycket lät och billit hur många gånger som helst, kopiekostnaden är låg vilket innebär att värdet blir mycket lågt. En live-konsert kan inte kopieras på samma sätt och är därför värd väldigt mycket mer ifall den kan ge en oförglömlig upplevelse.

  Innehållet i en bok kan kopieras billigt, en högläsning av innehållet, eller ett föredrag eller annat live-framträdande av författaren är värt mycket mer.

  En film kan billigt kopieras, en filmvisning på en stor biograf där man ser filmen tillsammans med ett stort antal andra människor, och kanske kan diskutera filmen över en kopp kaffe eller en öl efteråt är en upplevelse som många är beredda att betala för.

  I stället för att försöka tjäna pengar på de billiga kopiorna bör man titta efter vad folk faktiskt är beredda att betala för, och betrakta de billiga kopiorna som marknadsföring för det verkligt värdefulla man har att erbjuda.

  SvaraRadera
 4. Vill belysa att konst och kulturarbete inte jämställs med annat arbete. Spontan lagenlighet blir för mig att den personen har rätt att skörda frukten av sitt arbete precis som vilken annan arbetare som helst. Om människor ska vilja ge oss oförglömliga upplevelser, så måste vi ge dem chansen att kunna leva på sina yrken. Sedan så finns det de som lever mer än väl...

  jenku som jag tänkt och tänkt kring detta. Men till slut kommit fram till, att jag inte kan gynna nuvarande system med politiska partier. Varje gång vi byter system (parti) så tror vi nu ska ändring till... Men ta Zac:s exempel Alliansen plockade heloväntat upp ridpiskan ljög sina väljare rakt upp i ansiktet....behöver jag säga mer? Ändrar inte människan på sig så duger inget system. Så kan jag leva med att bevara detta system? Eller kan jag ändra mitt sätt att tänka.

  SvaraRadera
 5. Håller med om att PiratPartiet är det enda partiet som över huvud taget har garden uppe mot kontrollsamhället.

  Om ingen skall kunna vara anonym, betyder det att ingen anonymitet kommer kunna garanteras för hederliga medborgare som vill ge tips till polisen... eller de medborgare som vill ge känslig information till pressen? (Nej, visst lagen är inte till för det, men om informationen finns där, tror jag de flesta inser att den kommer användas i andra syften med... om än olagligt.)

  Så, en person som anger en brottsling, kommer inte kunna vara anonym och utan anonymitet kanske anmälningen uteblir... Så frågan är, om denna rättssäkerhet värd att offra, för att några grinungar som inte lyckas producera något som någon som vill betala för skall ges verktyg att ruinera individuella människor?

  Förresten, kan vi ta och lägga ut statistik på på alla artisters AlphaKassa och SocialBidrags?
  Har en känsla av att vi ändå betalar deras leverne?

  Slutpoäng: Om ni inte lyckas tjäna pengar på en global marknad, så kanske ni inte har något som är värt att betala för. Mamma kanske inte var helt ärlig när ni frågade om ni kunde sjunga/spela/måla...

  SvaraRadera
 6. Skönheten ligger i betraktarens öga. Vad vet då mamma...

  SvaraRadera
 7. "Vill belysa att konst och kulturarbete inte jämställs med annat arbete."
  Det är här som debatten går överstyr för min del. De proffisionella musiker som jag träffat på betraktar sitt arbete som vilket annat arbete som helst. Ibland lite lustiga arbetstider men på det stora ett arbete som vilket annat. De ser sig inte som genier. De vill arbeta och få betalt för det. Sedan är de inte dummare än att de hoppas på att vinna "upphovsrättslotteriet" en vacker dag men de köper nog en triss ibland också.

  SvaraRadera
 8. Lisbeth, om du inte röstar alls röstar du i praktiken på det parti du gillar minst av alla, för du inte gjort något att minska deras makt.

  Om du kan leva med det så...

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n