19 apr. 2009

Spotify: Gammal hjälte (Ian Gillan)

En av mina gamla hjältar, Ian Gillan, har nu släppt en habil solo-platta; 'One eye to Morocco'. Lite easy-listening rock, vilket passar bra idag då jag är bra seg efter en väns 40årsfest igår...

Deep Purple

Ian Gillan fick med sitt 40åriga band en rejäl nytändning i o m förrförra stuidoalbumet 'Bananas' som tyvärr inte finns på Spotify av vad jag antar är upphovsrättsliga skäl - för den har funnits där innan... (Dö alla skivbolag, dö!)

Titta och lyssna mer!

Dessutom är Gillan fyra på min lista över de bästa rocksångarna genom tiderna ! :o)

Järnstrupe!

Jag beskrev honom där som "mannen med järnstrupen. Still going relativly strong. Mycket känsla, men åren har tagit ut sin rätt" - men det är inte helt rättvist, han låter fortfarande riktigt bra. Problemet är när han skall på låtar som skrevs för en tjugoårings stämband - för 35-40år sedan... I studion med nyskrivet material fungerar det dock mycket bra.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

2 kommentarer:

 1. du får dra o se dom utomhus i "trädgårn" då, hörru. 15 juli, tror jag det var. själv tycker jag väl att gillan inte haft så mkt bra ljud från strupen de senaste åren, men "child in time" är ju lätt det bästa bandet någonsin gjort. mest pga verserna.

  SvaraRadera
 2. Det är nog inte helt omöjligt att det kommer att låta riktigt bra - jag har lyssnar på hans senaste live-album - 'Live in Anaheim' - för att höra till en lite drygt 60-år gammal sångare som absolut inte varit snäll mot sina stämband så måste jag säga att han låter strålande! :o)

  På Deep Purples officiella hemsida så stod det först en konsert inbokad här hemma i höst, men den är borttagen nu... :o(

  Förresten - lyssna på live-versionen av 'Child in Time' ifrån Stockholm... 19 minuter lång och Ritchie på ett strålande humör. Hela bandet kanske stod på sin kreativa topp då, fem grymma musiker i ett och samma band.

  Basister är lite småtråkiga, antingen duktiga eller inte - det är svårt att glänsa. Men de övriga fyra kan lätt nämnas bland de bästa på sina respektive instrument.

  Oerhörda improvisationer mellan Lord och Blackmore. Paice sköter trummorna och takten med bravur som vanligt och Gillan ligger bara och väntar på att få stretcha stämbanden om igen... :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...