Fortsätt till huvudinnehåll

Leave them kids alone!

Från bloggen Ting och tankar (bra blogg!) hittar jag denna lilla pärla till film, jag har för all del för mig att jag sett den innan i något sammanhang - men i dagens rättsosäkra läge för individen och integriteten så blir jag lite ödmjuk, och känner att även politikerna borde känna sig lite ödmjuka inför utvecklingen på internet.

Grymt intressant film!


Länk , ifall du inte ser filmen ovan.

De har inte en aaaning!

Det är ju inga småsaker längre, utvecklingen är enorm på nätet. Och fortare och fortare går det. Känslan att politikerna inte har en aning om vart utvecklingen är på väg stärks för varje dag - varför försöka kväva och ringa in den demokratiska utveckling som sker?

Förlorad kontroll

Det enda svar jag kan komma på är att de håller på att förlora kontrollen. Det är inte staten, de styrande i samhället som förser oss med information. Inte heller deras normala vägar för att få ut informationen - pressen - håller längre måttet.

Gammelmedias nymediala uttryck

Under de sista två, möjligtvis tre åren, så har jag läst oerhört mycket på nätet; parallellt mellan gammelmedias nymediala uttryck och bloggar. Och då handlar det INTE om bloggar om mode och blonderade 17-åringar som shoppar, utan bloggar där samhälls- och nyhetsdebatten florerar.

Bloggarna i frontlinjen!

Jag måste med häpnad konstatera att gång på gång så blossar affärerna/dreven/scoopen/debatten numera alltid först upp i bloggsfären. Vill man se vad som komma skall, inom en vecka, några dagar kommer på debattsidorna hos de stora (men gamla) drakarna så läs i bloggarna. Visst kräver det betydligt mer, eftersom mycket som skrivs är skit och bara struntprat så det är ett digert jobb att sortera, filtrera och inspirera! ;o)

Jag är en borderline...

Jag själv är väl en borderline när det gäller internetanvändandet. Mina första trevande steg på nätet 1994-95 har för all del påverkat och förändrat mitt liv och mina vanor betydligt. Men det är ändå bara en västanfläkt om man jämför mellan generationerna. De som är yngre än mig, låt oss säga tio år - har mer eller mindre hela sina liv, hela sitt sociala kontaktnät liggande på nätet på ett eller annat sätt.

Internet är inte en del av deras liv utan det är på ett sätt deras liv numera!

Kapa alla ungdomar vid fotknölarna

Att den generationen råkar oerhört illa ut av de lagar, kringskärningar, förslag på censur, rena övergrepp som föreslås är knappast någon underdrift. FRA, Ipred, Acta I&II kommer att innebära enorma ingrepp i alla kommande generationers liv.
Integritetsskydd har aldrig någonsin varit viktigare än nu.

Piratpartiet!

Det finns desvärre bara ett alternativ för att markera, för att göra sin röst hörd. Opinionen idag är fullständigt överväldigande - ingen vill ha skiten - men politikerna struntar fullständigt i detta och kör vidare på den allt bredare vägen mot det fullkomliga Bodströmssamhället.
Och med Bodströmssamhället så menar jag inte socialdemokraternas framtidshopp, den käckt leende omslagspojken, utan den mörka sidan, agendan för att få till den våta dröm som politikerna härbärgar - ett kontrollsamhälle där ingen kan göra något utan att det är spårbart.

Viktiga bloggar i sammanhanget:

  • Rick Falkvinge 123
  • Anna Troberg 123
  • Mina Moderata Karameller 123
  • Oscar Swartz 123
  • Opassande 123
  • Christian Engström 123
  • Leo Erlandsson 123

Sedan har vi frågan om upphovsrätten

Hur länge skall det dröja tills man börjar inse att den stjälper dagens kreativa människor, inte hjälper den? Att sedan mängder av artister och konstnärer agerar nyttiga idioter och pratar för de stora bolagens sak är tyvärr en realitet som vi måste leva med. Men upphovsrätten som den ser ut idag är ingen garant för skapande, tvärt om - den är en black om foten för alla kreatörer! Ånyo har piratpartier helt rätt när det gäller synen på upphovsrätten - och nej, jag har faktiskt aldrig hört talas om någon som vill avskaffa upphovsrätten...

Fullständig säkerhet - fullständig kontroll

För vem? För staten, för politikerna? För inte handlar det om oss, individer som vill kunna chatta, prata i telefon, debattera politiskt, kunna röra oss på stan, kunna göra sina bank-/otrohetsaffärer på nätet utan att övervakningssamhället skall hänga oss dreglande över axeln?

Det är inte vi som vill ha fullständig säkerhet och kontroll! Det är ni!

Självbelåten!

Detta är tamigfaan bland det bästa jag skrivit, ärligt och naket! Jag är upprymd, upprörd och nyuppstigen! Men sordi på känslorna ligger det faktum att politikerna inte har en endaste aning om vad de håller på att rasera. Internet är det klart mest demokratiska som har hänt mänskligheten, inte någon gång innan har vanliga människor kunnat ta samma plats i den allmänna debatten som de styrande! Visst är det en kunskapsfråga om man skall kunna delta, men vad är inte en kunskapsfråga? *hint till okunniga politiker*


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Givetvis är titeln på detta inlägg taget ifrån världens bästa dubbelalbum - Pink Floyds 'The Wall'. En viktig skiva, inte bara musikaliskt - symboliken med detta inlägg lär knappast undgå någon tror jag...

PPS. Har jag glömt att länka någon så kontakta mig med namn, tre senaste inläggen så hamnar ni (kanske) i inlägget!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,  HD AB Dbl DN1 SvD1

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg.
Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs.Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner.I dag är det möjligen ännu fler.Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002.Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.

Skrämmande okunskap hos Wikileaks

Det svenska meddelarskyddet har fått sajten Wikileaks att dirigera sin trafik via servrar i Sverige. Men meddelarskyddet gäller bara sajter med utgivningsbevis – och det har inte Wikileaks.
(Källa.)

Klumpigt, att man måste ha utgivningsbevis för meddelandeskydd visste t o m jag!
Har de verkligen missat det?
Kan det verkligen stämma att de missförstått svensk lagstiftning så grundligt?
Då måste jag säga att jag blir lite mer tveksam till hur pass mycket förtroende de kan ges även i andra sammanhang.
Vad är det för "experter" de har?
De får allt höja sig ett par snäpp, för de är ett oerhört viktigt demokratiskt verktyg. Jag tycker det är mycket bra att Piratpartiet ställer upp på skyddet av läckor.
Mer om...PolitikBodströmsamhälletPiratpartietFRA-lagenKulturUpphovsrätten

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring, , ,

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen:  Benjamin är glad.
Benjamin köper nya byxor.
Benjamin är nöjd.
Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna;
På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd:"Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht".
Benjamin blir chockad.
Benjamin blir ilsk.
Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt".
Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp.
Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook.
Benjamin hoppas på att den sprids.
Benjamin märker att den sprids.
Benjamin hamnar i Expressen.
Benjamin verkar gladare igen.
Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?