Fortsätt till huvudinnehåll

Rebecca är humorlös...

Kanske är Rebecca publicitetskåt också, vad vet jag - men humorlös är hon definitivt.

Skämt är skämt

Jag vet med mig att det dragits skämt på min bekostnad, sådana som jag tagit illa upp av - för att roa, eller oroa. Men då det tydligt handlar om annat än egentliga elakheter så. Att ett gäng pubertala pojkspolingar drar kvinnoförnedrande skämt - vem faan kan ta illa upp egentligen?? Vem kan ta det på allvar överhuvudtaget?

Kackel och tjejfester

De gånger jag råkat vara i närheten eller på tjejfester så har jag lyckats komma därifrån med sinnet i behåll - även om det varit nära några gånger... Men de ämnen och de skämt som dragits där är knappast vare sig politiskt korrekta eller odiskriminerande. Varför skulle jag ta illa upp av vad salongsberusade alkoläsk- och vindrickande kvinnor säger? Jag kan visst ta illa upp av samtalen, men det hör till saken att det är jag som är på fel ställe, i fel kontext - vilket det uppenbarligen krävs en visst tankeverksamhet att förstå...

Kuken!

Jag tar inte illa upp om min fru kallar mig en skallig kuk - och, jag kan kalla henne för hängfitta utan att det går en säkring? Skriker någon full samma sak till mig i krogkön så är det ganska annorlunda eller hur? Det handlar således om kontexten, omgivningen och tillfället för skämtet. I de flesta fall så handlar skämt om att ta udden av saker som tas alldeles för mycket på allvar.

Inget skoj!

Ingen kan missförstå mig när jag säger att kvinnomisshandel i sig är så långt ifrån ett skämt som det går att komma, men att i glada vänners lag skämta om dylikt handlar inte om något tyst godkännande för att spöa på kärringen hemma. Ser man alltid de mönstren så mår man sannolikt inte särledes bra psykiskt...

Hälsotermometer

Politisk korrekthet skall det dock alltid skämtas om! Alla diskussioner som förs inom det politiskt korrekta samtalet måste det drivas med - det är en tydlig termometer om hur det står till med det offentliga samtalet.

Nje du...

Rebecca - det är möjligt att du tycker det är olämpligt, men genom att polisanmäla har du stämplat "fullständigt humorlös" i pannan på dig själv för all evig framtid...

Liten undersökning

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , AB12345 SvD

Kommentarer

 1. Och vem har påstått att jag har polisanmält sidan?

  SvaraRadera
 2. Tack - ändrat i texten. Håller på med polisinlägg så det blev nog lite mixed där! :O)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Men det är precis sådana bitterfittor som rebecca som inte förstör att humor är relativ.
  T ex jag och samtliga av mina bekanta både kvinnor och män garvade när de läste exemplen som var publicerade. Men så kommer sådana publicitetskåta människor och totalt efterblivna vad gäller humor i sig, för att inte tala om pressfriheten och rätten att uttrycka sig.

  Tex tror denna tjejjen att detta kommer sätta stop för skämten, nej nu gjorde du så att toleransen mot sådana gråa människor som dig själv Rebecca Johansson minskar ytterligare.

  Vanliga människor utan komplex som du verkar ha Rebecca hade kanske skrattat eller helt enkelt inte brytt sig, om det inte var deras typ av humor.

  Jag har då aldrig hört om killar som tar åt sig när tjejjer drar skämt om oss, och detta i nationell tv dessutom.

  SvaraRadera
 4. Och vem har påstått att jag har polisanmält sidan?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!