Fortsätt till huvudinnehåll

Rebecca är humorlös...

Kanske är Rebecca publicitetskåt också, vad vet jag - men humorlös är hon definitivt.

Skämt är skämt

Jag vet med mig att det dragits skämt på min bekostnad, sådana som jag tagit illa upp av - för att roa, eller oroa. Men då det tydligt handlar om annat än egentliga elakheter så. Att ett gäng pubertala pojkspolingar drar kvinnoförnedrande skämt - vem faan kan ta illa upp egentligen?? Vem kan ta det på allvar överhuvudtaget?

Kackel och tjejfester

De gånger jag råkat vara i närheten eller på tjejfester så har jag lyckats komma därifrån med sinnet i behåll - även om det varit nära några gånger... Men de ämnen och de skämt som dragits där är knappast vare sig politiskt korrekta eller odiskriminerande. Varför skulle jag ta illa upp av vad salongsberusade alkoläsk- och vindrickande kvinnor säger? Jag kan visst ta illa upp av samtalen, men det hör till saken att det är jag som är på fel ställe, i fel kontext - vilket det uppenbarligen krävs en visst tankeverksamhet att förstå...

Kuken!

Jag tar inte illa upp om min fru kallar mig en skallig kuk - och, jag kan kalla henne för hängfitta utan att det går en säkring? Skriker någon full samma sak till mig i krogkön så är det ganska annorlunda eller hur? Det handlar således om kontexten, omgivningen och tillfället för skämtet. I de flesta fall så handlar skämt om att ta udden av saker som tas alldeles för mycket på allvar.

Inget skoj!

Ingen kan missförstå mig när jag säger att kvinnomisshandel i sig är så långt ifrån ett skämt som det går att komma, men att i glada vänners lag skämta om dylikt handlar inte om något tyst godkännande för att spöa på kärringen hemma. Ser man alltid de mönstren så mår man sannolikt inte särledes bra psykiskt...

Hälsotermometer

Politisk korrekthet skall det dock alltid skämtas om! Alla diskussioner som förs inom det politiskt korrekta samtalet måste det drivas med - det är en tydlig termometer om hur det står till med det offentliga samtalet.

Nje du...

Rebecca - det är möjligt att du tycker det är olämpligt, men genom att polisanmäla har du stämplat "fullständigt humorlös" i pannan på dig själv för all evig framtid...

Liten undersökning

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , AB12345 SvD

Kommentarer

 1. Och vem har påstått att jag har polisanmält sidan?

  SvaraRadera
 2. Tack - ändrat i texten. Håller på med polisinlägg så det blev nog lite mixed där! :O)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Men det är precis sådana bitterfittor som rebecca som inte förstör att humor är relativ.
  T ex jag och samtliga av mina bekanta både kvinnor och män garvade när de läste exemplen som var publicerade. Men så kommer sådana publicitetskåta människor och totalt efterblivna vad gäller humor i sig, för att inte tala om pressfriheten och rätten att uttrycka sig.

  Tex tror denna tjejjen att detta kommer sätta stop för skämten, nej nu gjorde du så att toleransen mot sådana gråa människor som dig själv Rebecca Johansson minskar ytterligare.

  Vanliga människor utan komplex som du verkar ha Rebecca hade kanske skrattat eller helt enkelt inte brytt sig, om det inte var deras typ av humor.

  Jag har då aldrig hört om killar som tar åt sig när tjejjer drar skämt om oss, och detta i nationell tv dessutom.

  SvaraRadera
 4. Och vem har påstått att jag har polisanmält sidan?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Vadå Liberal-fallos??

Jag fattar inte ståhejet?  Och som vimpel: 

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?