Fortsätt till huvudinnehåll

Rebecca är humorlös...

Kanske är Rebecca publicitetskåt också, vad vet jag - men humorlös är hon definitivt.

Skämt är skämt

Jag vet med mig att det dragits skämt på min bekostnad, sådana som jag tagit illa upp av - för att roa, eller oroa. Men då det tydligt handlar om annat än egentliga elakheter så. Att ett gäng pubertala pojkspolingar drar kvinnoförnedrande skämt - vem faan kan ta illa upp egentligen?? Vem kan ta det på allvar överhuvudtaget?

Kackel och tjejfester

De gånger jag råkat vara i närheten eller på tjejfester så har jag lyckats komma därifrån med sinnet i behåll - även om det varit nära några gånger... Men de ämnen och de skämt som dragits där är knappast vare sig politiskt korrekta eller odiskriminerande. Varför skulle jag ta illa upp av vad salongsberusade alkoläsk- och vindrickande kvinnor säger? Jag kan visst ta illa upp av samtalen, men det hör till saken att det är jag som är på fel ställe, i fel kontext - vilket det uppenbarligen krävs en visst tankeverksamhet att förstå...

Kuken!

Jag tar inte illa upp om min fru kallar mig en skallig kuk - och, jag kan kalla henne för hängfitta utan att det går en säkring? Skriker någon full samma sak till mig i krogkön så är det ganska annorlunda eller hur? Det handlar således om kontexten, omgivningen och tillfället för skämtet. I de flesta fall så handlar skämt om att ta udden av saker som tas alldeles för mycket på allvar.

Inget skoj!

Ingen kan missförstå mig när jag säger att kvinnomisshandel i sig är så långt ifrån ett skämt som det går att komma, men att i glada vänners lag skämta om dylikt handlar inte om något tyst godkännande för att spöa på kärringen hemma. Ser man alltid de mönstren så mår man sannolikt inte särledes bra psykiskt...

Hälsotermometer

Politisk korrekthet skall det dock alltid skämtas om! Alla diskussioner som förs inom det politiskt korrekta samtalet måste det drivas med - det är en tydlig termometer om hur det står till med det offentliga samtalet.

Nje du...

Rebecca - det är möjligt att du tycker det är olämpligt, men genom att polisanmäla har du stämplat "fullständigt humorlös" i pannan på dig själv för all evig framtid...

Liten undersökning

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , AB12345 SvD

Kommentarer

 1. Och vem har påstått att jag har polisanmält sidan?

  SvaraRadera
 2. Tack - ändrat i texten. Håller på med polisinlägg så det blev nog lite mixed där! :O)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Men det är precis sådana bitterfittor som rebecca som inte förstör att humor är relativ.
  T ex jag och samtliga av mina bekanta både kvinnor och män garvade när de läste exemplen som var publicerade. Men så kommer sådana publicitetskåta människor och totalt efterblivna vad gäller humor i sig, för att inte tala om pressfriheten och rätten att uttrycka sig.

  Tex tror denna tjejjen att detta kommer sätta stop för skämten, nej nu gjorde du så att toleransen mot sådana gråa människor som dig själv Rebecca Johansson minskar ytterligare.

  Vanliga människor utan komplex som du verkar ha Rebecca hade kanske skrattat eller helt enkelt inte brytt sig, om det inte var deras typ av humor.

  Jag har då aldrig hört om killar som tar åt sig när tjejjer drar skämt om oss, och detta i nationell tv dessutom.

  SvaraRadera
 4. Och vem har påstått att jag har polisanmält sidan?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv