Fortsätt till huvudinnehåll

"Kvinna" som bortförklaring

Härmed proklamerar jag Den Store Gnuns Lag:
-
När en kvinnlig offentlig person har gjort bort sig, så närmar sig sannolikheten med tiden 100% för att någon ska förklara kritiken mot henne med frasen "för att hon är kvinna".
(Källa, kommentar av en Anders Bondensson)

Dumfeminister till Wanjaförsvar... 

Helt hysteriskt sant också. Tråkigt nog, men som jag sade i förmiddags :
Vad trött man blir av dumfeminister som hela tiden skall få in könet i politiken - de är helt besatta av att få in könsidentiteten i debatten... :o|

Gudrun Schyman...

Läs t ex Gudrun Schymans blogg - ett intressant politiskt skarpsinne kombinerat med fullständiga manspsykoser. Allt tycks vara männens fel, allt från tarmproblem till nageltrång och att tv-utbudet försämrats...

Wanja är en kvinna

Tänk er tanken om Wanja varit man? Tror ni på fullt allvar att det hemliga handslaget män emellan skulle ha hjälpt honom med drevet? Skulle ett försvar med att "jag känner mig lurad" inte ha följts av en mängd följdfrågor, för att inte tala om hånskratt? Wanja har i jämförelse hanterats med silkeshandskar p g a att hon är kvinna - inget annat! Tröttsamt att feministerna hela tiden skall dra in kön i ekvationen - det räcker med att hon uppförst sig korkat, ljugit och visat sig vara full av dubbelmoral? Man skiter väl i om hon har äggstockar eller testiklar innanför kalsongerna??


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Idioter har alltid varit idioter - oavsett om de varit kvinnor eller män. 
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , DN123, SvD1234, AB12345678, EX12345 PB

Kommentarer

 1. Så det skulle enligt Monica Green ha att göra med att Anja Lundby Wedin är kvinna för att hon blir intressant för media.Hon har aldrig funderat över om det kan bero på att Wanja har försnillat folks sparade pengar i detta bolag med flera andra i AMF.När fan blev det policy att sko sig med miljon bonusar på tiotals miljoner kronor på kapital som folk skickat in till sina pensionsbesparingar och sedan kalla detta för vinstbaserade löner.Skamligt är ju ordet rent ut sagt oavsett om det är en kvinna eller man.Detsamma gäller partiet Monica är med i.Totalt borta från arbetarens vardag där de sjunker som ett skepp på öppet hav fullt av skamsna hål.De är så långt ifrån en vanlig tänkande arbetares vardag som de kan komma just nu men fortsätt bara med att ryggdunka varandra i deraser egen förträfflighet för som Socialdemokratin styrs idag så är slutet inte långt borta oavsett om det är en kvinna eller man vid rodret för dessa Socialdemokratiska ledare verkar ha slutat lyssna helt och lämnat över alla rättigheter till Alliansen som de spelar rakt ut i händerna till Alliansens egen stora lycka.Godnatt yxskaft säger jag till Monica Green från en arbetare men aldrig mer benämner sig som Socialdemokrat.

  Smulan

  SvaraRadera
 2. Gerda Johansson7 april 2009 18:39

  Tänk att det är så svårt för män att se igenom sin egen del i upprätthållandet av det strukturella förtrycket i könsmaktsordningen.
  .
  Många gånger kan det vara omedvetet och det kan vara svårt att vara självkritisk om man inte får hjälp.
  .
  Men när till och med FN har accepterat könsmaktsordningen som en beskrivning av det genusförtryck som män står för, så skall väl bildade människor i Sverige kunna tänka till lite.

  SvaraRadera
 3. Tänk att alltid mäta allt i kön och könstillhörighet? Det är väl nästan motsatsen till frihet? Att inte se sin egen enögdhet?

  Könsmaktsordningen tillhör den osynliga manliga konspirationen att hålla kvinnor på mattan - den hör här hemma tillsammans med tungomålspratande religiösa psykfall och tomtar och troll...


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Gör inte du motsatsen dvs. vägrar att mäta något i könstillhörighet? För dig är den könsmaktsordningen osynlig. Sedan så behöver inte allt vara synligt för att existera. Det har väl vetenskapen bevisat. Bara för att jag själv inte förstår och ser allt betyder det inte att det inte existerar. Finns människor som ser både det ena och det andra utan att för den skull vara religiösa psykfall.

  En del människor som klamrar sig fast vid vetenskapen tror inte ens på konstaterade fakta, när det kommer till kritan. De ska ju kunna se och ta på allt annars existerar det inte. Mycket är givetvis fel, men en del konstaterat. Då kan man prata om envishet och enögdhet. Ja tänk att allt fortfarande mäts i könstillhörighet på 2000-talet. Så kommer vi väl att göra även i fortsättningen. Vi måste ju alla erkänna att så är fallet innan förändring ens kan ske. ;)
  Fast till männens försvar det är inte bara män som inte ser och förstår sin egen del i att de upprätthåller det strukturella förtrycket i könsmaktsordningen. Vi kvinnor är lika bra på det. Kvinnor är bra på att förtrycka kvinnor.

  Jag personligen tycker att Wanja bör avgå man eller kvinna det spelar ingen roll. Samtidigt så är jag är imponerad av hennes totala orädsla för att öga mot öga möta medlemmarna. Det krävs civilkurage för det och att man tycker att man själv i det stora hela gjort ett bra jobb. Sådana kvinnor TROR jag att vi har det svårt för. De blir lite manhaftiga i våra enögda ögon. Inte alls timida och kvinnliga. Har du svårt för att hon inte lägger svansen mellan benen...? eller äggstockarna som du brukar tala om?

  SvaraRadera
 5. Civilkurage eller att man är en robot...

  Människor är bra på att förtrycka människor borde det vara - och kanske grunden till varför jag är för jämlikhet och rättvisa.


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Hmm jag jag tycker ju att David Icke är smart som ser oss alla mer eller mindre som robotar. Fast de flesta direktörer med bonusar är ju män. Oftast tycker jag att de lägger svansen eller som du brukar uttrycka det testiklarna mellan benen. Så robotbeteende kanske är bra just i detta fall.

  Kan det vara så att de flesta anser att de är för rättvisa och jämlikhet? Vi har bara olika sätt att vilja nå dit? Vad är rättvisa? Ordet har olika innebörd för oss alla. Rättvisa för mig är individens rätt till egenart inom ramen för alla andras lika rätt. Det fungerar inte om vi upprätthåller det strukturella förtrycket dvs. att människor förtrycker människor och därmed även sig själva kvinnor som män.

  SvaraRadera
 7. Gerda Johansson9 december 2010 07:55

  Tänk att det är så svårt för män att se igenom sin egen del i upprätthållandet av det strukturella förtrycket i könsmaktsordningen.
  .
  Många gånger kan det vara omedvetet och det kan vara svårt att vara självkritisk om man inte får hjälp.
  .
  Men när till och med FN har accepterat könsmaktsordningen som en beskrivning av det genusförtryck som män står för, så skall väl bildade människor i Sverige kunna tänka till lite.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,