Fortsätt till huvudinnehåll

Klamrar sig kvar!

15 förbund sitter instängda i sju timmar och diskuterar om ordföranden kan sitta kvar och kommer sedan ut helt överens om att Wanja är en stark och behövd ordförande?
Man skall köra vidare som innan?

Nja, tror inte det...

En enorm mängd med kompromisser och löften har haglat innanför de dörrarna.

Bra för alliansen

Vi ser en oerhört skadeskjuten LO-ordförande som tydligen sitter kvar till varje pris. Allmänhetens bild av en överhet inom facket som skor sig lär knappast blekna i gårdagens ljus? Detta blir en grym tillgång för Alliansen, många påpekar att de klart bästa valarbetarna för Alliansen är Mona och Wanja.

Ihoptvinnade i nedåtspiral

Det har varit en mycket tydlig nedåtgående trend för Sahlin och S en mycket lång tid nu. Wanja-Gate har bara gjort fallet rent akut. Givetvis är inte opinionssiffrorna så oerhört allvarliga som nu när de lyser i eldskrift mot himlen. Men Sverige är väl också det enda(?) landet i europa där inte den sittande regeringen tappar rejält nu under lågkonjukturen, man får ta skulden för nedgången? Det är en oerhört stark indikator på att missnöjet gror enormt ute i stugorna mot "sosse-fasoner och fack-pampar". Tror priset blir oerhört högt.

Förändringarnas vind?

Vi kommer att få se en hel del förändringar inom den närmsta framtiden. Nu kletar affären av sig på S också - LO är långt ifrån den tillgång de en gång varit - och detta nu i huvudsak för att man skall fuska till sig marknadsmässig lön för sin ordförande genom att låta denne sitta som nickedocka i en massa LO-bolagsstyrelser. Oetiskt och inte så lite äckligt faktiskt. Frågan är hur S klarar sig utan LO och dess monitära bidrag?

Sånt är livet

Sånt är livet, sånt är livet
Så mycket falskhet finns det här

(S. Andersson - B. Cook)


Sedan har man problemet att Mona oöverlagt (i vanlig ordning) gick ut och förklarade sitt fulla stöd för Wanja - vad händer om Wanja nu tvingas bort? Monas stöd inom LO var svagt redan innan och bilden av henne och hennes omgivning som girigbukar med dubiös (dubbel-)moral och allmän vimsighet lär sitta kvar på mångas näthinnor vid valet 2010.

Kanske inte riktigt bilden av den trygga statsministerkandidaten som S vill presentera och som allmänheten vill ha vid rodret när det stormar?

Och regeringsalternativet sedan??

Oppositionen består av två stycken som är emot tillväxt och vars kärntrupper drömmer om att odla lin och göra getost i någon liten jämtländsk håla. Och den tredje är egentligen är emot marknadsekonomin och vars kärntrupper egentligen hoppas att lågkonjunkturen ska leda till kollaps för kapitalismen. Och de fyra ska föra en politik som skapar tillväxt, sysselsättning och välfärd. Tror väljarna på det? Det verkar inte så?
(Källa, Harald Ullman )

Klingar falskt

Nu kommer vi trots allt få se Wanja i talarstolen 1:a Maj, jag citerar igen mig själv :

Tänk bilden av Wanja i talarstolen 1:a maj, omgiven av röda flaggor, björkar och en strålande försommarsol. Vad skall hon säga? Vad är det för klassiska socialdemokratiska strofer som hon kan spotta ur sig som inte kommer att klinga så falskt att publiken knäar?
Nej, det tarvar inte mycket av politisk känsla för att inse att det är en omöjlighet. Hon har skadeskjutit partiet rejält - och förtroendet lär knappast repareras under tiden som drevet går i media.

Usch så hemskt, det blir en plåga att få se henne gå till storms mot bonusar och girighet i nyhetssändningarna. Frågan är hur många procent det kostar socialdemokraterna i nästa opinionsmätning efter första maj?

Ett andra steg...

Jag tror att detta är det andra tydliga steget på Monas väg ifrån partiledarposten - det första steget är givetvis den tragikomiska och plågsamma föreställning som bjöds på under letandet och presentationen av samarbetspartners i höstas. Av någon anledning så påbörjades utförsåket precis samtidigt...


Slutligen vill jag också påpeka att visst tycker jag också att både S och LO vinner i trovärdighet om det nära samarbetet dem emellan spricker.//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. Vad trött man blir av dumfeminister som hela tiden skall få in könet i politiken - de är helt besatta av att få in könsidentiteten i debatten... :o|

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , DN123, SvD1234, AB1234567, EX12345 PB

Kommentarer

 1. "Frågan är hur S klarar sig utan LO och deras monitära bidrag" det gör de inte! Lika lite som alliansen skulle klara sig utan näringslivet. Var kommer alliansens bidrag ifrån. Det vägrar de prata öppet om.

  Gör denna skandal motståndarsidan mer ärliga? Klart att människor är vilsna. Förstår inte hur detta kan vara bra för alliansen de är ju samma skrot och korn. Blir de automatiskt ärligare nu?

  Sånt är livet sånt är livet, så mycket falskhet finns det här....

  Hur kan man tro på ett ekonomiskt system som håller på att kolapsa...tillväxt, tillväxt vad är tillväxt? Tillväxt för vilka? eliten?

  Bra för alliansen bra för motståndarsidan... Ska vi inte ställa oss frågan snart vad är bra för allt och oss alla. Vår regering får ju kritik från de egna leden för att de gör för lite. Konsekvenserna av det kommer sedan. Hurraropen skallar inte entonigt.

  Blocköverskridande politik TROR jag blir framtidens melodi. Människor kommer att kräva det. Vi har nu fått svart på vitt på att girighet existerar i alla led. Fast då måste vi först släppa tanken på den egna plånboken i första hand. Det är den tanken som ställer till det. Kanske kan denna vilsenhet leda dit att vi inser att vi är ganska viktiga var och en trots allt. En droppe i havet blir droppmedvetenhet med alltet. För visst handlar vilsenheten först och främst om det egna jaget, inte om allas väl och ve. Hur ska förändring kunna ske då. Så vad som är bra för S eller vad som är bra för alliansen är ganska ointressant. Politiska partier verkar inte vara bra för oss. Varför då? Jo för att de alla klingar falskt. Så Wanja klingar inte mer falskt än oss övriga. Buaropen kommer säkert att höras den 1:a maj. Fingrar kommar att peka. Det är bara det att tre fingrar pekar tillbaka på oss själva.

  Inget försvar av Wanja utan endast ett kontaterande! Det är vi som är människorna bakom de politiska partierna.

  SvaraRadera
 2. "Hur kan man tro på ett ekonomiskt system som håller på att kolapsa...tillväxt, tillväxt vad är tillväxt? Tillväxt för vilka? eliten?"

  Vi är inne i en lågkonjuktur, inte ett kollapsat ekonomiskt system. Problemen är många men värre ekonomiska kriser har vi faktiskt sett och överlevt, det går upp sen går det ner. Tyvärr är det många som inte förstått det.
  Tillväxt för vilka, ja det kan du ju fundera på. Rekommenderar att du läser lite ekonomi för det där var fruktansvärt naivt skrivet. Tillväxt är det som skapar jobb t.ex. :)

  SvaraRadera
 3. Jasså :) Så tillväxt är inte att inte ta mer av jordens resurser än vad vår planet mäktar med. Själv så tycker jag det är naivt att ens tala om tillväxt i kristider. Vi behöver backa. Det finns olika åsikter när det gäller ekonomi. Miljöekoneomer resonerar lite annorlunda. Tillväxt kan vara just att backa.

  Vi är inne i ett system där eliten roffar åt sig. Det finns egentligen pengar men de är snefördelade. Håller med Marit Paulsson Fp när hon ifrågasätter var alla "räddningspengar" plötsligt kommer ifrån. Skapa kaos och rädda sedan världen. Detta handlar nog om mer än att vi är inne i en lågkonjunktur. Vilka ekonomiska kriser har varit värre? Vi har inte ens sett slutet på denna utan bara början.

  SvaraRadera
 4. Så det skulle enligt Monica Green ha att göra med att Anja Lundby Wedin är kvinna för att hon blir intressant för media.Hon har aldrig funderat över om det kan bero på att Wanja har försnillat folks sparade pengar i detta bolag med flera andra i AMF.När fan blev det policy att sko sig med miljon bonusar på tiotals miljoner kronor på kapital som folk skickat in till sina pensionsbesparingar och sedan kalla detta för vinstbaserade löner.Skamligt är ju ordet rent ut sagt oavsett om det är en kvinna eller man.Detsamma gäller partiet Monica är med i.Totalt borta från arbetarens vardag där de sjunker som ett skepp på öppet hav fullt av skamsna hål.De är så långt ifrån en vanlig tänkande arbetares vardag som de kan komma just nu men fortsätt bara med att ryggdunka varandra i deraser egen förträfflighet för som Socialdemokratin styrs idag så är slutet inte långt borta oavsett om det är en kvinna eller man vid rodret för dessa Socialdemokratiska ledare verkar ha slutat lyssna helt och lämnat över alla rättigheter till Alliansen som de spelar rakt ut i händerna till Alliansens egen stora lycka.Godnatt yxskaft säger jag till Monica Green från en arbetare som aldrig mer benämner sig som Socialdemokrat.

  Smulan

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,