12 apr. 2009

Nyttigt med golf?

Åtminstone hälften av golfbanorna i Sverige använder bekämpningsmedel, visar en kartläggning från Naturvårdsverket. Men kunskapen om hur gifterna sprider sig i mark och vattendrag är knapphändig. Få undersökningar har gjorts.
(Källa.)

En (ytlig) bekant till mig drabbades av en hjärntumör, dock friskskriven nu. En av de saker som hon fick fylla i papper om vid insjuknandet var just om hon spelade golf.

Gift, gift och gift

"Vadan detta", skattade hon, men läkaren var stenhård - "Det används så fruktansvärt mycket gifter på golfbanorna att man borde ha skyddskläder om man ens vistas på dem!"

Biologisk mångfald?

Jag har för all del hört att det är större biologisk mångfald på en normal parkeringsplats än vad det är på en hel golfbana - något tillspetsat antar jag.
Men faktum är att det verkar vara väldigt lite fåglar och andra djur på och omkring golfbanorna.
Jag har vid flera tillfällen käkat lunch på den lokala golfbanan här i stan - rekommenderas f ö - och då faktiskt slagits av att det enda levande djur jag sett är en massa pensionärer och engelskbrytande instruktörer! ;o)

Ett skratt förlänger dock livet!


Länk , ifall filmen ovan inte fungerar.

Och nej, läkaren spelade INTE golf själv...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 kommentarer:

 1. Zac spelar inte golf antar jag...
  Men filmen var underbar! :-)

  SvaraRadera
 2. Faktum är att jag är sugen. Älskar (och utövar inte) vare sig flugfiske eller golf. Jag tycker det är såååå vackra sporter - estetiskt fulländade faktiskt. Men flugfiske har lite mer naturliga och biologiska förankringar + att det är full rulle under vinterhalvåret också, så jag lutar åt att börja med det när jag har tid; d v s vid pension eller senare...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Flugfiske är mycket trevligt och avkopplande, ifall man tillåter sig att koppla av. Jag har även sett många flugfiskare som lägger allför stor vikt vid att fånga fisk, vilket oftast leder till att de misslyckas. Speciellt när jag fiskar i sjöar sätter jag mig oftast stilla med spöt redo så att jag inte skrämmer fisken, då kommer de ofta så nära att jag bara behöver hålla ut spöt och lägga flugan på ytan för att de skall nappa. Dessa samtidigt som det står folk runt sjön som står och viftar förtvivlat med spöt för att kasta så långt som möjligt, ju längre de kastar desto längre ut skrämmer de fisken så att man alltid ser dem vaka några få meter längre ut än de når.

  Det närmaste jag golf jag kommer är mina golfstrumpor - de med 18 hål.

  SvaraRadera
 4. Enda nackdelen med flutfiske är att jag inte har något splitcanespö och att jag inte klär i tweedkostym med dubbelknäppt väst... Sedan röker jag inte ens pipa... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Samma sak gäller mig, men jag låter inte det hindra mig. :-)

  SvaraRadera
 6. Zac spelar inte golf antar jag...
  Men filmen var underbar! :-)

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...