Fortsätt till huvudinnehåll

För ett år sedan, april 2008

Tiden går så sjukt snabbt, jag har haft bakom mig jobbiga veckor med en oerhört rolig, men jobbig och slitig  kickoff-helg, brutala strukturomläggningar på systemen på jobbet med tillhörande strul och en dundrans förkylning som inte ville släppa taget. Till detta har vi haft fullt under helgerna med sociala engagemang - roligt som sjutton, men också slitsamt.
Helt kort - jag har ånyo missat att göra "förra-året". Men låt oss köra på! :o)

Lite färre...

25st inlägg blev det, antagligen beroende på bra väder, vårkänslor och bloggtrötthet - exakt samma sak som just nu alltså... ;o)
Men vidare till inläggen:

Antifeministiska

  • Barn i trafiken - tröttsam feministisk uppdelning mellan könen och typiskt nog så glömmer man de små - barnen...
  • Könet sitter i hjärnan - tja, vad kan man säga om det? Har man det minsta lilla analytiska draget så är det givetvis solklart.

Samhällsengagemanget och politiken

  • Fängslade amerikaner - landet i väster fortsätter att chockera.
  • Omänskliga brott - nazistsvin - krigsförbrytelser skall aldrig preskiberas.
  • Vinklat mot (s)? - visst är det pinsamt när de stora morgontidningarna ("de malliga") hoppar över partibeteckningen på politiker som framställs i positivt ljus?

LC - ovanligt mycket(?)

Natur och kultur

  • Haj! - vilket underbart, fascinerande djur! Men vi människor förstår inte naturens gång...
  • Du går fel! - lite som trenden kring MBT-skor just nu! Jag är således en trend-setter! :o)
  • Bortglömda filmer - som vanligt blir det en orgie i gamla martinéklassiker. Errol Flynn! :o)
  • Den sista turen - jag måste skryta med detta min enda egentliga försök att skriva en liten novell om en fin fisketur, den sista turen för året. PS. jag är fortfarande gift... och med samma person! ;o)

Humoristiska

  • Björn Gustavsson - riktigt roligt, men har han förmågan att vidareutvecklas - pojkutseendet vara inte för alltid...
  • Skillnad på män och män! - riktigt kul film, har vi inte alla retat oss sjukt mycket på fotbollsprimadonnor som faller vid minsta kontakt? Det är skillnad på min farsa! :o)
Själv är jag för övrigt en riktig kärring, gnäller över minsta skråma... Farsgubben är det annorlunda med - har sett honom klippa sig över tummen med hammaren så att nageln flög iväg, knata in i huset och hälla sprit över den nu nagellösa tummen, dra några plåster över - det tog tid eftersom det blödde så förbannat, och sedan gå ut och snickra vidare... :O

Undertecknad hade legat kvar i chock, i fosterställning och väntat på en ambulans som kommer ylande i fjärran... ;o)
  • Nytt jobb? - riktigt rolig, framförallt med tanke på att det vid tillfället var turbulent på jobbet och många av mina kamrater sökte och fick nya jobb.


//Zac
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n