Fortsätt till huvudinnehåll

Bättre med kolhydrater?

Tja, för vissa tycks det fungera alldeles utmärkt med en massa extra kolhydrater? Fredrik Ljungberg har enligt egen utsago ändrat sin kosthållning mot mer kolhydrater och har fått mer energi av det:

– Jag känner mig fräsch. Halvvägs in på säsongen ändrade jag träningsschema och min kosthållning. Tidigare åt jag inte tillräckligt med kolhydrater, så jag hade inte tillräcklig energi i musklerna. Men min tränare har ändrat på allt och det har fungerat.

(Länk.)//Zac

Kommentarer

 1. Artikeln avslöjade ju inte så mycket. Det skulle vara spännande att få höra hur han åt förut och vad han ändrat till.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att en förändring kan kännas som en förbättring i sig. Idrottare litar kanske på sina tränare en hel del, mer än på sig själva. Mår man inte bra alls så krävs det något nytt. Sambandet mellan kropp och själ förbises. Det sitter både i knoppen och kroppen tror jag. Så tillfälligt kan nog en diet på t.ex. endast bananer eller gelehallon också lura hjärnan. Men det säger inget om hur det fungerar i det långa loppet... Det är vad jag tror. Tankens kraft är stor. Ibland behöver vi sadla om helt och får då ett lyft. Omgivningen förstår inte. Men det spelar en mindre roll tycker jag. För personen som upplever ett lyft, så är det så. Så för Fredrik Ljungberg så är det ju "bättre med kolhydrater", i nuläget iallafall. Det är vad han upplever.

  Jag upplever efter tolv års QiGong träning att energi sitter i knoppen, lika mycket som i musklerna. Eftersom jag har fibro som känns som ständig mjölksyra i musklerna, så försöker jag styra humöret med tankens kraft. Då känns det också bättre i kroppen och musklerna. Tankens kraft är stor!

  SvaraRadera
 3. Hmm... Meningen var att det skulle bli ett tyket, cyniskt inlägg, men jag missade totalt måste jag säga när jag läser det ett dygn efteråt... :o)

  Men visst är det så att har du inte huvudet med dig så kan du inte prestera någonting! En förändring - vad det än månde vara, ger ofta en mental skärpning, och i förlängningen en förbättring. Ur det perspektivet är det bra med förändring, men jag tror ändå att kontinuitet är bättre, men det lär vara svårt att bevisa rent vetenskapligt... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. "Men min tränare har ändrat på allt"

  Allt...det innefattar nog mer än kosten. Kanske tränar han mindre eller annorlunda? Kanske sover han därför bättre? Kan det vara hela paketet som gör att han har mer energi?

  I Öst har de tagit till sig västerländsk läkekonst. De är inte bättre och finare än så. Men här i väst sitter det långt inne och går sakta. Deras helhetssyn på vad en människa är tilltalar mig. Att vi får mycket energi när vi sover, äter så färsk mat som möjligt och genom rörelser i LAGOM dos.

  Rörelser i lagom dos gäller knappast idrottare. Nu kommer sommaren och jag reagerar väldigt på dessa "gubbar" främst, som kommer flåsande joggandes i värmen. Det ser ut som om de ska falla döda ner när som helst.

  Sömnen hänger ihop med stress. Är vi stressade så sover vi förmodligen sämre. Samhället är stressigt. Stora krav ställs på oss. Våra barn mår allt sämre. I Norge vill man införa 6-timmars arbetsdag. Man har sett fördelarna med det, när det gäller folkhälsan. Bland många grupper var sjukskrivningstalet högt. Nu har man fått ner det betydligt. Så det är inte bara i Sverige som många är sjukskrivna. Det verkar vara en myt som sitter i huvudet på folk.

  När ska vi se till verkligheten i Sverige och hitta hållbara lösningar?

  Det är nog bra med kontinuitet när man hittat det som är helt rätt för en själv. För mig är QiGong kontinuitet. Kosten ändrar jag vartefter som det känns rätt för mig. För dig är din kost rätt. Om den är rätt för all framtid återstår väl ändå att se. Jag kan ju hitta något annat i framtiden, som gör, så att jag överger QiGongen. Även om jag har väldigt svårt nu att se vad det skulle kunna vara.

  Att hitta något som ger kontinuitet tror jag också är väldigt viktigt. Det behöver inte vara just kosten. Utan det kan vara andra saker som känns helt rätt. Jag tycker att vi ska bejaka att alla är olika och försöka hitta tillbaka till ett mänskligare humanare samhällsklimat.

  SvaraRadera
 5. Håller med helt och fullt. Den kontinuerliga stressen är oerhört farlig. Och visst känner man av den, det är svårt att varva ner på helgerna...


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Då är du förhållandevis frisk i nuläget ändå, av vad jag förstått. Den kontinuerliga stressen drabbar också redan sjuka alltmer. Den drabbar unga, alltmer långt ner i åldrarna.

  Ett ex. Jag har kontakt med en 19-årig tjej som liksom mig har fibromyalgi. Hon nekas av sin läkare sjukintyg. Han tycker att hon ska orka arbeta heltid inom restaurang eller med barn...så dumt! Därför så skriver han ut starka mediciner, så att hon ska orka. Hallå vem vill ha sina barn hos nerdrogad personal??? Eller serveras av en vinglande nerdrogad människa med smärta? Vill vi skapa ett sådant samhälle? Är det så vi vill att våra barn ev. ska ha det i framtiden?

  På SVT nekade vår finansminister till att socialbidragen har ökat. Denna vuxna tjej får leva på sin ensamstående mamma. Ja det syns nog inte ännu så mycket i statistiken att socialbidragen ökat. Människor är stolta! De söker inte socialbidrag i första hand. De lever på släktingar och bekanta om möjlighet finns. Men vad görs när både släktingar och bekanta tömt sina konton? Som jag ser det så gör denna regering så att det blir som en tickande bomb, som bara väntar på att brisera. PANG verkligheten når oss förr eller senare. Då spelar inte sänkt skatt för de i arbete någon roll längre. Jag hoppas att fler människor som är friska i nuläget, kan se det du ser Zac! Framförallt så hoppas jag att de för våra barns framtid reagerar i tid. Detta är sjukt, sjukare än att vara sjuk!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p