Fortsätt till huvudinnehåll

Bättre med kolhydrater?

Tja, för vissa tycks det fungera alldeles utmärkt med en massa extra kolhydrater? Fredrik Ljungberg har enligt egen utsago ändrat sin kosthållning mot mer kolhydrater och har fått mer energi av det:

– Jag känner mig fräsch. Halvvägs in på säsongen ändrade jag träningsschema och min kosthållning. Tidigare åt jag inte tillräckligt med kolhydrater, så jag hade inte tillräcklig energi i musklerna. Men min tränare har ändrat på allt och det har fungerat.

(Länk.)//Zac

Kommentarer

 1. Artikeln avslöjade ju inte så mycket. Det skulle vara spännande att få höra hur han åt förut och vad han ändrat till.

  SvaraRadera
 2. Jag tror att en förändring kan kännas som en förbättring i sig. Idrottare litar kanske på sina tränare en hel del, mer än på sig själva. Mår man inte bra alls så krävs det något nytt. Sambandet mellan kropp och själ förbises. Det sitter både i knoppen och kroppen tror jag. Så tillfälligt kan nog en diet på t.ex. endast bananer eller gelehallon också lura hjärnan. Men det säger inget om hur det fungerar i det långa loppet... Det är vad jag tror. Tankens kraft är stor. Ibland behöver vi sadla om helt och får då ett lyft. Omgivningen förstår inte. Men det spelar en mindre roll tycker jag. För personen som upplever ett lyft, så är det så. Så för Fredrik Ljungberg så är det ju "bättre med kolhydrater", i nuläget iallafall. Det är vad han upplever.

  Jag upplever efter tolv års QiGong träning att energi sitter i knoppen, lika mycket som i musklerna. Eftersom jag har fibro som känns som ständig mjölksyra i musklerna, så försöker jag styra humöret med tankens kraft. Då känns det också bättre i kroppen och musklerna. Tankens kraft är stor!

  SvaraRadera
 3. Hmm... Meningen var att det skulle bli ett tyket, cyniskt inlägg, men jag missade totalt måste jag säga när jag läser det ett dygn efteråt... :o)

  Men visst är det så att har du inte huvudet med dig så kan du inte prestera någonting! En förändring - vad det än månde vara, ger ofta en mental skärpning, och i förlängningen en förbättring. Ur det perspektivet är det bra med förändring, men jag tror ändå att kontinuitet är bättre, men det lär vara svårt att bevisa rent vetenskapligt... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. "Men min tränare har ändrat på allt"

  Allt...det innefattar nog mer än kosten. Kanske tränar han mindre eller annorlunda? Kanske sover han därför bättre? Kan det vara hela paketet som gör att han har mer energi?

  I Öst har de tagit till sig västerländsk läkekonst. De är inte bättre och finare än så. Men här i väst sitter det långt inne och går sakta. Deras helhetssyn på vad en människa är tilltalar mig. Att vi får mycket energi när vi sover, äter så färsk mat som möjligt och genom rörelser i LAGOM dos.

  Rörelser i lagom dos gäller knappast idrottare. Nu kommer sommaren och jag reagerar väldigt på dessa "gubbar" främst, som kommer flåsande joggandes i värmen. Det ser ut som om de ska falla döda ner när som helst.

  Sömnen hänger ihop med stress. Är vi stressade så sover vi förmodligen sämre. Samhället är stressigt. Stora krav ställs på oss. Våra barn mår allt sämre. I Norge vill man införa 6-timmars arbetsdag. Man har sett fördelarna med det, när det gäller folkhälsan. Bland många grupper var sjukskrivningstalet högt. Nu har man fått ner det betydligt. Så det är inte bara i Sverige som många är sjukskrivna. Det verkar vara en myt som sitter i huvudet på folk.

  När ska vi se till verkligheten i Sverige och hitta hållbara lösningar?

  Det är nog bra med kontinuitet när man hittat det som är helt rätt för en själv. För mig är QiGong kontinuitet. Kosten ändrar jag vartefter som det känns rätt för mig. För dig är din kost rätt. Om den är rätt för all framtid återstår väl ändå att se. Jag kan ju hitta något annat i framtiden, som gör, så att jag överger QiGongen. Även om jag har väldigt svårt nu att se vad det skulle kunna vara.

  Att hitta något som ger kontinuitet tror jag också är väldigt viktigt. Det behöver inte vara just kosten. Utan det kan vara andra saker som känns helt rätt. Jag tycker att vi ska bejaka att alla är olika och försöka hitta tillbaka till ett mänskligare humanare samhällsklimat.

  SvaraRadera
 5. Håller med helt och fullt. Den kontinuerliga stressen är oerhört farlig. Och visst känner man av den, det är svårt att varva ner på helgerna...


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Då är du förhållandevis frisk i nuläget ändå, av vad jag förstått. Den kontinuerliga stressen drabbar också redan sjuka alltmer. Den drabbar unga, alltmer långt ner i åldrarna.

  Ett ex. Jag har kontakt med en 19-årig tjej som liksom mig har fibromyalgi. Hon nekas av sin läkare sjukintyg. Han tycker att hon ska orka arbeta heltid inom restaurang eller med barn...så dumt! Därför så skriver han ut starka mediciner, så att hon ska orka. Hallå vem vill ha sina barn hos nerdrogad personal??? Eller serveras av en vinglande nerdrogad människa med smärta? Vill vi skapa ett sådant samhälle? Är det så vi vill att våra barn ev. ska ha det i framtiden?

  På SVT nekade vår finansminister till att socialbidragen har ökat. Denna vuxna tjej får leva på sin ensamstående mamma. Ja det syns nog inte ännu så mycket i statistiken att socialbidragen ökat. Människor är stolta! De söker inte socialbidrag i första hand. De lever på släktingar och bekanta om möjlighet finns. Men vad görs när både släktingar och bekanta tömt sina konton? Som jag ser det så gör denna regering så att det blir som en tickande bomb, som bara väntar på att brisera. PANG verkligheten når oss förr eller senare. Då spelar inte sänkt skatt för de i arbete någon roll längre. Jag hoppas att fler människor som är friska i nuläget, kan se det du ser Zac! Framförallt så hoppas jag att de för våra barns framtid reagerar i tid. Detta är sjukt, sjukare än att vara sjuk!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv