Fortsätt till huvudinnehåll

Vinklat mot (s)?


Nu har jag för tillfället inga åsikter alls vad gäller det svenska flyktingmottagandet, men lite småpatetiskt är det att artiklarna i DN och SvD om Södertäljes socialdemokratiska ordförande för kommunstyrelsen, Anders Lago, som nu fick prata flyktingpolitik och Irak inför den amerikanska kongressen, inte tituleras med det brukliga (s) i artiklarna. Är det någon ny kutym som jag inte är medveten om, eller är det bara en pinsam vinkling av DN och SvD?

Undrar förresten om det är sant som det står i en av artiklarna att Södertälje tar emot fler flyktingar än hela USA?


//Zac

Kommentarer

 1. Man skulle väl möjligen kunna argumentera att han inte var där som representant för ett politskt parti utan dels för en kommun och dels för ett land.

  SvaraRadera
 2. För övrigt är det kanske lite känsligt i just USA, där våra moderater betraktas som kommunister?

  Bush betraktar ju nästan Jingis Kahn som vänsterradikal.

  SvaraRadera
 3. Ja jag tror att det är sant att Södertälje tar emot mer flyktingar än USA.

  Varför skulle de vilja ta emot fler flyktingar än de 6000 som anges? De har startat ett krig mot Irak. Troligtvis inte för att de vill se sitt land invaderat av Irakier efteråt...De är säkert rädda för att få in terrorelement i USA. Hur många sitter inte förmodligen redan oskyldigt dömda i fängelse. De verkar ju tro att alla Irakier är terrorister. Så fort man vill hjälpa anhöriga med pengar, så gapas det om terrorism.

  "Vi startade inte kriget i Irak. Men vi har tagit på oss ett mycket stort ansvar, för de som drabbats säger Anders Lago" Drabbats???

  Ja så kan man ju också se på det hela:( En S politiker som säger så. Är vi inte medskyldiga om vi exporterat vapen inför och under Irakkriget? Deesutom så har politikerna skapat lagar, som säger att man inte ska exportera vapen inför och under pågående krig. När ska skuldfrågan utredas egentligen. Jag tycker inte alls det är konstigt om terrorismen sprider sig alltmer. Sedan vilka är terrorister? Alla inblandade?

  Verkar ganska idiotiskt.

  SvaraRadera
 4. Det som Kennet e tar upp är viktigt anser jag för egen del....
  Att våra moderater betraktas som kommunister i USA. Det är intressant det här med religion och politik. För Bush är ju klart höger och kristen....

  Här hemma har en intressant debatt startat. "Är Gud höger eller vänster"? Göran Skytte en gång åt vänster en kort period, har skrivit en bok som heter "Omvänd" Han är kristen numera och i och med det tydligen "omvänd" även till höger....? eller !

  Den som debatterar med honom är Göran Greider chefredaktör för Dalademokraten. Han anser att Jesus kan betraktas som en vishetslärare och helt fri, i förhållande till bibeltexterna.

  Jag känner igen mig i Göran Greiders resonemang... Kallar mig inte kristen. Men jag ser liksom han Jesus som en vishetslärare. Dessutom så ligger jag definitivt mer åt vänster:)Tillfällighet? eller?

  Lite kul det här. Debatten tar fart nu. Många har hävdat att religion och politik ska separeras. Jag har länge tyckt att det redan är så blandat som det kan bli. Bush gick in i Irak på grund av sin tro. Han har t.om. sagt att Gud sade, att han skulle göra det...

  Jag är enögd när det gäller detta. Men jag säger som Tomas di Leva sjunger i en av sina texter. "Vi har vänstertrafik i våran själ":) Vad han nu menar med det kan bara han svara på!

  Alltså hur kan någon hävda att politik och religion inte bör sammanblandas??? Allt genomsyras ju just av religion eller brist på religion, och just politik....

  Humanisten C Sturmark och Göran Skytte har också diskuterat detta med kristendomen 2007. Så humanismen är i högsta grad representerad även den. De vill gärna annars separera sig och stå utanför, uppfattar jag det som. Ska bli intressant att följa utvecklingen. Själv så ska jag läsa Göran Skyttes bok! För vi slipper inte undan kopplingen religion och politik....

  SvaraRadera
 5. Läser man berättelserna om Jesus tycker jag att han lutar ganska tydligt åt vänster, den som sedan ändrade det och gav kyrkan kraftig slagsida åt höger var ju främst Paulus.

  SvaraRadera
 6. Visst kan man "gagga" till det mesta, men faktum kvarstår:
  Lago kommer dö med mer självrespekt än de flesta andra tack vare sin konsekventa solidaritet och sitt slit med alla vardagsproblem det innebär.-respekt Lago

  SvaraRadera
 7. Håller med dig Lago kan dö med självrespekt. Inte genom sin konsekventa solidaritet kanske dock. Han tillhör ju ett parti som har exporterat vapen inför och under Irakkriget... Vi måste väl betänka vad våra partiers politik innehåller och vilka konsekvenser saker kan få. Konsekvent solidaritet med det Irakiska folket vore att med alla medel istället ha stoppat detta vansinniga krig från början. De flesta är överens om att det var vansinnigt nu.

  Men Lago är bara en liten myra i sammanhanget. En myra som försöker ta itu med allt slit och alla vardagsproblem på alla sätt.

  Respekt Lago!!! Jag håller med anonym.

  SvaraRadera
 8. Håller med - Respekt - oavsett partitillhörighet (så länge partiet verkar i en demokratisk anda)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Demokrati är inte nödvändigtvis det bästa styresskicket, det är bara det minst dåliga vi kommit på hittills.

  Den största bristen är att den saknar en mekanism för att sålla bort den kategori som är beredd att trampa på andra för att få makt, vilket innebär att den effektivt sållar fram de värsta skitstövlarna så att koncentrationen av dessa ökar ju närmare toppen du kommer.

  "Society is like a stew. If you don't stir it up every once in a while then a layer of scum floats to the top." --Edward Abbey

  SvaraRadera
 10. Är inte den mekanismen vi själva dvs att vi röstar med egot? Menar du så? Demokrati kan då bli förödande...

  De värsta skitstövlarna är ofta karismatiska och får med sig folket. Men bara till en början...

  SvaraRadera
 11. It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.
  - Winston Churchill


  //Zac

  SvaraRadera
 12. I teorin är den överlägset bästa styrelseformen den som kallas "upplyst despot", problemet är att hitta rätt desport, och dessutom säkerställa att nästa också är bra.

  En som det verkar för mig universell sanning är att en bra ledare alltid är en motvillig ledare. Alltså en som lyfts fram av sina underlydande mot sin vilja och då motvilligt tar på sig det ansvaret. en sådan ledare kommer dessutom att bestämma minsta möjliga.

  Man kan faktiskt se majoriteten av alla fantasyböcker som studier i ledarskap, i dem är i princip alltid hjälten en som motvilligt tar på sig ledarrollen medan skurken alltid är en som strävar efter makt över andra. Speciellt i alla böcker som skrivs i många band på många sidor, eftersom författaren där varit tvungen att tänka igenom allt väldigt noga innan för att få det att hänga ihop hela vägen, och för att man skall kunna leva sig in i dem måste personerna ha väldigt mänskliga egenskaper fast gärna med vissa personlighetsdrag mer eller mindre överdrivna.

  SvaraRadera
 13. Jag tror också att en movillig ledare egentligen är den bäste ledaren. Tyvärr så flockas alltid personer runt en ledare, så den motvillige ledaren kan bli ett ansikte utåt bara. En "nickedocka" utan egentlig makt som rådgivare och andra "galningar" med egentlig makt gömmer sig bakom.

  Se på Bush... Nu säger jag inte att han är en motvillig ledare men det finns starka människor runt honom. En del har hävdat att det inte är han som bestämmer. Hur det är med den saken...?

  Condolezza Rice betraktas som världens mest inflytelserika kvinna. Det spekuleras nu om henne som vicepresidentkandidat. Mc Caine och Rice en oslagbar kombination?... ger mig ryskänslor!

  Ta Clinton en omtyckt man. Men många har hävdat att Hillary bestämde var skåpet skulle stå...;)

  Nej jag tror på starka goda ledare. De finns nog därute någonstans. Men vi väljare är som jag ser det den "mekanismen" som röstar fram fel sorts ledare. Det trots att vi i en "demokrati" har makt att göra det motsatta. Sorgligt för detta borde bara existera i diktaturer där självutnämnda ledare tar plats.

  Så länge det inte folkomröstas även i fler sakfrågor så är det ingen demokratisk ordning anser jag. Alltså heller ingen riktig demokrati.

  SvaraRadera
 14. Man kan antagligen inte heller få en bra ledare för en så stor administrativ enhet som USA, eller ens som Sverige.

  För att demokratiska val skall fungera rimligt bra behöver alla som röstar känna till alla lämpliga kandidater någorlunda väl, och då inte bara det de själva går ut med.

  Med vårt demokratiska system får vi skickliga beg. bil-försäljare som ledare.

  Och naturligtvis kommer det alltid att finnas folk i bakgrunden som manipulerar dem.

  Bush är ju ett intresant exempel, han är sedan studietiden medlem i en frimurarorganisation som heter Skull & Bones, med hemliga riter som bl.a. syftar till att fostra till blind lydnad. Presidentvalet 2004 var verkligen effektivt riggat, Både George W Bush och hans motståndare John Kerry var medlemmar i Skulle & Bones, så de var garanterade en president som var fostrad av dem i blind lydnad.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…