Fortsätt till huvudinnehåll

Michael Jacksons bårlärkor...

En sak som verkligen retar skiten ur mig är att inga av de röster som sjunger bårlärkornas lovsång vid Michael Jacksons kista nu hördes när han pedofilanklagades. Då hade han plötsligt inga vänner - och framför allt inte bland allmänheten.
Nu efter sin död så finns det ingen hejd på hur rasöverskridande och världsfredsbeivrande han hela tiden varit...

Låt oss vara ärliga!

Jag är dock helt säker på att vi aldrig någonsin kommer få se hans like igen.
Hans storhet handlar bl a om timingen, hans plats i tiden - precis när skivförsäljningen toppade, precis när MTV började bli sjukt stort och precis efter det att punkens första våg tonat ut och listorna åter lämnades till skickliga musiker och hantverkare.

Talang!

Men givetvis handlar det också om hans talang, Michael Jackson var en av de stora showmännen - han var mer eller mindre född till detta. Det krävs kanske drillning från barnaåldern innan man uppnår kunskapen,  karisman och den fullständiga förmågan att ägna hela sitt liv, att låta sitt yrke som underhållare forma både dig fysiskt som psykiskt och påverka hela din värld ända in i döden.

Snälla rara...

Låt denne pojke vara ifred, ge honom den respekt han kanske eftersökte hela sitt liv genom att faktiskt låta honom vila i frid; låt detta, sista kapitlet av hans historia, vara hans alldeles egna.

Pojken blev aldrig stor, men samtidigt blev han störst av alla...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. ett lite mer försvars-/hyllningsbetonade åsikter kolla Daddys inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , EX123, AB123, UNT1234, HD1234, SvD12345, Kuriren123, N2412345, SSV1234, NT123456, DN1234, METRO12, SR1

Kommentarer

 1. Jag håller med helt. Alla skriverier i massmedia gick ju ut på att han var skyldig men köpte sig fri, det stod liksom underförstått. Samtidigt nämndes alla hans excentriska drag som liksom var grädde på moset. Plus att de foton som illustrerade var så dåliga som möjligt. Som artist var han ett stort skämt.
  Om alla hans vänner (?) som uppträder på galorna nu hade stått vid hans sida hade han väl inte behövt så gott som gå i landsflykt. Det är en mycket motbjudande soppa som de har kokat ihop. Och det verkar handla om att profitera så mycket som möjligt på honom, för han personligen har ju ingen nytta av det nu, eller har en del personer fått dåligt samvete?

  SvaraRadera
 2. Wow, det sista du skrev var så rätt i prick! Exakt så var det ju. Känns som de ord jag inte vetat att jag letat efter i detta sammanhang.

  Dessutom gillar jag din "Denna blogg avlyssnas av FRA" och att du bojkottar CD, Dvd...

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket för vänliga ord. Det värmer gott i regnrusk och kyla... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Wow äntligen någon som skriver ett sant ord - var fanns dessa människor (vänner??) när han behövde dem? Nu trampar de nästan ner varandra i sin iver att komma fram och hylla honom. Ett tag hånades vi Jacksonfans; det var alltid "Men hur kan du gilla honom??" - nu är dt minsann annat ljud i skällan...hursomhelst, som sagt vi kommer aldrig att se hans like igen, tack för ett snyggt blogginlägg!!

  SvaraRadera
 5. Tack Annika. Jo, jag retar mig på när det blir någon typ av kollektiv, enkelriktad masshysteri.

  Ordet 'bårlärka' har jag lånat ifrån Björn Alfzelius - han undanbad sig sådana på sin dödsbädd tydligen... Jag tycker det är ett sådant underbart uttryck som på pricken säger vad det handlar om. Bårlärka-uttrycket låg som inspiration till hela inlägget, så man kan nog med fog säga att utan Afzelius så skulle inte detta inlägg ha skrivits! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England