Fortsätt till huvudinnehåll

Michael Jacksons bårlärkor...

En sak som verkligen retar skiten ur mig är att inga av de röster som sjunger bårlärkornas lovsång vid Michael Jacksons kista nu hördes när han pedofilanklagades. Då hade han plötsligt inga vänner - och framför allt inte bland allmänheten.
Nu efter sin död så finns det ingen hejd på hur rasöverskridande och världsfredsbeivrande han hela tiden varit...

Låt oss vara ärliga!

Jag är dock helt säker på att vi aldrig någonsin kommer få se hans like igen.
Hans storhet handlar bl a om timingen, hans plats i tiden - precis när skivförsäljningen toppade, precis när MTV började bli sjukt stort och precis efter det att punkens första våg tonat ut och listorna åter lämnades till skickliga musiker och hantverkare.

Talang!

Men givetvis handlar det också om hans talang, Michael Jackson var en av de stora showmännen - han var mer eller mindre född till detta. Det krävs kanske drillning från barnaåldern innan man uppnår kunskapen,  karisman och den fullständiga förmågan att ägna hela sitt liv, att låta sitt yrke som underhållare forma både dig fysiskt som psykiskt och påverka hela din värld ända in i döden.

Snälla rara...

Låt denne pojke vara ifred, ge honom den respekt han kanske eftersökte hela sitt liv genom att faktiskt låta honom vila i frid; låt detta, sista kapitlet av hans historia, vara hans alldeles egna.

Pojken blev aldrig stor, men samtidigt blev han störst av alla...


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning
PS. ett lite mer försvars-/hyllningsbetonade åsikter kolla Daddys inlägg.

Läs även andra bloggares åsikter om , EX123, AB123, UNT1234, HD1234, SvD12345, Kuriren123, N2412345, SSV1234, NT123456, DN1234, METRO12, SR1

Kommentarer

 1. Jag håller med helt. Alla skriverier i massmedia gick ju ut på att han var skyldig men köpte sig fri, det stod liksom underförstått. Samtidigt nämndes alla hans excentriska drag som liksom var grädde på moset. Plus att de foton som illustrerade var så dåliga som möjligt. Som artist var han ett stort skämt.
  Om alla hans vänner (?) som uppträder på galorna nu hade stått vid hans sida hade han väl inte behövt så gott som gå i landsflykt. Det är en mycket motbjudande soppa som de har kokat ihop. Och det verkar handla om att profitera så mycket som möjligt på honom, för han personligen har ju ingen nytta av det nu, eller har en del personer fått dåligt samvete?

  SvaraRadera
 2. Wow, det sista du skrev var så rätt i prick! Exakt så var det ju. Känns som de ord jag inte vetat att jag letat efter i detta sammanhang.

  Dessutom gillar jag din "Denna blogg avlyssnas av FRA" och att du bojkottar CD, Dvd...

  SvaraRadera
 3. Tack så mycket för vänliga ord. Det värmer gott i regnrusk och kyla... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Wow äntligen någon som skriver ett sant ord - var fanns dessa människor (vänner??) när han behövde dem? Nu trampar de nästan ner varandra i sin iver att komma fram och hylla honom. Ett tag hånades vi Jacksonfans; det var alltid "Men hur kan du gilla honom??" - nu är dt minsann annat ljud i skällan...hursomhelst, som sagt vi kommer aldrig att se hans like igen, tack för ett snyggt blogginlägg!!

  SvaraRadera
 5. Tack Annika. Jo, jag retar mig på när det blir någon typ av kollektiv, enkelriktad masshysteri.

  Ordet 'bårlärka' har jag lånat ifrån Björn Alfzelius - han undanbad sig sådana på sin dödsbädd tydligen... Jag tycker det är ett sådant underbart uttryck som på pricken säger vad det handlar om. Bårlärka-uttrycket låg som inspiration till hela inlägget, så man kan nog med fog säga att utan Afzelius så skulle inte detta inlägg ha skrivits! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!