Fortsätt till huvudinnehåll

Sanktionerade övergrepp?

Omskärelse utan medicinsk grund är och förblir ett stympande ingrepp; könsstympning helt enkelt. Vi är ett mycket sekulärt samhälle, så vi ställer inte religionen över medicinska och etiska regler. Frågan är vad riksdagen tänker med när de godkänt könsstympning av barn?

Nej

Att nu flera landsting säger nej till omskärelse är ett nykterhetstecken.
Att skära bort fullt fungerande könsdelar är inte, och kan aldrig vara något annat än stympning.
Vissa landsting sätter ett pris (ca 10 000SEK) för ingreppet, en lite problematisk inställning tycker jag. Att ta betalt för någonting som en majoritet av kirurgerna anser som ett övergrepp är knappast rätt melodi, samtidigt så ökar detta givetvis på de olagliga "köksbordsomskärningarna".
Ett stort problem i sammanhanget blir givetvis att det kommer ske fler omskärningar hemma, privat. Utan bedövning, utan sterilisering och de kunskaper som kanske krävs.

Kunskap och skyldigheter!

Är lösningen att samhället skall ställa upp på detta oetiska - och olagliga - förfarande? Nej tycker jag. Kunskap, kunskap, kunskap måste till.
Vi har religionsfrihet i detta land, men också skyldigheter; att skydda de svaga - i detta fall barn - mot övergrepp är en sådan.

Var är feminismen?

Ja, var är den? I denna tydliga och ensidiga kamp mot könsorättvisor?
Tyvärr så är detta en bra bild av hur lite feminismen har med könsorättvisor att göra - den handlar om kvinnliga könsorättvisor och inget annat...

Skrivit om detta innan

'Religiösa skygglappar'
'Sjuka feminister...'
'Dubbelknutna feminister' - läs kommentarstråden, mycket intressanta synpunkter


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om omskärelse, religion, judar, judendom, muslimer, islam, mansförtryck, antifeminism, feminism DN1, SR12345, EX, UNT, NK, SvD, HD, Kuriren, NT Bloggar1234567

Kommentarer

 1. När religionen skall börja styra inom läkarkåren är det dax att reagera.
  Vidskeplighet skall inte styra över kunskap och beprövad erfarenhet. /js

  SvaraRadera
 2. Ja just det! Var är feminismen? Den är kanske inte så utbredd som du vill göra gällande? Dessa frågor står INTE högst upp på politikernas agenda vare sig här hemma eller inom EU. Det du du skriver om är mycket upprörande. Men tyvärr när du avslutar med "Var är feminismen" så blir det inte mindre upprörande, men mindre intressant. Vad är du upprörd över är det återigen feminismen eller könsstympning?

  "Att nu flera landsting nu säger nej till omskärelse är ett nykterhetstecken" Jo dessa politiker säger nej tack och lov. Finns säkert en och annan "feminist" bland dem också.

  SvaraRadera
 3. Men det finns inte en endaste chans att detta skulle få finnas till om det handlade om kvinnlig omskärelse. Och då pratar jag givetvis om den lite "lindrigare" varianten, inte där hela klitoris och blygdläpparna skärs bort. Men då det handlar om män (pojkar!) så är det en icke-fråga på dagordningen... Så det är klart och tydligt en pekpinne om hur lite värt det är med jämlikhet, för feminismen.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Zac, "lindrigare" kvinnlig omskärelse innebär just att man skär bort klitoris. Mindre än så blir det inte. Det är riktig stympning på det sättet att den stackars flickan faktiskt förlorar en stor del av sin förmåga att uppleva sexuell njutning. Och fullstor omskärelse (klitoris+blygdläpparna+sy ihop hålet) ska vi inte ens prata om.

  Manlig omskärelse innebär att man tar bort en skinn-bit. Det påverkar ingenting annat än estetiken. Känsel och funktion kvarstår oförändrat.

  Kvinnlig omskärelse är något fasansfullt som måste bekämpas. Du konstaterar helt riktigt att något sådant aldrig skulle få förekomma i sverige. Manlig omskärelse är faktiskt en struntsak i sammanhanget.

  SvaraRadera
 5. I "Dubbelknutna feminister" som Zac rekommenderar att läsa kommentarerna till finns mycket information ang manlig omskärelse. Såg också manlig omskärelse som en "struntsak i sammanhanget" tidigare. Numera så blir jag bara ledsen av att vi jämför. Det hjälper inga barn.

  childrens-genital-integrity.blogspot.com/
  Denna länk fick mig att omvärdera en hel del.

  Bland annat så fick jag mig en tankeställare om hur vi betraktar manlig sexualitet. Den känsligaste delen tas bort.

  Både kvinnlig och manlig könsstympning måste beskämpas.

  Tack till signatur "mannen".

  SvaraRadera
 6. Självklart ska man INTE stympa små barn utan medicinska skäl i ett modernt samhälle!

  Här finns lite bilder av stympningar av småpojkar. Varning dock för mycket starka bilder!!!

  http://www.infocirc.org/fourn.htm

  http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/2009/07/manga-lakare-vagrar-utfora.html

  Mvh

  /FS

  SvaraRadera
 7. Att skada kroppen är inte ett sätt att komma närmare sexuell frigjörelse snarare tvärtom!
  Vissa dårar säger att det stegrar upphetsningen,men till vilken nytta om man inte har en villig tjej? eller om pojken ändå ej kan onanera?
  Då är det skadligt!
  Men som sagt... i bibeln står det att varje man (ungdomar räknades inte då)har en kvinna som måste ställa upp.

  SvaraRadera
 8. @sanjassi
  "Kvinnlig omskärelse är något fasansfullt som måste bekämpas. Du konstaterar helt riktigt att något sådant aldrig skulle få förekomma i sverige. Manlig omskärelse är faktiskt en struntsak i sammanhanget."

  Vakna ur din offer-feministiska dröm och konstatera fakta:
  omskärelse av förhuden kan jämställas med en form av kvinnlig könsstympning där man skär bort förhuden kring klitoris (klitoriskappan). Denna form av könsstympning är förbjuden så varför ska pojkar inte ha samma lagskydd som flickor?

  Detta har Gunnar Göthberg, ordförande i barnkirurgiska föreningen sagt. (Jag har själv hävdat samma sak i flera år, men Göthberg kanske är mer trovärdig ...)

  Observera att det här säger jag inte för att förringa det lidande kvinnor kan råka ut för.

  SvaraRadera
 9. Utan förhud så går det inte att onanera!
  Visst går det att ha sex med en tjej ändå (kondompåsättningen blir enklare tror jag utan föhud men definitivt okänsligare.)
  Möjligheter att onanera försvinner om hela förhuden klippts bort som tyvärr sker i flera fall.
  Men majoriteten har ändå lite förhud kvar som de kan onanera med dock med bekymmer och ofta krävs Lotion.
  Omskärelse är en form av sadistisk pedofili där vuxna skrattar och tom har fest och mutar pojken efteråt som dopet eller konfirmationen ungefär.

  SvaraRadera
 10. Jag är så oerhört förvånad över den tystnad denna könsstympelse nu mött. Vansinne!


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv