Fortsätt till huvudinnehåll

Dubbelknutna feminister

Läs i SvD hur några journalister från AB Kvinna slår dubbelknut på sig själva för att svara emot några ev Per Ströms exempel på hur kvinnor framställs som hjälplösa våp i media, bl a i AB Kvinna...
Per Ström svarar omedelbart:

Jag har granskat sajten för ­Aftonbladet Kvinna, enligt egen utsago ”Sveriges enda jämställdhetsredaktion på de stora nyhetsmedierna i dag”, och kunde bland mängder med kvinnoartiklar inte hitta en enda som belyser ett manligt problem.

Intressant syn på jämställdhet. Beträffande deras kritik mot min debattartikel skjuter den helt bredvid målet.

(Källa.)//Zac

Kommentarer

 1. Kanske beror det på att män överlag är sämre på att tala om manliga problem? Per Ström gör det. Men få män verkar hålla med honom. Finns det någon herrtidning som motsvarande damtidningar tar upp relationsproblem? Varför finns inte "Aftonbladet Man". Är det feministernas fel? Eller är det så att männen kan starta upp en sådan tidning? Kanske Per Ström kan göra det? Finns det ett behov så borde ju män som tycker det ta tag i detta. Istället för att irritera sig över "Aftonbladet Kvinna".

  SvaraRadera
 2. Ja, vad gör Kvinna mer jämställd än Sportbladet?

  SvaraRadera
 3. Till Lisbeth, som skriver:
  'Istället för att irritera sig över "Aftonbladet Kvinna".'

  Ja, nu var det ju Aftonbladet Kvinna som irriterade sig på Pär Ström och sedan riktigt komiskt, helt utan självinsikt påstår de sig på något sätt diskutera jämställdhet.

  Det är ju bara att titta på Aftonbladet "Kvinna" som Pär Ström själv säger. Vilka mansproblem belyses där? Eller tror du att det inte finns några mansproblem???

  Jag nämner ett här:
  könsstympning av pojkar är tillåtet i Sverige. Vem skriver om det? Aftonbladet "Kvinna" har haft 6 år på sig sen lagen som legitimerar detta övergrepp kom. Dom har inte skrivt om det. Däremot har Pär Ström gjort det!!

  För mer info, kolla in:
  http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/

  SvaraRadera
 4. Det är bra att man ifrågesätter saker och ting ... men det är märkligt att inga män tidigare ifrågasatt den manliga tendensen att skriva utifrån ett manligt perspektiv. Först när kvinnor börjar skriva så blir det liv i luckan.
  Är ni män lika kritiska emot dessa män som skriver på ett typiskt "manligt" sätt, eftersom ni anser att kvinnor skriver på ett tydligt "kvinnligt sätt".
  Ne tänkte väl inte det heller.

  SvaraRadera
 5. Självklart så tror jag och vet också att det finns mansproblem. Jag upprörs över det också! Lika mycket tro mig!!

  Tittade på en debatt nyss på 1:an ang kvinnomisshandel och jag upprördes över, att inte en enda man som blir misshandlad av sin kvinna fanns representerad. Fler kvinnor verkar bli misshandlade av sina män. Men mörkertalet är stort. Misshandlade kvinnor vågar inte anmäla. Därför så undrar jag. Hur stort är mörkertalet för män. Hur många män blir misshandlade? Mansrollen och att en man måste vara stark är så befäst i samhället. Så de skäms säkert fruktansvärt. Jag anser att det är lika viktigt att detta kommer fram i ljuset. Det är lika viktigt även om de är färre än misshandlade kvinnor.

  MEN DÅ MÅSTE DE TRÄDA FRAM!!! MÄNNEN SJÄLVA MÅSTE FÖRA SIN TALAN ANG DETTA PRECIS SOM KVINNORNA. ÄVEN OM DET ÄR SVÅRT. Vem ska annars göra det? De måste ju precis som kvinnorna våga erkänna att de finns.

  Så igen... Varför finns det inga tidningar för män skrivna av män? Nu menar jag inte tidningar med nakna kvinnor. Om nu män vill komma tills tals och få fram sina problem varför gör de inget. Att skälla ut feminister och skriva en bok som heter "Kvinnovälde o Mansförtryck" hjälper det? Det blir ju bara två sidor av samma mynt dvs. man gör samma sak som de feminister som man anklagar.

  Varför ifrågasätter inte Per Ström MÄNNEN som inte är öppnare. Han måste ju ändå märka att få sluter upp bakom det han säger... För visst han behövs! Det han borde göra är ju att kräva av män att nu så ska vi precis som kvinnorna berätta om, att även vi kan vara och känna oss utsatta.

  Jag anser att könsstympning av pojkar är fruktansvärt. Det behöver tas upp. Men inte nödvändigtvis just av Aftonbladet Kvinna. Allt ansvar kan inte vila på dem.

  Fler män än Per Ström behöver visa sitt missnöje. Men inte genom att anklaga feminismen för den behövs också. I annat fall så förnekar man ju massor av kvinnors upplevelser.

  SvaraRadera
 6. Du har rätt i mycket Lisbeth. Jag har varit positiv till feminismen tidigare. Men så mycket skit som jag hört från kvinnor sen jag började driva frågan om könsstympning av pojkar trodde jag inte fanns. Man häpnar över Socialdepartement och Jämställdhetsminster, för att nämna några.

  Det är inte nån som bryr sig. Kulturskribenter och debattredaktörer skiter blankt i mäns problem. Av någon anledning har Pär Ström fått utrymme. Det är bra!

  Självklart finns det många problem som Ström inte tar upp, men man måste ju börja i någon ände.

  SvaraRadera
 7. Sen så är det självklart att man kan anklaga feminismen så som den ser ut i Sverige idag.

  När den har såna hycklande företrädare som Birgitta Ohlsson. Ohlsson skrev en debattartikel i SVD om könsstympning och att alla tjänar på feminismen. Ohlsson tycker att det är helt ok att pojkar könsstympas. Say no more!

  SvaraRadera
 8. Jag tycker det är jättebra att Per Ström finns och att han tar upp manliga orättvisor och problem.

  Självklart så är det ju som du säger en politisk fråga. Vad är inte politik?

  Man måste börja i någon ände jag instämmer helt. Per Ström är den änden. Hoppas att hans skriverier gör så att könsstympningen av pojkar uppmärksammas mer nu. Han har fått utrymme och nu händer det förhoppningsvis saker.

  Jag önskar bara att man inte anklagar feminismen, för den har gjort och gör så otroligt mycket för kvinnor. Att anklaga den är att säga motsatsen tycker jag. Det jag blir så irriterad på, är när man drar upp ett litet antal skräniga "extremfeminister" och dömer alla.

  Jag önskar Per Ström lycka till annars och hoppas att hans kamp gör så att även mäns svårigheter uppmärksammans mer. Men då får ni nog sluta upp med att vija vara så manliga och starka utåt. Det krävs nog tror jag. För man måste vara stark för att erkänna problem. Det är inte tvärtom. Bilden av en man är fortfarande att han ska vara stark i alla lägen. Så jag tycker faktiskt synd om männen, trot eller inte.

  Jag tycker alltså inte att man kan anklaga feminismen för hur det ser ut. De arbetar mot århundraden av förtryck av kvinnan. Men män och kvinnor måste kunna arbeta sida vid sida mot allt förtryck. Vi befolkar dessutom inte den här planeten själva. Det finns andra livsformer som förtrycks ta djuren. Något som få politiska partier tar upp.

  SvaraRadera
 9. Jag önskar dig lycka till mannen i din kamp att driva frågan mot könsstympning av pojkar.

  SvaraRadera
 10. Ok lisbeth skrev:
  "Jag tycker alltså inte att man kan anklaga feminismen för hur det ser ut. De arbetar mot århundraden av förtryck av kvinnan. Men män och kvinnor måste kunna arbeta sida vid sida mot allt förtryck."

  Ta nu exemplet med stympning av pojkar. Att den skräninga Birgitta O hycklar kan ske vi kan leva med.
  Borde ändå inte andra feminister som har haft gott om tid på sig, (lagen kom för 7 år sen), protestera i samma veva som de protesterar mot stympning av flickor?
  Dvs man borde protestera mot STYMPNING AV BARN. Jag ser ingenting av något arbete sida vid sida i den här frågan.

  De enda som gör något vettigt ang stympning av pojkar är de som arbetar mot hedersrelaterat våld i allmänhet, och de blir ju också ganska svikna av feministerna som skiter ganska mycket i att tjejer från andra kulturer råkar illa ut i Sverige.
  Det såg du om du var på debatten på ABF-huset nyss:"Feministernas Svek".

  Jag beklagar att ingen mansorganisation har drivit frågan, men fram till nyss har ju män inte kunnat driva några frågor alls. Som en homosexuelll kompis sa: "Ni hetero-män är vår tids bögar, ni kan inte kräva någonting". Det är så jag upplever det i alla fall.

  Har jag missuppfattat läget?
  Tycker jag för mycekt synd om mig själv?
  Jag tror dock att en förändring kommer nu. Vi får se.

  SvaraRadera
 11. lisbeth skrev:
  "Jag anser att könsstympning av pojkar är fruktansvärt. Det behöver tas upp. Men inte nödvändigtvis just av Aftonbladet Kvinna. Allt ansvar kan inte vila på dem."

  Nä visst, men då kan dom ju ge fan i att skriva debattartiklar och angripa Pär Ström och påstå att dom håller på med jämställdhet, när dom inte gör det. Skrattretande hyckleri!

  På samma sätt som Birgitta O skriver om könsstympning och att alla tjänar på feminismen. BUUU!

  Kom ihåg att Birgitta O har stor genomslagskraft och att hon inte torgför sin åsikt att hon accepterar könsstympning av pojkar. Det är få som vet om det. Dvs den stora allmänheten missleds och tror på Birgitta Os ljug att alla tjänar på hennes "feminism".

  SvaraRadera
 12. Varken jämställdhetsminister Nyamko Sabuni eller Birgitta O är några favoriter hos mig... Ang Biritta O så kan jag tycka att hon går mot strömmen mot sitt parti och alliansen och det uppskattar jag. Hon ifrågasätter. Om det är att vara skränig vet jag inte... Jag har sagt detta förut. Män som hörs har "pondus och stake". Kvinnor som låter lite betraktas som skräniga!!! Men i övrigt så tycker jag sällan som henne. Våra åsikter går oftast isär.

  Ang vår jämställdhetsminister så tog hon precis som mig upp på SVT:s debatt häromkvällen, att även män misshandlas och att mörkertalet är stort. Det till skillnad mot Gudrun S och två misshandlade kvinnor som fnös ljudligt åt detta. Så upplevde jag det iallafall. Var Gudrun är på väg vete sjutton! Jag uppskattade henne förut.

  Har Aftonbladet angripit Per Ström? Har inte de svarat på vad han skrivit om dem? Turerna är så många...Han skrev väl först om dem, de svarade och han svarade igen? Jag tror det är enda sättet att diskutera på.

  Har Birgitta O så stor genomslagskraft??? Jag upplever att hon är en "skränig" ensam fågel i ett förövrigt borgerligt block som egentligen inte prioriterar frågor kring mänskliga rättigheter! Hon kanske inte själv prioriterar just denna fråga. Men jag vill inte utse henne som syndabock. För jag har läst att hon har svårt att få gehör från andra inom alliansen. Hon måste ju få stöd för att kunna driva frågor. Hon röstade som ensam borgerlig nej i en fråga. Det gällde minkar. Kanske inte så viktigt för en del...! Men för mig så är det också viktigt. Allt som är positivt i rätt riktning är viktigt. Så jag kan inte bara såga henne rakt av.

  SvaraRadera
 13. Kul att du nämner ännu en hycklare:
  Nyamko Sabuni. Läs:
  http://www.aftonbladet.se/debatt/article431139.ab
  Artikeln skrevs innan hon blev jämställdhetsminister. Läget är dock oförändrat.

  Se även:
  http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/2007/09/jmstlldhetsministern-tnker-till.html

  SvaraRadera
 14. "Har Birgitta O så stor genomslagskraft??? "
  Allt är ju relativt.
  Jämfört med mig i alla fall....

  De flesta som jobbar mot hedersvåld blir förvånade när jag upplyser om att hon accepterar stympning av pojkar.

  SvaraRadera
 15. Jag läste i Sydsvenskan att Per Ström anser sig ligga Kristdemokraterna närmast. Då menar han i frågor om kön och jämställdhetsfrågor. Detta på grund av att det bara är en politiker, som inte definerat sig som "feminist" dvs. Göran Hägglund.

  Är det några jag tycker ska ut ur riksdagen, så är det Kristdemokraterna. Skenheliga homofober som propagerar för "mamma pappa barn" som enda sätt att bilda familj på...

  SvaraRadera
 16. Då är han "körd" i mina ögon. Dessa värderingar som KD står för är rena stenåldern. Där har vi delar av patriarkatet! Men jag har blivit intresserad... och tänker definitivt följa den mannens framfart bl.a på hans blogg. I fråga om könsstympning, så har han rätt. Som sagt man kan inte såga någon rakt av.

  SvaraRadera
 17. Sedan så finns det ju andra aspekter. Kvinnan riskerar att få minskad sexlust m.m. Givetvis något som kvinnliga "feminister" kämpar mot. Kanske det bidrar till att de främst reagerar på kvinnlig könsstympning? Konsekvenserna av den kan bli svåra. Även om jag förstår resonemanget ang den psykiska biten. Den är givetvis traumatisk oavsett kön.

  Hur är det med den saken vid omskärelse av pojkar? Måste erkänna att jag aldrig trott att det skulle påverka potensen. Hur påverkas de?

  SvaraRadera
 18. Minskad känslighet, vilket iofs är ganska givet... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 19. I och med den norm som råder kring manlighet är det få, varken stympade eller anhöriga som vill inse att övergreppet skadar.

  Läkare som vet vad det handlar om vågar inte heller säga något av hänsyn till de drabbade. De skulle ju isåfall bli utpekade som mindre sexuellt kapabla....

  Fakta är att det är den känsligaste delen av penis som skärs bort, se:
  http://www.nocirc.org/touch-test/bju_6685.pdf
  och
  http://www.norm.org/lost.html

  Vad nu det betyder för sexualiteten låter jag bli att spekulera så mycket om, eftersom mycket tyckande är inblandat i den diskussionen. det handlar ju också om normer hur en "normal" sexualitet ska se ut.

  Dock hävdar jag bestämt att det är en mänsklig rättighet att få växa upp med de känsligaste delarna av penis kvar.


  All denna info finns i vänsterspalten på
  http://childrens-genital-integrity.blogspot.com/

  Om du tycker att det är fel med könsstympning av pojkar föreslår jag att du går med i nätverket mot stympning:
  http://www.motkonsstympning.se/

  SvaraRadera
 20. Skulle tro det ja om de även tar bort klitoris.... Hur mycket tas bort vid manlig omskärelse? Att sedan bli igensydd så att problem uppkommer vid menstruation och samlag m.m... Sedan att även riskera att inte kunna föda barn, urininkontinens m.m.

  Finns det någon risk för att män kan bli sterila av ingreppet?

  Det är hemskt med ingrepp på barn oavsett kön. Jag vill bara veta vilka konsekvenser förutom de psykiska, som kan uppstå. Kropp och psyke hör dessutom ihop tror jag, eftersom jag tror på den österländska läran. Så de psykiska konsekvenserna hänger starkt samman med hur mycket konsekvenser ingreppet kan få. Kropp och själ. Alltså kan manlig och kvinnlig könsstympning jämföras?

  SvaraRadera
 21. Vi skrev samtidigt:) Ska kolla! Intressant! Går gärna med i nätverk mot könsstympning både mot pojkar och flickor.

  SvaraRadera
 22. lisbeth skrev:
  "Hur är det med den saken vid omskärelse av pojkar? Måste erkänna att jag aldrig trott att det skulle påverka potensen. Hur påverkas de?"

  Nu är det ju så att förhuden kan användas till ganska mycket om man har ltie fantasi. Dessutom, vilket få har begripit, så kan manlig sexualitet handla om SÅ mycket mer än "potensen".

  I dagens debattklimat verkar det som om en penis endast kan användas till att alstra barn eller våldta.

  Så är det inte, och det är knappt så att ens RFSU begriper det. Det är något som gör mig mycket ledsen.

  RFSU är en bedråvlig och trångsynt i stora delar feministisk organisation, men glädjande nog så blev det et visst ståhej kring en motion från Peter Nordlund och Tasso Stafilidis, trots att RFSU avslog alla yrkanden i motionen:
  http://www.rfsu.se/manlig_konsstympning_hetaste_amnet_i_kvall.asp
  Observera avsaknade av barnperspektiv i rubriken: "Manlig könsstympning hetaste ämnet i kväll". Motionen handlade inte om män utan små pojkar.

  SvaraRadera
 23. Jag uppfattar nu både manlig och kvinnlig könsstympning som religionernas sätt, att visa att båda könen "ska hålla händerna på täcket". Tidigare har jag bara ansett att kvinnans sexualitet ifrågasatts i religionerna. Men Per Ström tar jag med en nypa salt:)...

  Tack! Man lär sig alltid något.

  SvaraRadera
 24. Det är ju förbjudet med ALLA former av ingrepp i de kvinnliga genitalierna sedan 26 år.

  Det är ju lite lustigt att den kvinnliga stympning alltid kommer upp till diskussion. Det är inte heller bra, men det är ju alla överens om sen länge.

  Du hittar lätt organisationer som är emot stympning av flickor. Jag nämner några här (dom har naturligtvis inget emot att pojkar stympas): Rädda Barnen, Amnesty, BRIS.

  SvaraRadera
 25. jag skäms:(

  Naturligtvis handlar manlig sexualitet om så mycket annat än potensen!

  Det är något som måste diskuteras mer i samhället. Gamla könsrollsmönster lever kvar i mig mer än vad jag velat erkänna.

  Tack alltid så lär man sig något.

  SvaraRadera
 26. Jättebra att du sprider detta! Lycka till!!!

  SvaraRadera
 27. Skäms inte. Googla på förhud och foreskin så kommer du att hitta massor med intressant info. Säket en massa grejer som du inte har tänkt på. ;-)

  Ja det är synd att ämnet manlig sexualitet inte diskuteras mer. Tyvärr tycker jag som sagt att RFSU är dåliga på det också.

  SvaraRadera
 28. ja jag får googla på om förhud o foreskin.
  Inte något jag googlat om tidigare:);)

  SvaraRadera
 29. En spännande värld öppnar sig! Om du tänkte fördjupa dig i förhudar så kommer ännu ett google-tips:
  "Återskapning av den stympade förhuden"
  "Foreskin restoration"

  Tusentals män världen över tejpar och drar i sina stympade snorrar i flera år för att göra det bästa av situationen.

  På den här sajten finns massor av bilder på hur det går till. (obs penis-bilder)
  http://foreskinrestorationchat.info/coppermine/index.php

  se även (obs penis-bilder):
  http://www.foreskinrestore.com/results.html

  Synd att så mycket energi skall behöva läggas på en egentligen totalt onödig verksamhet. Jag hatar när man sätter religiösa hänsyn framför mänskliga rättigehter!

  SvaraRadera
 30. Samma här, är det något jag hatar så är det när man sätter religiösa hänsyn före mänskliga rättigheter.

  SvaraRadera
 31. Då blir jag misstänksam...

  I Per Ströms blixtsnabba svar till Aftonbladet kvinna börjar han så här.

  "Varför ser du flisan i din broders öga när du inte märker bjälken i ditt eget" (Lukas 6:41)

  Frågan jag ställer mig då efter att ha snokat runt lite om Per Ström är. Hur mycket förlitar han sig på Bibeln? Är han bibeltrogen??? Då kommer han knappast med något nytt... Det är enligt mig just Kristendomen och andra religioner som försvårar jämställdhetsdebatten.

  Han använder bibelcitat och han säger sig stå kristdemokraterna närmast i jämställdhetsfrågor och familjepolitik.

  Vad finns det då för nytt i hans budskap som ska förändra?

  Jag kan ha fel och jag respekterar om ni tänker annorlunda! Per Ström har också givetcis lika stor rätt som andra att sprida sina åsikter.

  Det är nyhetsvärdet i hans åsikter som jag ifrågasätter.

  SvaraRadera
 32. Tja, jag är absolut inte överdrivet förtjust i vare sig kristna eller kristdemokrater. Oftast har de en ganska äcklig syn på humanistiska frågor, men visst har jag mött både trevliga och intelligenta också.

  Vad Per Ströms privata åsikter ligger så diskvalificerar de inte min syn på honom någonstans. Värre vore om han vore sd eller seriemördare... ;o)

  Det går i alla fall bra att plocka russinen ur kakan, det är väldigt uppenbart när man läser mer i debatten att de som angriper Per Ströms debattartiklar har mycket litet att säga i sakfrågan, det blir med en diskussion om hans person och förlöjliganden... Det säger mer om hans åsikter än något annat!


  //Zac

  SvaraRadera
 33. Visst finns det trevliga och intelligenta kristna och kristdemokrater!

  Det är inte DET jag ifrågasätter. Jag ifrågasätter om Per Ström är bibeltrogen. Då färgar det givetvis av sig på hans åsikter. Sedan kan man vara trevlig på många sätt ändå.

  Men för mig är det inget nyhetsvärde i vad bibeltrogna säger. Bibeln har sagt samma sak i mååånga år. Alltså så tar jag honom med en nypa salt.

  Sedan så plockar jag också givetvis russinen ur kakan. Könsstympming av pojkar är ett sådant russin som Per Ström tar upp. Så han behövs liksom alla andra.

  Ang SD så ogillar jag deras åsikter skarpt. Men de belyser även rasismen som finns överallt. Rasism kan se ut på olika sätt och ta sig olika uttryck. De är en spegel som vi kan titta i. Då kanske vi löser dessa problem tror jag.

  Seriemördare är lite svårare att försvara:) Som jag ser det så belyser de att helvetet är här på jorden. De belyser också att människor har en väldigt mörk sida som helt kan ta över. Alltså kan vi även lära något av dem.

  SvaraRadera
 34. Seriemördares favoritlektyr: Bibeln (GT)

  Ooops...


  //Zac

  SvaraRadera
 35. Till "lisbeth"!

  "Aftonbladet Man" fanns för många år sedan, lades ned efter en kort
  tid. Varför? Det kan man fråga sig,
  har det kanske något med "nollsummesspelsideologi" att göra?

  SvaraRadera
 36. Till "anonym"!

  Vad är "nollsummesspelsideologi"? :)

  SvaraRadera
 37. Det betyder kanske att "Aftonbladet man" inte var så uppskattad. Feministernas fel?

  Hur ska man tolka det....? Behövs det inga tidningar för män OM män?

  Räcker det med porrtidningar och utvik? :);) också sportbilagor givetvis....!

  SvaraRadera
 38. grupper som omskär pojkar är mer kroppsfientliga o. sexnegativa.kolla runt i Rinkeby o. Rosengård där alla utländska pojkar fått sätta förhuden till då blir dom okänsliga vidskepliga o. våldsamma hedersmördare mm.det heter som sagt att -en förtryckt man förtrycker kvinnor 2.en fri man förtrycker ej ngn!

  SvaraRadera
 39. Judar är en annan stor folkgrupp som knappast karaktäriseras av kroppsfientlighet och sexnegativitet? Tror knappast att omskärelse har så mycket att göra med hedersmord? Dessutom så undrar jag om det inte i reella tal begås fler familjerelaterade hedersmord i kristna (katolska) områden söderut, Sicilien, södra Italien?


  //Zac

  SvaraRadera
 40. jag jobbar som personlig tränare & jag vet ju med säkerhet att omskurna har generellt stelare kroppar än andra med samma idrottsbakgrund.
  Rörlighet,blodcirkulation vid underlivet o. dessa regioner är generellt mkt sämre o. väldigt många pryda muslimska pojkar i tonåren får skador,lårkakor mm som förvärras & är relaterat till frånvaron av utlösningens positiva verkan som jag ej ser hos svenska unga klienter!

  SvaraRadera
 41. Hmmm... Har inte en aning om det är på allvar eller inte. Så antingen tycker man det är intressant med detta eller så skrattar man åt det - en bra start på en helg i alla fall.

  TREVLIG HELG!


  //Zac

  SvaraRadera
 42. sex sport & kroppsmedvetenhet hänger samman vilket många tyvärr missat.orgasmerna speciellt för kvinnor leder till fasthet bättre magmuskler,kondition och styrka men sådant är tabu!när muslimer och judar kapar av förhuden-Kroppens glid och smörjdel,då är det svaret på dessa kulturers svaga prestationer i idrottsammanhang.har du sett ngn bra muslimsk fotbollspelare(omskuren)elr(judisk)?ngnsin?
  om man tar 2 idrottare som tränat samma dos,äter samma mängd,lever likadant,men där den ena e omskuren men inte den andra,då har oftast den naturliga mannen mkt bättre resultat pga mer & tidigare onani i livet+ indirekt rörligare bäcken mm

  SvaraRadera
 43. "Sex sport och kroppsmedvetenhet hänger samman". Detta är allvar! kanske inte anonym var allvarlig... Men jag är det dock nu! Tack anonym, intressant utveckling av tråden!

  Ang detta med idrottsprestationer...nja ligger säkert en hel del i det.

  Givetvis får vi blockeringar i kroppen utan ett fungerande sexliv. Såvida vi inte nått en så hög medvetandenivå så att vi kan tänka på annat än sex. Men alla är t.ex. inte utövande buddhistmunkar. Tror nämligen att mediterande är ett sätt, att klara sig undan blockeringar på grund av för lite sex. Religion i sig däremot fungerar dåligt. Det har otaliga pedofiler inom kyrkan t.ex. visat prov på inom religionen. Att förtrycka sin sexualitet går dåligt. Kanske det inte just visar sig i ett orörligt bäcken, även om det kan göra det. Utan det kan få alla möjliga konsekvenser. Tråkigt nog konsekvenser som berör andra eftersom vi projicerar dvs. lägger ut våra brister på andra.

  Så om omskurna t.ex. skulle meditera över sin sexualitet, så skulle det kunna förhindra blockeringar i kroppen det är jag övertygad om. Men det är jag det....

  SvaraRadera
 44. att uppmana till meditation tycker jag är ett missförstånd av Lisbeths sida!menar du att somaliska småflickor som har fått bortskuret klitoris som sublimering ska meditera!!?!?självklart europer har problem med sexuell frihet som majoriteten ej kan hantera, (sexuellt snedvridna män,vulgäritet flödar det av i sverige & annan gränslöshet,homosexuell pedofili från bla katolska kyrkan med antijudisk nazibakgrund mm).men muslimer har problem med överbefolkning pga våldsam sanktionerad heterosexualitet i barnavlandets tjänst.dessutom har omskurna muslimer(jag säger muslimer eftersom de e i majoritet bland fattiga & utsatta vilket omskurna judar ikke är)mer problem med våld i sina kulturer.

  SvaraRadera
 45. Nej jag menar inte att alla ska meditera. Så lätt löser vi inte all världens orättvisor och problem. Att meditation förhindrar och kan lösa upp gamla blockeringar tror jag dock på. Som vi människor gör, så utgår jag mycket från mig själv och meditation har hjälpt mig mycket i mitt liv.

  Dessutom så skulle meditation kanske kunna förhindra att vissa människor skär klitoris av småflickor. Men en och annan buddhistmunk kanske sysslar med sådant vad vet jag. Kan ha fel!

  Så du missförstod mig nog anonym.

  SvaraRadera
 46. de omskurnas ledare Abraham var 90 år! när han omskars då har han knappt någon nytta av sin förhud längre,att sedan det skärs i barn under 9 årsåldern är ju totalt vansinne.först av allt kan ej läkare avgöra hur långa och stora pojkarna blir sen kan de heller ej avgöra hur mkt bit förhud pojken behöver för att kunna onanera utan komplikationer.ingen kan ju avgöra pojkens storlek som vuxen heller!låt dem växa färdigt först!borde egentligen ej Abrahams barn göra som Abraham o omskäras innan döden vid 90 års åldern??

  SvaraRadera
 47. kroppslighet sex ska vara lekfullt och roligt att förhuden ser komisk ut är ju bara ett gott tecken.man ser ju ej särskilt fin ut när man sexar men skönt och hälsosamt är det.omskärelsen skadar pojkar olika mycket vissa har fått behålla mkt förhud medans vissa ej kan röra en endaste lilla bit,snoppen blir liksom steril.alla lögner om omskärelsens fördelar inträffar isf när pojken börjar ha riktig sex,inte när han är barn.rädslan från judar och muslimers sida att vänta till 15 års åldern då pojken börjar bli "medveten" visar ju religionens svaghet.om en religion anammas av fria vuxna är en sak men att så tidigt fysiskt/sexuellt styra pojken är ju ett tydligt tecken på att staten ej är skild från religionen ett tydligt tecken i väst är usa där många gossar får sätta till förhuden under "demokratins falska slöja".

  SvaraRadera
 48. apropå könsroller: klitoris anses vara maskulint enlgt filosofin och mannens förhud anses vara feminint enligt filosofin.eftersom religion pådyvlar strikta roller är manligt avlägsnande av förhud på gossar helt enligt den traditionella extremifieringen av könsrollerna.genom förhudlöshet blir mannen mer beroende av en kvinna för utlösning=mer heterosexuell mindre androgyn 2.han når lättare erektion då puritansk omskärelse förminskar onani eftersom det blir mindre njutbart=ju mindre onani detso mer stånd uppstår med frugan=mer barn 3.det är mandomsprov bland tex aboriginer... när det gäller flickor så vet vi att maskulina flickor "lesbiska" tex är klitoriscentrerade medan feminina flickor räknas som vaginalt orienterade enligt filosofin därav omskärelse av klittan i tex egyptens utsatta områden på flickor.men det som stör mest är ändå "västerländska"judar som räknar sig själva som historiens offer men vill ej se att dem själva deltar i att plåga miljoner svagare fattigare människor än dem själva!att sverige ej stoppat detta visar ju bara vem som egentligen styr detta ryggradslösa fjolliga skitland!
  hälsningar Amir Socrates Nero Amall

  SvaraRadera
 49. omskärelse på mannen "heterofierar" honom genom att han liksom blir beroende av tjejer för utlösning.mannen blir aktiv genom omskärelsen & sysslar mindre med ensam "passiv" onani.avlägsnande av tjejers klitoris gör dem "passiva" vilket kvinnorollen traditionellt är.skall denna sedvänja existera i dagens genus sverige?eller gäller genusdebatter inte judar & muslimer?

  SvaraRadera
 50. Seriemördares favoritlektyr: Bibeln (GT)

  Ooops...


  //Zac

  SvaraRadera
 51. omskärelse på mannen "heterofierar" honom genom att han liksom blir beroende av tjejer för utlösning.mannen blir aktiv genom omskärelsen & sysslar mindre med ensam "passiv" onani.avlägsnande av tjejers klitoris gör dem "passiva" vilket kvinnorollen traditionellt är.skall denna sedvänja existera i dagens genus sverige?eller gäller genusdebatter inte judar & muslimer?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n