Fortsätt till huvudinnehåll

Hårda tag från folkpartiet!

Knappt hinner bläcket torka(!) på mitt inlägg om hårdare tag från folkpartiet, innan hårdare krav på och omkring svenskakunskaper för invandrare kommer:
Maria Abrahamsson skriver ledare om hur folkpartiet tar tag i problemen och delvis rycker undan mattan för SD. Stämmer kanske, kanske inte - vi får nog se hur det går. Frågan är om folkpartiet försöker befästa sin position i liknande läge som succevalet 2002?


//Zac

Kommentarer

 1. Ha ha:) "delvis rycker undan mattan":) De visar ju bara att de hela tiden tyckt lika som SD.

  Jag är så road!
  "SD:S partiföreträdare uppträder allt oftare i fårakläder gärna borgerliga.

  Herregud vad ska man säga... Rasismen visar sig i andra partier....

  Moderaterna skärper anhörigkraven. Något som debatterats flitigt på olika sajter och inom politiken. Det har de tidigare anklagat SD för att vilja göra. Ja vad ska man säga...

  FP vill ha hårdare tag för invandrare i svenskakunskaper. Något som SD hela tiden också förespråkat.

  Jag undrar vilka som är ulvarna i fårakläder??? Inte är det SD. DE visar upp sina fördomar tydligt.
  Det ska bli mycket roande att följa denna debatt. Ska M och FP anhängare nu vända kappan efter vinden och ta tillbaka allt de sagt och debatterat om SD. Mycket roande som sagt. "Ett gott skratt förlänger käften och livet" Tänk vad usla opinionssiffror kan visa upp:)

  OBS! Är ingen SD anhängare. Men är tämligen övertygad om att rasism existerar i samtliga partier.

  SvaraRadera
 2. Även om den är inaktuell - skratta gott! :o)

  SvaraRadera
 3. Tycker du att Maria Abrahamsson är klok i sitt resonemang?

  SvaraRadera
 4. Jag skall absolut inte påstå att jag håller med henne, men som många ledarskribenter så levererar hon välskrivna, genomtänkta och intressanta ledare. Iofs i hennes fall så är de ofta lite bättre än hennes kollegors. Så även om jag har andra åsikter så kan jag inte ignorera intelligent och välskrivna tankar om sakers tillstånd. För övrigt tror jag att man lär sig oerhört mycket mer av sina meningsmotståndare än andra. ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Fast jag tyckte inte det var intelligent:) Vända kappan efter vinden är inte intelligent. Jag har sett henne "försöka få till det" i godmorgonsoffan på SVT otaliga gånger då hon försvarat alliansen. Jag tycker det blir pinsamt. Ska man förändra något i den här världen, så får man nog vara lite konsekvent och inte försvara populistiska politiker som vill värva röster, när oppinionssiffrorna dalar. Sedan spelar det ingen roll vilket parti det är. Jag skulle aldrig rösta på ett parti som ändrar sig i allt som de bestämmer. Då skulle de ju inte stå för mina värderingar längre....

  För övrigt så tycker jag också att man lär sig mest av sina meningsmotståndare. Frågan jag ställer mig är dock ofta. Vad tycker människor egentligen...? De ändrar sig hit och dit. Inte så att man inte ska kunna ändra sig. Det ska man!!! Speciellt då politikerna visar upp sina rätta ansikten. Men politikerna kan bete sig hur som helst och de allra flesta fjantar med och sväljer allt. Det gör mig fruktansvärt irriterad. Har människor inga ideologiska värderingar...då kanske de inte ska rösta heller...??? Det spelar mig ingen roll om de är åt höger eller vänster, bara de inte vänder kappan efter vinden hela tiden. Man kan inte tycka en sak och propagera för det och sedan propagera för det motsatta. Det blir liksom inte trovärdigt. Då propagerar man nog för sig och sina egna intressen enbart. Inte konstigt att det ser ut som det gör i världen! Saknar vi människor värderingar? Går vi på allt?

  SvaraRadera
 6. Jag tror att du färgas av dina åsikter när du kollar på morgon-tv. Jag försöker förhålla mig neutral - man kan nämligen mer ogenerat kasta skit både åt höger och åt vänster utan att behöva motivera sig hela tiden! ;o)

  Och det finns anledning att kasta skit - åt båda håll kan jag meddela! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 7. ja det är just det jag säger. Det finns anledning att kasta skit åt båda hållen.;)

  Det kanske är lättare för dig att hålla dig neutral ang den madamen när hon delar dina åsikter om feminismen. Jag är färgad av mina åsikter då jag ser henne. Det medger jag gärna. Jag delar inte mycket av hennes åsikter.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G