Fortsätt till huvudinnehåll

Hårda tag från folkpartiet!

Knappt hinner bläcket torka(!) på mitt inlägg om hårdare tag från folkpartiet, innan hårdare krav på och omkring svenskakunskaper för invandrare kommer:
Maria Abrahamsson skriver ledare om hur folkpartiet tar tag i problemen och delvis rycker undan mattan för SD. Stämmer kanske, kanske inte - vi får nog se hur det går. Frågan är om folkpartiet försöker befästa sin position i liknande läge som succevalet 2002?


//Zac

Kommentarer

 1. Ha ha:) "delvis rycker undan mattan":) De visar ju bara att de hela tiden tyckt lika som SD.

  Jag är så road!
  "SD:S partiföreträdare uppträder allt oftare i fårakläder gärna borgerliga.

  Herregud vad ska man säga... Rasismen visar sig i andra partier....

  Moderaterna skärper anhörigkraven. Något som debatterats flitigt på olika sajter och inom politiken. Det har de tidigare anklagat SD för att vilja göra. Ja vad ska man säga...

  FP vill ha hårdare tag för invandrare i svenskakunskaper. Något som SD hela tiden också förespråkat.

  Jag undrar vilka som är ulvarna i fårakläder??? Inte är det SD. DE visar upp sina fördomar tydligt.
  Det ska bli mycket roande att följa denna debatt. Ska M och FP anhängare nu vända kappan efter vinden och ta tillbaka allt de sagt och debatterat om SD. Mycket roande som sagt. "Ett gott skratt förlänger käften och livet" Tänk vad usla opinionssiffror kan visa upp:)

  OBS! Är ingen SD anhängare. Men är tämligen övertygad om att rasism existerar i samtliga partier.

  SvaraRadera
 2. Tycker du att Maria Abrahamsson är klok i sitt resonemang?

  SvaraRadera
 3. Jag skall absolut inte påstå att jag håller med henne, men som många ledarskribenter så levererar hon välskrivna, genomtänkta och intressanta ledare. Iofs i hennes fall så är de ofta lite bättre än hennes kollegors. Så även om jag har andra åsikter så kan jag inte ignorera intelligent och välskrivna tankar om sakers tillstånd. För övrigt tror jag att man lär sig oerhört mycket mer av sina meningsmotståndare än andra. ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Fast jag tyckte inte det var intelligent:) Vända kappan efter vinden är inte intelligent. Jag har sett henne "försöka få till det" i godmorgonsoffan på SVT otaliga gånger då hon försvarat alliansen. Jag tycker det blir pinsamt. Ska man förändra något i den här världen, så får man nog vara lite konsekvent och inte försvara populistiska politiker som vill värva röster, när oppinionssiffrorna dalar. Sedan spelar det ingen roll vilket parti det är. Jag skulle aldrig rösta på ett parti som ändrar sig i allt som de bestämmer. Då skulle de ju inte stå för mina värderingar längre....

  För övrigt så tycker jag också att man lär sig mest av sina meningsmotståndare. Frågan jag ställer mig är dock ofta. Vad tycker människor egentligen...? De ändrar sig hit och dit. Inte så att man inte ska kunna ändra sig. Det ska man!!! Speciellt då politikerna visar upp sina rätta ansikten. Men politikerna kan bete sig hur som helst och de allra flesta fjantar med och sväljer allt. Det gör mig fruktansvärt irriterad. Har människor inga ideologiska värderingar...då kanske de inte ska rösta heller...??? Det spelar mig ingen roll om de är åt höger eller vänster, bara de inte vänder kappan efter vinden hela tiden. Man kan inte tycka en sak och propagera för det och sedan propagera för det motsatta. Det blir liksom inte trovärdigt. Då propagerar man nog för sig och sina egna intressen enbart. Inte konstigt att det ser ut som det gör i världen! Saknar vi människor värderingar? Går vi på allt?

  SvaraRadera
 5. Jag tror att du färgas av dina åsikter när du kollar på morgon-tv. Jag försöker förhålla mig neutral - man kan nämligen mer ogenerat kasta skit både åt höger och åt vänster utan att behöva motivera sig hela tiden! ;o)

  Och det finns anledning att kasta skit - åt båda håll kan jag meddela! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. ja det är just det jag säger. Det finns anledning att kasta skit åt båda hållen.;)

  Det kanske är lättare för dig att hålla dig neutral ang den madamen när hon delar dina åsikter om feminismen. Jag är färgad av mina åsikter då jag ser henne. Det medger jag gärna. Jag delar inte mycket av hennes åsikter.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n