Fortsätt till huvudinnehåll

Ohederliga feminister...

Ånyo så får man serverat exempel på hur feminister generellt förvrider, ändrar och ljuger för att få ihop den osynliga, hamliga, patriarkiska sammansvärjningen... Nu tar en av mina favoritskribenter, Maria Abrahamsson i SvD och ber om ursäkt för att hon agerade "nyttig idiot" åt feministerna för några dagar sedan; "... och jag får kosta på mig en halv pudel"

Okritisk fakta

Det handlar om att Abrahamsson i sin ledare i måndags höjde SVT:s serie 'Om ett hjärta' av Solveig Ternström till skyarna. Tyvärr så var fru Abrahamsson lite okritisk till den presenterade faktan och skrev om den som om den var en absolut sanning:
Kvinnor som kommer in akut med svårtolkade symtom skickas hem med läkarens rekommendation att stoppa i sig några Alvedon. Medan män med bröstsmärtor rullas in för hjärt- och kärlröntgen, och överlever. Vem blir inte topp tunnor rasande om svensk sjukvård 2008 är så genuint ojämställd i behandlingen av kvinnor och män?
Nu vet alla som är någorlunda insatta och misstänksamma mot feministernas ständiga vinklade och påfallande ofta felaktiga fakta att man måste titta närmre på dessa fakta. Jag har nämnt detta tidigare bland mina antifeministiska blogginlägg men jag kan gott upprepa mig:

Struntprat!

Det att kvinnor skulle få sämre sjukvård vid hjärt-/kärlsjukdom är kvalificerat skitsnack. Detta påstås bara av okunniga individer (eller lata ledarskribenter) alternativt tokfeminister som faktiskt tror på vad de säger... Anledningen till att fler kvinnor dör i hjärtsjukdomar är bl a att deras besvär är mycket mer ospecifika, att de dröjer längre med att söka vård och inte minst att de är äldre... Inget att hänga i granen alltså, såvida man inte vill förvränga och vinkla fakta så att det passar in på ens egna, perverterade och könsselekterade värld. Tråkigt, men å andra sidan så är det ett mycket bra, och belysande exempel på hur den mesta av feministernas "fakta" är uppbyggd.
"Tar man hänsyn till ­åldersfaktorn är risken för att män ska drabbas eller avlida i akut hjärtinfarkt ungefär dubbelt så stor som för kvinnor, ­skriver Swahn."

Prostatan då?

Ojdå, det har man helt missat. Jag kan ytterligare en gång påpeka att det inte överhuvudtaget pratas om prostatacancer vs bröstcancer. Jag tycker inte om att ställa dessa mot varandra, men för jämförelsens skull så är prostatacancer både vanligare och dödligare än bröstcancer. Dessutom är väl ett enkelt standardprov billigare än motsvarande bröstkontroll? Men det pratas minsann bara om obligatorisk kontroll mot bröstcancer... Som vanligt när politiskt korrekta och feministiskt indoktrinerade politiker öppnar munnen... :o( //Zac, trött men inte skakad. PS. Hurra för rakryggade skribenter som tar ansvar och försöker rätta till sina omedvetna misstag;
"Gud och några till vet att jag normalt avfärdar idisslandet om könsorättvisor som humbug. Men den här gången gick jag pinsamt nog i fällan och för det får jag kosta på mig åtminstone en halv pudel."

Kommentarer

 1. Maria Abrahamsson SvD är inte min favoritskribent. Jag brukar se henne nästan dagligen i TV soffan på morgonen hos SVT, tillsammans med "fittstimmet" Stig Malm. Den damen kan vända kappan efter vinden....:)liksom han:)Har skrattat gott åt många av deras kommentarer. Lite som roliga timmen faktiskt, att höra dem till frukosten. Ofta är de tämligen överens. Men inte alltid och inte i allt. De är ett praktexempel de två för mig, att M och S många gånger ligger ganska nära varandra åsiktsmässigt:)

  I morse försvarade hon alliansen ang M och anhöriginvandringen Stig Malm gjorde det delvis. I ren SD anda!

  Däremot så har jag egna erfarenheter av att det kan ta lång tid att komma till sjukhus, även om man är man. Min egen man dog mitt framför ögonen på mig i just en hjärtinfarkt. Ambulansen tog väldigt god tid på sig att komma. Han hade kunnat dö flera gånger om. Så jag anser att det enda sättet att uppmärksamma skillnader, är väl att det forskas kring detta. Något som faktiskt Maria A också sa på slutet i länken.

  Hon skriver att hon själv fått god vård för sin diabetes. Något som kan bero på hennes ställning tror jag. Kända människor får kanske oftare snabbare vård. Det undrade hon också lite över.

  Jag tror att det behövs forskas på mycket. Hur ser det ut... Får kända personer snabbare vård om de behöver. Det tycker jag nästan är lika intressant, som hur vården skiljer mellan kvinnor och män.

  Jag tror att vi är ganska jämställda kvinnor och män i den frågan. Vissa mediciner forskas fram på män för män. Vi kvinnor har vissa fördelar framför männen när det gäller undersökning av t.ex. bröstcancer. Där har männen det sämre när det gäller protatacancer.

  Men om det är så djävla orättvist, att kända människor går före i kön. Då reagerar jag.......Alla är lika viktiga och betydelsefulla!

  SvaraRadera
 2. Beklagar din man. En släkting jag har säger allmänt att ingen sjukvårdsförsäkring i världen ger någon bättre vård än när hon säger att hon är journalist... Hon har faktiskt varit inlagd ett antal gånger, så erfarenhetsmässigt underlag finns.

  Anledningen till att man oftast initialt testar medicin på enbart män är att felkällorna generellt sett är färre hos män som grupp. Kvinnor har sina måntliga perioder, klimakteriet etc. Men när medicinen (kanske) går vidare till fler och bredare studier så blir det givetvis blandad kompott på försökspersonerna. Så det är faktiskt ytterligare en feministisk myt... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Ja jag tror att min man kanske levt idag, om han varit känd på något sätt. Om jag kunnat uppge ett "kändisnamn" då jag ringde efter ambulans. Aldrig att vi fått vänta så länge som vi fick då....DET är djupt orättvist att hans liv inte var mer värt än så.  http://www.1.6miljonerklubben.com/kalender/2006/index.asp

  Jag köpte denna kalender 2006. Kalenderflickorna som gjordes även i Sverige, efter en känd film. Många kända kvinnor ställde upp halvnäck i denna kalender för andra kvinnors skull. Jag tycker att det är fint och inte ett dugg "toffeministiskt". Det finns INGET som hindrar er män från att göra samma sak för varandra eller hur? Det är inte det minsta tokigt anser jag iallafall!

  SvaraRadera
 4. Jag har själv jobbat som försökskanin på medicinförsök för många år sen, när jag studerade. Läkarna och forskarna sade då att det absolut viktigaste skälet till att mediciner testas främst på män är att man inte under några som helst omständigheter vill testa på ofödda barn - och p-piller är en felkälla i medicinförsök.

  Så det kan ju faktiskt tänkas handla om omtanke om de ofödda i första hand, snarare än njugghet mot kvinnor.

  SvaraRadera
 5. Dessutom det finns en kalender för 2008. Det är kärlekspar som ställer upp. Ett av dem är Louise Hoffsten och hennes man.
  Pengarna går vad jag vet också till just forskning om prostatacancer....Så detta är bra!Fler sådana initiativ! Du Zac skulle ju ställa upp på något "konstnärligt" framöver. Så ställ upp med frugan vetja;) Själv har jag köpt Naturskyddsföreningens kalender för miljön, också bra!!!

  SvaraRadera
 6. Hmmm... Nu känner jag mig usel, jag brukar bara köpa tre kalendrar. En för köket med kolumner för familjemedlemmarna, en 'Far side'/'Dilbert' och en från den lokala fotoklubben som gör en då/nu kalender... :o|

  Jag ser tyvärr oerhört lite på tv, och även när det gäller morgon-tv i SVT... Däremot lyssnar jag en hel del på radio, P1 och P2 är ta mig tusan kungar!

  Givetvis glömde jag eventuella graviditeter och p-piller... Så vad mig anbelangar så har vi nu en oerhört bra grund att stå på när det gäller att avföra feministmyten om "mediciner enbart för män"...


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Jag gör en kompletterande postning istället för att kommentera... :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. PÅ alla sjukhus jag har varit, har politikerna haft gräddfil in, med enkelsal och överläkarna i rad utanför.

  Visst finns det skillnader i hur män och kvinnor medicineras vid hypertoni, hjärtsvikt, efter hjärtinfarkt... Zac, jag har ingen Mamma mera, det kunde jag nog haft om hon fått adekvat vård och medicinering. Allt är inte en skröna.

  SvaraRadera
 9. Att det finns kvinnor som behandlats dåligt tvivlar jag inte ett ögonblick på, men att det systematiskt p g a en manlig överordning skulle ske så tror jag inte ett ögonblick på. Min morfar låg inne i flera veckor nu i julas för bl a dubbelsidig lunginflammation. Om den behandling han fick utstå är symptomatisk för vad gamla människor får utstå i vården så är frågan om det inte är humanare med ättestupan... :o(

  Och jag är helt säker på att han för det första har testiklar och för det andra känner till mäns (patriarkarnas) hemliga handslag! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Jag missunnar t.ex. inte Persson sin höftledsoperation! MEN jag undrar om han inte fick den väldigt mycket snabbare än andra....Hur är det med rehabilitering t.ex. Får de lättare rehabilitering också? Hur ska de kunna sätta sig in i människor som ingen får eller som får vänta länge...Listan kan ju göras hur lång som helst....Flera politiker har rehabiliterats t.ex. för alkoholism. Missunnar ingen rehabilitering!! Men hur ska de förstå hur det ser ut i verkligheten för oss andra.

  Det gör ju också så att politikerna tappar kontakten med verkligheten. Samma sak sker ju ofta med kändisar. Vi och de. De själva och VI sätter dem på en piedestal. Det måste ju göra så att de blir helt "verklighetsfrämmande" de stackarna:) Sedan så ska politikerna forma en sjukvårsdpolitik delvis utifrån detta då? För visst väger våra personliga erfarenheter in när vi beslutar saker. Det är ofrånkomligt. Även om de är medvetna om att deras namn skapar en gräddfil så är de bara människor även de.

  Kanske inte så konstigt att vi har en politik med långa orättvisa köer då, om vissa får gå före. Givetvis så handlar det om andra faktorer också. Men ändå....

  Sedan att mediciner har forskats fram av män och testats på män. Inte är det en skröna... Det här med P-piller håller inte tycker jag. Det frågas väl en massa frågor i ett formulär innan man testar. Man får frågor om kost och rökning m.m. Då kan man också fråga kvinnor om de äter p-piller eller om de är gravida.

  SvaraRadera
 11. Lek med tanken att en kvinna som det experimenteras på med nya läkemedel får ett missbildat barn? Du ser artiklarna framför dig där läkemedelsbolaget säger att hon var väl informerad om riskerna? Den presteigeförlusten är nog mer eller mindre trreparabelt tror jag... Klart att man ser till att så långt det är möjligt att hoppa över denna potentiella härdsmälta! Men i mitt senaste blogginlägg så har du länkar till Läkemedelsverket där det tydligt förklaras hur det ligger till - och det är ingen patriarkisk sammansvärjning i sikte! ;o)
  Iofs är det bara drygt 41% kvinnor i ledningen, men något direkt tydligt tecken på den patriarkiska sammansvärjningen är det ändock inte tycker jag! :-P


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Våra gamla får också överlag dålig vård, ibland felaktig vård, svälter på sjukhusen, på kommunens sk.rehab och sk. korttidsboenden, som bara är ett ledigt rum på en långvårdsavdelninng, heter väl sjukhem nu.

  Jag höll på att rädda min Far från sjukvårdens missar, när de väl fixat frakturer etc, nutrierade upp honom, såg till att han fick riktig mat, när han kunde äta igen, tränade upp honom. Men det finns en gräns för ett mäniskoliv, nu är han hos Mamma.

  SvaraRadera
 13. Jag kommer låta ett förfalskat presskort ligga i en av mina fickor när jag blir gammal och risken för att man inte kan ta hand om sig själv längre börjar hägra. Möjligt att jag låter göra förfalskningar på George Polk-priset, nyhetspriset m fl också... ;o)

  Det är mycket om vår äldrevård som allmänheten inte känner till, och kanske ska de inte känna till det heller - risken är väl att det blir lämmelvandringar med pigga 70-åringar till Älvsborgsbron och dylika platser...


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n