Fortsätt till huvudinnehåll

Religiösa skygglappar

Ett gott exempel på att man inte skall stympa små pojkar ger denna debattartikel:
Sveriges kommuner och landsting rekommenderar nu sjukvården att utföra omskärelser - men många läkare är kritiska. Svenska sjukvården har mer fördomar än koll på de medicinska konsekvenserna, skriver Benjamin Gerber, pedagog vid Judiska församlingen i Göteborg, "Vad det gäller den sexuella funktionen kan jag försäkra att jag inte har något problem".

Hahaa, visst...

Jo, man litar mer på en "pedagog vid Judiska församlingen i Göteborg" när det gäller medicinska konsekvenser än på den svenska sjukvården...

Tänk utanför trossatserna...

"Vad det gäller den sexuella funktionen kan jag försäkra att jag inte har något problem"

Och vad har denna Benjamin Gerber att jämföra med som omskars som spädbarn? Vad för val hade denna Benjamin Gerber då?

Gud så dumt - både bokstavligt och bildligt... Och så säger man att inte religionen fördummar...

Omskärelse av religiösa skäl är ett tydligt övergrepp

Dock ger inte pojkars omskärelse lika katastrofala efterföljder som kvinnlig omskärelse, men det är trots allt en stympning som borde vara olaglig.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Kommentarer

 1. Jo, att begå permanenta övergrepp är något vi inte ens gör mot våra brottslingar, men barn är det ok att stympa. Otäckt tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Jo, det är lustigt hur man blundar för upprörande beteenden bara de är religiöst förankrade...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Zac skrev "Jo, det är lustigt hur man blundar för upprörande beteenden bara de är religiöst förankrade..."

  Men så är det ju inte. Man blundar när det drabbar pojkar, inte flickor. Titta på hela hedersdebatten. Pojkar är också utsatta. Inte på samma sätt som flickor, men ändå.

  Även om pojkarna inte har det lika jävligt så finns det tillräckligt med skäl att även uppmärksamma deras situation.

  SvaraRadera
 4. @Mannen - helt korrektare! ;o)

  Män, eller pojkar i det här fallet kan antagligen inte riktigt vara offer...


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Om kvinnan enligt religionen utmålas till det svaga könet Blir inte mannen då automatiskt det starka. Hur kan de då vara offer?

  SvaraRadera
 6. "Om kvinnan enligt religionen utmålas till det svaga könet Blir inte mannen då automatiskt det starka. Hur kan de då vara offer?"Jo, det är väl exakt så allmänheten ser på det - att könsstympa små pojkar när de är spädbarn... Och de ses inte för offer - klart som korvspad att det är ett mansförtryck i botten!


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Fast små pojkar förväntas också av allmänheten att bli stora starka män. Som jag ser på det, så har religionen effektivt separerat män och kvinnor. Det vi bevittnar är ett människoförtryck inte ett mansförtryck. Religionen fördummar. Vetenskapen då... Många vetenskapsmän erkänner att vi utforskat endast en del av verkligheten. Antingen så tar vi till oss religionen eller vetenskapen. De möts sällan.

  "Vilken man blundar?" Vi blundar alla. Ser bara eller erkänner bara vissa bitar. Ändå så vet vi att mycket är outforskat eller att mycket forskning bara gäller tills vidare.

  SvaraRadera
 8. Vilka andra människor förutom gossebarn omskärs av judar och muslimer? Det är ett mansförtryck, klart och tydligt. Ett strukturellt och religiöst mansförtryck. Men skönt att du tagit steget ur könsträsket och ser förtryck av människor istället för kön. Tänk om man skulle kunna se människors egenskaper istället för att dela upp dem i kön?

  En av mina favoritbloggare skrev:

  Det är bara Schyman som bygger sin politiska kamp på könsapartheid."Så fantastiskt bra! Och sant, skulle någon driva igenom en lag på skottpengar på män så skulle inte hon röra ett finger för att motarbeta den. Så mycket för jämlikhet är feministerna...


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Det där är nog lite överdrivet:)Jag håller med henne om att ingen verklig förändring sker. Det är mestadels gubbar som sitter och bestämmer över samtliga frågor som rör kvinnor OCH män. För hur det än är i vissa frågor behöver kvinnor göra sig hörda i kvinnofrågor.

  Lustigt föresten att det ser ut som det gör för män och små pojkar... Det ÄR trots allt mest män i politiken lagar och beslut fattas. Det är ju precis det som Gudrun S reagerar emot. Så vad lika ni tycker!

  SvaraRadera
 10. Och är kvinnor lika intresserade av att bestämma?

  Jag kan sitta och gnälla över att det är kvinnodominerat vad gäller sköteskeyrket, men på frågan om jag själv är intresserad av jobbet svarar jag nej...

  Jag tror inte kvinnor generellt sett är intresserade av att lägga åt sidan stora delar av sitt liv för att jaga en karriär. Jag är inte intresserad själv, men jag kan luta mig tillbaka och skrika om diskriminering tills jag blir blå, ty alltid hittar man något. Jag är för lång, för tjock, för brunögd, för utländsk, eller för flintskallig.

  Men ingen för de små pojkbäbisarnas talan, antagligen eftersom de är pojkar och minsann förtrycker kvinnor på något outgrundligt sätt. Att könsstympning har fått fortgå mitt ibland oss?? Jag är säker på att om man klippt lite i blygdläpparna på flickebarn så hade det tagit hus i h-e direkt...


  //Zac

  SvaraRadera
 11. "Och är kvinnor lika intresserade av att bestämma". Inte kan vi utgå från oss själva och TRO att kvinnor inte är intresserade av att bestämma. Så män och kvinnor kan utgå från sig själva och på så sätt bromsa utvecklingen för andra. Jo kvinnor utgår också från sig själva och TROR mycket om sina medsystrar.

  Kvinnor väntar t.ex. mycket längre med att skaffa barn de vill ofta/ dock inte alltid ha en utbildning först. Något som oroar bla. barnmorskor som ser konsekvenserna. Det är verklighet. Inte skaffar de en utbildning och tar studielån, om de inte är intresserade av att göra karriär.

  Varför för inte politikerna dvs. de överrepresenterade männen "pojkbäbisarnas talan"?. Det finns gott om män som borde kunna göra det.

  Varför skäller man på feminismen när väldigt få kvinnor har varit med och skapat dessa lagar. Dessutom vilka har skrivit t.ex. Bibeln. Är det kvinnorna?

  Varför är en del män så djävla rädda för kvinnor? Ursäkta uttrycket men det ligger mycket bakom att Gudrun S är frustrerad. Det tycker jag, även fast jag inte röstar på henne.

  En blandning av kvinnor och män som ser till människan istället för könet, det vore underbart. Manlig och kvinnlig energi i samverkan. Kanske blir det verklighet när kvinnor och män slutar upp med att TRO så mycket. Det TROR jag.

  SvaraRadera
 12. "Och vad har denna Benjamin Gerber att jämföra med som omskars som spädbarn? Vad för val hade denna Benjamin Gerber då? Gud så dumt - både bokstavligt och bildligt... Och så säger man att inte religionen fördummar..."

  lika dumt är det att inte läsa vad man uttalar sig om. notera att benjamin refererar till män som i vuxen ålder omskurit sig och deras erfarenheter. nöjd?

  jag är inte jude men tycker att man inte ska utgå från ett fördomsfullt synsätt. att kalla religiösa för dumma är lika dumt som att kalla ateister orättfärdiga eller liknande.

  SvaraRadera
 13. "lika dumt är det att inte läsa vad man uttalar sig om. notera att benjamin refererar till män som i vuxen ålder omskurit sig och deras erfarenheter. nöjd?"Läs igen... och speciellt de sista raderna jag citerar ("Vad det gäller den sexuella funktionen kan jag försäkra att jag inte har något problem"). Således är det knappast jag som gör mig dum över något jag inte läst? ;o)

  Dessutom har du även misslyckats med att läsa även min andra del - jag påstår inte någonstans att "religiösa är dumma" - däremot så säger jag "religionen fördummar", vilket inte alls är samma sak.


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Respekt åt muslimerna som iaf inte döljer stympningens anledning bakom en polerad yta som de judisk amerikanska grupperna!
  Muslimerna säger rakt av
  -det är Allah som befallit detta om man frågar.
  Judar däremot speciellt i svensk media påtalar "medicinska" lögner och annat mer kvalificerad skitsnack.
  Heder år Muslimers rakryggade svar!

  SvaraRadera
 15. Ibn Latif, Dot sa...

  Är verkligheten olika för oss alla? Borde det inte rimligtvis finnas EN verklighet? En världsåskådning som människan kan förstå med sitt intellekt, sin mentala medvetenhet och "sunda förnuft". Borde vi inte söka gemensamt efter den?

  TRO antingen på bristfällig religion eller bristfällig vetenskap skapar grupperingar. Respekt skapar det inte! Livsåskådningar finns det lika många som det finns människor. Bör inte livsåskådningen bygga på en gemensam världsåskådning.

  TRO innebär inte att människor är dumma vi behöver något att tro på när vi inte vet. Men att religion fördummar måste väl stämma. Vi går alla omkring och TROR. Är det inte dumt att tro en massa saker och sedan hänvisa till en allvetande gud vad denne gud än må kallas. Eller att TRO på att vetenskapen ensam har alla svar.

  Är det mer "rakryggat" att dölja sig bakom Allah än bakom "vetenskap" som utvecklas hela tiden.? Vetenskap är alltså även det en hypotes dvs. en TRO som gäller tills vidare. En del vetenskapliga saker är dock fastställda och de visar på en överfysisk verklighet och en fysisk verklighet. Denna verklighet borde rimligtvis innefatta oss alla oavsett hudfärg, kön m.m.

  Respekt till alla men TRO ger det oss rakryggade svar. Är inte tro något som är lätt att gömma sig bakom.

  "Tänk utanför trossatserna"
  Jo Zac det bör vi göra. Om vi vill förändra något. Annars så kan vi ju fortsätta i gamla spår.

  SvaraRadera
 16. Har ni aldrig varit utomlands?
  Har ni aldrig sett hur folk i omskurna kulturer lever?
  Lär känna omskurna i Sverige innan ni försvarar detta!
  Omskärelse som är kroppsföraktande styrning av sexualiteten sätter STORA spår i samhället!
  Människokroppen är vårt medvetande hur mkt religion än påtalar oss motsatsen!
  Idioter som förminskar sexualitetens betydelse för våra liv genom att kalla ingreppet ofarligt vet inte vad de snackar om!

  SvaraRadera
 17. Jo, jag förstår inte hur det överhuvudtaget kan bli en debatt om detta? Det är lika solklart som att man inte skall skära i små flickebarn!


  //Zac

  SvaraRadera
 18. Respekt åt muslimerna som iaf inte döljer stympningens anledning bakom en polerad yta som de judisk amerikanska grupperna!
  Muslimerna säger rakt av
  -det är Allah som befallit detta om man frågar.
  Judar däremot speciellt i svensk media påtalar "medicinska" lögner och annat mer kvalificerad skitsnack.
  Heder år Muslimers rakryggade svar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…