21 maj 2009

Piratpartiet behövs!


Tänk förr när rättsväsendet kunde gå in och kontrollera dig - men enbart vid brottsmisstanke. Som det ser ut nu skall alla övervakas dygnet runt utan någon som helst misstanke om någonting.

En som vet...

Aleksandr Solzjenitsyn sade:

"Alla är skyldiga till något, eller har något att dölja. Allt man behöver göra är att leta ordentligt, så hittar man det"

Tänk att vara omedveten!

Jag blir uppriktigt sagt avundsjuk och lite rörd när någon tror att lagarna är till för att skydda dem... Jag tror inte ett ögonblick att någon hade tillåtit liknande lagar ute i den "riktiga världen;

 • att dina brev öppnas och genomsöks
 • att dina rörelser på stan övervakas dygnet om
 • att ditt kontaktnät kartläggs och bokförs
 • att dina samtal loggas och bokförs
 • att du skall kunna anklagas för brott som du inte ens får veta vad de består i
 • att det för första gången används omvänd bevisordning
 • att du skall kunna stänga av internetanvändare vid missstanke om brott, ingen rättslig prövning
 • att det skall vara helt orimliga skyddstider på ex musik
 • att all din datamedia skall kunna bli igenomsökt ex i tullen, mp3-spelare, mobiltelefoner och datorer.

o s v.

Se upp för ICA!

Och visst hade det känts tryggt att ha en domstol som ger tillstånd för att söka igenom ditt hem, ex ICA-personal får bläddra igenom dina saker i hemmet på jakt efter kontraband - kanske misstänkts du för att ha snattat vid godishyllan på din ICA-butik?

Tänk efter!

Kort sagt - det handlar om fundamenta vad gäller just dig som individ i en demokrati; att Piratpartiet är den enda som tagit sig upp ryggen på dessa frågor - finns det överhuvudtaget finns något alternativ till Piratpartiet i EU-valet 2009?


Nej, det finns faktiskt inget alternativ idag - Piratpartiet till EU-parlamentet 2009

 

Från mitt inlägg 'Nu får det förbanne mig vara slut!'

Stopp!

Visa ditt missnöje, visa att här går gränsen - BACKA!

Skicka en tydlig signal om att:
 • det är inte ok att okunnigt och mot bättre vetande öka på övervakning av hela befolkningen
 • det är inte ok att sälja ut rättssäkerheten till en penningastark, men åldrande och helt oförändringsbenägen bransch
 • det är inte ok att försvåra kulturuttryck och kulturspridning

Rösta på Piratpartiet i EU-valet, 2009.
(så här går det till)


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred SvD1, UNT, DN, EX1, AB123 Rick Falkvinge, Leo Erlandsson, Opassande, Christian Engström, Mina moderata karameller m fl

3 kommentarer:

 1. Nej tack. Jag väljer Sverigedemokraterna istället. Jag gillar inte era företrädare, att ni är ett oansvarigt enfrågeparti, att era företrädare gör bort sig i intervjuer och debatter eller att era företrädare ljuger om Sverigedemokraterna. Det enda sättet att slippa integritetskränkande lagar och åtgärder som dessa är att gå ur EU, som SD vill, men PP vill stanna kvar i denna fascistiska monsterstat. En sådan utveckling kan jag inte acceptera. Dessutom är SD emot IPRED-lagen, datalagringslagen, EU och EMU samt starkt kritiskt till FRA-lagen, som inte hade funnits i ett sverigedemokratiskt Sverige. SD vill värna den personliga integriteten i EU. Och dessutom har de många andra frågor som jag håller med dem om. Därför väljer jag SD framför PP i EU-valet.

  SvaraRadera
 2. Ut ur EU? Jo, klart att ni vill ut ur EU - det är ju en massa utlänningar med i EU! ;o)

  Det är f ö ganska humoristiskt att en SD-anhängare anklagar PP för att vara ett enfrågeparti...

  SD som är ett "ett-svar-parti" - allt är invandringens fel.

  Alla Sverigedemokrater jag mött och diskuterat med har alltid visat sina rätta åsikter efter ett tag, antingen när de slappnat av eller tappat humöret - det är alltid - alltid - en mycket grumlig syn på invandrare i botten.

  Er syn på folkhemmet må vara romantisk och lite sentimental, men det samhället i nutiden är en omöjlighet.

  Er syn på människors rättigheter skymtar i ex frågan om homosexuellas rättigheter, men under den hemvävda folkdräktsytan döljer sig betydligt mer brunskjorteklädda åsikter...

  SD är i praktiken det enda parti som har chans på riksdagen som jag aldrig, aldrig någonsin skulle rösta på.//Zac

  SvaraRadera
 3. Nej tack. Jag väljer Sverigedemokraterna istället. Jag gillar inte era företrädare, att ni är ett oansvarigt enfrågeparti, att era företrädare gör bort sig i intervjuer och debatter eller att era företrädare ljuger om Sverigedemokraterna. Det enda sättet att slippa integritetskränkande lagar och åtgärder som dessa är att gå ur EU, som SD vill, men PP vill stanna kvar i denna fascistiska monsterstat. En sådan utveckling kan jag inte acceptera. Dessutom är SD emot IPRED-lagen, datalagringslagen, EU och EMU samt starkt kritiskt till FRA-lagen, som inte hade funnits i ett sverigedemokratiskt Sverige. SD vill värna den personliga integriteten i EU. Och dessutom har de många andra frågor som jag håller med dem om. Därför väljer jag SD framför PP i EU-valet.

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...