31 maj 2009

Aggressivt och nonchalant - och okunnigt!

Uppsvinget för Piratpartiet pekar mot integriteten och internet, och jag är övertygad om att de etablerade partierna har underskattat nätpolitikens betydelse. Man har inte insett hur stor del av livet som många numera lever via nätet och i vilken grad den nya övervakningen och kontrollen upplevs som en kränkning av privatsfären. I fildelningsfrågan må det ha varit oundvikligt med någon sorts kollision, men man kunde åtminstone ha visat upp en annan attityd från regeringens sida – och när det gäller FRA blev det helfel från början. I fråga om teledatalagringen kan regeringen fortfarande säga nej och låta sig dras inför EU-domstolen; den möjligheten bör man ta.
(Källa.)

Ganska klarsynt och trovärdig analys av P J Anders Linder. Jag tror också att Alliansens trovärdighet inför de yngre är lika med noll. Man har dribblat bort ungdomars hjärtefrågor och konfronterat dessa på ett häpnadsväckande aggressivt och nonchalant sätt.

Isobel Hadley-Kamptz från igår, om just denna aggressivitet och nonchalans:
Statens yttersta tvångsmedel, avlyssning av privat kommunikation, gluttande på skickade bilder, total kartläggning av befolkningen används mot något som är mindre allvarligt än snatteri.
För att bekämpa detta pyttebrott, som huvuddelen av befolkningen inte ens ser som omoraliskt, monterar regeringen glatt ner våra rättigheter.
I partiledardebatten i SVT för en vecka sedan tillfrågades Fredrik Reinfeldt om vallöftet att inte skicka polisen på en hel generation. När han hävdade att han minsann uppfyllt sitt löfte inser vi vad han egentligen syftade på. Genom Ipred har han ju lagt ut polisväsendet på entreprenad.
Att rösta på något av allianspartierna är i realiteten en röst för det föraktet, mot rättsstaten.


En röst på Piratpartiet är en medborgare som har fått nog.//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring SvD12345, DN, AB1, EX1234567, UNT12345, HD123, Kuriren12, SR, HP, BL

3 kommentarer:

 1. Har folk redan glömt att att sossarna röstade JA till både Ipred och FRA och nu fiskar de röster och säger att dessa lagar är dåliga, eh kan någon slå upp ordet hyckleri...

  SvaraRadera
 2. Sossarnas svek är inte att förglömma, det var Bodströms totala förakt (och totala makt) över medborgarnas privatliv som fick upp ögonen på mig.

  Samtidigt så var Beatrice Ask en riktig hjältinna som tydligt tog ställning för medborgarna och vår integritet... Sedan tog det inte många minuter efter installationen på justitiedepartementet förrän hon kastade sina tidigare åsikter överbord och fortsatte marschen mot Bodströmssamhället...

  Jag har faktiskt tappat all tilltro till politikerna efter detta - PP har än så länge rent samvete och skall nu upp till bevis.

  PP till EU-parlamentet 2009//Zac

  SvaraRadera
 3. Jo "sveket" kommer från båda håll. Vilket i verkligheten bevisar, att det är människorna som ger systemet dess innehåll inte partinamnet. Ändras inte människorna duger inget system.

  Alla politiska system återkommer som i en cirkel. Vi arma människor hoppas, tror och arbetar för att göra revolution och övergå till nästa system (nya politiska partier.) Just nu så är det PP. Återstår att se om det döljer sig idealmänniskor bakom detta parti.

  Demokrati förutsätter ett starkt politiskt intresse. De som inte röstar anses sakna politiskt intresse. "Soffligggare" anklagas för att inte ta sitt medborgerliga ansvar. Då kan man fråga sig detta... Tar man ansvar om man gynnar nuvarande system med politiska partier, när man väl insett dess stora brister. Hyckleri nämns ofta, politiker är hycklare. Men varför röstar vi på "hycklare" då. Kan det vara just hyckleri och i egenintresse.

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...