Fortsätt till huvudinnehåll

Aggressivt och nonchalant - och okunnigt!

Uppsvinget för Piratpartiet pekar mot integriteten och internet, och jag är övertygad om att de etablerade partierna har underskattat nätpolitikens betydelse. Man har inte insett hur stor del av livet som många numera lever via nätet och i vilken grad den nya övervakningen och kontrollen upplevs som en kränkning av privatsfären. I fildelningsfrågan må det ha varit oundvikligt med någon sorts kollision, men man kunde åtminstone ha visat upp en annan attityd från regeringens sida – och när det gäller FRA blev det helfel från början. I fråga om teledatalagringen kan regeringen fortfarande säga nej och låta sig dras inför EU-domstolen; den möjligheten bör man ta.
(Källa.)

Ganska klarsynt och trovärdig analys av P J Anders Linder. Jag tror också att Alliansens trovärdighet inför de yngre är lika med noll. Man har dribblat bort ungdomars hjärtefrågor och konfronterat dessa på ett häpnadsväckande aggressivt och nonchalant sätt.

Isobel Hadley-Kamptz från igår, om just denna aggressivitet och nonchalans:
Statens yttersta tvångsmedel, avlyssning av privat kommunikation, gluttande på skickade bilder, total kartläggning av befolkningen används mot något som är mindre allvarligt än snatteri.
För att bekämpa detta pyttebrott, som huvuddelen av befolkningen inte ens ser som omoraliskt, monterar regeringen glatt ner våra rättigheter.
I partiledardebatten i SVT för en vecka sedan tillfrågades Fredrik Reinfeldt om vallöftet att inte skicka polisen på en hel generation. När han hävdade att han minsann uppfyllt sitt löfte inser vi vad han egentligen syftade på. Genom Ipred har han ju lagt ut polisväsendet på entreprenad.
Att rösta på något av allianspartierna är i realiteten en röst för det föraktet, mot rättsstaten.


En röst på Piratpartiet är en medborgare som har fått nog.



//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring SvD12345, DN, AB1, EX1234567, UNT12345, HD123, Kuriren12, SR, HP, BL

Kommentarer

  1. Har folk redan glömt att att sossarna röstade JA till både Ipred och FRA och nu fiskar de röster och säger att dessa lagar är dåliga, eh kan någon slå upp ordet hyckleri...

    SvaraRadera
  2. Sossarnas svek är inte att förglömma, det var Bodströms totala förakt (och totala makt) över medborgarnas privatliv som fick upp ögonen på mig.

    Samtidigt så var Beatrice Ask en riktig hjältinna som tydligt tog ställning för medborgarna och vår integritet... Sedan tog det inte många minuter efter installationen på justitiedepartementet förrän hon kastade sina tidigare åsikter överbord och fortsatte marschen mot Bodströmssamhället...

    Jag har faktiskt tappat all tilltro till politikerna efter detta - PP har än så länge rent samvete och skall nu upp till bevis.

    PP till EU-parlamentet 2009//Zac

    SvaraRadera
  3. Jo "sveket" kommer från båda håll. Vilket i verkligheten bevisar, att det är människorna som ger systemet dess innehåll inte partinamnet. Ändras inte människorna duger inget system.

    Alla politiska system återkommer som i en cirkel. Vi arma människor hoppas, tror och arbetar för att göra revolution och övergå till nästa system (nya politiska partier.) Just nu så är det PP. Återstår att se om det döljer sig idealmänniskor bakom detta parti.

    Demokrati förutsätter ett starkt politiskt intresse. De som inte röstar anses sakna politiskt intresse. "Soffligggare" anklagas för att inte ta sitt medborgerliga ansvar. Då kan man fråga sig detta... Tar man ansvar om man gynnar nuvarande system med politiska partier, när man väl insett dess stora brister. Hyckleri nämns ofta, politiker är hycklare. Men varför röstar vi på "hycklare" då. Kan det vara just hyckleri och i egenintresse.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England