Fortsätt till huvudinnehåll

Om PP

Jag tycker att namnet 'Piratpartiet' sannerligen är ett kasst namn. Visst har jag förståelse för att det är en air av gränslöshet, av frihet och egenhändigt uppbyggd demokrati - men namnet är och förblir ganska kasst. Nästan omöjligt att tvätta bort grabbighet och piratkopieringsstämpeln...

Yrvakna...

Nu är det plötsligt på tapeten med integritetombudsmän och allt möjligt... Tomma ord som inför förra valet? Kanske, jag tror ändå att den enda chansen att egentligen påverka dessa frågor är rösta på Piratpartiet i EU-valet, 2009.
Och FRA-frågan är på väg upp igen... Det slutar aldrig!

Integritetspolitk - NOT!

För att klargöra min ställning:
jag har ingen som helst agenda om att "sno saker gratis" eller snylta eller annat
 - det handlar om att värna grundläggande medborgliga och demokratiska rättigheter - något som helt glömts bort bland de etablerade jättepartierna, M o S. Deras integritetspolitik är just det - (snö-)M o S...

Fram med resultaten!

Jag tänker rösta på PP tills jag ser reella resultat - och då inte bullshit som de utspel som synts i media de senaste dagarna. Att man kan rösta bort grundläggande integritet för sina medborgare och sedan ett halvår sedan sitta i en öppen debatt och prata om hur viktigt det är med integritet och rätten till ett privatliv... Jag tror jag kräks! Näe, de har bevisat sina ståndpunkter, och i andra fall hur de viker sig för partipiskan.
Så PP i EU-valet 2009 är det enda som antagligen känns värre än partipiskan! :o)

Hämnd!

Jag skall inte heller skyla det faktum att det i mångt och mycket handlar om hämnd. Hämnd för hur lättvindigt politikerna behandlar våra privatliv, hur lättvindigt politikerna dumpar grundläggande rättsskydd, hur lättvindigt man ljuger och pratar i nattmössan om så oerhört viktiga frågor.
Så PP i EU-valet 2009 är det som gäller.


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning


Läs även andra bloggares åsikter om Piratpartiet, övervakning, privatliv, Politik, Boströmssamhället, fildelning, upphovsrätten, kultur, ipred-lagen, ipred, sharing is caring AB1234, DN1SvD123

Kommentarer

 1. Peter Johansson18 maj 2009 20:50

  Håller återigen med dig helt och hållet! Jag funderade faktiskt på detta för några dagar sedan huruvida det är så lämpligt egentligen och marknadsföra sig som "pirat", jag menar det ordet associerar man ju inte direkt till nåt bra, möjligen att begreppet "pirat" innehåller nån parallell till ett liv i frihet eller att man gör som man själv vill, men inget som långsiktigt är bra eller inom lagens ramar egentligen, och nog fattar väl de flesta får man hoppas att hela denna debatt är djupare än att folk bara är lata och vill slippa betala för sig.

  Nu är väl de flesta sympatisörer smartare än att de inte ser igenom själva ordet men det kommer kanske klinga lite falskt i större arenor som EU politiken.

  Anledningen till att jag själv tänker rösta på Piratpartiet är enbart för att just debatten kring integritet och politiken kring detta behöver nyanseras. Det känns som om de etablerade politikerna idag verkar sitta lite väl obekymrat på sina stolar när opinionen stormar för fullt.

  En tanke som intresserar mig är vad som skulle hända om man som ett land (tex Sverige) Öppet skulle ställa sig helt på "piraternas" sida i upphovsrätts och integritets debatten och vad det skulle innebära för konsekvenser/förändringar för det samhället, med tanke på att vi sitter mitt i ett enormt komplicerat spindelnät av lagparagrafer och ekonomi.

  SvaraRadera
 2. Svenska folket måste sett, när programladaren i Agenda frågade Stadsministern:

  - Du sa JU att ingen ungdomsgeneration ska jagas!
  - Ingen undomsgeneration jagas heller, inte av Polis. "Jag håller mitt ord!"
  - Men man kan ju gå till domstol!
  - Är det då OK att då ladda för enskillt bruk?
  - Det är en fråga om moral och samvete!
  - Behöver då barnfamiljer inte oroa sig om fildelning?

  Det är en fråga om moral tydligen, precis som att gå mot "Röd gubbe", så fort du går mot "RÖD" gubbe så åker du dit!

  SvaraRadera
 3. Bra kommentarer och åsikter - jag tog mig friheten att kopiera ett stycke från dig, anonym.


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Fast att gå mot röd gubbe är väl straffbefriat?

  Dvs det är fortfarande förbjudet men vidlåter inga böter om du gör det?

  (Att _inte_ gå mot röd gubbe, oavsett om det är vid ett övergångsställe eller en välbeväpnad AFA-medlem, handlar förstås mer om ren självbevarelsedrift än förbud. Det gör ont att bli påkörd, ni vet :)

  Många lagar är också till för just en etik- och moral- och skyddsbehövande förstärkning; t ex IPRED-lagen. Det är måhända en abnorm lag, men den moral den inducerar i många är att det är fel att fildela ((upphovsrättsskyddat material)).

  Det är väl ändå rätt okej, eller?

  Nackdelen är förstås att IPRED är en slägga, när det handlar om att laga en spricka i ett fönster.

  Det vore bättre med tejp - eller ett nytt fönster.)

  SvaraRadera
 5. Att gå mot röd gubbe kan fortfarande kosta böter, då det kan falla under ansvarsbestämmelserna under trafikförordningen... ;o)

  IPRED-lagen åsidosättr mängder av rättsprinciper som gällt i demokratiska och humanistiska samhällen i 100-tals år - OCH DET ÄR SÅLEDES ALDRIG OK.

  BORT, BORT OCH BORT!

  Den stora frågan är faktiskt om fönstret skall vara kvar överhuvudtaget.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv