1 maj 2009

För ett år sedan, maj 2008

Tjohoo! Våren kommer och det är en underbar dag som sakta gryr! Jag är dessutom i tid med detta inlägg också! :o) Whohoo! Jag har för mig att det var en riktigt bra maj förra året, vädermässigt. 36 inlägg blev det i alla fall:

Film

Diet, LC

Bodströmssamhället

  • Vad f--n är FRA? - faktum är att detta inlägg initierades av en diskussion på jobbet där inget, upprepar, ingen hade en aaaaning om vad som höll på att hända. Jag måste säga att jag blev lite småchockad och mina slutord är både sanna och tyvärr högaktuella:
Det var roligt så länge det varade, som många andra påpekar så går det inte göra integritetskränkningar ogjorda, framför allt inte statliga sådana. Det är häpnandsväckande (och mycket skrämmande) att inte riksdagsmännen tydligen vet vad de röstar för! Jag vet mängder med fp och c som egentligen inte vill, men som inte vågar oponera mot partiledningen. Otäck typ av demokrati måste jag säga!
Idag står vi inför ett oerhört viktigt vägskäl, antingen tillåter vi att alla skall kunna ha en privat sfär, eller en upphovsrättslobby som avlyssnar och ges större befogenheter än polisen har idag.
Och vi vet alla vad man valde... Hoppas att Piratpartiets 5,1% skakar om rejält och att det bara är början på en riktig folkstorm vid tiden för EU-valet!

Politik

Den mesta politiken går denna månad att hitta under Bodströmssamhället ovan... ;o)
Finns det något större värt att sträva efter än ­jämställdhet? Ja, svaret är jämlikhet. Honnörsordet står för allas lika rätt, oberoende av samhällsställning, ekonomi och, just det, kön. Jämlikhet står därmed för en överordnad och långt djärvare rättvisetanke som inte ängsligt med millimetermått räknar uttag av föräldraförsäk­ringen, vem som diskar respektive städar i hemmet, eller var det nu kan vara.
Och det är ju bara fööör bra! Det är exakt det jag kämpar för, inte ett ensidigt, (en)könsselekterat och enögt feministiskt samhälle...
  • Första maj-besked? - vi alla poltitiskt intresserade förväntade oss lite besked om vad Mona Sahlin vill med Socialdemokraterna - och det bidde inte ens en tumvante... En mycket bra genomgång - ur min synvinkel, givetvis - av Monas förehavanden och vad som skedde vid maktövertagandet. Den kommer jag kopiera till någon framtida inlägg!
  • Feminismens löneselektioner - hur man kan förvrida fakta hur som helst - och komma undan med det... *trött*

Övrigt

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning PS. ber om ursäkt för det där med "mental utlösning" - det låter lika äckligt som det inte-är... ;o)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...