Fortsätt till huvudinnehåll

För ett år sedan, maj 2008

Tjohoo! Våren kommer och det är en underbar dag som sakta gryr! Jag är dessutom i tid med detta inlägg också! :o) Whohoo! Jag har för mig att det var en riktigt bra maj förra året, vädermässigt. 36 inlägg blev det i alla fall:

Film

Diet, LC

Bodströmssamhället

  • Vad f--n är FRA? - faktum är att detta inlägg initierades av en diskussion på jobbet där inget, upprepar, ingen hade en aaaaning om vad som höll på att hända. Jag måste säga att jag blev lite småchockad och mina slutord är både sanna och tyvärr högaktuella:
Det var roligt så länge det varade, som många andra påpekar så går det inte göra integritetskränkningar ogjorda, framför allt inte statliga sådana. Det är häpnandsväckande (och mycket skrämmande) att inte riksdagsmännen tydligen vet vad de röstar för! Jag vet mängder med fp och c som egentligen inte vill, men som inte vågar oponera mot partiledningen. Otäck typ av demokrati måste jag säga!
Idag står vi inför ett oerhört viktigt vägskäl, antingen tillåter vi att alla skall kunna ha en privat sfär, eller en upphovsrättslobby som avlyssnar och ges större befogenheter än polisen har idag.
Och vi vet alla vad man valde... Hoppas att Piratpartiets 5,1% skakar om rejält och att det bara är början på en riktig folkstorm vid tiden för EU-valet!

Politik

Den mesta politiken går denna månad att hitta under Bodströmssamhället ovan... ;o)
Finns det något större värt att sträva efter än ­jämställdhet? Ja, svaret är jämlikhet. Honnörsordet står för allas lika rätt, oberoende av samhällsställning, ekonomi och, just det, kön. Jämlikhet står därmed för en överordnad och långt djärvare rättvisetanke som inte ängsligt med millimetermått räknar uttag av föräldraförsäk­ringen, vem som diskar respektive städar i hemmet, eller var det nu kan vara.
Och det är ju bara fööör bra! Det är exakt det jag kämpar för, inte ett ensidigt, (en)könsselekterat och enögt feministiskt samhälle...
  • Första maj-besked? - vi alla poltitiskt intresserade förväntade oss lite besked om vad Mona Sahlin vill med Socialdemokraterna - och det bidde inte ens en tumvante... En mycket bra genomgång - ur min synvinkel, givetvis - av Monas förehavanden och vad som skedde vid maktövertagandet. Den kommer jag kopiera till någon framtida inlägg!
  • Feminismens löneselektioner - hur man kan förvrida fakta hur som helst - och komma undan med det... *trött*

Övrigt

//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning PS. ber om ursäkt för det där med "mental utlösning" - det låter lika äckligt som det inte-är... ;o)
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Beeeeenjamin!

Jag läser i Expressen :  Benjamin är glad. Benjamin köper nya byxor. Benjamin är nöjd. Benjamin får syn på tvättrådslappen i byxorna; På tvättrådslappen stod det två separata instruktioner – en för kvinnor, och en för män. Kvinnoinstruktionen var de riktiga tvättråden, medan männen fick följande råd: "Don't even try, just give to:", följt av en pil till ordet "women". Benjamin förstår att det är ett skämt, men "sunkigt och ofräscht" . Benjamin blir chockad. Benjamin blir ilsk. Benjamin säger "det är sexistiskt, helt enkelt" . Benjamin klipper av lappen för att han klarar inte av att gå runt en sådan lapp. Benjamin publicerar en bild med lappen på Facebook. Benjamin hoppas på att den sprids. Benjamin märker att den sprids. Benjamin hamnar i Expressen. Benjamin verkar gladare igen. Jag tänker:  Benjamin kanske borde skaffa sig ett liv?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Galen flyktingpolitik - och oansvarig

Flyktingpolitiken måste vara hållbar - även på fem, tio års sikt. Är vi inte beredda att vara första destination i alla lägen, kan inte Sveriges flyktingpolicy skilja sig radikalt från andra länders. Och om integrationen inte hinner med migrationen, skapas enklaver. Vilket kan leda till att människor som flyr hit, från förtryck och förföljelse, finner att samma strukturer har vuxit upp här. ( Källa .) Ja, vem ställer inte upp på detta? Bland det värsta jag vet är plakatpolitik där man signalerar godhet och handlingskraft och sedan vänder ryggen till och förnekar problemet. Offrar de man värnar om. Så har flyktingpolitiken fungerat i mångt och mycket. Sverigedemokraternas inflytande på stora delar av den svenska debatten har varit oproportionerlig och bedövande. Debatten har sedan snedvridits av twittervänstern som har styrt in debatten på att debattera SD och ingenting utom SD. Amen! Att debattera något annat har tolkats som en typ av tyst medgivande av SD's existens. G