Fortsätt till huvudinnehåll

Byebye lightprodukter

AB:s Karin Ahlborg utropar en seger för förnuftet. Tyvärr så verkar det t ex som om insikterna och det sunda förnuftet inte tar sig in i den unkna luften på SLV än så länge, i alla fall av döma av lite kommentarer från SLV:s hearing igår... Men tillbaka till hennes krönika - om att varor med högre fetthalt börjar sälja bättre än lightprodukterna:

Min mening är att det sunda förnuftet till slut segrat.

Men ändå sitter det en och annan expert och tar sig för pannan och fortsätter att tycka att vi borde äta fettsnålt till varje pris.

Också om det betyder att vi inte äter riktig mat utan en tillsatssörja som bara vagt påminner om livsmedel.


Jag är inte fullt så hoppfull, men visst är det en liten vinst på vägen framåt! :o)


//ZacKommentarer

 1. Det är ju väldigt positivt att människor nu börjar välja bort lightprodukter.

  Jag som annars inte gillar reklam något vidare, tycker att det är jättebra att man riktar sig till enbart kvinnor med Proviva Female. Många kvinnor främst unga, har ju järnbrist. Det är också viktigt att få i sig folsyra och C-vitamin. Smart för vi människor går på reklam medvetet eller omedvetet.

  Att få bort lightprodukter samt att använda sig smart av reklam för hälsan, istället för enbart yttre fägring är positivt.

  Vi män och kvinnor skiljer oss åt en hel del. Det har forskning visat. Kanske får vi få se mer av detta ju mer forskningen fortskrider. Inte bara det att vi är olika och väljer olika kost. Vi behöver nog välja lite olika beroende på, om vi är man eller kvinna också.

  SvaraRadera
 2. Personligen så tror jag inte alls att "Vi behöver nog välja lite olika beroende på, om vi är man eller kvinna också."

  Jag tror att lever man lite mer naturligt och bejakar den man egentligen är så äter man t ex mer rätt utifrån exempelvis det kön du tillhör.

  Hos unga kvinnor är det inte alls ovanligt med järnbrist, är den unga kvinnan till detta veggo så är det nästan garanterat... Järnbrist är inte alls nyttigt i längden och en anledning till att jag anser att det är ren och skär vanvård att inte ge barn en fullödig kost med animaliskt protein - även om det är en helt annan diskussion... :o)

  Våra kroppar känner normalt av att fettrik mat också är energität, däremot gör nog den extrema konsumtionen av kolhydrater (många snabba) att funktionen sätts ur spel och ätandet går plötsligt bara ut på att fylla upp magsäcken. Som för övrigt tänjer sig över tid om den fylls hela tiden, vilket givetvis gör att det krävs ännu mer mat för att fylla upp den nu uttänjda magsäcken - vilket tänjer den ännu mer... Och vissa är överraskade över fetmaepidemin?!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Möjligen skall vi välja delar av kosten betydligt mer individspecifikt än efter kön. Guts and Grease: The Diet of Native Americans.

  SvaraRadera
 4. Folsyra är en ingrediens i Proviva Female. Unga kvinnor har ofta järnbrist. Du vill gärna få det till att om man är vegetarian så är det garanterat så;)

  Jag vill nog påstå att det är vanligt även hos unga kvinnor som äter kött. Det slarvas med kosten. Det är nog det största problemet. Eftersom jag själv har två döttrar som nyss passerat tonåren, så vet jag det. De äter kött.

  Nej som sagt vi kvinnor och män är olika. Jag tror nog att vi kommer att få se lite olika råd, ang vilka olika vitaminer vi behöver. Inte så att vi inte behöver samma vitaminer... Men vid olika tillfällen i livet behöver vi olika mycket. Det är redan så med kosttillskott. Det finns ju olika för män och kvinnor. Även kosttillskott för vegetarianer osv... Varför då inte när det gäller livsmedel?

  Fertila kvinnor t.ex. behöver folsyra vilket är en ingrediens i Proviva Female. Det är viktigt om man vill bli gravid eller är gravid. Vi kvinnor måste ju tänka efter extra, eftersom vi bär på barnen. Folsyra är viktigt för fostret. Om man genom reklam kan få kvinnor att förstå detta så är det bara bra. Det är dessutom ingen diskriminering av männen. Proviva finns även för dem. Reklam lockar jag tycker det är väldigt smart, med tanke på alla ofödda barn.

  Sedan så behövs olika kost vid olika sjukdomar. Jag har Ulcerös kolit. Det har jag sagt förut. På sjukhuset serverades Proviva och liknande produkter till frukost. Eftersom forskning har visat att man tar upp järn bättre med Proviva så blir inte jag förvånad om det kommer att ordineras som kostråd, vid UK i framtiden. Jag har superbra järnvärde. Även vid skov. Jag äter Proviva. Ett levande bevis på att det fungerar kanske?

  SvaraRadera
 5. Dessutom så äter jag i huvudsak vegetarisk kost;)

  SvaraRadera
 6. Många unga kvinnor försöker ju ständigt håll nere vikten genom att dels äta för små mängder mat totalt, dels genom att undvika kött i hög grad och framför allt allt fett i köttet. Många av näringsämnena i kött sitter i fettet vilket innebär att de har samma problem som veganer men med den skillnaden att de saknar den kunskap om de flesta veganer har om åtminstone vissa näringsämnen de måsta ta som tillskott.
  Man ser ofta unga kvinnor sitta och peta i en sallad till lunch, och plocka bort ostbitar och oliver för att de är för feta.
  Sedan ser man samma kvinnor smita ner till lösgodisväggen i butiken vid eftermiddagsfikat för att kroppen skriker efter snabb energi så kraftigt att allt förnuft stängs av.
  Det hade varit intressant att fånga upp dem då och mäta upp blodsocker och annat, sannolikt är det lägre än en LCHFare i ketos.

  SvaraRadera
 7. ja och enligt Hällekis Kuriren så väljer 40 procent av kvinnorna lightläsk jämfört med 25 procent av männen.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n