11 juni 2008

Filmrecension: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses

'Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull'

Ja, då vad det dags för en av världshistoriens dammigaste och blåslagnaste arkeologer... Jag har tidigare erkänt att jag är en riktig sucker för martinéfilmer, och de nu fyra filmerna med Indiana Jones utgör inget undandtag! :o)

Harrison Ford gör comeback som Indy, 19 år efter förra filmen ('Indiana Jones and the Last Crusade'). Och han gör det med den äran. Han ser väl lika bra, eller sliten, ut som i de övriga filmerna. Oerhört mycket martinéaction serveras under de lite drygt två timmarna.

Storyn

Historien är som följer; Indiana fightas med onda ryssar (en alltid superb Cate Blanchett) i jakten på en kristalldödskalle. På vägen får han följe med en ung hetsporre som letar efter sin kidnappade mamma. Indy får mycket omtumlade nyheter under färden.

Riktigt rolig från och till, man inser snabbt hur mycket man saknar denna typ av hjälte av kött och blod. Det är inget onödigt blodigt våld, bara underhållningsvåld och en stor portion humor och glimten i ögat. Man har helt enkelt riktigt kul i biosalongen! Ett mycket kärt återseende blir man bjuden på också, men det avslöjar jag inte något mer om...

Betyget då?

Jag måste tillstå att jag nog lägger till ett plus bara för att det är Indy, filmen är värd en riktigt gedigen trea utan tvekan. Men när man sedan väger in hur man förvaltar arvet, glimten i ögat, hur roligt man har i publiken så trillar nog betyget upp ett snäpp till en fyra, om än svag sådan. Jag kom på mig själv med att skratta högt av ren och skär underhållningsnoja under några av biljakterna, och det är väl ett väl så gott betyg?

//Zac


+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses +++ Bra, en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd, en film som är ok på TV, men som känns lite som en blåsning på bio + Underkänd, näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten!

1 kommentar:

  1. Absolut sevärd! Harrison Ford still rules! Har skrattat gott, bitit på naglarna, hoppat högt och naturligtvis äcklats av läskiga kryp. Inatt drömmer jag nog om dom äckliga myrorna. Men - oj va jag gillar såna här äventyrsfilmer :o)

    SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...