Fortsätt till huvudinnehåll

FRA, PKU ≠ FRIHET

Jag gläds över att se att den s k bloggstormen över FRA inte har lagt sig, trots semestertider och midsommar! Den akuta ilskan över våra folkvalda har lagt sig och ersatts av ett molande illamående. En mycket stor majoritet, drygt 90% av riksdagen har antingen frivilligt eller piskats att omfamna tanken på en allomgivande övervakning av hela befolkningen, det handlar ju faktiskt bara om marginella frågor kring avlyssningen. Allt under förespeglingen att det skulle fånga skurkar, eller ännu värre - terrorister och pedofiler. Lagen är så oerhört fel ute att man häpnar.

PKU

I mitten av 70-talet så ville man ur forskningshänseende ha ett blodprovsregister från alla nyfödda. Det var ett lovvärt projekt, för att kunna spåra och kunna förhindra ärftliga sjukdomar mm. Men det dröjde inte mer än lite drygt 20år så började ändamålsglidningen... Mordet på Anna Lindh producerade en potentiell mördare, och polisen lyckades få till en matchning mot Mijailo Mijailovićs prover ur PKU-registret. Detta tyckte nog många var bra, men jag debatterade redan då på nätet om hur felaktigt detta var och hur farlig denna typ av ändamålsglidning är.
Nu några år efter detta så börjar fler av Bodströmssamhällets nyttiga idioter att snegla på PKU-registret för att få ännu enklare tillgång till detta enorma register för olika ändamål. Först och främst givetvis för att fånga terrorister och pedofiler antar jag...

Gå ur!

Alla som är födda efter 1975 uppmanar jag att följa SvD:s instruktioner och begära att deras prover skall förstöras!
Allt man behöver göra är att ange sitt namn, personnummer, adress, födelsesjukhus samt moderns namn och personnummer och skicka uppgifterna med underskrift och en uppmaning om att bli borttagen ur registret till:
PKU-laboratoriet
CMMS C2-71
Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge
141 86 Stockholm

Låt stackarna på Karolinska översköljas med brev om borttagning. Jag tror att det blir en tydlig signal till de styrande om vad svenskar i allmänhet tycker om att bli övervakade och kontrollerade!

Rent mjöl i påsen?

En av mina favoritskribenter, Anna Ekelund på AB skriver klokt om detta:
I ”Processen” häktas Josef K en morgon utan att få reda på varför. Den som kan sin Kafka vet att det aldrig någonsin är du själv, utan den som har makten som avgör hur rent mjölet i din påse är.
(Tyvärr är det bakom betalningstjänsten AB Plus, men bara hennes kolumner är värda pengarna! ;o) )

Mer FRA...

AB skriver om hur detta skugglandsorganisation ånyo kan beslås med olagligheter. Men det är ju tur att vi nu tänker stifta fler lagar för dem att strunta i... Är det någon som egentligen har förtroende för hela frågan, efter det avslöjats hur de långt innan beslut tagit påbörjat rekrytering och avslyssning? Hade det varit en boxningsmatch så hade det stått klart för alla och envar att resultatet var uppgjort på förhand, men när det gäller alliansregeringen så är det tydligen svårt att ta in rena fakta...

Stackars liberaler

Jag har skrivit om detta förut, och jag tycker nog mer och mer synd om alla vilsna liberaler som undrar vart just deras partier har tagit vägen, de som slogs för individens frihet... Kritiken växer, tror inte den minskar till hösten, Reinfeldt har uppvisat en häpnandsväckande attityd i frågan. Pagrotski skriver en intressant krönika i GP om ledarskap, en intressant insikt som verkar vara ganska sanningsenlig:
Med tanke på Reinfeldts eget förflutna som frispråkig kritiker av Carl Bildts auktoritära och slutna ledarskap, av Reinfeldt döpt till bunkern, hade åtminstone jag väntat mig en öppnare och mognare attityd. Istället fick vi se samma gamla otidsenliga gubbattityd som hos Bildt och Persson.
Per Bauhn skriver intressant och tankeväckande på SvD Debatt:
Om vi antar att en medborgargemenskap har rätt att skydda sig mot sina fiender, så är det inte i sig orimligt att den spanar på dessa fienders korrespondens. Men att jämställa vänner och fiender som man gör när man behandlar allas korrespondens som potentiellt misstänkt är stötande. Man skulle istället kunna tänka sig mer riktade insatser, där individer och grupper som uttryckligen tar avstånd från och hotar medborgarnas politiska frihet, som till exempel militanta nazister, kommunister eller jihadister, blir föremål för spaning i förebyggande syfte. Om man uttryckligen avvisar de rättigheter och skyldigheter som följer med det demokratiska medborgarskapet, så har man också förverkat sin rätt till det omgivande samhällets tillit. Men ingen annan har förverkat denna rätt.

Hanna "Jag har sällan känt mig så politiskt nedslagen och desillusionerad" Kjöller skriver i en DN-ledare om våndan att leta efter liberala tecken hos allianspartierna. DN ledare tar idag upp de interna problemen för regeringen.

Den mörka politiska framtiden

Men detta ligger i tiden tror jag, DN rapporterar om hur EU nu vill registrera bloggare. Det fria ordet någon? Hur ser det ut för de som försöker sig på att våga stå upp för vad man tror på? Anna på Opassande nämner det i sin post idag:
Camilla Lindberg berättar i Rapport hur Johan Pehrsson behandlade henne som en femåring, och att han stöddes av andra i riksdagsgruppen med hot om utfrysning.
Det skrivs även om detta i AB:
Camilla, som har varit verksam inom politiken sedan 2004, är osäker på hur hennes framtid inom politiken kommer att gestalta sig.
– Jag gör mig ju ganska omöjlig.
Omöjlig?
– Ja, nu när jag exempelvis pratar med dig. Det gör ju inte min situation lättare.
Men är det inte bra att stå för sina åsikter och väcka debatt?
– Man önskar att det vore så.
Skrämmande, jag ångrar nästan att man inte bor i Dalarna så man skulle kunna rösta på henne... ;o)
Men de inom Folkpartiet är inte ensamma; Centern försöker också tysta den interna kritiken. Ett Centern som tydligen tappat all verklighetsförankring när de försöker kväsa röster på internet... Sahlin å sin sida försöker sig på den oppositionella rollen som vindflöjel när hon stolt deklarar att hon minsann tänker riva upp FRA-lagen om hon kommer till makten och den genomförts... Inte så lite äckligt när hon har Bodström vid sin sida, som sannolikt är den enskilda person som gjort mest för att döda det öppna, demkratiska samhälle vi har/hade...

Humor!

Avlyssnat.se är en site som tänker sig att... tja läs själva:
Lillasyster står upp mot Storebror!
Den 18 juni 2008 införde Sveriges riksdag allmän avlyssning av alla svenska medborgare, utan krav på brottsmisstanke. Det betyder att alla våra mejl/samtal och den personliga information de kan innehålla nu kan avläsas av FRA (Försvarets Radioanstalt). Lagförslaget har fått mycket hård kritik från tunga instanser, men röstades ändå igenom.
Denna sajt har skapats för att ge igen på de riksdagsledamöter som försöker ta ifrån oss vår frihet och kränka vår personliga integritet. Om storebror vill övervaka oss, så måste någon övervaka storebror! Vi ska publicera tjuvlyssnade samtal, smygtagna bilder, hemliga videoinspelningar, ja allt som kan vara av allmänt intresse.
Det spelar ingen roll om de pratar med makarna i mobilen, eller besöker mormor på ålderdomshemmet. Överallt kommer era, folkets, öron och ögon att finnas. Politikerna ska inte gå säkra någonstans. Tar de vår frihet, tar vi deras. Alla som röstande nej till lagförslaget kan emotse en mildare behandling. Resten är nu övervakade 24/7.

Hellre FRI än FRA!

//Zac

Kommentarer

 1. Oj va mycket spännande läsning! Det tar ett tag att gå igenom.
  Detta blir nog omöjligt att återställa. FRA lagen är nog här för att stanna i någon form. Om Mona Sahlin river upp detta så är det väl bara bra? Nu har allt gått i raketfart med alliansen. Man vet ju med sig att S också vill ha signalspaning. Vi skyller på Bodström tänker de nog;) Låt det gå undan S får ta skiten ändå sedan...?

  Hmm tänk om alliansen med Reinfeldt i spetsen, hade samma raketfart när det gäller höghastighetståg!!! När det behövs lite fart, så är de sega. Nåja nu har de vaknat lite när det gäller detta:)

  Reinfeldt visar på ett fruktansvärt dåligt ledarskap när han tar lätt på kritiken. Han påstår ju faktiskt att folk inte fattar? Att säga att "det får blåsa över"....Nej det är dessutom korkat. Orkaner tar ny fart när man minst anar det...Denna ligger nog och pyr!

  Han har missbedömt det hela FRA debatten är inte över. Den har bara börjat. Det visar inte minst all mobbing i riksdagshuset som kommer ut till allmänheten nu. Sedan ska samma människor diskutera skolan, våra barn och mobbing. Ja herregud!

  Det är precis som i kyrkan. En studie har visat att där förekommer mest mobbing, av alla arbetsplatser. Hmm är riksdagen nummer två...Jag tror det för religion och politik hänger som bekant ihop...:)!!! Det är ju våra värderingar som blir politik.

  SvaraRadera
 2. De nya moderaterna med Reinfeldt i spetsen har uppenbarligen missförstått den nya verkligheten...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Jo jo det är inte lätt att förstå verkligheten om man lever i en annan verklighet...

  SvaraRadera
 4. "Om vi antar att en medborgargemenskap har rätt att skydda sig mot sina fiender..."

  Så borde det vara förenligt med folkrätten att en folkmassa stormar riksdagshuset, släpar ur politiker och tjänstemän och hänger upp dem i lyktstolparna.

  Det är ju ingen tvekan om vilka som är Svenska folkets största fiender.

  Nu tycker jag att det vore ett bättre alternativ att göra sig av med dem i demokratiska val, ifall vi kan lyckas få till sådana, och sedan ställer de skyldiga inför rätta.

  SvaraRadera
 5. Jag tror nog ändå lite att folket själva är folkets värsta fiender. Dessa människor är ju framröstade av folket. "Ifall vi lyckas få till demokratiska val säger du". Det blir nog svårt det åtminstonde med nuvarande regering. De ogillar ju folkomröstningar. Gå ut och fråga svenska folket om FRA. Undrar vilket svar vi får...? Eller fråga svenska folket om Lissabonfördraget. Undrar vilket svar det blir...? De lämnar aldrig över mer makt till folket. Reinfeldt tror att man kan vänta ut stormar. Det blåser över verkar vara hans livsfilosofi. Kallas det demokrati så vet inte jag....

  Människor måste titta lite längre än till den egna plånboken tror jag. Annars så har vi de politiker vi förtjänar. Detta vet politikerna, när de lovar lite mer i det egna lönekuvertet?

  SvaraRadera
 6. Med andra ord svenska folket ville ha denna regering! Man försvarar dem med näbbar och klor trots att det har avslöjats sak efter sak, sedan de tillträdde. Svenska folket är toleranta vill jag lova! Alliansen har t.om. visat sig själva vara de lata djäklarna som sjukskriver sig. De gör dessutom allt för att slippa karensdagar. Sedan så gapar de över lata sjuka. Man behöver ju en spykopp! Snacka om projicering på hög nivå. De är inte medvetna om att det är deras egna fördomar, som de skapar politiska beslut av. Fruktansvärt irriterande! Sandlåda!

  Är det något jag irriterar mig på så är det ungdomsförbund där det velas. Ta Niclas Wykman MUF. Ena stunden bedrövad och ledsen. Men vid frågan om vilket parti han ska rösta på vid nästa val, skiner han upp och säger moderaterna:) Om politikerna får DET budskapet så kan de göra i princip vad de vill...?! Människor reagerar ju som Reinfeldt vill. Det är bara att vänta tills stormen bedarrat. Hoppas bara det inte funkar denna gång!

  SvaraRadera
 7. Bra inlägg som sammanfattar de senaste dygnens mest spännande nyheter inom ett ämne. Att inte någon tidning eller dylikt försöker sig på detta och gör det på ett bra sätt övergår mitt förstånd...

  Men jag skulle bara länka upp sidan som Centerpartiets "interna motstånd" samlas kring.

  Centeruppropet

  Gör gärna ett besök. Förhoppningsvis får vi gensvar på våra krav. FRA är en demokratisk styggelse!

  SvaraRadera
 8. Tack, hoppas verkligen att Centern är det parti som ger de andra allianspartierna chans att nyktra till och skrota skiten!


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Ja men Maud slöt upp idag bakom KD på deras möte, likaså gjorde Fredrik och Jan. De sken som solar. Om Centern ska få de övriga att nyktra till så blir det nog inte med Mauds hjälp! Hon borde ägna sig åt sina interna problem i partiet? Strutsmentalitet? Jag önskar alla inom Centerupproret lycka till. De är fantastiska! Som det sades nu så ska man gå vidare framåt sa alltså Reinfeldt. FRA verkade inte finnas i samtligas tankar... De pratade på om Mona Sahlin istället och hotade folket med höjda skatter....: Ja det gjorde de, höjda skatter hotade de med de rackarna!:) Fredrik pratade om att gå framåt mot nästa val. Ja jag förstår att han inte vill se bakåt...! Jag tror att centern som parti skulle vinna på om inte Maud spelade den lyckliga "kärnfamiljen". Deras unikhet försvinner. Reinfeldt drar dem ner med sig.

  SvaraRadera
 10. Som tidigare sagts mycket bra sammanfattat! Har nu läst vad Pagrotsky säger. Han gillar jag!
  "Vi är många som tror att stadsministerns (Persson) ledarstil var en av frågorna som avgjorde valet." Ja visst tror jag också det! Väljarna var missnöjda och Reinfeldt fick sin livs chans. Som han nu visat att han inte klarar av...? Han var inte bättre än Persson? Bara oprövad....

  Jag tror att vi liksom ikväll på nyheterna, får höra mer av alliansen mässande ang. höjda skatter. För de vet ju som sagt att om plånböckerna känns lite tunna, så röstar många med dem. De försöker redan få människor att glömma FRA?. Fast om vi är på väg in i en lågkonjunktur, så tror jag att de "biter sig i svansen". Människor tänker annorlunda då. Trygghetsnät blir minst lika viktigt som en egen full plånbok. Frågor som integritet hamnar högre. Man kan inte mässa enbart sänkta skatter och alla i jobb. Inte i längden.

  Jag maler vidare jag:) Trist om du inte får mer respons på ett så pass bra inlägg!

  SvaraRadera
 11. Tack, hoppas verkligen att Centern är det parti som ger de andra allianspartierna chans att nyktra till och skrota skiten!


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n