4 juni 2008

För ett år sedan, juni

Vad?? En "denna månad" redan nu??
Då jag lite generat inser att "denna månad" betyder månaden framledes och inte bakåt till den föregående, så blir jag "tvungen" att nästan direkt skicka ut även de samlade verken från Juni förra året. Det motsvarar lite, i all anspråkslöshet, min motsvarighet till annus confusionis... ;o)

Nåväl, denna månad lyckades jag få ihop hela 36st inlägg, de flesta långa och orerande - precis som vanligt... En av de mer personligt spännande händelserna som renderade i ett inlägg var givetvis 'Nattgäst!', efter en close-encounter (i alla fall så nära jag någonsin vill komma) med en grävling! Jag fortsatte att förvånas över hur vacker naturen kan vara i 'Miljövärden'... :o)
För övrigt stötte frugan på en simmande snok mitt på sjön hemma när hon var ute och rodde i helgen som gått; bilder från detta möte kommer nu till helgen tror jag! :o)

Nationaldagen!

Nu stundar nationaldagsyra på fredag, vilket onekligen auktaliserar mina inlägg 'Alkoholen och nationaldagen...' och 'Nationaldagen!'. Lite småintressanta fakta bl a kring varför just 6:e Juni valdes som nationaldag.

Fruktsallad!

Jag marcherar vidare i mitt i i 'Men bananerna då?', 'Mer frukt!' och 'Jordgubbar någon?' - är det verkligen någon som handlar och äter (kommersiell) frukt efter läst dem?

Shangri-la-dieten

Något förvånande är att inlägget om 'Shangri-la-dieten' faktiskt fortfarande är ett av de mer google-hittade inläggen, och att denna strunt-diet fortfarande ger så mycket trafik. Men enkla och snabba lösningar har väl för all del alltid lockat människor? Ser lite samma sak med LC, det är många som använder sökord som 'gå ner i vikt snabbt' o dyl. Jag tycker nog mer och mer att övergången till LC är för livet. Inte bara för att det är ett hälsosamt sätt att leva på, utan också för att långvarig LC tycks göra, i alla fall mig, ännu mer känslig för kolhydrater. Fuskade jag för tre år sedan så hände inte så mycket, fuskar jag idag så rakar vikten ivåg något kopiöst! Så det är LC för livet för undertecknad. Nu tror jag inte att det är något onaturligt, att snabbt lägga på sig överflöd är snarast en överlevnadsrest ifrån vår utveckling. De som åt överflöd utan att lagra delar av detta dog givetvis ut i mängder... ;o)

Politik

Trots sommar och sol(not!) så kunde jag inte lägga politiken åt sidan, naturvårdpolitiken står givetvis i centrum i 'Vargen kommer!', 'Björklund?!' stod på tur som ny fp-ledare. Då affärerna haglade tätt gjorde jag mitt bästa genom att försöka ta regeringen i örat i inlägget 'Regeringens moral?', 'FRA-omröstningen' och slutligen 'FRA-avlyssningen uppskjuten', tyvärr tycks det som om det nu ändå kommer att drivas igenom. Låt ändamålsglidningen börja!

Stanley Kubrick

Detta geni får en skummande genomgång i det självklart betitlade inlägget 'Stanley Kubrick'! :o)

Motionen

I 'Kostnader för fetman' och 'Träning och viktnedgång' pekar jag på det fåfänga i att försöka gå ner i vikt med motion. Över tid så går det inte, enligt statistik. Jag hoppas givetvis fortfarande att jag har fel! :o)

Kosten

Ifråga om LC och annan kostrelaterade inlägg så vill jag faktiskt lyfta ett antal lite extra denna månad:

Övriga inlägg denna månad

Mammans mat...
Nazi-Twins
Omega-3 kan rädda blinda barn
Fett och reproduktion
Midsommarafton!
Grafik i den högre skolan
Förändringar här
Självmordsrisk?!
Danskarna blev av med oskulden
Många bäckar små...
Engelskans svenska (!) låneord


//Zac
PS. Jag ser att kostdoktorn börjat med sammanfattande inlägg, jag hoppas att det är jag som inspirerat honom till detta - då kan jag vara lite mallig hela daaaagen! :o)

3 kommentarer:

 1. Det är något helt annat - jag sammanfattade ju årets sista månad? Allvarligt talat dock - du har all anledning att vara mallig! ;)
  /Doc

  SvaraRadera
 2. Fast du har väl (drygt) 12ggr så stor besöksfrekvens? ;o)

  *MALLIG*

  Fast det är ett bra sätt att sammanfatta och "knyta ihop säcken" s a s. Jag skall dock inte helt ta åt mig äran, jag fick inspiration genom Lifehacker, som för all del rekommenderas för alla datoranvändare! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Nja, 4-5 gånger mer när jag kikar nu... Dahlqvist dubblar lätt min siffra så vi har något att jobba mot båda två! :)

  SvaraRadera

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...