Fortsätt till huvudinnehåll

Farbror Zac!

Jaha, då är man sedan knappt ett dygn farbror för första gången. Brorsan och fru levererade en frisk gosse till världen igår morse.

Jag minns själv vilket mirakel det var, men också början på ett helt ny erfarenhet av ett föräldraskap som normalt innebär lika delar oro som glädje; det är tufft att vara förälder. Extra tufft är det att vara precis nybliven förälder, jag tror att framför allt som man är det lite av en extra chock när väl det lilla livet tittar ut, för kvinnan är det kanske inte helt överraskande då hon haft det i sig i 9 månader och under den tiden blivit båda psykiskt och fysiskt förberedd.

Kvinnokraft

Naturen är fantastisk, det är nog det närmaste man kan komma en gudom - en födande kvinna, en livsgivare. Vad är vår, männens styrka jämfört med det? Inte nog med det, de producerar sedan all mat till den lille, allt för att växa och bli stor - en massa mättade fetter och kolesterol. Dessutom är bröstmjölken fylld med laktos, för att den lille snabbt skall lägga på hullet och därmed försäkra sig lite extra inför de eventuella vedermödor som ligger i den kommande tiden. Bröstmjölk är ta mig tusan magiskt, den kan döda cancerceller utan att den omgivande, friska vävnaden tar skada, den programmerar den lilles immunförsvar och den ger all näring som behövs - fantastiskt! Jag har skrivit mer utförligt om detta i 'Råttor, amning och promotion...' och 'Cancer på stenåldern'.

Förändring

Så oerhört man har förändrats under denna tid som förälder! Egentligen borde man falla ner på knä och tacka sina barn för de har gjort en till en bättre människa. Jag tror faktiskt inte jag skulle ha känt igen mig själv om jag träffat mig själv anno 10-12 år sedan. Jag har alltid sagt att det absolut inte handlar om ett vägskäl, det är totalt spårbyte det handlar om. Man lämnar sitt gamla liv helt bakom sig, både på gott och ont. man ägnar hela sin ungdom åt att försöka vara annorlunda och BAM! - så sitter man vid sandlådan med de andra föräldralediga och pratar vardagsbesvär och om sin svunna ungdom... :o)

Så varmt välkommen till kärnfamiljsidyllen brorsan! ;o)

Grattis till hela familjen!


//Zac

Kommentarer

 1. "kärnfamiljsidyllen":)

  Inget fel på den! Mina barn är fina trots den;) Så var inte orolig...;) Nej skämt åsido de har en grundtrygghet i att ha växt upp i den. Men de vet också hur fort livet kan förändras. Då är det bra att ha haft en trygghet. Det har alla barn som har någon som verkligen älskar eller har älskat dem tror jag. Sedan om den kärleken innefattar kärnfamiljsidyllen eller ej spelar mindre roll. Min "kärnfamilj" då jag var barn saknade trygghet. Den var en katastrof. Det finns kärnfamiljer som är allt annat än idyller. Din familj har den tryggheten det hörs! Var rädd om den! Grattis till farbror Zac och hela familjen!
  Ja hela livet är fyllt av vägskäl och spårbyten. Den allra, allra lyckligaste tiden var dock när barnen var små tycker jag nog. Det var många gånger tufft och jobbigt, men ack så underbart. Föda barn... ja det är kvinnokraft det och helt fantastiskt. Snyft man blir ju sentimental!

  SvaraRadera
 2. Grattis farbror Zac, själv är jag farbror sedan 2,5 år ungefär, till två underbara tjejer. :-)

  Det har stora fördelar att vara farbror, man får skämma bort dem hur mycket som helst, sedan får föräldrarna ta konsekvenserna. :-)

  SvaraRadera
 3. SUGARRUSH!!! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 4. Nackdelen med två så söta tjejer är att man får insulinpåslag bara av att titta på dem. :-)

  SvaraRadera
 5. Grattis farbror Kennet också då!
  Blir nog väldigt bortskämda de tjejerna. "Vi får kött aaav farbror Keeennet". Konsekvenserna blir nog mer i plånboken för föräldrarna om köttpriserna går upp?;) För inte sticker du väl till dem godis och frukt... Ibland blir konsekvenserna bra. Små barn behöver som bekant kött i kosten! Heja farbror Kennet!

  SvaraRadera
 6. Naturligtvis har jag gjort vad jag kan för att indoktrinera föräldrarna, de får garanterat bättre mat än de andra på deras dagis. Naturligtvis klarar inte föräldrarna att hålla det perfekt, men de märker tydligt när de gjort fel och kommenterar gärna saker som blodsockerfall som de märker av när de ätit fel men som inte uppträder när de ätit rätt.

  Jag känner även några andra med barn i samma ålder där jag påverkat, alla de barnen är påfallande lugnare och mer harmoniska än sina jämnåriga.

  Jag är alltså rätt övertygad om att det blir mindre jobbigt att vara förälder ifall barnen får rätt mat, det innebär att det faktiskt kan bli mindre jobb totalt att laga riktig mat till barnen i stället för att använda färdiglagat.

  SvaraRadera
 7. Så sant som det är sagt;)

  SvaraRadera
 8. Hmmm... Det gäller nog helt konsensus om denna fråga tror jag! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Njaa! snarare ett koncentrat, en sammanfattad lösning....Åsikten om vad en riktig måltid för barn bör innehålla kanske skiljer oss åt väsentligt;) Jag har inte kapitulerat:) Det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Den här hunden är helt omöjlig!

  SvaraRadera
 10. Näe, det tror jag inte - alla vettiga tycker att barn bör få i sig betydligt mer naturligt (animaliskt) fett. Jag har inga problem med kh i mat till barn. Däremot skall det vara mindre och definitivt mindre förädlade sådana!


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Naturligtvis har jag gjort vad jag kan för att indoktrinera föräldrarna, de får garanterat bättre mat än de andra på deras dagis. Naturligtvis klarar inte föräldrarna att hålla det perfekt, men de märker tydligt när de gjort fel och kommenterar gärna saker som blodsockerfall som de märker av när de ätit fel men som inte uppträder när de ätit rätt.

  Jag känner även några andra med barn i samma ålder där jag påverkat, alla de barnen är påfallande lugnare och mer harmoniska än sina jämnåriga.

  Jag är alltså rätt övertygad om att det blir mindre jobbigt att vara förälder ifall barnen får rätt mat, det innebär att det faktiskt kan bli mindre jobb totalt att laga riktig mat till barnen i stället för att använda färdiglagat.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv