Fortsätt till huvudinnehåll

Farbror Zac!

Jaha, då är man sedan knappt ett dygn farbror för första gången. Brorsan och fru levererade en frisk gosse till världen igår morse.

Jag minns själv vilket mirakel det var, men också början på ett helt ny erfarenhet av ett föräldraskap som normalt innebär lika delar oro som glädje; det är tufft att vara förälder. Extra tufft är det att vara precis nybliven förälder, jag tror att framför allt som man är det lite av en extra chock när väl det lilla livet tittar ut, för kvinnan är det kanske inte helt överraskande då hon haft det i sig i 9 månader och under den tiden blivit båda psykiskt och fysiskt förberedd.

Kvinnokraft

Naturen är fantastisk, det är nog det närmaste man kan komma en gudom - en födande kvinna, en livsgivare. Vad är vår, männens styrka jämfört med det? Inte nog med det, de producerar sedan all mat till den lille, allt för att växa och bli stor - en massa mättade fetter och kolesterol. Dessutom är bröstmjölken fylld med laktos, för att den lille snabbt skall lägga på hullet och därmed försäkra sig lite extra inför de eventuella vedermödor som ligger i den kommande tiden. Bröstmjölk är ta mig tusan magiskt, den kan döda cancerceller utan att den omgivande, friska vävnaden tar skada, den programmerar den lilles immunförsvar och den ger all näring som behövs - fantastiskt! Jag har skrivit mer utförligt om detta i 'Råttor, amning och promotion...' och 'Cancer på stenåldern'.

Förändring

Så oerhört man har förändrats under denna tid som förälder! Egentligen borde man falla ner på knä och tacka sina barn för de har gjort en till en bättre människa. Jag tror faktiskt inte jag skulle ha känt igen mig själv om jag träffat mig själv anno 10-12 år sedan. Jag har alltid sagt att det absolut inte handlar om ett vägskäl, det är totalt spårbyte det handlar om. Man lämnar sitt gamla liv helt bakom sig, både på gott och ont. man ägnar hela sin ungdom åt att försöka vara annorlunda och BAM! - så sitter man vid sandlådan med de andra föräldralediga och pratar vardagsbesvär och om sin svunna ungdom... :o)

Så varmt välkommen till kärnfamiljsidyllen brorsan! ;o)

Grattis till hela familjen!


//Zac

Kommentarer

 1. "kärnfamiljsidyllen":)

  Inget fel på den! Mina barn är fina trots den;) Så var inte orolig...;) Nej skämt åsido de har en grundtrygghet i att ha växt upp i den. Men de vet också hur fort livet kan förändras. Då är det bra att ha haft en trygghet. Det har alla barn som har någon som verkligen älskar eller har älskat dem tror jag. Sedan om den kärleken innefattar kärnfamiljsidyllen eller ej spelar mindre roll. Min "kärnfamilj" då jag var barn saknade trygghet. Den var en katastrof. Det finns kärnfamiljer som är allt annat än idyller. Din familj har den tryggheten det hörs! Var rädd om den! Grattis till farbror Zac och hela familjen!
  Ja hela livet är fyllt av vägskäl och spårbyten. Den allra, allra lyckligaste tiden var dock när barnen var små tycker jag nog. Det var många gånger tufft och jobbigt, men ack så underbart. Föda barn... ja det är kvinnokraft det och helt fantastiskt. Snyft man blir ju sentimental!

  SvaraRadera
 2. Grattis farbror Zac, själv är jag farbror sedan 2,5 år ungefär, till två underbara tjejer. :-)

  Det har stora fördelar att vara farbror, man får skämma bort dem hur mycket som helst, sedan får föräldrarna ta konsekvenserna. :-)

  SvaraRadera
 3. Nackdelen med två så söta tjejer är att man får insulinpåslag bara av att titta på dem. :-)

  SvaraRadera
 4. Grattis farbror Kennet också då!
  Blir nog väldigt bortskämda de tjejerna. "Vi får kött aaav farbror Keeennet". Konsekvenserna blir nog mer i plånboken för föräldrarna om köttpriserna går upp?;) För inte sticker du väl till dem godis och frukt... Ibland blir konsekvenserna bra. Små barn behöver som bekant kött i kosten! Heja farbror Kennet!

  SvaraRadera
 5. Naturligtvis har jag gjort vad jag kan för att indoktrinera föräldrarna, de får garanterat bättre mat än de andra på deras dagis. Naturligtvis klarar inte föräldrarna att hålla det perfekt, men de märker tydligt när de gjort fel och kommenterar gärna saker som blodsockerfall som de märker av när de ätit fel men som inte uppträder när de ätit rätt.

  Jag känner även några andra med barn i samma ålder där jag påverkat, alla de barnen är påfallande lugnare och mer harmoniska än sina jämnåriga.

  Jag är alltså rätt övertygad om att det blir mindre jobbigt att vara förälder ifall barnen får rätt mat, det innebär att det faktiskt kan bli mindre jobb totalt att laga riktig mat till barnen i stället för att använda färdiglagat.

  SvaraRadera
 6. Så sant som det är sagt;)

  SvaraRadera
 7. Hmmm... Det gäller nog helt konsensus om denna fråga tror jag! ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Njaa! snarare ett koncentrat, en sammanfattad lösning....Åsikten om vad en riktig måltid för barn bör innehålla kanske skiljer oss åt väsentligt;) Jag har inte kapitulerat:) Det är svårt att lära gamla hundar att sitta. Den här hunden är helt omöjlig!

  SvaraRadera
 9. Näe, det tror jag inte - alla vettiga tycker att barn bör få i sig betydligt mer naturligt (animaliskt) fett. Jag har inga problem med kh i mat till barn. Däremot skall det vara mindre och definitivt mindre förädlade sådana!


  //Zac

  SvaraRadera
 10. Naturligtvis har jag gjort vad jag kan för att indoktrinera föräldrarna, de får garanterat bättre mat än de andra på deras dagis. Naturligtvis klarar inte föräldrarna att hålla det perfekt, men de märker tydligt när de gjort fel och kommenterar gärna saker som blodsockerfall som de märker av när de ätit fel men som inte uppträder när de ätit rätt.

  Jag känner även några andra med barn i samma ålder där jag påverkat, alla de barnen är påfallande lugnare och mer harmoniska än sina jämnåriga.

  Jag är alltså rätt övertygad om att det blir mindre jobbigt att vara förälder ifall barnen får rätt mat, det innebär att det faktiskt kan bli mindre jobb totalt att laga riktig mat till barnen i stället för att använda färdiglagat.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!