Fortsätt till huvudinnehåll

Ny bloggförklaring

Nu har jag ändrat lite 'Om Bloggen':
 • Tveksam inför kostråden; för naturlig kost
 • Oroad av Bodströmssamhällets framväxande
 • Mot diskriminering, d v s antifeminist
 • Ser mig som politiskt relativt obunden kommentatör
 • Delger lite filmtips och ibland något tyngre artiklar och åsikter kring film

Bra, dåligt? Kom igen - trotsa den extrema värmen och kommentera! ;o)


//Zac

Kommentarer

 1. Vad är "Bodströmsamhällets framväxande"??? Varför ska man oroa sig så över honom?

  Som jag ser det så är jag mer oroad för "Anders Borgsamhället" Han sitter på makten just nu.

  Båda attraherar kvinnliga väljare?Borg ser ut som han fått hjälp med hur han ska se ut för att attrahera samtliga kvinnliga väljare. Hästsvans, ring i örat och kostym. Smart? Eller en egen stil?

  Vad betyder relativt politiskt obunden?

  Antifeminist vet jag redan att du är...:)

  För naturlig kost är jag med. Så det är inget att kommentera.

  SvaraRadera
 2. Bodströmsamhället
  Wikipedia

  Bodströmsamhället är en i bloggosfären uppkommen pejorativ term, uppkallad efter Sveriges före detta justitieminister Thomas Bodström (s), för att beskriva vad kritikerna uppfattar som dennes vision av ett storebrorssamhälle, ett samhälle där brottsbekämpningen alltid har företräde framför den personliga integriteten. Begreppet myntades av bloggaren Oscar Swartz, i samband med debatten kring EU:s datalagringsdirektiv som Bodström var drivande bakom.[1] Begreppet inkluderar dock även andra av Bodströms förslag som kritikerna menar är ett hot mot den personliga integriteten, bland annat förslaget att tillåta avlyssning i förebyggande syfte, det vill säga hemlig avlyssning av personer som inte är misstänkta för brott. Tre mål finns för denna avlyssning; Terrorism, pirater och pedofiler. I kriget mot pedofilerna ingår det att kriminalisera även icke-sexuell kontakt mellan barn och vuxna, så kallad grooming. Ett införande av minimistraff på 6 månaders fängelse tillåter därmed hemlig teleavlyssning.[2]

  Vad som skiljer Bodströmsamhället från andra former av storebrorssamhälle är dels det faktum att Thomas Bodström verkat i en tid när kommunikationen över internet just blivit av central betydelse, dels att den socialdemokratiska regering Bodström var medlem av deltog i USA:s krig mot terrorismen. Sistnämnda faktum bryter mot tidigare socialdemokratisk doktrin med distans till USA:s utrikespolitiska agenda.

  Referenser

  1. ^ Swartz, Oscar, 'Bodströmsamhället på väg: Europaparlamentet sa ja.', Texplorer, 2005-12-15.
  2. ^ Alternativ till Bodströmsamhället, Timbro förlag, 2008, s. 43.


  (Källa.)

  En av de farligaste männen inom politiken nu; FRA-förslaget(Lex Orwell) som drivs igenom om 10 dagar är ett urvattnat(!) förslag ursprungligen från Bodström. Karln är faktiskt idag det fria samhällets främsta fiende.


  //Zac
  PS. Be afraid, be very afraid...

  SvaraRadera
 3. Jasså inte regeringen då?

  En "förre detta justitieminister" bestämmer väl inte så mycket. Inte tvingar han vår kära regering till något.
  Jag förstod att du syftade på FRA... och att förslaget ursprungligen kommer från Bodström.

  MEN som sagt nu är det andra som regerar och bestämmer. Det är de som vi ska vara rädda för....

  S ville t.ex. ha strängare regler för sjuka, och sjukskrivna. Helt rätt tycker jag, för vi ÄR många! MEN det betyder inte att de vill skapa en hetsjakt på sjuka människor som Alliansen. Sjuka ska också tvingas flytta efter jobben. Jag såg lite på en debatt på 24:an där oppositionen nämnde att självmorden kan komma att öka. Djäklar vilken reaktion det blev. Så där satt en tagg! Annars så skulle inte reaktionen bli så våldsam aner jag. Så om Bodström startat något, så kanske han inte håller med om den nuvarande utvecklingen i alla fall. För jag anser att regeringen har för bråttom med allt. De fattar beslut i panik, för att de känner att tiden rinner ut för dem.....

  Så nu får väl kritikerna kritisera den sittande regeringen i denna fråga! Man kan väl ändå inte föra krig mot den gamla regeringen, när den nya driver igenom samma ideér. Kanske ändå hårdare precis som för de sjuka.

  Nej karln är inte idag en av samhällets värsta fiender. Han är i opposition inte i makten;)

  SvaraRadera
 4. Låter som ett borgerligt sätt att vältra över skulden på motståndarna. Kan de inte kritisera sina egna?

  SvaraRadera
 5. Den personliga integriteten gäller även brottsoffer? Ska vi skydda alla utom dem så blir det aningen snett...Ser det inte enbart som ett "storebrorsamhälle". Något måste göras. Vad kanske borde vara en blocköverskridande sak att reda ut? Nu är jag skrämd skitskrämd!
  Så som Zac säger "Be afraid, be very afraid" för nu går det undan!!!! Nu kan de avlyssna varandra politiskt snart helt lagligt:) Svarta pigor har blivit vita pigor. Snacka om demokratisk utveckling:(

  SvaraRadera
 6. För mindre värme o mer regn!!

  Jag tycker du skall fortsätta som du gjort tidigare, alla behöver inte vara likadana.

  SvaraRadera
 7. Jo, man är avis på de som är bättre än vad jag är, men de är i nästan alla fall specialiserade på ett ämne. Jag får nog vända på myntet och säga att jag är bäst på att skriva en blogg om "LC-antifeminism-integritet-politik-film"

  ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Eftersom Bodström varit uppe i denna kommentarstråd, så måste jag delge er ett litet citat från Jan Guillous kolumn i AB idag:

  "För övrigt ...

  ...gläder det mej att Thomas Bodström trots totalsågningen av hans deckardebut hotar att skriva två nya böcker. Som usel författare gör han väsentligt mindre skada än som justitieminister.


  :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Du är helt klart bäst på att vara Zac.. fortsätt med det!

  SvaraRadera
 10. Alla andra är sämre på att vara Zac än jag... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Jan Guillou den mansgrisen....!

  Han sågar väl alla utom sig själv. Unni Drougge skrev en bok "Boven i mitt liv kallas kärlek" Den och henne sågade han också...! Hon blev misshandlad av sin 19 år yngre pojkvän, som fick fotboja.

  Han var hennes toyboy menade Guillou... Så typiskt! Det måste ha något att göra med att han tyckte att hennes äggledare var för gamla enligt Evolutionsteorin;) Mannen ska förstås vara 19 år äldre än kvinnan inte tvärtom, då är det helt okej?

  Att kritisera andras böcker är alltså något han verkar vara bra på.

  Fast jag måste erkänna att jag tänkte inte Bodström också... Jag har boken om "Göran Persson och hans värld". Tänkte att jag ev. skulle kunna sätta mig in lite i hans värld:)... Men jag har inte orkat läsa den ännu. Persson är inte min favorit. Men det är lite intressant med hans "tankar kring det gröna folkhemmet". Så det får kanske bli sommarlektyr.

  SvaraRadera
 12. Bodströms bok har jag inte läst, är iofs inte överdrivet intresserad av deckare, men några av Drougge verk jag har dessvärre läst... Så jag håller nog med honom om han nu sågar hennes författarskap. Jag har aldrig varit imponerad av den kvinnan alls.

  Unni och Niclas gick tillsammans ner till polisen och anmälde, han ville ta fullständigt ansvar för vad han gjort på fyllan och villan. Efter detta levde de ihop i ett antal år. Att Unni tycks ha någon typ av rejäla känslomässiga problem står klart för alla och envar. Hämdbok efter hämdbok - och alla handlar alltid om misshandel, sexuell, ekonomisk och fysisk. Leta upp och läs hennes dotters artiklar på nätet får du en uppgörelse från ett helt annat annat perspektiv.


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Jag menar att Guillou:s uttalande var ett "mulligt mansgrisuttalande". Hennes toyboy...Det uttalandet talar för sig själv. Han sågar då inte bara hennes författarskap....! Jag menar inte att en stor ålderskillnad, inte kan vara ett problem! Men det omtalas väldigt sällan som ett problem, om mannen är väldigt mycket äldre. Detta har jag diskuterat med en barndomsvän som jag har återupptagit kontakten med. Hennes man är bra mycket yngre än hon inte nitton år yngre. Men inte så värst långt ifrån. De har fått höra en hel del...Omgivningen ser större svårigheter och problem med deras kärlek, än de själva så att säga.

  Så ordet toyboy kunde han ha skippat!

  Unni D kanske har känslomässiga problem. Det är möjligt. Men om det alltid betyder att äldre kvinna plus yngre man betyder att kvinnan har känslomässiga problem....Så tyder det nog på att man själv har problem. Man har då enligt mig fördomar mot detta. Så ordet toyboy var fult. Man kan bli misshandlad av en jämnårig man också. Så dotterns perpektiv intresserar mig inte.

  SvaraRadera
 14. Alla förhållanden där det är stor åldersskillnad betraktas nog med viss misstänksamhet.

  Problemet som brukar komma är att man kan visst vara ungdomlig under långt tid, men efter en viss ålder så går det bara fortare och fortare. Man kan vara ungdomlig och "hip" upp till 55-60, sedan går det fort och man blir snabbt mycket gammal. Är då ens partner 20-25 år yngre så blir det många gånger svårt.


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Ja det tror jag också! Man åldras fort efter 55! Fast jag tror att de flesta reagerar mer om kvinnan är mycket äldre! Vill man enbart ha en "ungdomlig och hipp" partner så blir det ju givetvis problem. Jag tror på själens dragningskraft. Den vet vad verklig kärlek är. Då spelar inte rynkor och en gammal kropp så stor roll tror jag. Gemensamma mål och intressen blir viktigare. Det andra är inte verklig kärlek, jo enbart "byxkärlek" och fysisk attraktion. Då blir det givetvis rena skräcken att plötsligt vakna upp bredvid en gammal "kärring eller "gubbe". Kanske är det så att lika barn leka bäst ändå! Men man blir nog inte kär i en persons ålder, utan i själva personen. Förhållanden tar slut även mellan jämngamla personer. Så längden på ett förhållande borde vara oviktigt. Vad man lär sig av varandra, istället det viktigaste tycker jag.

  SvaraRadera
 16. Vackert skrivit, jag tror iofs att det är mer önsketänkande än någon realitet. Givetvis borde det naturliga urvalet göra att man i första hand är mest intresserad av en partner i förökningsbar ålder, men undantag finns givetvis.


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Jo så är det ju oftast. Fast det låter inte som om man nödvändigtvis drabbats av kärlek. Utan snarare som om man sökt och hittat någon som passar in i mallen, på hur det bör vara. Kärlek är något som drabbar en peson. Som ett virus.

  Jo det finns undantag, många undantag. Något som en del med fasa noterat. "Mamma, pappa, barn kampanjen" i tunnelbanan vittnar om att utvecklingen oroar en del. Kärnfamiljen anses uppenbarligen vara hotad. Idag ser familjebindningar olika ut.

  Det är en realitet inget önsketänkande, att människor väljer utifrån kärlek. De väljer oberoende av kön, rastillhörighet, eller ålder. Kanske bra det, för det finns många barn i världen som behöver föräldrar. Det är ju inte så att vi har för lite barn på denna planet.

  SvaraRadera
 18. Det är ju inte så att vi har för lite barn på denna planet....

  "Det naturliga urvalet" kan ju komma att se helt annorlunda ut i framtiden. "Mamma, pappa, barn och kärnfamiljen blir en naturlig familjebildning som andra. Därför så menar jag att det är löjligt att driva kampanjer, för något som alltid existerat och förmodligen kommer att existera även i framtiden. Man borde kampanja för olika alternativ istället. Varför inte underlätta för världens barn?

  Rätten till adoption t.ex. för homosexuella, ensamstående och äldre människor. Vi kan inte blunda för att många barn i framtiden på grund av klimatförändringarna kommer att behöva nya föräldrar. Hjälpa på plats kan vi göra. Men om inte det går...

  Därför så anser jag att det ska vara lättare att adoptera och inte så kostsamt. Man synas med lupp, och måste leva upp till nästan orimliga krav som adoptivförälder. Biologiska barn kan man skaffa hur som helst. Inte så att krav inte ska ställas. Men ta t.ex. ålderskrav. Många äldre människor skulle bli utmärkta adoptivföräldrar. Som ensamstående kan man adoptera idag. Det här är något som jag tror kommer att utvecklas och förändras i framtiden. Så jag tycker att de som gapar om kärnfamiljens vara eller icke vara, inte behöver oroa sig. Den kommer säkert också att bestå. Längtan efter barn är stark hos många. Men inte hos alla... Det är också viktigt att komma ihåg tror jag. Så människor kan välja utefter kärlek inte söka snävt i samma åldersgrupp för att fortplanta sig. Det är ju samhället som är konstruerat så djäkla märkligt. Själv så hoppas jag på att min äldsta dotter adopterar. Något som hon drömt om att göra i många år.

  SvaraRadera
 19. Bra inlägg. Håller med - håller tummarna för mormor Lisbeth! :o)


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n