Fortsätt till huvudinnehåll

Fram ur skuggorna, FRA!

Äntligen kommer den affär som nu kanske gör att vissa riksdagsledamöter får den knuff över kanten och modet att säga nej!
Trots att FRA säger sig vara inriktat på spaning mot utländska hot, så kan Rapport nu visa att även svensk kommunikation under lång tid fångats in och lagrats av underrättelseorganisationen.
..
Den här omfattande insamlingen och lagringen av svenskars kommunikationer har alltså pågått länge, minst 18 månader enligt FRA:s generaldirektör och enligt Rapports källor kan det handla om 10-15 år för teletrafik och bortåt åtta år för IP-nummer.
(Källa.)

Och detta är den organisation som skulle fått demokratiskt frisedel?? Tänk om!

Mer

DN: Succé för sajt mot lagen
DN: Partipiskan viner
SvD:

Har samlat data i tio år
IT-branschen: FRA-lagen riskerar Sveriges rykte som IT-nation.
Centerpartiet tvekar
"Det är fler som har haft tveksamheter." Kvällens gruppmöte ajournerat.
'V och mp vill riva upp FRA-lag. Sahlin vill inte kommentera.
Partipiskan viner. Kritiska riksdagsledamöter kan rösta mot sin övertygelse.
ANALYS | Göran Eriksson: Konflikt mellan ideal och verklighet
FRA:s framtid osäker utan ny lag. Hårt tryck på riksdagsledamöterna.

AB:

Ännu mer!

Jag citerar Rosetta Sten:

Om detta inte får alliansen att tänka om vad det gäller FRA-förslaget, så är det dags att kräva regeringens omedelbara avgång. Det får inte gå till på det här viset utan att det får allvarliga konsekvenser för de som är ansvariga och dessutom innebär att FRA-förslaget omedelbart skrotas i sin helhet. De som röstar nej är hjältar, de som röstar ja är inget mindre än landsförrädare.

Kika på inslaget och läs dessutom:

Lägg ner FRA, ställ generaldirektören till svars!
Över 100 politiska karriärer tar slut på onsdag
1+1 dag kvar tills riksdagen kan stå upp för svenska folket
Driv en påle genom monstrets hjärta
Min gamle vän kommunalrådet…
FRA har samlat data i tio år
Centern tvekar om FRA-lagen
Svenska samtal har redan lagrats - i 10 år
Krismöte i centern om nya FRA-lagen
Succé för hemsida mot lagen
Har samlat data i 10 år
Centerpartiet tvekar
KDU skänker “1984″ till kd-ledamöter

Igen!

Och detta är den organisation som skulle fått demokratiskt frisedel?? Tänk om!


//Zac

Kommentarer

 1. Signalspaningslagen ett hot mot demokratin? Ja det är väl klart den är. Det är ett skydd också. Och den aspekten överväger stort.

  Använd skallen nu för helvete. Dethär är ingen lekstuga. Det gäller våra liv.

  Man får faktiskt lov att att hålla två tankar i huvudet samtidigt, och föra argumentationen över flera led.

  Demokratin behöver intelligenta medborgare, som förstår sitt eget bästa. Annars funkar den inte.

  Nu får man hålla huvudet kallt.

  Sverige måste ha en effektiv säkerhets- och underrättelsetjänst.

  Det är en bister nödvändighet.

  Insikt härom gagnar oss alla.

  Finns risker med denna lag? Ja, naturligtvis gör det det! Men de får vi leva med.

  Det handlar INTE bara om terrorism. Det handlar om hot generellt. Visst finns risk att hotbegreppet missbrukas. Det är dock ett mindre hot än hoten själva. Visst kan staten verka hotfull. Men ännu mer behöver vi dess skydd.

  Proportioner och besinning!

  Det gäller inte bara vår integritet. Det gäller våra liv.

  När huset brinner, skall man inte vattna blommorna!

  Låt oss hoppas på ett JA i morgon!

  SvaraRadera
 2. Jätteintressant att man stöter på den första som överhuvudtaget är för lagen, och sedan är argumenten inga alls... :o(

  Att helt lita på statens godhet är naivitet på gränsen till ren och skär dumhet.

  "Skydd", "gäller våra liv", "brinner", "måste ha"... Mysko att ingen annan instans ser några hot mot sverige. Man vet ex ganska mycket om förhållandena kring kaparna från elfte september. Jag ser ingen som helt kommunikation som skulle kunna gjort att det förhindrats.

  Du skyddar demokratin lika bra med detta urbota dumma förslag som Josef Fritzl skyddade sin dotter...


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Låt oss hoppas att folk använder skallen ja. Vill intelligenta medborgare ha en regering som kör så att partipiskorna viner? Var finns då demokratin och yttrandefriheten?

  Är demokrati att rätta in sig i ledet? Integritet= oberoende, okränkbarhet. Jag tycker att de som piskas att tycka lika är kränkta. Det är lika med noll demokrati och noll integritet.

  Varför behöver lilla Sverige mer skydd än övriga världen? Vill alla komma och ta just oss? Visst vi har ställt till det och sålt vapen inför och under Irakkriget. Vi har all anledning att vara rädda. Som man bäddar får man ligga. Men att nedmontera "demokratin" är ett alltför stort pris. Jag såg debatten idag och alliansen kunde inte ge någon ordentlig hotbild mot Sverige anser jag. Visst kan det och kommer att hända saker. Men man kan inte skydda sig mot allt. Då skulle man se spöken överallt.

  Demokratin behöver medborgare som ifrågasätter. Annars är det ingen demokrati. Förstår man inte det så förstår man inte innebörden av ordet demokrati.

  "proportioner och besinning" säger du kraxpelax. Ja undrar om vi inte i morgon åter igen hör regeringen säga vi backar. Det är ju det vanliga när det gäller dem. Raketfart först sedan ska det backas när man förstått, att folk inte gillar läget. Jag tippar ett ja och lovtal till folket att man ska se över detta.

  När huset brinner ska man inte vattna blommorna. Jag håller med;)

  SvaraRadera
 4. Lars Ohly Vp debatterade nu på morgonen mot Karin Enström M.

  Märklig känsla...! Han som blivit så kritiserad, talade om att man lärt sig av historien. Nu fick han chansen att svara för sig. Alliansen har ju hela tiden sagt att Vänsterpartiet delvis stödjer förslaget. Ohly sa nu helt klart, att man inte stödjer det alls. Förslaget kommer att rivas upp om de vinner valet. S är ju också emot...numera. MP är klart emot.

  Så nu håller inte argumenten mot vänstern längre. De har uppenbarligen lärt sig av historien. Alliansen har inte lärt sig ett dugg?

  Ja så får regeringen rädda ansiktet och rädda regeringen. Det genom att skriva om förslaget. Men som Lars Ohly sa, det är samma lag. Terrorister kommer inte att fastna. De använder sig av brevduvor och gömmer sig i grottor sa någon klok person. Ligger mycket i det. Som tidigare sagts, 11 september kunde inte ha förhindrats. Men världen kunde ha stoppat George Buch...??? Nu lever vi istället i ständig rädsla över hämnd. Som man bäddar får man ligga! Mer övervakning löser inte det faktumet.

  SvaraRadera
 5. Sossarna vill ha förslaget, problemet är färgen på handen som lägger fram deras egna förslag...

  Varför Ohly nu är emot har nog samma orsaker är jag rädd...


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Nej alliansen är avslöjade. Det spelar ingen roll om de är åt höger eller vänster. Ett storebrorssamhälle skapas av individer. Rädda individer. Jag har svårt att tro att inte åtminstonde vänsterpartiet och MP inte skulle göra allt för att riva upp detta. S får nog vika sig...I annat fall blir de utskämda?

  Ang Federley så grät han i talarstolen. Skulle jag kunnat ge honom en bamsekram, så hade jag gjort det:( Hoppas någon gör det. För han är modig. Att kritisera något som är dömt att misslyckas på förhand, är det största modet. Fast helt misslyckat är det ju inte. Nu vet vi att partifärg inte spelar någon roll, om någon eller några vill införa ett "storebrorssamhälle". Rädsla och en insikt om, att man kanske fattat tidigare beslut fel avgör. Jag tror att både S och alliansen bittert ångrar försäljningen av vapen under och inför Irakkriget. Det var samma sak som att stödja Buch.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England