Fortsätt till huvudinnehåll

Världsfrånvända politiker i FRA-frågan

Läste nu imorse en utmärkt ledare på DN som ger en bilden av helt aningslösa politiker som uppenbarligen inte förstår vad personlig integritet egentligen innebär.
Man har i åratal nu tvingat skolbarn se spelfilm som överensstämmer med politikernas världsbild - t ex 'Schindlers List' och inte minst 'Lilja 4-ever'. Jag föreslår att politikerna idag sätter sig och tittar på '1984', 'V for vendetta', 'Das leberen der anderen' och min personliga favorit 'Animal Farm'. Tyvärr så lär de knappast ta in bilden av sig själva som det öppna, demokratiska samhällets främsta fiender ändå... :o(

Tillbaks till ämnet!

Usch jag blir så förbannad! Men som DN skriver i den nämnda ledaren, så beslår man Stockholms landstings uttalanden med antingen lögner, eller okunnighet - och då rör det sig tydligen om läskunnighet:
Och jodå, Stockholms läns landsting, i utredningsuppdraget ingår visst att undersöka i vilken grad polisen ska få tillgång till PKU-registren. Utredaren ska "analysera vilka behov de brottsbekämpande myndigheterna har av att kunna ta vävnadsprover från PKU-biobanken i beslag". Perspektivet är de brottsbekämpande myndigheternas. Inte de individer som anförtrott vården att ta blodprov på sina nyfödda att använda i medicinskt syfte.

Det mest skrämmande, och intressanta, är givetvis hur man lägger fram och retoriskt försöker låtsas om som om förslagen inte alls är farliga för vår integritet... Precis samma strategi som i FRA-frågan. Inte helt förvånande så är DN:s Karin Bojs också mycket kritisk till detta. Chefen för biobanken försöker gjuta olja på vågorna och lägger tonvikten på att det är ett stort missförstånd, något som DN som sagt krossar i sin ledare (och för övrigt MuF )...

Gå ur!

I mitt inlägg 'FRA, PKU ≠ FRIHET' så finns det en instruktion om hur man går ur registret - använd den. Det är synd att man måste offra en chans till intressant och givande forskning, men i andra vågskålen så offrar politikerna våran integritet och rätten till ett privatliv, så...

Inte ens FRA...

Anders Wik, nyss avgången överdirektör vid FRA på DN Debatt:
"Inte ens FRA tror att terrorister skulle vara så dumma att de skriver om sina attentat i sina mejl. Det passar kanske i ett kåseri, men inte i verkligheten."

Vilka övriga hot skulle FRA identifiera?
Jag vill minnas att i stort sett varenda massövervakningsförespråkare från alliansen som vågade uttala sig pratade om förhindrande av terrorism? Något som FRA tydligen inte kan bidraga med alls?! Det är dags att politikerna öppnar ögonen och inser att de har uppfört sig som nyttiga idioter...
De har nu bidragit till att skada vårt öppna samhälle betydligt mer än någon terrorist någonsin gjort...
:o(

Mer förkrossande...

FRA-basen Ingvar Åkesson intervjuas i SvD där han också fullständigt underkänner det som allianspolitiker efter allianspolitiker stod och sade i ansiktet på svenska folket. Läs - det är oerhört grym läsning för alliansen och alla som trodde på dem...
–Vi är väldigt ensamma i det här. Vi är en slagpåse, vi dras ­ i smutsen, vi får löpa gatlopp. Det hade varit bra om våra uppdragsgivare, till exempel departementen och regeringen, kunde ha stått upp för oss och förklarat varför de tycker att FRA behövs. Statsministern och försvarsministern har tagit några debatter, men i stort har det varit väldigt tyst.

Jojo, politikerna göm-glömde bort frågan och sedan använde man retorik som inte hade något med verkligheten att göra... Herrengud, vad är det för fel på dem?

En portion snömos kanske?

Trovärdigheten gentemot kritikerna bör öka när FRA - eller övervakarna - redovisar hur väl "inrikesspärrarna" fungerat i praktiken. I övrigt måste vi kunna lita på att en statlig myndighet följer lagen. Och vi måste kunna lita på att de som övervakar gör sitt jobb. Kan vi inte det så spelar det väl ingen roll vilka lagarna är - FRA antas väl ändå bryta mot dem.
FRA:s verksamhet är viktig för Sverige. Den är hemlig, känslig, laglig, kontrollerad och nu äntligen lagreglerad. Det tycker jag är bra.
(Källa.)

Tja, att tomtarna på FRA har alla tomtar hemma på loftet är ganska tydligt, det är skrattretande vilket världsfrånvänd inställning de har. Skrämmande, och det är denna typ av människor som sitter och skall få frikort för att massavlyssna? HUA! Ljuger gör de också... Och Emma på Opassande pekar också på hur långt ifrån verkligheten denna artikel är.

Protester

Jag blir så lycklig när jag ser att arbetet mot detta monstruösa lagförslag fortsätter och fortsätter... Hysteriskt roligt blir det när Kinesisk media av alla länder häpnar över svensk massavlyssning. Vissa i gammelmedia tjurar fortfarande över att bloggarna tvingade upp frågan i media överhuvudtaget...

Glöm inte!

Detta får inte göm-glömmas bort! Vi måste se till att detta är en levande fråga som kommer att kasta sin skugga i media ända tills den tas tillbaka och kastas i papperskorgen!


//Zac


Kommentarer

 1. Taffel.se tipsar om filmen Vårt dagliga bröd (Unser täglich Brot).

  Den verkar klart sevärd. Sökte på den Tyska titeln på min favoritkanal och hittade den. ;-)

  Tydligen har den ingen dialog så man behöver inte kunna Tyska för att förstå den.

  SvaraRadera
 2. Jo, man tappar aptiten för mindre... :o|


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv