Fortsätt till huvudinnehåll

FRA och politikerförakt

Nog håller man på att tappa tron på våra politiker, när de springer benen av sig för att inte hamna under partipiskan...
Jag lånar ett citat ifrån Dagens PS där Maria Rankka skriver:

"Majoriteten är skör. Federley och de andra skulle kunna stoppa förslaget. De har makt i den här frågan. De är makthavare, och jag misstänker att det är just därför de tänker fega ur.
Om de personer vi väljer inte har någon betydelse, borde vi då inte radikalt kunna minska riksdagens storlek? Varför ska vi finansiera 349 ledamöter om de lika gärna kunde vara sju till antalet, men med röststyrka i förhållande till sitt partis storlek?"

Tja, varför inte - personval ger ju uppenbarligen ingenting extra för oss väljare - de hukar genast under partipiskan i alla fall... :o(

Jag lånar dessutom ett stycke från MUF:s ordförande Niklas Wykman:
Jag kommer hålla alla som röstar för detta massövervakningsförslag personligt ansvariga för det system man vill skapa. Alla som har läst samhällsvetenskap och lite historia på högstadiet vet att alla övervakningssystem som har skapats har också missbrukats. Det kommer detta system också göra och då kommer alla som röstade för det, få stå i valfri TV-ruta och förklara sig.

Ynkryggar!

Tidigare har förre CUF-ordförande Fredrick Federley berättat om sin vånda inför beslutet och det hårda trycket han utsätts för från partiet att rösta ja och från hemmadistriktet och väljare att rösta nej.
En annan av allianspartiernas kritiker, Birgitta Ohlsson (fp) har löst sina samvetsproblem genom att låta kvitta ut sig, det vill säga hon kommer att vara frånvarande när riksdagen fattar beslutet.
(Källa.)
Fredrik Schulte är en av de moderater som är emot förslaget. Ändå ska han rösta för det.
– Jag är starkt kritisk till förslaget. Det är bra att man höjer säkerheten i landet, men jag menar att övervakningen måste ske på ett rättssäkert sätt. Polisen ska be om tillstånd hos en domstol innan de avlyssnar någon.
Varför röstar du ja ändå?
– Sossarna är ändå i grunden för förslaget, med några mindre ändringar, så det kommer gå igenom förr eller senare ändå. I stället för att jävlas med regeringen så röstar jag för och undviker risken för politisk kris.
(Källa.)


//Zac

Kommentarer

  1. Ja jag tycker att Nicklas Wykman MUF:s ordförande, ska göra alla som röstar för detta massövervakningsförslag ansvariga! Kritisera dem bara! Byt gärna parti också;)

    Verkar vara en trevlig prick. Han gillar falafel-kikärtsbullar. En stor sallad med avocado till. Inte helt fel!

    Han kanske överväger att byta sida;) Till den galna vegetariska vänstern...;)

    SvaraRadera
  2. Jag kompletterade inlägget med ytterligare demokratiska ynkryggar...


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Alltså blir man inte förbaskad...?! Människor kommer alltså att vara frånvarande när regeringen fattar beslutet. Federley sa väl något liknande som Birgitta Ohlsson FP...
    Vilka fega ynkryggar! Kan man lösa sitt samvetsproblem med att vara frånvarande. Ja då ska man inte ha någon som helst makt!!! fy f-n! De kritiserar arbetslösa! Gå till jobbet och sätt stopp för detta då! Men de sjukskriver sig väl. Nej föresten de undviker ju karensdagar... Det har Robert A och "Insider" avslöjat!

    Sossarna är för förslaget med några mindre ändringar...Ja Bodström var ju inne på samma linje. Men S har ju skrivit till Beatrice Ask ang detta tillsammans med med Miljöpartiet. Eller har jag snurrat till detta?

    FRA blir lika med politikerförakt...kanske folk verkar tåla mycket...:(

    SvaraRadera
  4. Alla ungdomsförbund är tydligen emot. Det är ju iallafall lovande. Kommer de att lyssna till dem? De är ju trots allt framtiden och de som ska leva med konsekvenserna av detta.

    SvaraRadera
  5. The NSA's domestic surveillance activities that began in early 2001 reached a boiling point shortly after 9/11, when senior administration officials and top intelligence officials asked the NSA to share that data with other intelligence officials who worked for the FBI and the CIA to hunt down terrorists that might be in the United States. However the NSA, on advice from its lawyers, destroyed the records, fearing the agency could be subjected to lawsuits by American citizens identified in the agency's raw intelligence reports.

    SvaraRadera
  6. Klokt, engelsmännen har sitt just nu där det godkänts att hålla människor inspärrade i 42 dagar utan att anklagelser riktas mot dem.

    Som sagt, vilken demokrati och frihet är det vi kämpar för att behålla?


    //Zac

    SvaraRadera
  7. Alla riksdagsmän borde innan omröstningen se filmen V for Vendetta.

    SvaraRadera
  8. Ja, alla sju... ;o)


    //Zac

    SvaraRadera
  9. Det verkar som att Birgitta Ohlsson kommer att vara närvarande vid omröstningen ändå:

    http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/06/hrupp.html
    http://ingero.blogspot.com/2008/06/roll-call.html

    SvaraRadera
  10. Ja tänk att de är sju :) Låter demokratiskt och bra...Fast Federley har ju inte bestämt sig. Han har skrivit två tal ett för nej och ett för ja. Jag tror att han säger nej. Viss turbulens framöver kanske.

    SvaraRadera
  11. Federley är väl definitivt personinröstad om jag inte missminner mig. Är det någon som borde känna ett ansvar inför de som röstade in honom/henne så är det väl han? Ynkryggigt!


    //Zac

    SvaraRadera
  12. Ja ynkryggigt!
    Jag tittar alltid på politik till frukosten. Idag på SVT så togs detta upp. Fredrik Schulte M är en annan ynkrygg anser jag. Uppenbarligen tycker Frida Johansson liberala ungdomsförbundet detsamma. Hon är en bra politiker, som säger emot sina egna när det behövs. Den tjejen har "skinn på näsan"!

    Fredrik Schulte betonade gång på gång, att detta från början är ett förslag från Socialdemokraterna och Bodström. Frida Johansson däremot tycker att S gör rätt i att rösta nej. Det innehåller uppenbarligen inte riktigt samma sak sossarnas förslag...? Jag fick känslan av att nu driver man igenom detta och skyller sedan på S. Frida Johansson sa i princip så tycker jag, när hon säger att S gör rätt i att rösta nej. Det påminner mycket om jakten på de sjuka. Socialdemokraterna påbörjade hårdare regler och alliansen tog över. Sedan driver de igenom beslut i rasande fart utan eftertanke. Går människor på detta så är det sorgligt tycker jag. Det är ju uppenbart att det är deras alldeles egna politik inte vänsterpolitik.

    Varför vill du så gärna "knäppa socialdemokraterna på näsan" var en fråga som Fredrik Schulte fick. För min del så tycker jag inte att han besvarade frågan. Som så ofta inom politiken.

    SvaraRadera
  13. I din text säger Fredrik Schulte M så här..."Sossarna är ändå i grunden för förslaget, med några mindre ändringar"

    ??? För förslaget i grunden. Några mindre ändringar? Vad betyder det? Jag undrar ju personligen över det!

    Det kan skilja sig avsevärt åt vad man tycker är "mindre ändringar"... "Förslaget i grunden" antyder stora skillnader?

    SvaraRadera
  14. En sak måste man ge antiintigritets- och övervakningsbeivrarna i alliansen, och det är att de faktiskt putsade bort grader på originalförslaget från Bodström - det var ännu värre... Men det räcker inte, förslaget borde åka ner i papperskorgen där det hör hemma!


    //Zac

    SvaraRadera
  15. Ja jag vet inte vad eller vem jag ska tro på riktigt... En sak vet jag däremot att NU går det fort... Det gjorde det inte förut? De kanske putsade bort och lade till? Så brukar det väl vara.

    Jag skiljer mig nog lite åt från dig? Det gör jag för att jag tycker att brottsoffer skyddas alldeles för lite idag. Det beror nog delvis på att jag själv är ett brottsoffer, som var helt oskyddad. Förslaget kanske inte ska åka i papperskorgen trots allt. Det kanske ska utvärderas mer och utvecklas, så att man kan komma överens om en blocköverskridande överenskommelse. För visst behöver något göras! Men hur och vad...? Kanske inte under oklara förhållanden och smussel som nu sker.

    SvaraRadera
  16. Tycker att problematiken med brottsoffren är en annan, om än intressant, diskussion. Här pratar vi kontinuerlig övervakning av alla, alltid. Jag har inget emot riktad övervakning där det finns rimliga misstankar etc - även om det givetvis måste vara en klar gränsdragning även där.


    //Zac

    SvaraRadera
  17. Ja det är en annan diskussion även om den går in i denna anser jag. Det har inte gjorts så mycket tidigare. Därför så kommer kanske desperata lösningar till stånd? Kanske därför detta uppkommit för att man inget gjort? Det är ju inte alliansens fel... Jag tror att vi egentligen menar samma sak. Jag tycker ju också att detta är helt galet. Är helt emot ett övervakningssamhälle av alla, alltid hela tiden.

    SvaraRadera
  18. Mig veterligen så har det aldrig funnits några övervakningssystem (över befolkningen) som inte har missbrukats. Så nog finns det fog för misstänksamhet mot alla övervakningssystem alltid!


    //Zac

    SvaraRadera
  19. Ja det finns det... Så de bör rösta nej. Annars så bör de som röstat ja göras ansvariga som Niklas Wykman MUF säger. Det är ALLIANSEN som regerar nu alltså är de ansvariga inte Bodström eller S. De röstar ju nej. Så hur jag än vrider och vänder på det hela så är det högern som beslutar detta. Inget som går att lämpa över och säga "Det var ursprungligen ett förslag från Sossarna". Jag tror inte det lyckas heller. Man kan ju alltid hoppas.

    Idag ser vi på Aftonbladets framsida en sjuk man som inte orkar "masa sig till" försäkringskassan på egen hand. Kan man lita på Aftonbladet då? Jo samma sak och man togs upp på nyheterna. Enligt en del så kan man inte lita på de heller:) Men jag litar på mina "kritiska ögon". Hårdare tag...Är det ett resultat av alliansens politik eller att S ville skärpa reglerna? Hör inte hit...? Jo visst ytterligare ett ex. på hur det kan gå med "liknande" politik. Nu tror jag inte alliansen vill ha det så. Men konsekvenserna har blivit så. Det är det enda viktiga. Det är människor det handlar om. Så jag hoppas och ber om att detta med FRA inte blir verklighet. De som genomför beslut ska också ta ansvar för det. Tankegångar som inte blivit fattade beslut är endast tankegångar.

    SvaraRadera
  20. Jag menar inte att Bodström är en ängel. Han har sagt mycket som inte jag håller med om. Men rätt ska vara rätt. Politiker tar gärna andras förslag och gör till sina egna. Det är svårt att hänga med i svängarna. Då har de ryggen fria och kan skylla ifrån sig om det inte går så bra. Ofta låtsas de om som att det var deras eget förslag från början. Jag tycker att vi ska kräva ärliga politiker. Har de t.ex. blivit framröstade genom personval, så är det minsta man kan kräva ärlighet. I annat fall också givetvis. Vi har rätt att veta vilka som står för vilka förslag utan att de skyller på varandra. Eller att de snor varandras förslag som de först ratat. Det är ju rena sandlådan.

    Folkomröstningar och att lämna över makt till folket skrämmer makthavare. Jag håller med Maria Wetterstrand. I Irland påverkar däremot nu 40 procent av befolkningen hela EU...:)

    SvaraRadera
  21. Läs igenom den här och du kommer se Bodström som en allt annat än ängel...


    //Zac

    SvaraRadera
  22. "jag menar inte att Bodström är en ängel"... sa jag.

    Men nu gäller det inte Bodström. Det finns tydligen andra som inte heller är änglar. Så "Bodströmssamhället" existerar uppenbarligen lika bra utan Bodström.

    SvaraRadera
  23. Det kallas Bodströmssamhället eftersom det inte finns någon tidigare i vårt samhälle som så ursinnigt satt i system att montera ner integritetsskydd och införa övervakning på det sätt som Bodström. Det skulle vara imponerande om det inte vore så oerhört farligt för vårt demokratiska samhälle...


    //Zac

    SvaraRadera
  24. Jaaaaa! Jag vet att inte detta hör hit riktigt. Men jag skrev att makthavare är rädda för att lämna över makt till folket. Maria Wetterstrand har uttryckt det.

    Så lite handlar det om detta;) Jag ska försöka få till det;) Allt smussel kring FRA, inte öppna kort...! människor har noll inflytande över sina liv...

    Ääääntligen! Peter Eriksson MP säger precis det jag tänker på nyheterna på 2:an. Cecilia Malmström blev nog lite upprörd:) Att även VI borde folkomrösta i EU frågan och Lissabonfördraget. Alla borde givetvis få det. I Irland blev det ju nej. Sedan så svamlas det om "nu ska vi gå till botten med varför"... (Margot Vallströms uttalande). Gå till botten? Hur skulle det se ut om samtliga länder fick folkomrösta i frågan?Vill människor ha en EU president? Vill de att EU ska ha mer och mer makt?

    Bra Peter Eriksson! Fram för verklig demokrati!

    Jag tror att många håller med. Nu kanske man fattar att MP menar vad de säger. De vill vara med och påverka allt skit i EU. Allt är inte bra. De har inte svängt kappan efter vinden. Ett land ställer allt på sin spets dvs Irland. Inte konstigt att det svamlas en massa.

    Ursäkta Zac men jag blev så förbaskat lycklig:) över att en politiker är rakryggad (det enligt mig förstås) andra kan tycka annorlunda.

    Jag tror inte att Peter Eriksson skulle acceptera att S smusslade med FRA heller.

    SvaraRadera
  25. Vårt demokratiska samhälle sa du Zac....

    Ska vi inte folkomrösta om något så viktigt som Lissabonfördraget?

    Vi har inget demokratiskt samhälle anser jag. Det är skitsnack!

    SvaraRadera
  26. Ja tänk att de är sju :) Låter demokratiskt och bra...Fast Federley har ju inte bestämt sig. Han har skrivit två tal ett för nej och ett för ja. Jag tror att han säger nej. Viss turbulens framöver kanske.

    SvaraRadera
  27. Det verkar som att Birgitta Ohlsson kommer att vara närvarande vid omröstningen ändå:

    http://henrikalexandersson.blogspot.com/2008/06/hrupp.html
    http://ingero.blogspot.com/2008/06/roll-call.html

    SvaraRadera
  28. "jag menar inte att Bodström är en ängel"... sa jag.

    Men nu gäller det inte Bodström. Det finns tydligen andra som inte heller är änglar. Så "Bodströmssamhället" existerar uppenbarligen lika bra utan Bodström.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Smidigt med Gmail m fl

Oj vilken enkel och smidig liten länkhjälp jag sprang på för ett tag sedan. Tipset förutsätter för övrigt att man använder gmail . GmailThis! TinyURL Jag har ytterligare en, som också är riktigt bra - tinyURL . När man stöter på länkar som är kilometerlååååånga så har vi en tjänst här som kortar ner dem betydligt. Inte minst är det av nytta i många mailprogram etc som har en förmåga att radbryta mitt i länkarna vilket är riktigt skitirriterande... TinyURL! //Zac EDIT: Har uppdaterat så att länkarna faktiskt fungerar, såg det när jag höll på med ' Vem länkar vem? ' :o)

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man l...

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt.