Fortsätt till huvudinnehåll

Dödsryckning i media(FRA)?

Nu äntligen när förlaget ligger på löpande bandet för att godkännas av riksdagen så väcks något som kan antydas vara en mediadebatt i AB.

Inse hur oerhört darrig kommunikation med viktiga samhällsfunktioner kommer att bli, ex meddelarskyddet:
Mail till svt.se går genom England.
juristhuset.se går genom Norge
aftonbladet.se går genom Danmark eller Tyskland, de har mailservrar i båda.
accentadvokat.se går genom Tyskland
advokatcliffordmolenda.se går genom Danmark liksom advokatarfwedson.se
likaså advokatnorder.se
lindstrand.se (advokat) går genom Norge.
(Källa: Kenneth Ekdahl)

Pinsamt!

Riktigt pinsamt blir det när en integritetskränkningsförespråkare försöker motivera varför lagen är nödvändig:
I grund och botten handlar det om i vilken utsträckning vi ska kunna upptäcka hot mot svensk säkerhet i bred bemärkelse. Ett exempel kan hämtas från den 25 november 2005 då den svenska utlandsstyrkan i Afghanistan råkade ut för ett attentat där två dog. Sådana attentat föregås med största säkerhet av någon form av kommunikation.
(Källa.)

Jo, de satt säkert i telefon från Mjölby till Afghanistan och diskuterade attentatet? Herrgud så genomskinligt uselt exempel! Svenska hot? Som Rosetta Sten skriver "Sverige befinner sig faktiskt inte i riskzonen för mycket mer än galopperande terrorskräck." (Källa.) Hon följer upp med följande kloka rader:
Förslagets förespråkare talar ofta om att förslaget ska avvärja yttre hot mot Sverige, men enligt SÄPO-chefen Anders Danielsson, befinner sig Sverige på 1 på en femgradig hotskala där 5 representerar den högsta hotnivån. Det innebär i praktiken att det är större risk att halka i badkaret och bryta nacken än att drabbas av ett terrordåd. FRA-förslaget ska alltså skydda oss mot en hotbild som knappt existerar.

Men förslaget att montera ner stora delar av vårt integritetsskydd är en realitet - se till att sätta lite press på politikerna.

Fler gammelmedia skriver

Expressen
Sydsvenskan

Jag citerade igår en massa argument emot FRA-lagen, läs igenom den igen och ta sedan ett beslut. Det finns bara ett enda vettig sak att göra med FRA-förslaget - kasta skiten i papperskorgen där det hör hemma. Möjligt att man kan följa upp det med att åtala författarna för högförräderi mot den svenska öppenheten och transparensen, men jag tror inte det finns någon sådan åtalspunkt...

Slutligen

Miljöpartiets Peter Rådberg hade ytterligare en viktig aspekt på det hela:
Om tio år kan landet styras av andra partier och andra människor. Vad kan de använda det sparade materialet till?
(Källa.)

Betänk t ex att SD kanske kommer in i riksdagen i nästa val...


//Zac

Tillägg!

Upptäckte precis att SÄPO, som i sig inte är några duvungar direkt vad gäller terroristbekämpning och integritetskränkningar, i sitt remissvar på FRA-förslaget skrev:
".. det är således fråga om en massiv telefonavlyssning och förslaget innebär en kränkning av enskilds integritet som vida överstiger den kränkning som förslaget om buggning och preventiva tvångsmedel sammantaget innebär"
SÄPO!!!

Kommentarer

  1. Jag har kommit på hur Widman tänker, genialt!, FRA-lagen kan användas av regeringen för att spana på försvaret, då de rutinmässigt undanhöll information om föregående attacker och det faktiska säkerhetsläget i Afghanistan för att inte riskera ett tillbakadragande av trupper, vilket ledde till att några till slut dog.

    När SD sen kommer till makten kan de lätt sortera ut orent folk genom den nationella blod/DNA databasen, som vid det här laget får användas även utan misstanke för brott.

    SvaraRadera
  2. Jo, jag förstår inte hur man kan använda de tragiska dödsfall i Afghanistan för att pusha för ett rejält nedmonterande av den privata sfären i sverige... Skamligt, jag tror att de anhöriga till de två soldaterna skulle ta mycket illa upp. Och han sitter i försvarsutskottet?! Vilken tomte!


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Ja om tio år kan landet styras av helt andra partier. Att SD går framåt är ju ingen nyhet...

    SvaraRadera
  4. Men saken är att de register som verkar så vettiga just nu, kan användas helt felaktigt. T ex PUK-registret som skulle användas för forskning. Tänk om vi får en rasistiskt präglad regering, då är det lätt med DNA-tester i det registret för att hitta icke-svenskar... Ett dumt och långsökt exempel kanske, men det visar hur lätt det är att pervertera i tiden till synes bra lösningar.


    //Zac

    SvaraRadera
  5. Jag har kommit på hur Widman tänker, genialt!, FRA-lagen kan användas av regeringen för att spana på försvaret, då de rutinmässigt undanhöll information om föregående attacker och det faktiska säkerhetsläget i Afghanistan för att inte riskera ett tillbakadragande av trupper, vilket ledde till att några till slut dog.

    När SD sen kommer till makten kan de lätt sortera ut orent folk genom den nationella blod/DNA databasen, som vid det här laget får användas även utan misstanke för brott.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England