Fortsätt till huvudinnehåll

Smicker och funderingar kring bloggen

Till inlägget 'För ett år sedan, maj' så kommenterade Maja:
Har följt dig i ca 1 år, Zac. Tack - Du har givit mig mycket med dina härliga inlägg ska du veta! Hoppas på många fler år framöver :o)

Dels så vill jag skryta med trevliga läsare (ingen nämnd, ingen glömd!), men även lyfta upp lite funderingar kring bloggen. Sådant smicker värmer för övrigt när det tar emot att skriva... :o)

Loggarna berättar

Tittar jag i loggarna så tycks jag ha någonstans runt 60-70 personer som återkommer till min blogg dagligen. En solid liten (TREVLIG!!!) läsarkrets, och så tillkommer det ungefär lika många strö-läsare till (SÄKERT OCKSÅ TREVLIGA!!!), eller något flera. Det är väl i runda tal 150 unika besökare per dag (men de besöker 200-250 sidor, d v s lite drygt häften läser ytterligare lite till...). Detta är ungefär en tiondel av de lite större bloggarna inom LC-sfären. Men då jag försöker iofs skriva lite bredare(!) än enbart om LC, vilket nog både skrämmer iväg och tilltalar många. Sedan är jag inte i närheten så pedagogiskt duktig som t ex Kostdoktorn eller Johanna på Kost och Hälsa. Men det är glädjande att det finns utrymme för oss alla. Till detta försöker jag anslå en lite (själv-)kritisk syn till mina LC-inlägg. Jag försöker, jag är ju bara människa, att söka efter sanningen, snarare än bara pusha för LC... Nu är iofs LC den kost i dagsläget som ligger mest i linje med mina kunskaper och erfarenheter, så det blir kanske lite enögt i alla fall? ;o)

Funderingar

Jag har haft funderingar kring bloggen förut, t ex i 'Är det värt att fortsätta med denna blogg?' och inte minst 'Synpunkter på min blogg'.

Jag vet att vid tillfälle försökte jag skriva lite kortare inlägg, hur har det gått med det? Nja, inte helt övertygande tror jag. Själv tröttnar jag ofta på långa blogginlägg, men jag blir också väldigt besviken på korta inlägg. Så det är lite ett problem tycker jag. Jag försöker skriva någorlunda stringenta inlägg om ett och samma ämne för att göra även de långrandiga läsvärda och läsbara. Jag vet inte hur det går heller, när jag återkommer till gamla inlägg blir jag många gånger förvånad över att någon förstått någonting. Trots allt så bearbetas inte mina texter lika mycket som regelrätta artiklar i andra media, men är dock ändå långt ifrån twitter-aktiga...

Jag har haft funderingar på att dela upp bloggen i en wikt- och en politisk-/samhällsbit. Möjligen att det blir jobbigt för de som vill följa alltihop? Kanske ligger en del av charmen med min blogg att det är mina tankar på ett och samma ställe? Nackdelen med min blogg är väl till stor del att den inte är specialiserad på något, utan bara Zac's åsikter på ett fat? Andra skriver koncentrerat (och bra!) om ett och samma ämne, men lite få utstickare. Jag skriver koncentrerat (och bra?) om utstickare och få koncentrerade om ett och samma ämne.

Jag funderar på att köpa loss wiktzac som domän, för att renodla lite, men jag är orolig för anonymiteten. Eller är den månne ett hinder för att man skall ta mina åsikter på allvar? Jag har hittills i alla fall tyckt att mina åsikter är såpass logiskt och källkritiskt redovisade att det ändå fungerar med trovärdigheten. Ja, i alla fall så långt att man är partisk, men ändå redovisar sina källor, hyggligt... Det är så ärlig man kan vara överhuvudtaget. Att vara helt neutral inför ett ämne innebär bara att man inte är intresserad, och är man inte intresserad så är det svårt att skriva om det. Enkel logik igen! ;o)

Bloggförklaring?

Jag ser lite sammanhållna drag för min blogg:
 • Tveksamheter inför kostråden, fram för naturlig kost
 • Oroad inför integritets-/upphovsrättsfrågor; Bodströmssamhällets framväxande
 • Mot diskriminering, d v s i sammanhanget antifeminist
 • Politiska kommentarer, ser mig som relativt obunden
 • Filmtips och ibland något mer djuplodande artiklar kring film

Har jag missat något? Skall det formuleras annorlunda, eller möjligen läggas i någon annan ordning?

Kommentera!

Tag chansen att påverka! ;o)


//Zac


Kommentarer

 1. Keep up the good work! :-D

  SvaraRadera
 2. Tack Zac - och ta det inte enbart som smicker utan sug åt dig ordentligt! Du har en blogg som ger en variation av mycket läsbart och det är så bra. Glöm inte de humoristiska inslag du har, de är bara så bra. De har gett många goa skratt.

  Att kommentera känns ibland som "överflödigt", ta nu detta som en komplimang. Du skriver så överskådligt bra och tydligt så att ibland känns kommentarer endast som ett "jag håller med". Och hur kul är det om Majas kommentarer endast består av det??!!

  Så sluta inte att ge din stora "insight" på allt du har funderingar över, det är det som är kryddan på din blogg :o)

  Sen skäms jag lite att jag är lat när jag kan läsa dig på mailen varje dag. Jag lovar bättring fr o m nu :o)

  Ha en jätteskön helg :o)

  SvaraRadera
 3. "Så det kanske blir lite enögt i alla fall"

  :) Jo det blir det ju om alla tycker lika...Tror inte att vegetarianer eller veganer känner sig så värst välkomna...:)

  Nu så är ju inte jag sådan att jag väntar på en inbjudan. Bloggar där alla tycker lika ger mig inget. Tycker lika som mig alltså...Vad ska man då lära sig och framförallt vad diskuterar man egentligen....? Endast att de övriga i världen har fel? Det vet vi ju redan, så många grupperingar som finns...


  Att det är en blogg "inom LC-sfären" märks. Du får stå relativt emotsagd. Varför försöker ni inte nå ut mer till alla? Om man vill "frälsa andra" så varför prata mest med "redan frälsta"? Jag kanske har fel. Hur gör ni för att skapa debatt? Vässa argument kan man ju endast göra med oliktänkande...

  Det är en jättebra blogg. Du tar upp allt mellan himmel och jord. Synd bara att det inte verkar nå ut till alla som sagt. Du sa "ta chansen att påverka"...:);)

  Sedan så handlar det ju givetvis om att man ska orka debattera och ha tiden. Men jag tror att denna blogg, med dina intressanta ämnen kan bli hur stor som helst...

  SvaraRadera
 4. Håller med Maja om att det oftast känns överflödigt att kommentera och jag läser din blogg varje dag. Det är alltid intressant att läsa det du skriver och jag gillar blandningen.
  //Maria-Fia

  SvaraRadera
 5. Okej jag fattar. Flickorna tycker att jag är överflödig ha, ha. De har inte gett en enda kommentar till andra åsikter eller argument än dina. Då ger jag upp! Slöseri med energi! Lycka till Zac!

  Leve feminismen:) Den behövs...här inne:)

  SvaraRadera
 6. Jo, problemet med LC är att det är ett paket med så pass många ingredienser som ställer bekväma, ordinarie och slutligen felaktiga åsikter, på huvudet. Det är s a s inte världens bästa jord att odla en givande diskussion i... ;o)

  Det finns en del som utnämnt sig till banemän för LC-mötesplatser, t ex en som kallar sig Mikael. Med honom skulle man kunna bjuda upp till dans, om det inte vore för att han antagligen forskar kring molekylär biologi eller liknande... Jag, som många andra, är tvungna att hålla oss i barnbassängen där ganska lätt förstådda och kontrollerade argument används. Han är oerhört hatad av många anhängare, men jag tycker han fyller en viktig funktion.

  För övrigt så slickar jag i mig av all beröm, tack.

  *sväller för varje sekund*


  //Zac

  SvaraRadera
 7. Jo nog fyller han en viktig funktion denna Mikael... som en katt bland hermeliner...Inte utan att jag själv känner mig som en sådan...

  Jag tycker en del saker är väldigt bra av det ni säger. Har t.om. ändrat på en del i min livsföring. Några hela paket med lösningar på allt tror jag dock inte på. Det är därför det är så roligt att diskutera med helt oliktänkande. Det finns så många grupper som tror att de har alla lösningar. Synd att ni inte "fajtas" mer med andra som tycker annorlunda. Då kanske det kan bli ett "helt paket" till slut. För "sanningen" ligger ofta någonstans mitt i mellan tror jag.

  Jag har nämnt att jag skrivit på en blogg om LC för några personer. Alla har sagt, vad är det???...

  Så ni har lyckats... fast bara med att vara anonyma!!!

  SvaraRadera
 8. Jag har möjligtvis nämnt att jag var med och startade ett forum som hette WiktSnack(s)? Den startades till stor del p g a att jag om min vän, som var med och startade denna, blev utkastade ur ett forum då de dels blev irriterade då argumenten tröt för dem, men kanske mest för att de trodde att vi var samma person! :o)

  Jag vill inte förringa någon av oss, men vi skriver oerhört olika, vi råkar bara dela åsikter i denna fråga. Sedan har jag blivit utkastad ur ett annat forum med lite tvivelaktig motivation. Iofs så uppförde sig den forumägaren lite sinnessjukt så det är nog itne mycket att säga om...

  Jag har varit inblandad i säkert ett tiotal forum och olika diskussioner, men det blir oftast bara pannkaka av alltihop. Det har säkert att göra med de orsaker jag pekade på innan - att LC ställer så många etablerade "sanningar" på huvudet samtidigt att det helt enkelt blir svårt att svälja även för öppensinnade liberala opponenter.

  Dessutom skall jag inte sticka under stol med att jag skäms när vissa LC:are går på; att motståndarna gör det tycker jag inte så illa om - det innebär ju oftast att argumenten trytit, men det är svårare att svälja att medlöpare inom LC-sfären far med halvsanningar och oerhört provocerande argumentationsteknik. Jag har påtalat detta i mer stängda fora och verkligen fått erfara vilket minfält det kan vara ibland - även bland "vänner"... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Säg inte det... "pannkaka av alltihop" behöver det inte vara. Jag ser det precis tvärtom. Människor tänker till... Alla människor, även du och jag tror att de sitter inne med de rätta argumenten. Så LC:s "sanningar" är inte allas sanningar. Hur ska de rimligtvis kunna vara det? Ta en person som inte "får äta kött" enligt sin religiösa övertygelse t.ex. Hur ska du kunna banka in din sanning i huvudet, på den personen? Jag tror att det är så här, bara för att jag har rätt så måste nödvändigtvis inte någon annan ha fel....

  Jag tycker inte lika som alla medlemmar inom MP t.ex. Kan inte påstå att vi tycker lika i allt utan VÄLDIGT olika. Det kom som en "smärre chock" för mig när jag blev medlem. Äntligen tänkte jag får jag träffa vettiga människor som tänker som jag:) Så vettigt...? Jag tror att man behöver en slags gruppidentitet, någonstans att passa in. Nu har jag gett upp, jag passar inte in någonstans. Det går bra ett tag sedan brakar det åt skogen:) Mina riktiga vänner är väldigt olika. En äldre dam som är SD anhängare halvt om halvt har fattat tycke för mig. Jag håller inte med om något hon säger:) Men hon är djäkligt charmig ändå! Snart brakar det helt här också skratt...

  Minfält bland "vänner" jo det känner man igen...:) Du ska se hur det går till i nyandliga kretsar. Det vill du inte ens veta! Jag var med i en organisation som verkade bra från början. Mycket prat om att det inte skulle urarta i en sekt. Men de som startade upp ville ha lite väl mycket makt. Så jag tror mycket på Kennet E:s prat om att "en bra ledare är inte en frivillig ledare". En motvillig ledare delar med sig...

  SvaraRadera
 10. Jag tror att alla organisationer jag haft insyn i så har det förr eller senare börjat krackelera rejält emellan olika grupperingar. Det tycks vara oundvikligt att vi intrigerar och hugger varandra i ryggen. Det är därför jag är så rädd för en LC-organisation... Dessutom har vi, som alla andra grupperingar, knäppskallar inom oss. De dessa knäppskallar drar upp kommer kleta fast på hela organisationen... Så jag vill ha en gerilla-typ av organisation, eller en al-Qaida där man fungerar som enskilda celler. Mycket svårare att försvara sig emot.


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Jo man måste vara djäkligt uppmärksam! Men olikheter i sig är inte något negativt tycker jag. Farligheten ligger i när alla tror att de är lika...Det är ju just så som sekter bildas. Ingen insyn man avskärmar sig ifrån samhället i övrigt, för att de andra har fel. Man öppnar inte upp för diskussioner. Du däremot bjöd in mig från en annan sajt, trots att du förmodligen visste att jag inte kommer att hålla med dig. Det är kul tycker jag och väldigt positivt.

  Den där enskilda cellen kan vara du. Den är du i samma ögonblick du säger detta högt. Du är enligt mig redan cellen som protesterat mot en LC organisation. Frågan är tar andra efter..

  SvaraRadera
 12. Nu verkar detta ha börjat handla om LC och det tycker jag är lite synd. Det finns så mycket mer på denna blogg än detta.

  Bl a så har jag sett Barry Lyndon och tycker den är ”skitbra”! Tänker se den igen ikväll och även spela in. Vill ha den kvar för framtiden :o)

  Det kliar lite i tangentbordsfingrarna just nu, men jag tror jag avstår från en s k debatt.. Jag hittar faktiskt inget att debattera om.

  Jag tycker om att läsa intressanta inlägg, dom som finns här. Det gör
  att jag får andra perspektiv på det som är aktuellt för tillfället. Något att fundera över, vad som kan vara rätt eller fel och hur det hänger ihop i min värld.

  När jag har funderat klart (kalla mig gärna trög) så upplever jag att vi är ganska synkade och då behövs det inget mer. Kanske det
  förklarar uteblivna kommentarer som jag tidigare skrev.

  Oj, nu har filmen börjat, tur att videon är igång :o)

  Smicker och funderingar kring bloggen var visst frågan –
  Keep it up Zac!!

  SvaraRadera
 13. Att bara hålla upp en spegel och reflektera det man läser är frestande, men tråkigt i det långa loppet. Det är ett litet perspektivbyte, en helomvändning, en glimt i ögat eller något annat som gör kommenterandet (för det är vad bloggarna egentligen är - kommenterande) roligt och spännande.

  Här kan jag torgföra mina åsikter, och det finns bara mina åsikter att vända och vrida på. Min person är i sammanhanget inte intressant, och nej, Lisbeth, inte mitt kön heller... ;o)

  Jag ser internet som den optimala demokratiska plattformen. Alla har samma möjligheter, och det blir mer fokus på åsikterna, det som skrivs, än personen bakom.

  Så visst blir man sorgsen när man inser att det i huvudsak bara är ytliga mode-bloggar, och andra (ytliga!) livsstilsbloggar som toppar listorna. Men att försöka se bortom det som för stunden underhållen en är svårt. Man får välja sina fighter som Lisbeth sade.

  Vad tycktes om min bloggförklaring då? Fattas det något, är det något extra som skall in, eller rent av omformuleras?


  //Zac

  SvaraRadera
 14. "Något att fundera över, vad som kan vara rätt eller fel och hur det hänger ihop i min värld". Det är ju glasklart... Du avstår från att debattera. Då måste jag göra dig besviken. Från att avstå från att debattera, så gör du det djäkligt bra!!! Väldigt bra sagt tycker jag. Du är sannerligen inte trög som du gärna blir kallad, utan synkad och bekväm på denna blogg? Väldigt bekväm i "denna lilla värld"? Lika synkad på en veganblogg? Skulle det inte klia i fingrarna att säga ifrån? Vad ska jag på en veganblogg att göra kanske frågan blir....Kanske för att få ihop vad som är rätt och vad som är fel...

  Detta om att "något att fundera över..." gäller givetvis även mig och övriga människor i denna värld. Vi går runt i vår egen lilla värld och tror att världen ska förstå oss. Så egentligen vad debatterar vi om....? Du har rätt! Fast om man har liknande åsikter på en blogg så kanske det inte blir så mycket funderingar. Hur kan man få fram vad som är rätt och fel, om ensidiga åsikter förs fram. Det blir bara vi mot den övriga världen...? som givetvis har fel...?


  Jo jag debatterar för att jag inte känner mig helt synkroniserad i denna värld. Eller på denna blogg. Inte någonstans faktiskt. Det jag vill är att leva i en sådan värld. Men jag ser alldeles för mycket grupperingar. Därför så tycker jag det är viktigt att gå in och "röra om lite i grytan" där det grupperas. Så det handlar om politik i högsta grad och om att grupperingar är ett problem...!!! För det skapar enligt mitt sätt att tänka onödiga konflikter. Det i sin tur skapar krig runt om i världen och onödiga skillnader som egentligen inte finns. Vi bara hittar på allt.

  Så detta handlar inte bara om LC utan i högsta grad om funderingar kring bloggen...mina funderingar. Det handlar om smicker och funderingar kring bloggen även från min sida, utifrån hur jag upplever världen. Det kanske inte låter som smicker. Men det är det delvis. Smicker och funderingar kring bloggen, var det frågan Zac?

  SvaraRadera
 15. "Lisbeth, inte mitt kön heller.." Ha, ha Jag bryr mig inte om ditt kön Zac. Du är ju tvåkönad som alla andra! Du är rolig du;)

  SvaraRadera
 16. Förlåt jag hade fel! Ni når ju ut till andra med LC. På kolhydrater finns LC kost för vegetarianer. Jag ställde en fråga där inne för länge sedan. Men jag har inte varit inne där sedan dess. Jag ska kika mer där! Mitt intresse har väckts här inne, så jag vill lära mig mer om hur jag personligen kan använda kosten. Utan att äta kött!

  Du vill ha tips...Kanske något liknande här? Lite inlägg för vegetarianer inte mot;) Det kanske inte är så du personligen vill sprida LC. Men jag tänkte att om du fortsätter att bjuda in lite oliktänkande (inte helt motståndare) givetvis så får det spridning.

  Sedan så håller jag med Maja. Det finns så mycket mer på denna blogg!Själv kikar jag mest efter politik och kost. Men det betyder inte att annat är oviktigt. Ditt filmtips "Fjärilen i glaskupan" hm hette den så? ska jag hyra tillsammans med "Shark water" som kommer ut nästa vecka.

  Så fler filmtips är mitt tips!
  Lycka till med att vara en "LC cell" på ditt vis!

  SvaraRadera
 17. Jag tänkte mig ha ett filmtips varje fredag, men även sticka in något extra ifall det råkar gå något bra på tv, d v s SVT... ;o)

  TV4 eller de andra hyndekanalerna duger inte till att vara sig köpa in kvalitetsfilm, eller att se dem med alla reklamavbrott... Usel filmupplevelse.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England