Fortsätt till huvudinnehåll

Minns Anna Lindh...

Vilken hejdundrandes hemsk historia om mordet på Marwa al-Sherbini:

Den 31-åriga Marwa al-Sherbini slängdes tillsammans med sin treårige son ut från en park i Tyskland 2008 av en tysk man med ryskt ursprung. Den 28-årige mannen anklagade henne för att vara terrorist bara för att hon bar huvudduk, hijab. Hon polisanmälde honom, och han dömdes till 750 euro i böter för att han smädat hennes religion. Mannen överklagade dock domen och parterna möttes åter i rättegång i Dresden förra veckan.

Men där plockade mannen plötsligt fram en kniv och högg den gravida al-Sherbini 18 gånger framför ögonen på hela rättssalen samt hennes man och lille son. Al-Sherbini var gravid i tredje månaden med sitt andra barn, och hennes liv stod inte att rädda efter knivhuggen. Hennes man försökte ingripa och rädda sin hustru men av någon outgrundlig anledning sköt tysk polis honom i benet. Han befinner sig nu på sjukhus med kritiska skador. Polisen uppges ha misstagit honom för att vara angriparen.

(Källa.)

Man skall vara mycket försiktig med att extrapolera något om hur det tyska samhället förhåller sig till sina invandrare ur denna historia.

Hat, rödglödgat hat...

Men sjutton vilken hemsk historia - stackars offer, stackars anhöriga och de vittnen på plats. Tankarna går onekligen till Anna Lindh som också överfölls av en man full med hat och en kniv i näven, Mijailo Mijailović hann dock bara med att hugga henne nio gånger innan Eva Franchell, väninnan, antagligen lyckades få iväg honom.

Rasism?

Jag skulle tro att denna förövare har mycket gemensamt med Mijailović, historia av arbetslöshet, utanförskap, psykisk sjukdom. En tydlig skillnad är att det ligger rasistiska motiv bakom. Fast å andra sidan så tycker jag mig se ett ganska tydligt avsky för det svenska samhället från Mijailovićs sida...
Den ena attackerar en representant för invandrarna, den andra attackerar en representant för det svenska samhället?
Möjligt att det ligger någon typ av rasism bakom även där? Eller?


//Zac, påminner om min bloggläsarundersökning

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , SvD

Kommentarer

 1. Men kan vi inte fråga oss varfor statistskt overepresentering av våldsbrott, mord samt våldtakter som begås av invandrare (ofta muslimska) mot svenskar inte får samma uppmarksamhet i media? Kan man inte erkanna detta? Vad det nu beror på kan vi bråka om, men att detta ar ett faktum ar ju sjalvklart. SVD, DN eller Aftonbladet hade aldrig haft rubriken "Muslimsk man knivhogg svensk kvinna i rattsal". Det hade stått "Knivmord begått i rattsal" med information om brottet, inga specifika signalement. Denna censur hade kvarstått aven om mordet var av rasistiskt/kulturfientligt motiv mot tex en svensk kvinna.


  http://frianyheter.wordpress.com/statistik/overrisken-for-personer-med-utlandsk-bakgrund-att-misstankas-for-brott/

  SvaraRadera
 2. Visst är det så, det är en lustig självcensur många gånger hos tidningarna. När Expressen körde sin "svart på vitt" så blev det ett herrans liv - de tappade t o m upplaga har jag för mig!

  Men det går också att vända på begreppen och statistiken lite:

  "Är det oftare en invandrare än en etnisk svensk som står för våldsbrottsligheten? Ja, det är det, procentuellt sett. Men dels handlar det om ungefär 20% av den totala brottsligheten, och då invandrare står för ungefär 10% av befolkningen kan med fog säga att invandrare står för dubbelt så hög andel i statistiken. En brasklapp i sammanhanget är givetvis att ungefär hälften av invandrarna i statistiken som döms för brott kommer från våra grannländer, Norge, Finland och Danmark.
  Inte riktigt de mörkhyade svenskar (läs muslimer) som rasisterna pekar fingret åt direkt...

  En intressant aspekt som framkom i dessa analyser är att "arbetare" jämfört med "tjänstemän" är mer överrepresenterade än vad "invandrare" är jämfört med "svenskar". I förstnämnda fallet handlar det om en överrepresentation på 3 gånger mot alltså 2 gånger i det sistnämnda fallet. Ett resultat som ger lite perspektiv på invandrares överrepresentation.

  (Källa.)

  Jaa, vad skall man säga om detta? Låt oss kasta ut arbetarna först och främst, eller? Ska jag vara riktigt ärlig så är nog siffrorna ännu mindre smickrande om man skulle jämföra arbetslösa mot de i arbete."


  Från mitt inlägg 'Dumheter och rasister'.


  //Zac

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv