Fortsätt till huvudinnehåll

Pissa stående?! Jämställdhet?

"Att Malmö fria kvinnouniversitet skulle haft en kurs som hette "Fittbyxor - en kurs i frigörelse och frigörelse", i syfte att öka jämställdheten ta fram byxor för att kvinnor (eller de med fitta) ska kunna stå och pissa."

"Hahaaahaaaaa, det måste vara årets roligaste påhitt!"


"Hahaaaahaaaa!"


"Är det sant? Ha-haa.. ?"
- "På riktigt?"

Han skakade desillusionerat på huvudet och försökte hitta balansen i tillvaron igen.


Att kvinnor har tagit över det som förr såldes som herrbyxor och gjort dem till någon typ av unisexmodell är knappast ett av de mer framträdande tecknen på den manliga, hemliga och osynliga sammansvärjningen för att förtrycka kvinnor tillbaka till medeltiden! Herregud...

Per Gudmundson på SvD skriver om hur han inte var välkommen:
Verksamheten vid MFK är könsseparatistisk, fast med begrepp från queerteorin, varför bara de som ”definierar sig” som kvinnor är välkomna. Således hade det varit omöjligt för mig att ta del av den ”vätskedrivande buffé”, och en därefter följande ”gemensam kissaktion ute i det fria”, som avslutade fyradagarssymposiet.
(Källa.)

Så långt kan man nog fortfarande skratta åt eländet - att galningar sysselsätter varandra är inget nytt, men att vår jämställdhetsminister bara några veckor efter detta ger 52.000SEK till dem i bidrag är precis som Gudmundson skriver bara skitpengar, men SIGNALEN det sänder... Tja, mitt förtroende för fru/fröken Sabuni var kanske inte rekordhögt tidigare, men nu dalar det fritt nedåt...

Förresten så sitter jag alltid och pissar - hemma i alla fall. Betyder det att jag är jämställd då? Dj*vla idioter!


//Zac, som ber om ursäkt för det lite ovanligt grova språket - men herregud vad jag irriterar mig på dessa människor! *lite lugnare efter jag har fått skriva av mig*

Kommentarer

 1. Fittbyxan fick mig att tänka på när Volvo tillsatte en grupp kvinnor för att ta fram en speciell kvinnobil. Kvinnorna var stolta över de "finesser" som de hittat på men som bara späder på fördomarna om kvinnor i och bilar. Några exempel:

  "Motorhuven öppnas bara på verkstad. Bilen ringer automatiskt upp verkstad när det är dags för service eller om det uppstår något fel."

  "Instrumentpanelen visar bara det viktigaste, i första hand hastigheten och hur långt bensinen räcker."

  "Parkeringshjälp läser av om parkeringsluckan är tillräckligt stor samt hjälper till med att styra in bilen."

  "Spolarvätskan fylls på intill öppningen för bensin."

  "Pedalerna är ställbara och ett klackstöd för högerfoten anpassas automatiskt till klackhöjden."

  "Nackstödet tudelat - ger plats för hårspänne eller hästsvans."

  "Lacken är smutsavvisande. På så vis ser bilen snygg ut även under den slaskiga vintern."

  "Trösklarna fälls in när dörren öppnas för att inte smutsa ner kjolen"

  "Fack för paraply och handväska mellan sätena"

  Mitt namnförslag på bilen: Vulva V70 PMS

  SvaraRadera
 2. "Vulva V70 PMS" - Hahaaa!

  Jag kommer också ihåg denna, men när var det?

  Jag vet att man i USA gjorde en del överraskande fynd när man undersökte köparna till stora SUV:s. Det var i mycket hög grad kvinnor, och anledningen var inte penisförlängning (som med männen) utan att de kände sig trygga i en stor bil med hög förarplacering.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Ha. ha Hm ska det vara en kurs i frigörelse det? Prova på att stå upp och kissa, kan man väl göra hemma...utan att betala en kursavgift.
  Men det är klart... en gemensam kissaktion i det fria kanske inte är så dumt trots allt:)
  Undrar vad Stig Malm tycker ang detta "vilket fittstim" kanske...Men ni män har det onekligen lite lättare när ni behöver kissa. Så jag tycker att det är ganska roligt. En hel hög med pissande kvinnor i naturen som inte riskerar att bli ormbitna i häcken är väl inget fel!;)

  SvaraRadera
 4. Frigörelse från toalettlocksproblematiken kanske? ;o)

  Att pissa i det fria tycker jag personligen är något storartat. Känna sommardofterna och bidra med gödsel för växterna! Visste nu förresten att urin har samma sammansättning som flytande näring för krukväxter? Enda nackdelen är att man inte bör pissa på samma ställe ofta... :o)


  //Zac, ofta pissed när det gäller feminister...

  SvaraRadera
 5. Nej det visste jag inte. Men nu så vet jag det! Då så får jag väl "slå en drill" stående på krukväxterna:)Jag som hade tänkt köpt krukväxtpinnar. Det kanske är det som kursen går ut på, att kunna ge näring som hannarna. Eller att lära sig att pinka ut revir
  //Lisbeth revirpinkande hona

  SvaraRadera
 6. När det gäller urinering på allmän plats är det hundarna som har fördel. Dom får pissa varsomhelst utan att farbror polisen kommer och tar dom. Snacka om diskriminering!
  Men jag har en idé om ett hundkoppel som är så konsruerat att det i sin övre ände passar till husses / mattes urinöppning, och på hunden en förlängning till motsvarande del. Då kan husse / matte kissa fritt, men det ser ut som om det är hunden som kissar.

  SvaraRadera
 7. jag har två hundar så jag beställer två koppel om du utvecklar din idé! Tänk så miljövänligt!!!. Man blir ju som en vandrande gödselmaskin! Där ser man... så mycket gott det kan komma ur en kurs där kvinnor pinkar stående....Det finns inget som inte för något gott med sig! Feminister är inte så tokiga ändå:)

  SvaraRadera
 8. Har feminister någon särskild dragning till miljövänliga, pinkande hundar??

  Ett litet problem i sammanhanget är att vår urin - även rödvinfeministernas - är ganska rejält frätande, vilket gör att den egentligen gör sig bäst för späda växtrötter i utspädd form. Alkohol är ju för all del vätskedrivande, och kvinnor mer mottagliga - men kan verkligen dessa feminister då hantera "uppståendet" samtidigt som urinerandet?


  //Zac

  SvaraRadera
 9. hej zac.
  Kan inte motstå att fråga dig om du är rädd för kvinnor?
  Du låter nästan som det.
  Om du tycker att feminister är rabiata idioter så ta en titt på hur du själv är. Du är ju fan mer rabiat än någon annan här inne.
  Det har alltid funnits män som du som försöker stoppa kvinnors frigörelse med att komma med konstiga påhoppp som inte gör någon nytta. Tror du att du på något sätt är ny med det? Eh no.

  SvaraRadera
 10. Klart jag är rädd för kvinnor - jag är ju gift! ;o)

  Nej, jag lever i ett helt jämställt förhållande. Men detta helt utan att dra 50-50 i allt. Jag mekar ex inte med våra bilar - det gör min fru, eftersom jag avskyr det. Jag sköter tvätten hemma eftersom min fru avskyr det. Vi lägger inga värderingar i att något skulle vara viktigare än något annat - alla drar sitt strå till stacken för att få familjelivet att fungera. När det gäller mer rent biologiska funktioner så var det min fru som ammade våra två barn, jag köpte inte "bröstpåsar" eller dylikt för att kunna amma...

  Jag är naturvetare och tror oerhört starkt på biologin och evolutionen. Under graviditeten såg jag, såsom miljoner andra par hur naturen skapat en sanslös anpassning för människohonorna att under nio månader förbereda sig för nedkomst. Det gäller fysiskt såväl som psykiskt. "Könet sitter bara i våra samhällsvärderingar" är, och förblir bara rent blaha!

  Jag tror att du inte förstått så mycket av vad jag skriver. Jag står inte på någon sida som väljer att förtrycka kvinnor. Alla individer har all rätt i världen att tro på de osynliga manliga maktstrukturerna som syftar till att förtrycka kvinnor, men att kalla sig feminist och påstå att man kämpar för att alla individer skall vara jämlika är helt enkelt inte sant! Man struntar glatt i att män diskrimineras i massor av fall och motiverar detta med historiskt kvinnoförtryck eller att gylfen sitter fram på byxorna... Herregud - vem är det som inte fattar någonting?

  Definiera "kvinnors frigörelse" så skall jag komma med ett svar på påståendet "Det har alltid funnits män som du som försöker stoppa kvinnors frigörelse med att komma med konstiga påhoppp som inte gör någon nytta."


  //Zac

  SvaraRadera
 11. Nej feminister har inte någon särskild dragning till miljövänliga pinkande hundar. Inte vad jag vet i alla fall:)Tänkte mer på att kvinnor också bidrar till det "naturliga gödslandet" om de tränar sig i att pinka utomhus:)Vi pratar ju jämställdhet... Kan man inte vara miljövänlig utan att för den skull kalla sig feminist??
  Rödvinsfeminister vad är det? Jag tror att vi bara behöver plocka fram både det kvinnliga och det manliga i oss. Att det finns i oss alla. "Velourpappor" gick ju kurser på 70-talet. Idag så finns det kurser i bättre föräldraskap för män. Undrar hur många män som hört chefen säga "du har ju kärringen" när de t.ex. vill vara föräldralediga? Riktiga feminister behövs tror jag!!! De får ju igång debatten om jämställdhet. Många gånger tror jag att de spetsar till det, för att överhuvudtaget få en reaktion. Människor har en tendens att stoppa huvudet i sanden för allt. Så jag tycker att Gudrun S och Fi behövs. De överdriver!! Men ibland är det just överdrifter som behövs för att det ska bli en förändring. Det kanske även behövs ett "mansparti" för att vi ska kunna se orättvisorna i samhället? De flesta övriga partier "skrapar bara lite på ytan" när det jäller jämställdhetsfrågor. De finns med i partiprogrammen men prioriteras inte.

  SvaraRadera
 12. Det är ju exakt det som Per Ström, och jag i all min anspråkslöshet, försöker göra - att skapa en motvikt mot all den idioti som tokfeminister håller på med. Givetvis menar jag inte allvar när jag kräver lika lön för män och kvinnor inom porrbranschen (dessutom är det männen som jobbar hårdast...). Det är ett retoriskt, tydligt och humoristiskt grepp för att påvisa hur ensidiga och enögda tokfeminsterna är. Jag påstår att det är korkat att jämföra vaktmästare och undersköterskors löner - det är inte samma jobb alls, och kvinnor har all rätt i världen att söka, ta och jobba som vaktmästare. jag definierar det som icke-diskriminering.


  //Zac
  PS. "Rödvinsfeminister" är en travistering på "rödvinsvänstern", och de har ofta mer gemensamt än bara mina namn... ;o)
  Jag har dragit likheterna med marxism innan.

  SvaraRadera
 13. Fast det var inte det jag menade. Att skapa en motvikt innebär för mig att erkänna "tokfeministerna" som betydelsefulla de också. Att de behövs! Om man kallar dem tokfeminister så är man inte ett dugg bättre än dem tycker jag. Då gör man ju samma sak som de gör, dvs. de slår mot en del män. (En del av dem slår mot alla män jag vet..)Men man gör tammefan likväl samma sak och löser det något?

  Jobbar männen hårdast inom porrbranschen? Jag kan tänka mig att det är ett jävligt hårt jobb att låtsas njuta hela tiden som kvinnorna säkert mestadels iallafall gör. Inte alltid givetvis. Männen går det väl relativt bra för... i annat fall så byts de nog ut:)

  Jag håller med dig om att kvinnor har all rätt att söka jobb som t.ex. vaktmästare. Frågan är väl snarare, blir de anställda lika lätt som en man? Jag vet inte!!! Manliga undersköterskor däremot prioriteras nog. Man vill få in mer män inom vården. Deras löner.. kan det vara så att de är lite högre än för genomsnittet av kvinnor? Detta för att locka män till vården. Gör man samma sak isåfall för att locka till sig kvinnliga vaktmästare? Det borde man i jämställdhetens tecken...

  SvaraRadera
 14. All statistik (som inte tagits fram av hrm... något partiska grupper) pekar på att det trots allt finns ett oförklarat löneglapp mellan män och kvinnor på någonstans mellan en halv och lite drygt en procent. Inte som det sagt i debatten på 15-25% alltså. Det återstår att undersöka varför det trots allt finns ett glapp - möjligt att det har att göra med mammaledighet, oftare vab, oftare deltid etc?

  Vad gällde hårdare jobb inom porrbranschen så tänkte jag mig mest fysiskt... ;o)
  Men oavsett så har män ungefär en tiondel i lön jämfört med kvinnorna. Men det pratar aldrig Schyman om! ;o)

  Jag anser att en ideologi inte får styra människors val, såsom feminismen försöker göra. Vill inte kvinnor som grupp betraktar söka till ingenjörsutbildningar så skall staten ge f-n i att kvotera! Är det däremot så att kvinnor inte får så är det fråga om direkt diskriminering och således ett fall för juridiska påföljder - inget annat! Jag känner inte till några sådana hinder alls, och således finns det tydligen inga synliga tecken på de osynliga strukturerna i denna fråga...

  Ett opinionsarbete för att öka andelen kvinnor på ingenjörsutbildningarna? Visst, inga problem alls - men ge f--n i att kvotera och vikta.

  Men visst är det kul att vända på debatten såsom Ström gjort? Att plötsligt se män som diskriminerade?


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Det där med den halva procenten eller en procent i löneskillnad mellan män och kvinnor blir jag inte klok på! Hm finns det opartiska grupper som kan ta fram relevant statistik på det? Åsikter har vi alla. Ibland kommer vi inte riktigt i kontakt med, eller vill erkänna dem. Jag tror att det delvis är svaret på alla olika svar på allt och alla siffror som existerar. Men hursomhelst, jag tror givetvis att t.ex. mammaledighet m.m. spelar in. Men då kommer vi in på varför tar fler kvinnor mammaledigt än pappaledigt....;):)

  Lönerna i porrbranschen har jag dålig koll på! Schyman pratar inte om lönerna. Men hon pratar om porrbranschen. Något som övriga partier inte tar upp lika mycket. Så hon är bra. Jag gillar Schyman hon är kunnig och rolig att lyssna till. Även om jag aldrig skulle rösta på Fi.

  När det gäller kvotering så är jag osäker. Rätt man eller kvinna på rätt plats. Men eftersom vi ens diskuterar jämställdhet här och i samhället så undrar jag om inte kvotering behövs ibland. Men det får inte bli absurt.

  Som sagt kul att du vänder på debatten Zac det behövs! och tack för denna diskussion!
  Lisbeth

  SvaraRadera
 16. Jag vet av tidigare erfarenheter att vi egentligen inte står helt långt ifrån varandra i denna fråga. Det är bara några heliga kor emellan oss s a s... Däremot är vi nog diskussionslystna båda två varför kossorna ifråga blir rejält vända! :o)

  Själv tycker jag, som bekant, att kvoteringar alltid är fel. Individer kommer alltid i kläm, utan att de har någon som helst skuld. Felaktigt ur alla aspekter, det grundas i någon pervers logik att två fel automatiskt blir ett rätt... Tyvärr.

  Tack för en trevlig diskussion i ett hövligt tonläge i alla fall!


  //Zac

  SvaraRadera
 17. Vad sägs förresten om den retorik som tydligen är så normalt att ingen reagerar längre på feministkonferenser/partimöten i FI. Har för mig att gruppen som heter Grotesque(?) på senaste partikonferanser för FI sjöng något i stil med att man skulle "skära kukarna av alla män".

  Lek med tanken att det på ett fotbollsläger, eller i lumpen, skulle sjungas på samma sätt fast om kvinnor... Eller byt ut ordet 'man' mot 'jude' i de grymt generaliserade uttalanden som ledande feminister använder sig av.

  Doftar inte hallon direkt, va?


  //Zac

  SvaraRadera
 18. Nej inte ska man sjunga så!!! Männen ska få behålla de ädlare delarna ifred! Men vad man t.ex. sjunger på fotbollsläger har jag inte en aning om. Det är nog mycket som inte doftar hallon direkt bland en del män också.

  Till Stig Malm åter...
  Vad tycker du om Stig Malms uttalande "Fittstim" Är det riktigt att beskriva socialdemokratiska kvinnoförbundet på det viset. Sedan så skyller han dessutom på chauffören:)
  Doftar inte hallon direkt va;)

  SvaraRadera
 19. Du jämför väl inte vad en partiledning sitter och sjunger med i offentligt, och applåderar och vad en LO-ordförande babblar om på fyllan med en chaufför?

  Men vad gäller ordet 'fittstim' så är det väl få som egentligen vet upphovet? Såvitt jag vet så kom ordet ut i offentligheten efter ett möte på LO där Malm berättat vad hans chaufför sade ett par år tidigare? Låter snarast som om han hållt fast vid en och samma version hela tiden?

  Oavsett så är det ganska stor skillnad, och inte i positiv bemärkelse för ledningen för FI...

  Har du läst det av feminister så hyllade SCUM-manifestet?


  //Zac

  SvaraRadera
 20. Nej jag jämför inte! Det är en dålig jämförelse. Men det är ett exempel på hur det ser ut även inom politiken. Stig malm är den ende som vet själv och möjligtvis hans chaufför. Själva ordet "fittstim" är så nedsättande. Jag tycker det antyder "en grupp yra hönor" som inte har riktig koll på läget. Sedan så finns det givetvis inget som gör att man har rätt att kastrera män, alltså inget försvar för Fi.

  Jag tycker bara att det är dåligt att de inte har kommit längre med sig själva, en del politiker. De ska ju skapa fungerande regler åt oss andra.

  Sedan så är det ju så att många kvinnliga politiker upplever att de inte blir tagna riktigt på allvar av en del män. De får kommentarer om snygga ben, smink och frisyrer i brev t.ex. Flera kvinnliga politiker vittnar ju om detta. Måste vara fruktansvärt att bli kommenterad för sitt utseende istället för innehållet i den politik man vill framföra.

  Manliga politiker får säkert också kommentarer. Men det är inget som det talas om. De framför iallafall inte det som ett problem.

  SvaraRadera
 21. Kanske dumt att ge sig in i detta getingbo - men, - när "kvinnor" skulle beskriva för Volvo hur kvinnor satt med sina ben i bilen, så sades det att e satt med knäna ihop!

  Inte ens min avdöda Moder satt med knäna ihop när ´hon körde bil. Jag vet ingen kvinna som sitter med knäna ihop vid bilkörning, det skulle i så fall vara en kvinna med supersnäv kjol, så det inte går att sitta BEKVÄMT, med benen åtskilda, - och man har fullt manöverutrymme.

  Detta har varit ytterligare ett knäppt debattinlägg i manligt kontra kvinnligt. Har glömt när det förekom i kvällstidningarna, men det fanns där.

  SvaraRadera
 22. Kanske dumt att ge sig in i detta getingbo - men, - när "kvinnor" skulle beskriva för Volvo hur kvinnor satt med sina ben i bilen, så sades det att e satt med knäna ihop!

  Inte ens min avdöda Moder satt med knäna ihop när ´hon körde bil. Jag vet ingen kvinna som sitter med knäna ihop vid bilkörning, det skulle i så fall vara en kvinna med supersnäv kjol, så det inte går att sitta BEKVÄMT, med benen åtskilda, - och man har fullt manöverutrymme.

  Detta har varit ytterligare ett knäppt debattinlägg i manligt kontra kvinnligt. Har glömt när det förekom i kvällstidningarna, men det fanns där.

  SvaraRadera
 23. Nej inte ska man sjunga så!!! Männen ska få behålla de ädlare delarna ifred! Men vad man t.ex. sjunger på fotbollsläger har jag inte en aning om. Det är nog mycket som inte doftar hallon direkt bland en del män också.

  Till Stig Malm åter...
  Vad tycker du om Stig Malms uttalande "Fittstim" Är det riktigt att beskriva socialdemokratiska kvinnoförbundet på det viset. Sedan så skyller han dessutom på chauffören:)
  Doftar inte hallon direkt va;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n