Fortsätt till huvudinnehåll

Per Ström lockar virrpannor

Tja, nu har ytterligare en virrpelle, omtänksam om sina uppdragsgivare, kommit ut och kritiserar Per Ström. Han presenteras som:
Lars Einar Engström

54 år, Stockholm/Orust

författare och krönikör i Jyllandsposten och Stridsropet.

Låter fint de, ungefär som förra virrpannan, Susanna Alakoski, som inte heller direkt uppgav i sitt debattsvar att hon jobbat som Gudryn Schymans vänstra(!) hand... Engströms huvudsakliga inkomstkälla är väl snarast de konsultuppdrag han gör inom jämställdhetsarbeterna? Han har författat boken "En sexists bekännelser" och är väl snarast om någon ett direkt beställningsjobb? Det måste vara ett jätteproblem och ett typiskt mål för våran(mäns!) världsomspännande konspiration i syfte att bibehålla en patriarkisk världsordning så att företagets toppar kan köpa unga kvinnliga (flickliga?) vietnameser? Engström har med egna ögon sett dessa ting...
Och kanske är det därför som man inte vill släppa in kvinnor i toppen? Då skulle det ju finnas vittnen. Vi män vill ha en zon som är fri från spioner där bara vi bestämmer och kan göra vad vi vill.
Herregud!

En bok som han skrivit utifrån sin bakgrund som chef, headhunter och man. Han har suttit i ett antal ledningsgrupper i små och stora företag och vet vad som sägs bakom de stängda dörrarna.
(Länk.)

Hu vilket världsproblem att enligt ett sanningsvittne(SIC!) att män kring honom köpt kvinnligt sällskap. Och att de vid resor runt om i världen har stött på kulturella yttringar där kvinnor behandlas som handelsvaror är också ett tydligt tecken på hur pass illa ställt det är för jämställdheten i sverige?

En virrpanna som inte längre klarar av att dra riktiga slutsatser, det är vad han är... Att han råkat vara omgiven av idoter som förringar kvinnor är knappast något tecken någonstans på hur det står till med detta ute i samhället. Anekdotiskt struntprat kommer han med för att bemöta Per Ströms allmängiltiga och grundande kritik. Men Engström kommer säkert få ytterligare något konsultuppdrag genom detta illa genomtänkta debattinlägg. Grattis.


//Zac
UPDATE: Jag hinner alltså inte ens knappt publicera denna innan Maria-Pia BoËthius låter sin stämma höras på SvD... och om något så tonar tokfeministernas perverterade verklighetsförankring igenom och det är mäns arvssynd och kollektiva skuld som behandlas som vanligt... Hon har väl likt de flesta av Per Ströms kritiker inte ens läst vad han skriver. De tycks så ideologiskt förvridna att de inte ens ser vad som står svart på vitt längre... Tråkigt...
DUBBELUPDATE: Per Ström replikerade snabbt, och snyggt:
Däremot säger jag att det feministiska samhällsklimatet har lett till att mäns problem sopas under mattan. De olika feministiska inriktningarna har under många år pumpat ut budskapet att män ”härskar” med hjälp av något som kallas ­”patriarkal könsmaktsordning” och kvinnor är ”strukturellt underordnade”.


Kommentarer

 1. Exakt, "eftersom kvinnor förtrycks (i alla fall bland mina elitvänner) så skall man totalt ignorera mansförtryck i vardagslivet bland vanliga peoner eftersom det är rätt åt dom!"

  (och sedan lite hysteri mot hemlighetsfulla manskonspirationen som försöker förhindra insyn)

  Lars Einar Engström skulle behöva rejäla kontaktlinser för att se fram till sina genusbrillor....

  SvaraRadera
 2. Jo, kunde inte ha uttryckt det bättre själv.

  Samma sak med virrpannan Alakoski, männens arvsynd är så historiskt stor att man gör sig dum när man pekar på lätt verifierat förtryck av männen...

  Hahaa - jo, jag är tydligen ett verktyg för att rika direktörer skall kunna fortsätta att förlusta sig med unga asiatiskor på affärsresor... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Klockrent kommenterat! Jag har den största respekt för Per Ström, han är vår frälsare i dessa stasi-tider av övervakning men jag förstår inte varför han måste ge sig in i denna debatt också, även om jag håller med honom till 100%. Lars Einar framstår som en mediahora som skriver vad som helst på beställning :P

  SvaraRadera
 4. Lars Einar har inte förstått att feminister är de kvinnor som inte bara vill ta dessa mäns plats för att sedan köpa prostituerade män till sig själva utan dessutom vill ha hela folkets välsignelse när de gör det.

  Feminismens paradgren är följande tes:

  - Varför får inte vi bete oss som svin, när män alltid gör det?

  Genom att göra detta kvinnogrismanifest till höjden av politisk korrekthet gör man samhället och svenskarna en tjänst på vilket sätt?

  SvaraRadera
 5. ett annat tecken på aftonbladet-artikelns försök att dupera oss vanliga människor är att i delar av Asien så är det vanligt att flickor och kvinnor tittar ner i golvet när de står inför kunder eller beslutsfattare eller andra aktoriteter etc etc etc i många många olika sammanhang. det är alltså inget bevis för att de är slavar och tvingas göra något de inte valt själva.

  SvaraRadera
 6. Detta var bland det mest korkade jag någonsin läst, dock roligt att se hur ni mansgrisar resonerar!

  SvaraRadera
 7. Du som, uppenbart en förorättad feminist, skrev: "Detta var bland det mest korkade jag någonsin läst, dock roligt att se hur ni mansgrisar resonerar!"

  Har du överhuvudtaget läst/lyssnat på Pärs bok..? Kanske skulle göra det innan du kommenterar.. :p

  SvaraRadera
 8. Personligen tycker jag nog att det enda jag faktiskt skulle ha gjort annorlunda är att ta bort vissa värdeladdade ord som feministtok, virrpanna etc. Men texten är skriven i affekt och är inte publicerad i någon nyhetsmedia så...

  Men om detta är det mest korkade du läst, du anonyme, så kan du knappast ha läst något vidare mycket...

  Jag trakterar fortfarande en del feministsajter och Ströms åsikter har väckt oerhörd uppståndelse. Däremot så lyser något som helst motargument mot Ströms påståenden med sin frånvaro. Ingen feminist tycks överhuvudtaget ens läst vad Ström säger, än mindre bemött hans påståenden. Det om något är korkat.


  //Zac

  SvaraRadera
 9. Pär (inte Per) har själv sagt att han aldrig läst en feministisk bok. Så hur kan det då spela roll om man läst hans bok eller inte? Uppenbarligen kan man ge sig in i jämställdhetsdebatten utan att vara påläst i ämnet. Pär är det ju inte. Han grundar sin analys av en hel ideologi på sina egna känslor. En man som gör detta kallas ärlig, en kvinna som gör samma sak går nog snarare under benämningen hysterisk...

  SvaraRadera
 10. Jag tycker nig att jämställdhetsdebatten har trasslat in sig själv i termer och begrepp. Ord som betyder en sak för en grupp människor, står för något helt annat för en annan grupp. Samtidigt använder sig alla grupperna av samma begrepp, men lägger helt olika värderingar och innehåll i begreppen, tacka fan för att det inte går att komma överens då...

  SvaraRadera
 11. Att aldrig ha läst en feministisk bok ser jag som en merit för vem som helst som arbetar för jämnställdhet, på precis samma sätt som en person som aldrig läst en lärobok för dietister därmed är mer lämpad att ge kostråd.

  Tror man på de olika konspirationsteorier jag hört om patriarkatets kamp mot kvinnan så har man förlorat all trovärdighet.

  Jämnställdhet kan aldrig uppnås förrän män och kvinnor betraktar varandra som jämnlikar, detta motverkas inte minst av tokfeminister som betraktar män som sina fiender.

  Visst finns det ett och annat svin, men de är faktiskt i minoritet, och säkerligen inte vanligare bland män än bland kvinnor.

  Personligen betraktar jag mina medmänniskor i första hand som människor och först i andra hand som män eller kvinnor.

  Men om man framstår som en tokfeminist kommer man ju att betraktas som en sådan, de är ju experter på att locka fram andra människors sämsta sidor, vilket innebär att de naturligtvis kommer att få en ännu skevare uppfattning om sina medmänniskor.

  Jag tycker uppriktigt synd om tokfeministerna som fastnat i en negativ spiral där de bara utvecklar allt mer hat, det kan aldrig vara produktivt för någon människa.

  SvaraRadera
 12. Per Ström replikerar på SvD:

  "Däremot säger jag att det feministiska samhällsklimatet har lett till att mäns problem sopas under mattan. De olika feministiska inriktningarna har under många år pumpat ut budskapet att män ”härskar” med hjälp av något som kallas ­”patriarkal könsmaktsordning” och kvinnor är ”strukturellt underordnade”."


  //Zac

  SvaraRadera
 13. Biologiska fakta?

  Nej, de förnekar allt sådant. Själv förvånas jag, trots min kunskap, av hur vackert teorierna kring manligt kontra kvinnligt och evolutionen passar ihop. Det är mer eller mindre inget som inte förklaras perfekt av evolutionen. Allt ifrån hur vi är byggda, till varför kärnfamiljen är det mest naturliga, till varför mödrarna har starkare drifter vad gäller avkomman än vad vi män har etc etc. Fantastiskt! Men detta ersätter tokfeminsterna med vilda, världsfrånvända påhitt om hemliga patriarkiska sammansvärjningar i syfte att (som nu i debatten) låta maktens män i toppen fortsätta att köpa unga asiatiskor utan insyn av kvinnor!?

  Evolutionen har nog lösningen på tokfeministerna också - de hatar oftast män så intensivt att en sammansmältning mellan en manlig spermie och ett kvinnligt ägg ses som könsförräderi och bestraffas sannolikt med omedelbar abort... ;o)


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Per Ström svarar också på sin blogg:

  "Jag har aldrig förnekat att kvinnor ibland behandlas illa. Jag bara hävdar att även män behandlas illa. Exempelvis anser 91 procent av svenskarna enligt Aftonbladets nätfråga härom dagen att pappor diskrimineras när det gäller barn. Det är en myt att det nästan alltid är så förfärligt synd om kvinnor medan män surfar på en räkmacka genom livet. Båda kön har sina svårigheter, och det är på tiden att det får genomslag i debatten."
  (Källa.

  Maria-Pia Boëthius skriver i sin svarsartikel bl a att "Feminism handlar om kvinnors ­frigörelse; för mig har den aldrig någonsin handlat om könskrig." Och det är exakt därför som feministerna och deras svans av opportunistiska, otänkande individer kommer så fel när de pratar om jämställdhet.

  Feminism ≠ jämställdhet

  Det är inte svårare än så. Jag slåss mot all typ av diskriminering, men feminism handlar om att ersätta hjärnspöken med mer handgriplig diskriminering. Aldrig någonsin säger jag - aldrig.


  //Zac

  SvaraRadera
 15. Ta bort alla ord som virrpanna tokfeminist, feministtok:) så kanske män och kvinnor kan mötas?Jag begriper inte hur i helvete man tror att sådana ord löser något.

  Kanske man ska ta sig en funderare på varför vissa kvinnor är så hatiska mot män. De kan ju ha varit med om hur mycket skit som helst. Per Ström är bra! Han belyser saken ur en del mäns perspektiv. Men ALLA män känner uppenbarligen inte igen sig i beskrivningen....?! Om nu männen börjar skrika tokfeminister, virrpannor, så är de ju inte ett uns bättre själva!?

  Om man nu har problem med "kärringen" eller "gubben" så krävs det nog styrka att ta sig ur ett förhållande. Kanske är det den saken som bör diskuteras mer? Istället för att tävla om att hitta de mest kränkande orden! Det löser väl inget? Ibland får jag känslan av att man inte vill hitta lösningar, utan bara lägger bränsle på elden. Kvinnor och män är lika bra basta! eller lika jävla korkade! Vi får väl alla försöka att hitta någon som respekterar oss!

  Jag tror det handlar om bristande självrespekt för oss själva. Varför stannar människor i dåliga förhållanden? I männens fall kan det ju handla om rädsla över att inte få träffa barnen, vid en skilsmässa t.ex.?? För en kvinna kanske det oftare handlar om rädsla för misshandel och hot om hon vill skiljas?

  SvaraRadera
 16. Skriver ett svar, men kör det som eget inlägg då jag känner att det är lite mer allmänt i feminist-toks-debatten.


  //Zac

  SvaraRadera
 17. "Pär (inte Per) har själv sagt att han aldrig läst en feministisk bok. Så hur kan det då spela roll om man läst hans bok eller inte?"
  Lögn, redan i förordet till sin bok skriver han att han läst 15-hyllmeter genuslitteratur. Så antingen ljuger du eller så är du inte det minsta påläst (som du anklagar Pär för att vara och som de flesta feminister är i denna debatt). Hur som helst har du diskvalificerat dig.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n