Fortsätt till huvudinnehåll

Bada naken - har du hört på maken!?

Den amerikanska tv-kanalen ABC får böta nästan tio miljoner kronor för att de visat en kvinnas nakna bakdel före klockan tio på kvällen, skriver Hollywood Reporter.

Rumpan tillhörde en kvinna på väg in i en dusch i kriminalserien "På spaning i New York", i ett avsnitt som sändes vintern 2003.

Beslutet ska påminna de amerikanska tv-kanalerna om att USA:s kongress tänker fortsätta att skydda barn från saker som kan vara skadliga för dem, skriver organisationen FCC, ungefär USA:s motsvarighet till Granskningsnämnden, i ett uttalande.

(Källa.) Ja, tänk om ett barn skulle få se en naken kvinnorumpa!? Traumat skulle sitta i hela livet kan jag tänka mig. Hur ammar amerikanska kvinnor sina barn? Har barnen ögonbindel? Eller har föräldrarna ögonbindel när de byter blöjorna? Jo, de tycks vara helt normala... //Zac, som bjuder på en naken rumpa innan klockan tio! Å andra sidan så är den i svart-vitt så den är nog mer konstnärlig än porrig... ;o)

Kommentarer

 1. Kan man säga att de i USA är ena riktiga "bakpulver"? *häpp*

  SvaraRadera
 2. Lustigt att de är sådana bak-åtsträvare... Att moralen på något sätt cementerades på 1600-talet med övernitiskt religiösa engelsmän...

  Det landet lär jag aldrig bli klok på!


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Du får röka på, du får inneha skjutvapen och döda den som hotar dig men du får fasen inte visa rumpan eller fingret eller säga Fuck i TV.
  "Land of Freedom" My ass!!!

  SvaraRadera
 4. Här kan ni se när jag bryter mot amerikansk lag, och badar naken i Kalifornien.
  Jag vill minnas att Evert Taube skrivit nån viisa om nudister i Kalifornien, som ger intryck av att det just där är ett nudistparadis.

  SvaraRadera
 5. Tycker att man mer kan kalla det "Fulländat"!

  SvaraRadera
 6. Somliga har sin bakdel som sin främsta fördel
  :-P

  SvaraRadera
 7. Hahaa! Herregud, du har outtömliga lager med Hegeforsare maxiq! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Take away the right to say "fuck" and you take away the right to say "fuck the government! - Lenny Bruce

  SvaraRadera
 9. Ja vilka bakåtsträvare! Hmm konstigt föresten att man sällan ser en mans arsle på det sättet:)Inte har jag sett något sådant arsle någongång. Inte fotat på det sättet åtminstonde:)

  Det kanske är det som våra barn bör se också? Kvinnor exploateras lite annorlunda som sagt....

  Somliga har sin bakdel som främsta fördel står det här. Det kanske gäller somliga män också?!

  SvaraRadera
 10. Psst Om vi verkligen vill ha jämställdhet det vill säga;) Och det vill ju JAG.

  SvaraRadera
 11. Jag tror att det är betydligt vanligare med att man tänker med arschlet, än att man har bakdelen som sin främsta fördel.

  För övrigt så är kvinnorumpor vackrare än mansditon... :o)

  Traditionellt handlar det du kallar för "exponering" om en hyllning till kvinnokroppen, lite likt det som tokfeminister tydligen försöker uttrycka genom att stå och pissa utomhus...

  Kvinnokroppen har alltid lyfts upp som det vackraste man kan måla på en tavla, så att kalla det exponering i syfte att även få med det i den patriarkiska sammansvärjningen är inget annat än skamlig historierevision... :o|


  //Zac

  SvaraRadera
 12. Jag tycker inte att kvinnorumpor är vackrare...;):)
  Varför inte hylla manskroppen?
  Kan hålla med om att kvinnokroppen OFTA är vackrare. Även kvinnor kan titta på andra kvinnor. Jag kan uppskatta en vacker målad eller fotad kvinnokropp. Men visst finns det vältränade snygga manskroppar!

  Sedan så är jag ute efter det här med att hylla "det vackra"....!

  Nej! Visa mormors rumpa, farfars rumpa "vackra rumpor" "fula rumpor" rynkiga rumpor, släta rumpor ALLA sorters rumpor!!! Då kanske vi kommer någon vart i jämställdhetsarbetet. Framförallt om vi vill lära barnen naturlig nakenhet. För det vill vi ju? Inte vill vi väl lära dem ytlig kvinnlig fägring enbart? Sedan så finns det ju kvinnor som ställer upp på sådan exploatering och män som gärna kikar...:) Det går inte att kalla det manspatriarkat. Utan kanske ömsesidig spänning. Som tyvärr kan ställa till det lite också tror jag.

  Sedan så vill inte jag avköna oss. Det måste ju få finnas skillnader. Det sägs ju att männen kommer från Mars och kvinnorna från Venus:) Lite spänning mellan könen tack!!! Annars blir livet bra trist!

  Vilka har lyft fram kvinnokroppen som det vackraste man kan måla? Är inte det männen? Nu får vi kvinnor lyfta fram de underbara vackra männen! Det borde väl ni män gilla?

  SvaraRadera
 13. Kvinnokroppen anses mer spännande i och med att den har mer former(sic!) och därmed mer samspel mellan ljus-skugga. Konstnärer har för övrigt alltid målat det som för dem var vackert och åtråvärt. Jmfr Zorns kvinnoskildringar.

  De större kulturer som hyllat manskroppen - greker och romare - var båda rejält krigiska, kanske ett samband där?


  //Zac

  SvaraRadera
 14. Ja det är sant att de alltid har målat det som är åtråvärt för dem. Det där om samspel mellan ljus och skugga har jag hört talas om förut.

  Zorn gillade mulliga kvinnor han. Vore bra med lite fler sådana konstnärer idag. Jag tänker på hur många unga flickor som drabbas av anorexi idag. De är med och sätter trenden i samhället för hur man ska se ut. Så om kvinnor oftast avbildas, så betyder ju det att de får större krav på sig att vara vackra och behaga männen?? Jag tycker att det är synd! Nu tycker jag att männen kan få behaga oss lite! Men jag efterlyser också mer naturlig skönhet i samhället, som varken gör så att män eller kvinnor inte känner att de räcker till.

  Om jag vore konstnär eller fotograf så skulle jag måla eller fota alla sorters kroppar. Jag har provat på det här med målning t.om. gått en kurs i EQ painting. Men jag lyckas inte åstadkomma några rynkiga eller vackra rumpor tyvärr:)Får väl öva!

  Nej inte vill vi ha fler krigiska män. Det räcker med mr. Bush m.fl. Så om det blir resultatet av att hylla manskroppen att männen blir ännu mer krigslystna, så är det ju inte bra. Pang pang jag är man!;)

  SvaraRadera
 15. Nja, Zorn målade det som var åtråvärt i samhället då. Lite hull runt midjan kunde bara välbeställda få, likadant med "vitt hull", arbetarna kunde inte undgå solbränna, alltså var det "fiint" att vara vit. På samma sätt har det alltid varit. Det som är åtråvärt är också precis utanför ens räckvidd.

  Samma sak med fotomodeller av idag. Det är skitsvårt att vara pinnsmal, alltså anses det som något positivt och eftersträvansvärt. Jag har skrivit om det tidigare, sök på fotomodeller.


  //Zac

  SvaraRadera
 16. Skulle också gärna vilja se lite mer Zorn-kvinnor i reklamen!

  De de kallar "mulliga modeller" idag kallar jag anoretiker!

  Sedan tycker jag faktiskt att en riktigt bra bild på en gammal människas kropp eller ansikte kan vara oerhört vacker, inte nödvändigtvis på ett erotiskt sätt, men likväl vackert. Speciallt bra blir det i svartvitt då man ofta tänker mer på ljuset när man skapar bilden.

  Det intressanta i en bild på en människa är ju oftast det som avviker från det perfekta, en perfekt människa är väldigt tråkigt att titta på. En gammal människa helt utan rynkor ser ju sjuk ut!

  SvaraRadera
 17. Take away the right to say "fuck" and you take away the right to say "fuck the government! - Lenny Bruce

  SvaraRadera
 18. Du får röka på, du får inneha skjutvapen och döda den som hotar dig men du får fasen inte visa rumpan eller fingret eller säga Fuck i TV.
  "Land of Freedom" My ass!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses ' Familjen Savage ' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney . Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o) Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst. Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra! //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en riktigt bra film, bör ses +++ Bra , en film som lämnar god eftersmak ++ Godkänd ,

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree. Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt. ( Källa .) Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o) En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil. Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår. //Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken. Läs äv