Fortsätt till huvudinnehåll

Betala tillbaka, FI f--n!

Nu plötsligt svänger Fi och vill bli ett politiskt parti igen! Mysko faktiskt. Men att fuska till sig bidrag genom att påstå att man plötsligt mellan valen är en typ av ideel(sic!) lobbygrupp, är knappast snyggt gjort... Men Schyman har väl fuskat förr? Jag vet faktiskt inte vad som hände med polisanmälan om skattefusket? Hennes sista minnesvärda insatser som partiledare var väl "talibantalet"? Där svenska män liknas vid talibaner, något som t o m var lite magstarkt för även de inbitna feministerna.

Frågor om bidraget till Feministiskt initiativ (F!)

Varför beviljades Fi bidrag?

Den 19 januari 2007 beviljades Fi 400 000 kronor i etableringsbidrag. Utifrån de uppgifter som Fi lämnat i sin ansökan om bidrag anser delegationen att de framför allt är en ideell kvinnoorganisation och att de inte är ett politiskt parti enligt den definition som förordningen ger. Bidraget har villkorats med att ”om organisationen under 2007 beslutar sig för att ställa upp i EU-parlamentsvalet 2009 eller riksdagsvalet 2010 så ska hela bidraget betalas tillbaka till delegationen.” Fi väntar med att rekvirera sitt bidrag till efter organisationens kongress i mars eftersom de då vet vilka beslut som medlemmarna har fattat.

(Källa.)

Det känns ju verkligen som om man kan lita på FI framledes - NOT! Det är ju knappast något annat än helt häpnadsväckande tvärkast som FI bjuder oss på. Jag vet inte vad 400.000 + ett års ränta hamnar på, men jag betvivlar att det kommer betalas tillbaka... Usch... Handlandet är knappast olagligt - så länge man betalar tillbaka, men det är något så grymt oetiskt att man häpnar. Att utnyttja statliga bidrag för folkrörelser för att hålla sig flytande mellan valen kan bara beskrivas som rent svineri - oavsett könet på de som står bakom. Det enda som förvånar är att man väntar hela 28 dagar in på 2008 innan man kungör sina planer. Givetvis handlar det om att man inte vill bryta mot reglerna, citatet ovan. Äääääckligt.
För att påminna om vad FI står för så bjuder jag på denna skönsång igen - länk.

Länkar

Aftonbladet: Vill ställa upp i både EU- och riksdagsval
SvD: FI i nästa riksdagsval
DN: FI ställer upp i valet


//Zac

Kommentarer

  1. Väl rutet, Zac! Apropå Schymans kriminalitet. Hon blev dömd med anledning av vårdslös skatteuppgift. Även Schymans vapendragare Maria Carlshamre gjorde sig tidigare skyldig till brott, då i form av bokföringsbrott.

    Jag skrev ett blogginlägg om Feministiskt initiativs bidragsfusk. Läs gärna om Fi och partiets suspekta verksamhet på min blogg, Artikel 19.

    Artikel 19, Feministiskt initiativs bidragsfusk:
    http://artikel19.blogspot.com/2008/01/feministiskt-initiativs-bidragsfusk.html

    SvaraRadera
  2. Tack! Lustigt att jag minns Carlshamre som dömd, men inte Schyman?! För övrigt har du en trevlig blogg John!


    //Zac

    SvaraRadera
  3. Tack! Lustigt att jag minns Carlshamre som dömd, men inte Schyman?! För övrigt har du en trevlig blogg John!


    //Zac

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Avväpna polisen!

Alltså, jag har varit, på goda grunder, oerhört kritisk mot polisen innan... Men hur faan hanterar de sina vapen?? Gång på gång så läser man om hur poliser står och blundar och tömmer sina vapen i hyggligt rätt riktning ... Ta ifrån dem vapnen! Från de tragiska händelserna i Malexander där poliserna trodde att bildörrarna skulle ge dem skydd(!) från automatkarbiner till de senaste årens klumpiga hantering av ensamrätten till dödligt våld. Det är faktiskt dags att poliserna i Sverige tas ifrån sina vapen, det är möjligt att de känner sig säkrare, men det är sannerligen inte säkrare för befolkningen längre! Vår polis kan helt enkelt inte hantera vapnen på rätt sätt. Varför klarar sig den normala polisen i både Norge och i Storbritannien normalt utan vapen - har vi så mycket värre kriminalitet här? *retorisk fråga eftersom det står klart för alla att vi inte har det...* England En överväldigande majoritet av poliskåren vill fortfarande förbli vapenlösa i England