Fortsätt till huvudinnehåll

Inkvoterade poliskvinnor...

Färre kvinnor på polisutbildning basunerar SvD och DN ut:
Allt fler kvinnor söker till polisutbildningen. Men andelen som har antagits till höstterminens utbildningsstart har minskat med åtta procentenheter, visar siffror från Rikspolisstyrelsen.
Och lösningen på detta är att slopa en del av kraven och omarbeta andra... Ingen som reagerar? Jag har personligen inget emot att man vill ha 50/50 på en arbetsplats, men att då minska kraven på en polis - vilket kön det än vara månde, är ju bara ren och skär dumhet! Kraven för att bli en polis är si och så, då spelar det faktiskt ingen roll om man inte klarar av dem - gör man det inte så får man leta sig fram till ett annat jobb, enkelt!

NU!

Jag är överåldrig, småöverviktig, opolisutbildad och har allmänt dålig kondis;
JAG KRÄVER ATT BLI INKVOTERAD GENAST!
Jag är säker på att man inte har kvoten fylld av överåldriga, småöverviktiga, opolisutbildade och med allmänt dålig kondis... Speciellt inte inom ledningen, så jag blir gärna placerad där, eller på någon annan välbetald och jämställd avdelning.

Don efter person

Skall det vara så svårt att förstå att könslösa krav skall uppfyllas av de sökande? Punkt! Däremot är jag starkt emot om det nu står något om att
"..sökanden skall inneha/eller innehaft minst en testikel"...

Men de andra då?

Jag känner flera poliser, och av dessa flera kvinnor. Och dessa är i fysiskt topptrim, vältränade både fysiskt och psykiskt! Det är inte många män som slår dem på fingrarna kan jag säga, jag skulle inte ha något emot att de kom till min hjälp om/när jag skulle behöva dem. Hur blir deras status när det plötsligt kommer en massa kvinnliga poliser light? Jag anser nog att de mer eller mindre blir diskriminerade och devalverade i sina roller som poliser. Idioti! //Zac PS. Läs också genusperspektivs inlägg om detta

Tillägg

Lukta på meningen:
"Fler söker, men andelen som tas in har minskat, visar siffror från Rikspolisstyrelsen".
Det är färre av kvinnorna som klarar av kraven - ingenting annat! Och då kvinnor i allmänhet har högre betyg än män så antar jag att det är de fysiska kraven som inte klaras av - vilket inte är lustigt med den försoffning som sker i samhället.

//Zac

Kommentarer

 1. Jag jobbar som bibliotekarie och de två senaste jobben jag sökt har gått till två män som har sämre meriter än jag men det går an eftersom det stod i annonsen att: "vi ser gärna manliga sökande". Varför skrivs det inte några artiklar om hur män systematiskt kvoteras in i både kvinno- och mansdominerade branscher?

  SvaraRadera
 2. Det är lika fel det, har du begärt prövning och vad är motiveringen? Att man gärna ser sökanden av ett kön innebär ju inte med automatik att man också anställer dem.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Är den ökande rötan och ineffektiviteten inom polisen en följd av fler kvinnor??

  Vem tar de tuffa jobben i verksamheten? Garanterat män eftersom hrm ja då gäller inte jämställdhet, skitjobben får män ta.

  En kvinna som var gift med en polis frågade: "Vet ni vilka som är de värsta poliserna?"
  "Jo nya kvinnliga poliser". De skall visa sig tuffa och kollegiala.

  Till polisjobbet söker ofta homosexuella kvinnor eftersom bakom fasaden är de mer män än kvinnor. Sedan bildar de gayklubbar på arbetsplatsen.

  Kvinnliga poliser går i pridejippot i uniform.Vad är det för ynkryggar till chefer som tillåter detta? Bara detta visar det slappa ledarskapet inom polisen.

  Räcker inte dessa varningssignaler?? Det är en sjuk och gränslöst korkad inställning att det i alla yrken skall vara 50/50.

  Vänsterflum av värsta sort som alliansen accepterar. Män och kvinnor är bra på olika saker och passar inte i alla sammanhang.

  Polisyrket är ett yrke där kvinnor inte passar likaväl som det finns yrken där män inte passar.

  Bara det att RPS har en kvinnlig rekryterare. Det är från RPS som rötan kommer. Det kommer inte att bli bättre med den nya chefen.

  SvaraRadera
 4. Lukta på meningen "Fler söker, men andelen som tas in har minskat, visar siffror från Rikspolisstyrelsen".

  Det är färre som klarar av kraven - ingenting annat! Och då kvinnor i allmänhet har högre betyg än män så antar jag att det är de fysiska kraven som inte klaras av - vilket inte är lustigt med den försoffning som sker i samhället.

  Jag blir så trött!


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Ser det så här också...
  Fysik är en sak.. Att handskas med människor kräver betydligt mer än fysik. Det finns fysiskt starka kvinnor och fysiskt svaga män. Men vi kan väl konstatera att mannen är det fysiskt "starkare" könet oftast.

  Kvinnliga poliser behövs, även de som inte har den fysiska styrkan. De behövs för att medla i svåra situationer. Kanske främst där kvinnor blivit utsatta för något brott. Kan vara sexuella brott t.ex.

  Jag tror inte alls att så många homosexuella kvinnor söker sig till polisyrket. Skitsnack!!! Självklart finns det en del homosexuella kvinnliga poliser. Det finns kvinnliga homosexuella inom alla yrken. Likaså homosexuella män.

  Självklart behövs kvinnliga poliser. Hälften av mänskligheten är just kvinnor....Att kvotera in kvinnor som inte är så fysiskt starka, skulle alltså gynna samhället som helhet!

  SvaraRadera
 6. Anonym sa
  "Män och kvinnor är bra på olika saker och passar inte i alla sammanhang"

  Jo så tror jag att det delvis är. Fast bara delvis. Det finns kvinnor som är "manliga" enligt våra inlärda gamla mönster. Sedan finns det män som är typiskt "kvinnliga".

  Men vi har dessa roller så starkt. Så ibland kan nog en liten fysiskt svagare kvinna vara "rätt". Det just eftersom vi "är bra på olika saker och passar inte in i alla sammanhang".

  Föreställ er en enligt normen superman som polis, som ska ta hand om ett våldtäktsfall. Eller komma först till platsen, där ett litet barn blivit misshandlad av en stor "stark" man. Polismannen kan vara hur mjuk och go som helst. Men i det läget helt fel för det uppdraget. Han signalerar styrka. Behövs inte någon som utåt signalerar omvårdnad, mjukhet? Går det att skicka typ "Hulken" till en sådan brottsplats?

  Vem uträttar ett sådant jobb bäst? En fysiskt svagare kvinnlig polis? Eller en stor stark manlig?

  "Vem tar de tuffa jobben i verksamheten. Garanterat män"

  De tuffa jobben kan se olika ut. Därför så behövs olika personligheter? Kvinnor och män har sedan urtider våra könsroller att leva upp till. Kvinnan står för det mjuka, svagare, inte enbart på grund av mindre muskelmassa....Hon har gjorts till det "svagare könet". Sorgligt för svaghet kan ju vara just, att ta till fysiskt våld. En stark människa som mår bra gör inte det. Många "starka manliga" män söker sig till polisyrket. De kan vara allt annat än lämpliga....
  Titta på USA t.ex. vad har vi inte bevittnat? Rasistiska gripanden av fysiskt starka poliser avslöjas.

  SvaraRadera
 7. Så ibland kan nog en liten fysiskt svagare kvinna vara "rätt".

  Nej, vad som alltid är rätt är att man uppfyller minimikrav som utbildningen kräver. Annars är det helt enkelt fel på minimikraven.

  "Kvinnan står för det mjuka, svagare, inte enbart på grund av mindre muskelmassa....Hon har gjorts till det "svagare könet"."

  Det är för att du väljer perspektiv för bedömningen, vad gäller fysiken är kvinnan svagare - det är svårt att argumentera emot det. Men det finns ett antal områden där kvinnor är väl så starka.

  Det är verkligen "sedan urminnes tider" - och dessa tider har format oss, både fysiskt och psykiskt. Jag anser att det är av ondo att försöka bryta något grundläggande, basalt i vår natur. Jag tror stenhårt på att kvinnor av idag till stor del mår dåligt för att de dels har en biologisk drift att uppföra sig på ett naturligt sätt, emedan feminismen kräver att man skall också skall göra allt annat också. Snacka problem och överbelastning och utmattningsdepression...

  Det där självuppfyllande snacket om "det svaga könet" är bara skitsnack, det är dags att en gång för alla att inse att vi är olika och att vi har olika styrkor och svagheter - det är något som diskriminerande och kvoterande feminister aldrig någonsin kommer att inse...

  Men vi måste ha bredd och därför skall det inte vara något hinder vad gäller könet, däremot skall man ha samma intagningskrav för alla individer - det är avsaknad av diskriminering det, d v s jämställdhet - något som feministerna kämpar emot.

  Helt galet!


  //Zac

  SvaraRadera
 8. Ja då är det fel på minimikraven! Som tydligen förespråkar fysisk styrka mer än social lämplighet. Råstyrka gör inte en bra polis. Jag tror stenhårt att många män idag mår dåligt, för att de inte lever upp till bilden av hur en "riktig man" ska vara.

  Märkligt hur du tolkar mig:) Jag beskriver ju kvinnan som stark... Mannen också!... Man måste ha bredd säger du...Men det har vi ju uppenbarligen inte. Det är därför jag ids diskutera detta:)

  SvaraRadera
 9. .."fysisk styrka mer än social lämplighet"

  Det har inte slagit dig att det sannolikt är så att minimikraven kräver både fysik och sociala förmågor?


  //Zac

  SvaraRadera
 10. http://www.youtube.com/watch?v=nDfNV9bJoSg
  ;)

  SvaraRadera
 11. Riktigt rolig, morr. Det finns underbart roliga klipp på Youtube med polismän som inte borde vistas i närheten av vapen - en favorit! :O)


  //Zac

  SvaraRadera
 12. http://www.youtube.com/watch?v=nDfNV9bJoSg
  ;)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n