4 juli 2008

Mer Reinfeldt om FRA

Idag skriver AB på ledarsidorna om hur Reinfeldt uttalar sig (se dock även min postning igår ):
Reinfeldts agerande gör situationen värre. Han förvärrar regeringens kris i en fråga som gäller rikets säkerhet.

Dessutom kommer statsministern med rena felaktigheter. ”Det handlar om utrikesrelaterade företeelser av mer diffus art och är inte kopplat till individer”, sa Reinfeldt i går. Varför skulle det då behövas en hel lag om hur FRA ska hantera personuppgifter?

Antingen vet inte statsministern vad FRA sysslar med eller så ljuger han. Frågan är vad som är värst.

Och det stämmer tyvärr... handfallet, aggressivt hanterande, precis som i förra affären med Schenström. Tyder inte på något bra ledarskap direkt.

Modernt ledarskap?

Jag påminner igen - Pagrotski skrev en intressant krönika i GP om ledarskap, en intressant insikt som verkar vara ganska sanningsenlig:
Med tanke på Reinfeldts eget förflutna som frispråkig kritiker av Carl Bildts auktoritära och slutna ledarskap, av Reinfeldt döpt till bunkern, hade åtminstone jag väntat mig en öppnare och mognare attityd. Istället fick vi se samma gamla otidsenliga gubbattityd som hos Bildt och Persson.

Mest integritetskränkande lagen i västvärlden?

Expressen skriver på ledarplats idag:
Regeringens tystnad och taktiserande kring den här frågan reser, liksom de brutalt vinande partipiskorna, ännu fler frågor. Vad är det man försöker dölja? Om nu signalspaningen är så livsviktig för Sveriges säkerhet, varför berättar man inte på vilket sätt? Och om nu svenska folkets oro är så obefogad, varför kan man inte ge några klara och lugnande besked om hur integriteten ska skyddas? .. Man förstår att regeringen inte kan beskriva vilken underrättelsespaning lagen ska understödja i detalj. Men att införa den kanske mest integritetskränkande lagen i västvärlden kräver betydligt bättre argument. Bevisbördan måste ligga på dem som vill avlyssna. Inte på oss som riskerar att bli avlyssnade.
På pricken - jag har inte ens hört något försvar värt namnet. Bara diffusa uttalanden som gör mig både besviken och förbannad - vet de inte ens själva vad de röstat igenom??

Hör, men lyssnar inte

Maud anser precis som Försvarsminister Sten Tolgfors att frågan är utagerad och liggande förslag skall träda i kraft. Man låtsades att lyssna på Centeruppropet och sedan gick man vidare... Det är inte svårt att förstå att det är hela riksdagsgruppens strategi hos alliansen vad gäller FRA-frågan...

Rolig FRA-Reinfeldt-Cynism

Har du ingen förståelse för kritiken? frågade reportern. – Beslutet är ju fattat. Men det är ju det som de kritiserar. – Jo, det kan man göra, men beslutet är fattat. Jamen DÅSÅ! Där fick vi så vi teg. Tack Fredrik för ditt skarpa intellekt och argumentationsförmåga. ..
  • att lagen bara hindrar amatörterrorister dumma nog att använda vissa nyckelord i sina mejl och att de fula fiskar som kommunicerar i kod, postar brev eller ses öga mot öga inte kommer att fastna i FRA:s nät.
  • att Sverige, som tydligen är så hotat att dess medborgare måste avlyssnas, samtidigt är så ohotat att vi kan rusta ner militären.
  • att Danmark som till skillnad från Sverige HAR hotats av jihadister inte anser sig behöva en likadan lag.
  • att om målet är att rädda svenska soldater i Afghanistan är det kanske bättre att avlyssna alla där!
(Källa.) //Zac PS. På tal om dumheter (ang Google och Youtube)... Läs också Anna Trobergs pedagiska förklaring till en orolig och vilsen Mikael Wiehe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...