Fortsätt till huvudinnehåll

Mer Reinfeldt om FRA

Idag skriver AB på ledarsidorna om hur Reinfeldt uttalar sig (se dock även min postning igår ):
Reinfeldts agerande gör situationen värre. Han förvärrar regeringens kris i en fråga som gäller rikets säkerhet.

Dessutom kommer statsministern med rena felaktigheter. ”Det handlar om utrikesrelaterade företeelser av mer diffus art och är inte kopplat till individer”, sa Reinfeldt i går. Varför skulle det då behövas en hel lag om hur FRA ska hantera personuppgifter?

Antingen vet inte statsministern vad FRA sysslar med eller så ljuger han. Frågan är vad som är värst.

Och det stämmer tyvärr... handfallet, aggressivt hanterande, precis som i förra affären med Schenström. Tyder inte på något bra ledarskap direkt.

Modernt ledarskap?

Jag påminner igen - Pagrotski skrev en intressant krönika i GP om ledarskap, en intressant insikt som verkar vara ganska sanningsenlig:
Med tanke på Reinfeldts eget förflutna som frispråkig kritiker av Carl Bildts auktoritära och slutna ledarskap, av Reinfeldt döpt till bunkern, hade åtminstone jag väntat mig en öppnare och mognare attityd. Istället fick vi se samma gamla otidsenliga gubbattityd som hos Bildt och Persson.

Mest integritetskränkande lagen i västvärlden?

Expressen skriver på ledarplats idag:
Regeringens tystnad och taktiserande kring den här frågan reser, liksom de brutalt vinande partipiskorna, ännu fler frågor. Vad är det man försöker dölja? Om nu signalspaningen är så livsviktig för Sveriges säkerhet, varför berättar man inte på vilket sätt? Och om nu svenska folkets oro är så obefogad, varför kan man inte ge några klara och lugnande besked om hur integriteten ska skyddas? .. Man förstår att regeringen inte kan beskriva vilken underrättelsespaning lagen ska understödja i detalj. Men att införa den kanske mest integritetskränkande lagen i västvärlden kräver betydligt bättre argument. Bevisbördan måste ligga på dem som vill avlyssna. Inte på oss som riskerar att bli avlyssnade.
På pricken - jag har inte ens hört något försvar värt namnet. Bara diffusa uttalanden som gör mig både besviken och förbannad - vet de inte ens själva vad de röstat igenom??

Hör, men lyssnar inte

Maud anser precis som Försvarsminister Sten Tolgfors att frågan är utagerad och liggande förslag skall träda i kraft. Man låtsades att lyssna på Centeruppropet och sedan gick man vidare... Det är inte svårt att förstå att det är hela riksdagsgruppens strategi hos alliansen vad gäller FRA-frågan...

Rolig FRA-Reinfeldt-Cynism

Har du ingen förståelse för kritiken? frågade reportern. – Beslutet är ju fattat. Men det är ju det som de kritiserar. – Jo, det kan man göra, men beslutet är fattat. Jamen DÅSÅ! Där fick vi så vi teg. Tack Fredrik för ditt skarpa intellekt och argumentationsförmåga. ..
  • att lagen bara hindrar amatörterrorister dumma nog att använda vissa nyckelord i sina mejl och att de fula fiskar som kommunicerar i kod, postar brev eller ses öga mot öga inte kommer att fastna i FRA:s nät.
  • att Sverige, som tydligen är så hotat att dess medborgare måste avlyssnas, samtidigt är så ohotat att vi kan rusta ner militären.
  • att Danmark som till skillnad från Sverige HAR hotats av jihadister inte anser sig behöva en likadan lag.
  • att om målet är att rädda svenska soldater i Afghanistan är det kanske bättre att avlyssna alla där!
(Källa.) //Zac PS. På tal om dumheter (ang Google och Youtube)... Läs också Anna Trobergs pedagiska förklaring till en orolig och vilsen Mikael Wiehe.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället.
EttsvarspartietJag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga.
SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel".
Lite mer jämförelser i slutet...
Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET??Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott (mm) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna.
Mer socialklass 3 än "kultur"?En annan…

Förbjud direkt!

Sverige är numera det enda landet i Europa som tillåter mobilprat i bilen utan handsfree.
Nu kräver Motormännen att användandet av mobiltelefon utan handsfree i bilen förbjuds helt.
(Källa.)

Mobiltelefoner, stereo och cyklister - så skulle nog jag rangordna farorna i trafiken. Ja, förutom förarna själva då... ;o)
En iakttagelse Jag kör inte så mycket i tjänsten längre, men jag gör som de flesta - jag kör igenom stan till jobbet och på hemväg. När man ser någon uppföra sig som en idiot i trafiken så är det en 20-årig kille i en BMW med ett ENORMT avgasrör, kan vara en äldre Volvo med en löjlig vinge på också. Ser man misstag i trafiken - någon som kör ut felaktigt, byter fil rakt in i bilar på väg om etc så är det nästan utan undantag en förare som pratar i mobil.
Snabba på med ett förbud Givetvis skall vi införa ett mobilförbud - helst igår.


//Zac, ibland kan det vara en mamma som petar in tutten eller leker med en telning i barnstolen också som vinglar runt i trafiken.
Läs även andra b…

Filmrecension: Familjen Savage

++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
'Familjen Savage' Oj vilken liten pärla. Bra manus, känslig regi med magkänsla för humorn i vardagen, och i tragiken, och sanslöst skådespeleri från Philip Seymour Hoffman och Laura Linney. Två skådisar som alltid är bra, ofta som biroller, eller som amerikanarna uttrycker bättre - supporting roles. Och oj vad de alltid supportar filmerna de är med i! :o)
Den anspråkslösa filmen i sig handlar om ett syskonpar som glidit isär under årens lopp, men när pappan blir dement så måste de samarbeta ihop. Filmen gör ett nerslag mitt i livet hos syskonparet, och lämnar sedan dem där, mitt i livet. En amerikansk independentfilm när de är som bäst.
Kanske inte filmen jag visar mina åldriga svärföräldrar, då den är ganska osentimental inför åldrande och död. Riktigt, riktigt bra!


//Zac
+++++ Världsklass, mästerverk, måste ses
++++ Utmärkt, en riktigt bra film, bör ses
+++ Bra, en film som lämnar god eftersmak
++ Godkänd, en film som är ok på TV, men…