Fortsätt till huvudinnehåll

En FRApperande sannolikhet

Bara för att jag är emot FRA-lagen, och gillar Tage Danielsson, så måste jag helt enkelt citera en snygg omskrivning från stoppafralagen.se:

Sannolikt va, det betyder väl nåt som är likt sanning. Men riktigt lika sant som sanning är det inte om det är sannolikt.

Nu har vi tydligen inte råd med äkta sanningar längre, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler. Det är synd det, för dom håller lägre kvalitet än sanningar. Dom är inte lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efter.

Jag menar före avslöjandet om de 103 avlyssnade svenskarna så var det ju ytterst osannolikt att den sortens avlyssning skulle hända, men så fort det hade hänt rakade ju sannolikheten upp till inte mindre än 100 procent så det var nästan sant att det hade hänt.

Men bara nästan sant. Det är det som är så konstigt. Det är som om man menar att avlyssningen var så otroligt osannolik så egentligen har det nog inte hänt.

I själva verket går ju hela alliansen och väntar på att få veta om det som hände de 103 svenskarna har hänt eller inte, innan de kan bestämma sig för om dom ska tycka att FRAs massavlyssning är så farlig som den skulle vara om avlyssningen som har hänt på FRA verkligen har hänt. Nu har visst Ingvar Åkesson bestämt sig till sist, och tydligen kommit fram till att det som hände då på FRA inte har hänt, men att vi å andra sidan måste ha mycket bättre säkerhetsanordningar så det inte händer igen.

Och man förstår ju att dom har tvekat, för en sån skandal inträffar ju enligt alla sannolikhetsberäkningar bara en gång på flera tusen år, och då är det ju i varje fall inte troligt att den har hänt redan nu, utan det är väl i så fall mera sannolikt att den har inträffat längre fram. Och då kommer ju saken i ett annat läge. För det kan ju inte vi bedöma nu. Då. Eller...

Sen är det också det att om det som hände på FRA verkligen hände, mot förmodan, så är ju sannolikheten för att det ska hända en gång till, den är ju så oerhört löjligt jätteliten så att på sätt och vis kan man säga att det var nästan bra att det som hände på FRA hände, om det nu gjorde det. För jag menar då kan man ju nästan säkert säga att det inte kommer hända igen.

I varje fall inte på FRA. Och säkert inte samtidigt som förra gången.

Risken för en upprepning är så liten att den är försumbar. Med det menas att den finns inte, fast bara lite.

Nu är ju det här rätt krångligt för gemene man, så egentligen är det väl ingen idé att ha offentlig debatt om sånt här. Folk i allmänhet dom tänker förstås på sitt grovhuggna vis att det som hände på FRA verkligen har hänt. Dom tar det som en sanning. Tala alltid sanning, barn, sa våra föräldrar till oss. Det får vi inte säga till våra barn utan vi måste lära dom att alltid tala sannolikt. Att säga sannolikheten, hela sannolikheten och ingenting annat än sannolikheten.

Så att dom inser att det som hände på FRA då inte kan hända nu, eftersom det inte ens hände då, vilket hade varit mycket mer sannolikt, med tanke på att det var då det hände.

(Tack till Tage Danielsson)Återkommer troligen under dagen med ett, tyvärr måste jag säga, helt ohumoristiskt inlägg om just detta... Jag brukar säga att man kan skratta åt allting, men kan man verkligen skratta åt politiker som inte vet vad de röstat igenom och samtidigt säljer ut grundvärdena i vår demokrati?


//Zac

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Varför censurerar du mina inlägg?

  http://83.233.144.133/tankefrihet/topic.php?id=255

  Krockar dom med din verklighetsbild?
  Är du en nyttig Idi..
  Eller jobbar du för Nwo.
  Outbildad?

  What WTF is your problem.?

  Vill du ha våra familjer illa.

  Är du en Nwo sympatisör?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker för all del att det är viktigt att gräva i FRA's obehagliga världsbild. Men jag vill inte bidra till att kränka människors integritet på min blogg, det är tydligen förbehållet riksdagen idag...

  Vill man ändå se lista på de som avlyssnats av FRA och som finns i anmälan till DI så kan jag länka dig här.

  De som röstade för FRA-lagen

  Listan på FRA's personal vill jag inte ens låtsas om att den publicerats här. Att kränka de människorna för att de jobbar för en arbetsgivare som skall tillåtas att kränka oss alla ser jag faktiskt inget skäl till alls...
  Att vara engagerad är inget fel, men det skall ske med demokratiska och rättsligt korrekta medel. Så gör om, gör rätt.

  Det är inte de som är anställda av FRA som sviker oss, det är faktiskt våra folkvalda!


  //Zac

  SvaraRadera
 4. wtf du har rätt du har rätt.

  Yiipiiiee.

  Du kan ju redigera listna om du så vill,, vissa kanske vill och andra inte who knows.

  Anyway vad sägs och posta lite om Nwo är det inte dags och börja visa folket vad som pågår.

  Skulle vara något.

  SvaraRadera
 5. Jag har skrivit en del om NWO, men möjligen inte på denna blogg. Ska leta lite faktiskt! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Nice nice ..

  Det är tid nu ..

  Det är nu Nwo icensäter vad dom väntat på i evigheter när tekniken är i deras händer och tillfället är rätt.

  Kolla vda du tror om detta.

  Har du hört om dessa agenter?

  Kommenterat där.

  http://lidholm.wordpress.com/2008/07/21/176/#comment-193

  SvaraRadera
 7. Här är något ochså

  Mossad agenter utklädda till araber står och dansar och firar när tornen kollapsar och filmar allt.

  http://www.youtube.com/watch?v=16mjRlS9fRs

  Hmmm inte lite misstänkt?

  Talmud,, Khabbala i verket?

  http://www.youtube.com/watch?v=6nOd67HoNaE

  Samtidigt visar man 3 år gammla filmer på palestinier som firar på gatan från en politikst val och får det se ut som att palestinier firar när wtc tornen kollapsar.

  Vad är det då?

  pusselbitarna faller på plats.

  SvaraRadera
 8. LAddfältet var nog inget skämt ändå?

  http://kanal5.se/web/guest/lillaalfadji/k5videoplayer/single/23902/none/

  I en annan del gömmer si abu hassan under ett tack så att israeliska satelitter inte ska skjuta han med laser.

  Fiction eller Fact??

  Bilden börjar bli skrämmande klar

  SvaraRadera
 9. sorry stavar som en kråka nu lite många bollar i luften men du hajjar nog.

  SvaraRadera
 10. lite att grubbla över

  http://tobiasstruck.blogspot.com/2008/07/palme-och-lindh-p-bilderberg-kort-innan.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Filmrecension: Jumper

+ Underkänd , näe, detta är inget att hänga i granen - undvikes som pesten! ' Jumper ' zzzzzzzzzzz... *vaknar* Åhh, jag som tänkte skriva en liten recension... En film om en ung pojke som upptäcker att han kan teleportera sig fram och tillbaka i rummet, han är en s k "jumper"; dock så upptäcker han att det finns en organisation som gör allt för att förgöra alla jumpers. Dumunderhållning! Hål som elefanter springer igenom på höjden, dumunderhållning i dess allra, allra sämsta betydelse. Hayden Christiansen måste onekligen tillhöra sin generations absolut sämsta skådisar. Filmen är riktigt tråkig, dock med häftiga effekter och en grundhistoria som borde kunna ge filmen en chans att i alla fall ta sig över den normalt redan låga ribban för dum serietidningsaction, men nej - filmen är en riktig plåga att ta sig igenom... zzzzzzz *somnar igen* *risk för whiplashskador* //Zac +++++ Världsklass , mästerverk, måste ses ++++ Utmärkt , en rikti

co2 per kalori - Kostdoktorn excellererar

Jag använde mig för någon vecka sedan i ett inlägg, ' Vafaan - tjock av frukt?? ' av Kostdoktorns utmärkta genomgång kring sockerinnehåll i olika varor: Nu har kostdoktorn igen krossat lite illusioner , denna gång om hur svår köttuppfödningen är mot miljön: 1 liter/kilo apelsinjuice medför 4,8 kilos utsläpp av koldioxid. Produktionen av 1 kilo oxfilé medför utsläpp av 16,2 kilo. Låter som oxfilén är värst? Men inte så snabbt - en liter apelsinjuice innehåller 450 kalorier. Ett kilo oxfilé ca 2000 kalorier. Omräknat till en mängd som ger 1000 kalorier medför apelsinjuicen 10,7 kilo CO2 medan oxfilén “bara” ger 8,1 kilo! Att äta oxfilé skulle alltså kunna vara miljövänligare än att dricka apelsinjuice! Detta kan bero på att juicen skall transporteras långa sträckor (apelsiner växer knappast i Sverige), och innehåller få kalorier per vikt då den till 90% består av vatten. Skynda dit och läs - alltid läsvärd! Mer om miljön ' Miljökorkade kossor? ' ' Klappjakt p