Fortsätt till huvudinnehåll

En FRApperande sannolikhet

Bara för att jag är emot FRA-lagen, och gillar Tage Danielsson, så måste jag helt enkelt citera en snygg omskrivning från stoppafralagen.se:

Sannolikt va, det betyder väl nåt som är likt sanning. Men riktigt lika sant som sanning är det inte om det är sannolikt.

Nu har vi tydligen inte råd med äkta sanningar längre, utan vi får nöja oss med sannolikhetskalkyler. Det är synd det, för dom håller lägre kvalitet än sanningar. Dom är inte lika pålitliga. Dom blir till exempel väldigt olika före och efter.

Jag menar före avslöjandet om de 103 avlyssnade svenskarna så var det ju ytterst osannolikt att den sortens avlyssning skulle hända, men så fort det hade hänt rakade ju sannolikheten upp till inte mindre än 100 procent så det var nästan sant att det hade hänt.

Men bara nästan sant. Det är det som är så konstigt. Det är som om man menar att avlyssningen var så otroligt osannolik så egentligen har det nog inte hänt.

I själva verket går ju hela alliansen och väntar på att få veta om det som hände de 103 svenskarna har hänt eller inte, innan de kan bestämma sig för om dom ska tycka att FRAs massavlyssning är så farlig som den skulle vara om avlyssningen som har hänt på FRA verkligen har hänt. Nu har visst Ingvar Åkesson bestämt sig till sist, och tydligen kommit fram till att det som hände då på FRA inte har hänt, men att vi å andra sidan måste ha mycket bättre säkerhetsanordningar så det inte händer igen.

Och man förstår ju att dom har tvekat, för en sån skandal inträffar ju enligt alla sannolikhetsberäkningar bara en gång på flera tusen år, och då är det ju i varje fall inte troligt att den har hänt redan nu, utan det är väl i så fall mera sannolikt att den har inträffat längre fram. Och då kommer ju saken i ett annat läge. För det kan ju inte vi bedöma nu. Då. Eller...

Sen är det också det att om det som hände på FRA verkligen hände, mot förmodan, så är ju sannolikheten för att det ska hända en gång till, den är ju så oerhört löjligt jätteliten så att på sätt och vis kan man säga att det var nästan bra att det som hände på FRA hände, om det nu gjorde det. För jag menar då kan man ju nästan säkert säga att det inte kommer hända igen.

I varje fall inte på FRA. Och säkert inte samtidigt som förra gången.

Risken för en upprepning är så liten att den är försumbar. Med det menas att den finns inte, fast bara lite.

Nu är ju det här rätt krångligt för gemene man, så egentligen är det väl ingen idé att ha offentlig debatt om sånt här. Folk i allmänhet dom tänker förstås på sitt grovhuggna vis att det som hände på FRA verkligen har hänt. Dom tar det som en sanning. Tala alltid sanning, barn, sa våra föräldrar till oss. Det får vi inte säga till våra barn utan vi måste lära dom att alltid tala sannolikt. Att säga sannolikheten, hela sannolikheten och ingenting annat än sannolikheten.

Så att dom inser att det som hände på FRA då inte kan hända nu, eftersom det inte ens hände då, vilket hade varit mycket mer sannolikt, med tanke på att det var då det hände.

(Tack till Tage Danielsson)Återkommer troligen under dagen med ett, tyvärr måste jag säga, helt ohumoristiskt inlägg om just detta... Jag brukar säga att man kan skratta åt allting, men kan man verkligen skratta åt politiker som inte vet vad de röstat igenom och samtidigt säljer ut grundvärdena i vår demokrati?


//Zac

Kommentarer

 1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 2. Varför censurerar du mina inlägg?

  http://83.233.144.133/tankefrihet/topic.php?id=255

  Krockar dom med din verklighetsbild?
  Är du en nyttig Idi..
  Eller jobbar du för Nwo.
  Outbildad?

  What WTF is your problem.?

  Vill du ha våra familjer illa.

  Är du en Nwo sympatisör?

  SvaraRadera
 3. Jag tycker för all del att det är viktigt att gräva i FRA's obehagliga världsbild. Men jag vill inte bidra till att kränka människors integritet på min blogg, det är tydligen förbehållet riksdagen idag...

  Vill man ändå se lista på de som avlyssnats av FRA och som finns i anmälan till DI så kan jag länka dig här.

  De som röstade för FRA-lagen

  Listan på FRA's personal vill jag inte ens låtsas om att den publicerats här. Att kränka de människorna för att de jobbar för en arbetsgivare som skall tillåtas att kränka oss alla ser jag faktiskt inget skäl till alls...
  Att vara engagerad är inget fel, men det skall ske med demokratiska och rättsligt korrekta medel. Så gör om, gör rätt.

  Det är inte de som är anställda av FRA som sviker oss, det är faktiskt våra folkvalda!


  //Zac

  SvaraRadera
 4. wtf du har rätt du har rätt.

  Yiipiiiee.

  Du kan ju redigera listna om du så vill,, vissa kanske vill och andra inte who knows.

  Anyway vad sägs och posta lite om Nwo är det inte dags och börja visa folket vad som pågår.

  Skulle vara något.

  SvaraRadera
 5. Jag har skrivit en del om NWO, men möjligen inte på denna blogg. Ska leta lite faktiskt! :o)


  //Zac

  SvaraRadera
 6. Nice nice ..

  Det är tid nu ..

  Det är nu Nwo icensäter vad dom väntat på i evigheter när tekniken är i deras händer och tillfället är rätt.

  Kolla vda du tror om detta.

  Har du hört om dessa agenter?

  Kommenterat där.

  http://lidholm.wordpress.com/2008/07/21/176/#comment-193

  SvaraRadera
 7. Här är något ochså

  Mossad agenter utklädda till araber står och dansar och firar när tornen kollapsar och filmar allt.

  http://www.youtube.com/watch?v=16mjRlS9fRs

  Hmmm inte lite misstänkt?

  Talmud,, Khabbala i verket?

  http://www.youtube.com/watch?v=6nOd67HoNaE

  Samtidigt visar man 3 år gammla filmer på palestinier som firar på gatan från en politikst val och får det se ut som att palestinier firar när wtc tornen kollapsar.

  Vad är det då?

  pusselbitarna faller på plats.

  SvaraRadera
 8. LAddfältet var nog inget skämt ändå?

  http://kanal5.se/web/guest/lillaalfadji/k5videoplayer/single/23902/none/

  I en annan del gömmer si abu hassan under ett tack så att israeliska satelitter inte ska skjuta han med laser.

  Fiction eller Fact??

  Bilden börjar bli skrämmande klar

  SvaraRadera
 9. sorry stavar som en kråka nu lite många bollar i luften men du hajjar nog.

  SvaraRadera
 10. lite att grubbla över

  http://tobiasstruck.blogspot.com/2008/07/palme-och-lindh-p-bilderberg-kort-innan.html

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Enkelt matematik med SD:s egna siffror

Sverigedemokraterna(SD) går ut hårt med sin våldtäktsstatistik. Ingen direkt överraskning att man håller sig till noga utvalda siffror som styrker partiets genomgående tes att det är invandrare och invandringspolitiken bakom alla problem i samhället. Ettsvarspartiet Jag blir så road av anklagelsen från SD-håll att Piratpartiet "bara är ett enfrågeparti". Och visst så är det - det är bara demokratin som är i riskzonen och förtjänar denna fråga. SD är dock och förblir ett ettsvarsparti - "det är invandringens fel". Försök att ställa vilken fråga som helst, svaret kommer bli "det är invandringens fel". Lite mer jämförelser i slutet... Men våldtäkterna har ju ökat JÄTTEMYCKET?? Den lavinartade svenska ökningen är, precis som de flesta egentligen vet - att man låtit våltäktsbegreppet innefatta en massa andra sexuella brott ( mm ) - inte som SD ohederligt låtsas påvisa att ökningen enbart handlar om flyktingströmmarna. Mer socialklass 3 än "kultur"?

Och verkligheten då?

Är inte detta (går-)dagens, för att kanske inte säga årtiondets sämsta rubriksättning på ledarplats , någon ledarplats, alla kategorier? De jämställer således en person som fällts för dråp och för dubbla mord , dömd enligt konstens regler i en demokrati , som skall avtjäna resterande straff i sverige. en som fängslats och torterats för att ha utfört sina journalistiska principer och skrivit om demokratiska reformer i hemlandet ...  Jag trillade först på Expressens ledare på Nyhetstorken , men var tvungen att kolla upp om det verkligen var sant - trodde faktiskt först att det var en photoshoppad bild... Jag tror jag spyr! Men det är ganska symptomatiskt för historien om Annika Östberg , även om det är draget till sin extremaste spets av (den numera arbetslösa, hoppas jag) rubriksättaren på Expressen. Vi har gott om andra fångar som suttit länge i fängelse och som säkert skulle må bra av att luftas lite. Lite verklighetsförankring om jag får be! Att hon n