Fortsätt till huvudinnehåll

FRA-Sverige imorgon

Skrev för ett par dagar sedan 'Världsfrånvända politiker i FRA-frågan', där jag försökte belysa hur pass världsfrånvända politikerna tydligen är, i alla fall i FRA-frågan. Idag tar Per Ström upp ett fall som tydligare än min nattsömn föredrar, påvisar exakt vilka följder den perversa FRA-lagen öppnar för...

Den brittiska tidningen Guardian meddelar att en student vid ett universitet forskade i Al Qaidas taktik. Naturligtvis via internet. Hans “suspekta” surfande upptäcktes, han greps av polis och satt häktad i sex dagar. Det har hänt på riktigt, det är ingen varning om hur det skulle kunna bli (läs artikeln här). Hur lång tid tar det innan FRA-övervakningen resulterar i liknande rättsövergrepp i Sverige?


Mängder av bloggare skriver idag om hur JK skall jaga läckor på FRA. Detta eftersom det "Meddelarfriheten väger tungt. Men ett undantag är uppgifter som vållar fara för rikets säkerhet ifall de röjs." - Jo, det verkar farligt att släppa ett dokument som enbart visar att man medvetet brutit mot lagen i åratal...

Jag mötte Lassie!

För övrigt så har ett av mina mail synts i telvisionen igen! Enligt en kollega på jobbet så i ett nyhetsreportage om FRA-mailbombningen i riksdagen igår så syntes mitt namn i inboxen hos riksdagsledamoten... Första gången det hände var i ett reportage med Dr.Annika Dalhqvist där hon satt vid datorn och jobbade med bloggen och alla mail som strömmar in till henne... Mina mail är nästan kändisar numera alltså! :o)


//Zac

Kommentarer

 1. Appropå " Lämna din kommentar" under regler:

  Vadå olagliga kommentar? har den här sidan redan själv börjat använda FRA taktik?

  SvaraRadera
 2. "..rasistiska och andra direkt olagliga kommentarer" innebär precis det, en uppmaning att döda någon, publiceringen av någons personuppgifter etc bryter direkt mot lagar och kommer tas bort omedelbart. Jag har som sagt rensat ett par gånger, och då lämnat kommentarer till precis vad som rensades bort. Jag kan inte garantera 100% fritt från olagligheter, men jag litar på att de som läser kontaktar mig om det nu skulle dyka upp sådan skit.

  FRA får hålla sin taktik för sig själva - jag försöker bara hålla god blogg-sed.


  //Zac

  SvaraRadera
 3. Personangrepp är när man är misstänkt utan någon bevisning. FRA håller på med personangrepp så varför skall ni vara så väldigt fina i kanten och inte tillåta rent personangrepp. Sådana här lagar brukar vara en mans eller en mindre grupps gemensamma påhitt för att kunna säkerställa egna intressen.

  SvaraRadera
 4. Personangrepp är när man istället för att diskutera sakfrågan vänder på steken och istället börjar diskutera motståndarens avsikter, person eller förmåga. FRA kan man anklaga för mycket, men inte personangrepp.


  //Zac

  SvaraRadera
 5. Glöm inte Gamla Östyskland där de närmaste släktningarna kunde föräda helt laglydiga och ofarliga vänner och släktningar i hopp om krigsherrarnas gunst.

  SvaraRadera
 6. Att förstå motståndarens verkliga avsikt är det bästa vägen att kunna tackla problemet.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Spam, rasistiska och liknande kommentarer tas omedelbart bort. Ovidkommande, reklaminriktade och förvirrade kommentarer kan också tas bort utan misskund.
Inlägg äldre än en månad modereras, så ha tålamod för publiceringen.
Kontakta mig om du tycker dig ha blivit felbehandlad eller om du vill anmäla någon opassande kommentar.
Och du, snälla, håll dig till ämnet.
Alla kommentatorer står för sina egna åsikter.

Populära inlägg i den här bloggen

Plötsligt händer det!

.. ja, undertecknad kommer rekommendera och nicka medkännande med en ledarartikel från Aftonbladet av, ingen mindre än, Anders Lindberg . Men under personkonflikter och anklagelser kors och tvärs i Vänster­partiet finns en genuin värdekonflikt där religiösa traditioner och jämställdhet ibland hamnar på kollisionskurs. Och hedersproblematik är inget teoretiskt problem. Ungdomsstyrelsen uppskattade 2009 att ungefär 70 000 ungdomar, främst flickor mellan 16 och 25 år, begränsas i exempelvis val av partner. I dag är det möjligen ännu fler. Amineh Kakabaveh har nog en poäng i att den svenska vänstern i bred ­mening inte till fullo tagit till sig vidden av detta. Mordet på Fadime var en väckarklocka och mycket har hänt sedan 2002. Men tyvärr inte tillräckligt. Vänstern har ett rejält internt arbete att göra. Att kombinera synen på människor som fria varelser med egen vilja och kulturella strömningar som går på tvärs är inte enkelt. 

Är det något i vattnet?

Vad sjutton händer?? Verkligheten har blivit som någon typ av dålig LSD-tripp. Vi har en regering som lovar "de största miljösatsningarna någonsin" - och de skall i huvudsak levereras efter valet (då förhoppningsvis både MP o KD försvunnit, SD minskat och Fi imploderat). Vi har en flyktingmottagning som slagit dubbelknut på sig själv för att upprätthålla illusioner - jag menar "boende för vuxna ensamkommande barn"? På riktigt? Socialdemokraterna som "aldrig någonsin, någon gång, någonstans" skulle göra sig beroende av SD vansinniga när SD inte stödjer regeringens förlag om offentlig upphandling. En f d socialdemokratisk ledare och statsministerkandidat rensas ut av SAP i vad som tydligt ser ut som lite historierevisionism. Utan att någon bryr sig. Och jag börjar tycka synd om Juholt! (Kanske beroende på att även han börjar prata sanningar när slutet på S-karriären närmar sig). Det är regelrätt krig i många ytterområden med bakhåll mot räddnings

Och ändamålsglidningen är ett faktum...

Vad skönt att lagarna mot terrorism och grov brottslighet nu äntligen börjat användas! Vad tryggt vi medborgare har fått det. Och vad fel Piratpartiet och många andra fick! Tryggt!